Şimdi Ara

S A G E M (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
6.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk kullandığım telefon sagem di (bundan 6-7 sene önce).. 2 satır ekranı vardı oldukça yavaştı, tuğla gibi ağırdı, arayan kişi rehberde olsa dahi ismini göstermiyodu sadece numara vardı, rehberi ezberlemiştim:) yazı yazarken bi harfi çıkarmak için tuşa bikaçkere basmak yerine basılı tutmak gerekiyordu.. ama artılarıda vardı; handsfree, şarj uzun gidiyordu, hatta bi üst modelde radyo vardı..
  • benim ilk telefonumda o idi sarı kuşak rengi vardı sarı siyah tipi diğerlerinden farklı idi sagem o zamanlarda cins di demekki değin gibi rehberdeki arayanları göstermeyip numara gösteriyordu. aynı telefonda handsfree de vardı
    ilk radyolu telefon sagemde o sıralar motorolanında vardı tv de reklamlarda çıkyordu
    Sagem ilginç bir firma; daha ziyade elektronik kartlar modüller üretiyor askeri teknoloji havacılık teknolojisi ağırlıklı
    telefonda da operatör destekli çalışıyor operatörlere telefon üretiyor en son italya time üretti my901c samsung d900 aynısı
    Türkiye içinde bir modeli var temmuz veya haziranda piyasada
    adamlar wa3050 diye pocketPC çıkardılar arkası gelmedi.
    Mys-7 smartphone çıkardılar arkası gelmedi
    myx-8 çıkardılar zamanında özellik ve kalite yönünden Avrupa da bir numara idi.
    myx-6 çıkardılar avrupada çok tuttu CCD sensörlü kamerası vardı.
    ben şuan myx-6-2 kullanıyorum çok iyi bir telefon
    my700x çıkardılar tambir müzik telefonu bir numara
    birde my501x var incelenmesini tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: wortexxx

ilk kullandığım telefon sagem di (bundan 6-7 sene önce).. 2 satır ekranı vardı oldukça yavaştı, tuğla gibi ağırdı, arayan kişi rehberde olsa dahi ismini göstermiyodu sadece numara vardı, rehberi ezberlemiştim:) yazı yazarken bi harfi çıkarmak için tuşa bikaçkere basmak yerine basılı tutmak gerekiyordu.. ama artılarıda vardı; handsfree, şarj uzun gidiyordu, hatta bi üst modelde radyo vardı..

kardeş o telefon 1996 malı telefondu
    ozamanın nokiası sanıyorum 8110 ericssonu e337 idi
    ama o telefon ilk dualbandı sanırım ve ilk handsfree li telefon
    uzun ömürlü makinba olduğundan sizin elinize 2000 li yıllarda geçmiş.
    zaten tr ye de 1999 gelmişti
    şuan yegenime verdim rc810 modeli. hala sağlam 10 yılı doldurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telefonumabak -- 23 Mayıs 2007; 15:00:34 >

• i
    quote:

Orjinalden alıntı: wortexxx

ilk kullandığım telefon sagem di (bundan 6-7 sene önce).. 2 satır ekranı vardı oldukça yavaştı, tuğla gibi ağırdı, arayan kişi rehberde olsa dahi ismini göstermiyodu sadece numara vardı, rehberi ezberlemiştim:) yazı yazarken bi harfi çıkarmak için tuşa bikaçkere basmak yerine basılı tutmak gerekiyordu.. ama artılarıda vardı; handsfree, şarj uzun gidiyordu, hatta bi üst modelde radyo vardı..

işte o radyolu modeli bende vardı yanlış hatırlamıyorsam mc825 di hala durur emektar onun dili olsada konuşsa ne anılar ne maceralr ne gizli aşklar yaşadım onunla.. onun için onu gözüm gibi saklarım evde.. o benim ilk telefonumdu SAGEM aşkı böyle başladı bende işte

