Arkadaşlar merhaba, Bilgisayarın anakartında S/PDIF çıkışı var. Bu çıkışa digital to analog convertor bağladım ve masa üstü hoparlörlerimden gayet güzel temiz ses alıyorum. Fakat hoparlörün yerine kulaklıkları bağladığım zaman kulaklık sesi en yüksek volumde bile kısık geliyor . Kulaklık markası Technics RP-F350. Sesin kulaklıklarda neden kısık geldiğini anlayamadım. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badfission -- 13 Kasım 2020; 10:54:7 > |
S/PDIF Kulaklık Bağlantısı Kısık Ses Sorunu
-
-
DAC'ınızın çıkışı line, yani hat çıkışı olduğundan kulaklık veya hoparlör besleyemezsiniz.
Bilgisayar hoparlörünüzün ses verme nedeni kendi içinde amfisi olduğundandır.
Mutlaka kulaklık ile dinlemek istiyorsanız kulaklık amfisi almanız gerekir.
-
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Bilgisayara bağladığım hoparlör aslında basit enerjisini usb bağlantıdan alan bir hoparlör, içerisinde amfi olduğunu sanmıyorum.
Başka bir olasılık olabilir mi acaba ?
-
Yanlış!
Evet, enerjisini USB'den alıyor. İçindeki amfi bununla besleniyor.
USB 5 Volt verir. Genellikle 500 mA akım sağlayabilir. Bu da 5x0.5=> 2.5W demektir.
İçindeki amfi yaklaşık kanal başına 1W'dır.
-
Tamam şimdi anladım, cevabınız için çok teşekkür ederim tekrardan. Kulaklık amfisi bulup deneyeceğim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X