• my700x my501x my501c alan yok herhalde veya varda formdan haberleri yok
    bu formda telefonları inceleme imkanı olanlarda var deneyimler lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: toros71

my700x my501x my501c alan yok herhalde veya varda formdan haberleri yok
    bu formda telefonları inceleme imkanı olanlarda var deneyimler lütfen

ben alcam da. benim için ekranın ve radyonun önemi yok. my700x de verilen bt ayrıyeten satılıyor. bunlardan birini alsam bt de alsam acaba my501c bt ile uyumlu mudur. yani ordaki bt ile.
    bu gidişle bizde sagemci olcaz. napak rakstan hala bir haber yok.
  • üstat bt stereo kulaklık my700x ile uyumlu my700x A2DP yi destekliyor A2DP yi destekleyen diğer telefonlarda da stereo kulaklık kullanılabilir.
    A2DP denen şey kablosuz stereo kulaklık teknolojisi,
    501c konusunda ise tavsiyem my501x i inceleyip öyle karar vermeniz.
  • Hocam güzel yapmışsınızda bir iki resim koyunda sagem nedir nasıldır alınacak telefonmudur anlayalım link vermişsiniz ama topic pek canlı durmuyor sagemciler resim ekleyin resim
  • quote:

Orjinalden alıntı: onguryıl

Hocam güzel yapmışsınızda bir iki resim koyunda sagem nedir nasıldır alınacak telefonmudur anlayalım link vermişsiniz ama topic pek canlı durmuyor sagemciler resim ekleyin resim

yahu bizdeki resim nerde var.
  • LG'yi bile bilmeyenler var. Adam o neymiş ilk kez duydum diyor. Adamın cep telefonlarıyla ilgili tek şey "nokia" kelimesi. Özetle öküz insan çok ülkemizde.
    quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

öncelikle böyle bi konu başlığının olmalı mı yoksa boş iş mi olup olmadığı tartışma konusu...

ancak sagem telefonların türkiyedeki özel durumu göz önüne alındığında -ülkemizde sagem in telefon üretip üretmediğini bile bilmeyen o kadar insan var ki -böyle bi konu nun açılması benceçok iyi olmuş.

• quote:

Orjinalden alıntı: toros71

sagemden Wi-Fi telefon
    http://www.sagem-online.com/icssb2c/resetSession.do?Standalone=yes&language=FR&uilanguage=FR&country=FR

abi link çalışmıyor my419x mi göstereceğin
    erhan valla öyle
    kulağımda sagemin kulaklığı bugun pazarya eniştemlere gittim
    eniştemin kardeşleri de geldi
    adamlar benim kulaklıgı görünce ellerinden bırakamadılar
    konu o değilde daha sagem adını duymamışlar
    hatta biride bilgisayarcı geçinir
    ülkedeki adsl telekom hatlarından fax dan adsl modemden pos maknalarından bişeyden haberi yok
    elinde n73 var
    bu telefon bu kulaklığı tanımaz o özellik yok dedim inanamdı
    sen bilmiyorn yapamıyon olurmu öyle şey bunda olmayan özellik yok bunda olmayacak bunda mı olcqak bir alemet kafgamı şişirdi

• SAGEM P9521
    sagem den pahalı ama epey pahalı bir telefon 1200 euro
    bu telelefon, birihtimal; bizde turkcell tarafından satılacak.
    3,2MP kamera
    W-LAN
    http://www.cnet.de/digital-lifestyle/galerie/0,39034684,39155027-1,00/edel_handy+porsche+design+und+sagem+praesentieren+p9521+page+1.htm#g
  • my501x kullanan var mı? var ise izlnimleriniz
  • my401x
    btli
    kameralı
    ince
    videolu
    mp3 zil sesli
    188 ytl ye düşmüştür
  • TELEPATİ DERGİSİ HAZİRAN SAYISI SAGEM TURKİYE OFİSİNİ HABER YAPMIŞ
    Sagem Türkiye ilk yılını doldurdu…

--------------------------------------------------------------------------------

Geçtiğimiz yıl Mart ayında kurulan Sagem Türkiye ofisi ilk yılını doldurmasıyla birlikte atılımlarını hızlandırmış durumda. Sagem Türkiye Genel Müdürü Tunç Balanoğlu ile yaptığımız görüşmede Sagem'in Türkiye'ye geliş nedenlerini, Türkiye pazarına bakışını, son bir yılda neler yaptıkları ile yakın gelecekteki projelerini konuştuk. Türkiye'nin nüfus bakımından Avrupa'daki en büyük ülkelerden biri olması nedeniyle, Sagem'in Türkiye'de daha önce yurtdışından yürüttüğü bazı operasyonlar olduğunu belirten Balanoğlu; bu operasyonların ağırlıklı olarak faks ve mobil telefon üzerinde yoğunlaşmış olduğunu ve eskiden mobil telefon operasyonunun Dubai'ye, DECT ve faks operasyonunun ise Çek Cumhuriyeti'ne bağlı olduğunu söyledi. “Sagem'in yaklaşık olarak 3-4 yıldır Türkiye'ye gelmek gibi bir planı vardı” diyen Balanoğlu; Türkiye'deki pazar paylarının giderek artması, Türkiye'nin ekonomik olarak belli bir atılım göstermesi ve hem nüfus olarak, hem teknoloji olarak hem de kültür olarak gelişmeye açık bir ülke olması nedenleriyle, Sagem'in Türkiye'ye gelme kararı aldığını belirtti. Tunç Balanoğlu sözlerine şöyle devam etti:

Hedef, marka bilinirliğini artırmak
    “Türkiye'deki şirket 2006 Mart ayında kuruldu, Nisan ayında da operasyon başladı. Ben BBG (Broadband Communication Group – Genişbant Haberleşme Grubu)'de başladım. Bu grubun altında faks makinaları, DECT telefonlar, çok fonksiyonlu ürünler, fotoğraf yazıcıları, elektronik çerçeveler ve fotoğraf baskı makinaları bulunuyor. Bizzat GSM geçmişim olduğu için daha sonra GSM bölümüyle de ilgilenmeye başladım. Bu aşamada önce distribütörlüklerle ilgili çalışmalarımız oldu. Tabiî ki başta 9 yıldır Sagem'in birlikte çalıştığı distribütörü STS var. Turkcell kanadında ise yeni ve güçlü distribütörümüz T-Market'le yolumuza devam ediyoruz. Bizim Türkiye'deki en büyük hedefimiz; marka bilinirliğini artırmak, bunu yaparken de insanların kafasında bir Sagem imajı yaratabilmek. Bu imajı yarattıktan sonra markanın bilinirliği zaten otomatik olarak geliyor ve bunu satışlar takip ediyor. Geçmişte yapılmış bazı çalışmalar var, bu çalışmaların çok başarılı olmamasının en büyük sebeplerinden biri uzaktan yönetiliyor olmasıydı. Fakat biz şu anda Türkiye'deyiz, Türkiye'nin nabzını birebir tutarak ve Türkiye pazarındaki en ufak gelişmeyi yurtdışına bildirerek hareket ediyoruz. Bu seneki hedefimiz uzun zamandır Sagem'in olmadığı bir noktayı yakalayabilmek.”

Distribütör çalışmaları hız kazandı
    “Çok fonksiyonlu ürünler olarak baktığımızda Türkiye'de Samsung, Brother, Oki gibi birçok rakibimiz var. Sagem bu rakipler arasında yerini almak istediği için kurumsal satış odaklı gruplarla ilgili çalışmaya başladı. Türkiye'de bu konuda farklı distribütörler atadık. Faks distribütörlerimiz Astel ve Odak, DECT telefon distribütörlerimiz T-market ve Telecity, fotoğraf yazıcıları distribütörümüz ise Sentim. Elektronik çerçevelerle ilgili bir distribütör atama aşamasındayız. Diğer kurumsal ürünlerde distribütörümüz yine Odak. Belki aynı firmada iki distribütörlük var ama bunlar bizim içimizde de o firma içinde de iki farklı operasyon olarak yürüyor. Çünkü hiçbir şekilde kurumsal ve bireysel ürünleri tek firma içinde birbirinin içine geçmiş bir yapıda hareket ettirmek istemiyoruz.”

Porche tasarımı mobil telefon
    “GSM telefonlar konusunda özellikle 2006 sonu ve 2007 başında çok daha hararetli bir şekilde hareketlenmeye başladık. Yeni gelecek bazı ürünlerimiz de var. Temmuz ve Ağustos aylarında gelecek yeni GSM telefonlarımız Sagem 150X ve 250X, 10 mm kalınlığında iki yeni ürün. Bunlar neon ekran ve renkli ekran olmak üzere giriş seviyesinde iki cihaz olacak. Porche ile yaptığımız bir çalışma var. Onlarla yaptığımız anlaşma çerçevesinde Porche tasarımı bir telefonumuz olacak. Bu çok özellikli bir cihaz. Parmak izi tanıma gibi özellikleri olacak ve Porche'ye benzer bir gösterge paneli bulunacak. Ayrıca 3,2 milyon piksel kamerası da bulunuyor.

Kalite odaklılık
    “Kalite Sagem için çok önemli. Avrupa'da geri dönüş oranlarına, yani ürünlerle ilgili servis ihtiyacı veya paket açıldıktan sonra ürünün çalışıp çalışmama oranına baktığınız zaman Sagem özellikle GSM konusunda 2006 sonuçlarına göre % 3,8 ile 1. görünüyor. Özellikle GSM ürünlerde kalite konusunda çok ciddi bir değişim geçirdi Sagem. GSM'deki bu ciddi değişimde ürünün kalitesinin yanına çok özel tasarımlar da eklendi.”

Sagem yurtdışında daha çok operatör bazlı çalışıyor
    “Sagem Avrupa'da mobil telefonda, çoğunlukla operatör bazlı çalışıyor. Vodafone, Orange ve T-Mobil dünyadaki en büyük müşterilerimizden bazıları. Onun haricinde Sagem'in dünya çapında baktığımız zaman özellikle GSM'de Batı Avrupa, Ortadoğu ve Afrika, Asya Pasifik ve Latin Amerika'da operasyonları var. Buralarda yavaş yavaş yükselen bir eğilim izliyor. Türkiye'deki en önemli dezavantajlarımızdan biri, Sagem'in de sahip olduğu en büyük tecrübelerden biri olan, distribütör yerine ağırlıklı olarak operatörlerle çalışması. Sagem Türkiye gibi ülkelerde artık distribütörlerle de çalışmayı öğrenmeye başladı. Bu da tabiî ki sancılı bir gelişme yaratıyor. Gerek Türkiye Sagem, gerek Fransa ve gerekse buradaki distribütörlerle ortak çalışmalar yaparak, ilerleyen dönemlerde pazar içinde çeşitli reklam ve açık hava çalışmaları gerçekleştirilecek. Sagem Avrupa'da sadece GSM'de değil DECT telefonda da, diğer bazı ürünlerde de operatör bazlı çalışıyor. Sabit operatörlere ADSL modem, DECT telefon ve faks dahil olmak üzere ürün sağlıyor, GSM telefon, sabit GSM terminalleri, masaüstü telsiz telefonlar gibi ürünlerle operatörlerle ortaklaşa hareket ediliyor. Burada da bu tarz açılımlarla ilgili çalışmalarımız var. Operatörlerle bu bilgileri sürekli olarak paylaşıyoruz. Bunlar tabiî ki bizim için, Türkiye pazarında farklı bir noktaya gelmek için, önemli basamaklar.”

Müşteri memnuniyeti için…
    “Teknik servis altyapısı, organizasyonlar, satış öncesi ve satış sonrası destek bizim için çok önemli ve Sagem Türkiye bunlarla birebir ilgileniyor. Yakın zamanda bir çağrı merkezi çalışması yapmayı hedefliyoruz. Sadece GSM için değil, sahip olduğumuz bütün ürünlerle ilgili ve bunu gerektiğinde ofisten de birebir yönetmeye çalışıyoruz. Gerektiğinde son kullanıcıyla direk olarak muhatap olmayı tercih ediyoruz. Çünkü müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli. Perakende kanalında Gold, Bimeks ve Darty ile çalışmalara başladık. Darty'de ses getiren bir Sagem faks kampanyası yaptık, ardından da bir GSM telefon. Bunların devamını da getireceğiz. Şu anda hali hazırda kampanyamız olmasa da mağaza içinde ürünlerimiz yer alıyor. Gold ve Bimeks'te şu anda %100 GSM ürünlerle yer alıyoruz ama yakın zamanda faks makinalarımız da olacak. Organizasyonumuz gelişmeye açık ve büyümeyi hedefliyoruz. Çok yakın bir zamanda saha ekibi kuracağız. Bu saha ekibi hem GSM için hem de geniş bant ürünleri için çalışacak. Mağazalarımızı ziyaret edecekler. Gerektiğinde dış mekan etkinlikler yapacaklar. Sagem Türkiye'nin önemli bir görevi daha var. Türki Cumhuriyetlerde ve Ortadoğu'da bazı ülkelerde Sagem Türkiye ile paralel gidecek işler yapacağız. Azerbaycan ile birtakım çalışmalara başladık. Ayrıca İran ve Suriye ile de. Daha sonraki adımda Kazakistan, Tacikistan, Türkmenistan gibi ülkeler gelecek. Direk kontakları Türkiye üzerinden yürütülecek ve Türkiye üzerinden çalışmalar yapılacak.”

Yeni ürünlerimiz geliyor
    “Türkiye'de GSM telefon dışında iki yeni ürün anons edeceğiz. Bu ürünlerden bir tanesi GSM fotoğraf yazıcısı. Bu çok küçük bir cihaz, rahatlıkla bir çanta içinde taşınabilir. Onun haricinde yine yeni bir ürünümüz de IP faks. IP faksı servis sağlayıcılarda alternatif veya avantaj sağlayacak bir ürün olarak görebiliriz. Çünkü direk olarak bağlantıyı sağlayıp IP üzerinden telefon konuşması ya da uygun olan operatörlerle yine İnternet üzerinden telefon konuşması yapılabilecek. İstenilirse bir modem mantığıyla kullanılabilecek. Wi-Fi özelliği olacak. Kısa mesaj da gönderebilecek, İnternet'ten direk herhangi bir noktaya mesaj da atabilecek. Gerektiğinde telefon PSTN'e bağlanarak da görüşme yapılabilecek. Bu cihaz yönlendirici olarak da kullanılabilir.”

Sagem, Philips ve Agfa
    “Sagem 3-4 yıl önce Philips'in faks birimini satın aldı. Dolayısıyla Türkiye'de de faks makinalarında Philips ve Sagem olarak artık iki markamız var. Başka bir markamız da Agfa. Agfa markasıyla gelecek olan ürünler fotoğraf yazıcıları ve elektronik çerçeveler. Yani fotoğraf yazıcılarında da Sagem ve Agfa olarak 2 marka halinde yer alacağız.”

EDİT: LİNK EKLEME
    http://www.telepati.com.tr/haziran07/konu21.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telefonumabak -- 16 Haziran 2007; 11:50:03 >

• sagemden müzik kutusundan(my700x) sonra filmkutusu televizyontelefon (my750) (mymoviebox)
    http://www.sagem-online.com/icssb2c/resetSession.do?Standalone=yes&language=FR&uilanguage=FR&country=FR
  • sagem wi-fi li telefonunu fransada satmaya başladı operatör destekli
    bizim vodafonda sagemle ilgilense 850v 901c ve wi-fi telefonu getirseler
    wi-fi telefon ilginç abartılı özellikleri yok o yüzden ucuz olsa gerek en önemli özelliği wirless
  • sagem wi-fi li telefon yapıyor ekran kalitesini düşürüyor kaldımı şimdi 128x160piksel ekran en küçük kamera 1,3mp oldu derken vga kamera millet 3,2mp yi beğenmiyor (p2521 modelde 3,2mp var oda 2 milyar)
    adam işletim sistemi olmadan wi-fi telefon üretiyor yanındaki diğer özellikleri düşürüyor ilginç
    sagem operatör telefonu
    vodafone tr yi ikna ederlerde my850v gelir.
    sagem bu kafa ile nokia samsung se lg pantech philips ile rekabet edemez kısacası hiç birisi ile rekabet edemez;
    fakat ben myx6-2 den memnunum mp3 ve mpeg4 özelliği kamerası ve telefon özellikleri iyi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.