Şimdi Ara

S-PEN'LE ÇIZIM DENEMELERI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
5
Favori
7.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: genelsekreter

sempatik cocuk sevilmezmi

hayvansever degılım pampa en gözde krikaturum budur

S-PEN'LE ÇIZIM DENEMELERI

• hemde guldurrken dusundurdu .. blueman7 kardeşim o karikaturde yardı
  • Bu uzak doğuluları anlayamıyorum, dünyanın diğer toplumlarında olana yetenek dersek bunlarınkine ne diyeceğiz ? Batıda birine bakıyorsun gitar çalıyor çizim yapıyor ooo 10 numara diyorsun bir uzak doğulu geliyor aynı haltı bir yapıyor batılı tamamen gölgede kalıyor, sanat alanında istisnasız bu böyle.

Şu adamın çiziminine bakın yahu şiir gibi, herhalde silgi nedir bilmiyordur bu herif.
  • Masquerade89 kullanıcısına yanıt
    sistem aslında çok eski hocam hatta çoğu forum sitesi, şirket verilerini bu yöntemle yedekliyor data kaseti farklı tipleri var benim kullandığım LTO (linear-type-open) normal kasetlerde iki kafa olur bant sonsuz döngüde döner bunda tek kafa var vtr sine taktığında vtr nin içindeki ikinci kafaya sarıyor bantı okuyor yazıyor data aktarım hızı usb 3.0 dan fazla yeni nesil lto-6 kasetlerinin bir kaset 6.25 tb a kadar veri alıyor ve manyetik ortama maruz bırakmazsan veriler 30 ila 50 yıl bozulmadan kalıyor hard disklerin ömrünün en iyi ihtimalle 10 yıl olduğunu düşünürsen bu zaman çok iyi ayrıca gb başı maliyette kasetler harici hard diskten 16 kat daha ucuz tek sorunu ilk yatırım maliyeti çünkü en ufak tek kaset girişli LTO vtr leri bile 3000 dolar civarında satılıyor kaset kütüphanesi denilen çok kaset alan otomasyonlu sistemlerde fiyatın bir ucu yok 100 binlerce dolarları buluyor kasetleri kutusunda muhafaza ettiğin sürece verilen bozulma riski sıfır
    kasetleri vtr ye takıp da vtr yi bilgisayara bağladığında verileri taramak için bantı sarması gerektiğinden bu da çok vakit alacağından her kasetin içinde minik 512 kb lık bir çip var çip kasetteki bilgilerin dosya isimlerini index i ni tutuyor o yüzden kasedi takar takmaz kasette ne var saniyede görebiliyorsun zaten sen dosyanı seçip açmak için çift tıklayana kadar vtr bantta verinin olduğu yeri bulmuş oluyor çoktan
    tek sıkıntsı da şu tam arşiv amaçlı üretildiğiden bu kasetler gereksiz yere okuma yazma yapmamak gerekiyor kasedin ömrünü azaltıyor bu durum gerçi yeni gelecek 7. nesil lto-7 lerde bu durum da çözüldü bu arada vtr pc ye SAS bağlantı ile bağlanıyor ama bu bağlantı her pc de olmadığından vtr yi alırken birkaç dönüştürücü de almak gerekiyor sas dan usb 3.0 a gibi

kaseti

vtr si (okuyucu ve yazıcısı)

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Bu uzak doğuluları anlayamıyorum, dünyanın diğer toplumlarında olana yetenek dersek bunlarınkine ne diyeceğiz ? Batıda birine bakıyorsun gitar çalıyor çizim yapıyor ooo 10 numara diyorsun bir uzak doğulu geliyor aynı haltı bir yapıyor batılı tamamen gölgede kalıyor, sanat alanında istisnasız bu böyle.

Şu adamın çiziminine bakın yahu şiir gibi, herhalde silgi nedir bilmiyordur bu herif.

aynen öyle hocam ben resmen ağzımın suyu akarak izledim ilk izlediğimde ilk başta da yorumlara falan bakmadım merak edeyin ne çıkacak diye en son ying yang a bağladı ya yuh dedim
  • Şunu da söylemeden geçemeyeceğim bizim Osmanlı minyatürlerine sanat eseri gibi bakan güruh bunlara burun kıvırır eminim ki ( demin videodaki çizime ) neden derseniz bunlar modern ya. Yahu o minyatürlerden ne anlıyorlar, ne perspektif var ne derin bir detay var her birinde maksimum 10 kişi suratlar aynı, ifadeler aynı.

Benim Osmanlı gravürleri çok hoşuma gider

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    minyatürlere bende hiç anlam veremedim bugüne kadar hani aynı dönemdeki yabancı tablolara eserlere bak birde bunlara
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbbcomrade

quote:

Bu uzak doğuluları anlayamıyorum, dünyanın diğer toplumlarında olana yetenek dersek bunlarınkine ne diyeceğiz ? Batıda birine bakıyorsun gitar çalıyor çizim yapıyor ooo 10 numara diyorsun bir uzak doğulu geliyor aynı haltı bir yapıyor batılı tamamen gölgede kalıyor, sanat alanında istisnasız bu böyle.

aynen öyle hocam ben resmen ağzımın suyu akarak izledim ilk izlediğimde ilk başta da yorumlara falan bakmadım merak edeyin ne çıkacak diye en son ying yang a bağladı ya yuh dedim

Ben I ching değişimler kitabını askere giderken yanımda götürmüştüm orada bile çekilmemişti. Ying yang basit bir felsefe gibi geliyor en başta ama adam yazdıkça yazmış çizgilerden anlam çıkarmış uydurmuş ta uydurmuş

• quote:

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim bizim Osmanlı minyatürlerine sanat eseri gibi bakan güruh bunlara burun kıvırır eminim ki ( demin videodaki çizime ) neden derseniz bunlar modern ya. Yahu o minyatürlerden ne anlıyorlar, ne perspektif var ne derin bir detay var her birinde maksimum 10 kişi suratlar aynı, ifadeler aynı.

hocam onlar tarihi eser diye değerlı bence 500 sene sonra bu vıdeoda cok degerlı olacak zıra bu formatta vıdeo kalmaz sanırım

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    valla bende felsefesinden çok mantalitesi ile ilgilendim bugüne kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: blueman7

quote:

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim bizim Osmanlı minyatürlerine sanat eseri gibi bakan güruh bunlara burun kıvırır eminim ki ( demin videodaki çizime ) neden derseniz bunlar modern ya. Yahu o minyatürlerden ne anlıyorlar, ne perspektif var ne derin bir detay var her birinde maksimum 10 kişi suratlar aynı, ifadeler aynı.

hocam onlar tarihi eser diye değerlı bence 500 sene sonra bu vıdeoda cok degerlı olacak zıra bu formatta vıdeo kalmaz sanırım

Peki şöyle sorayım öyleyse tamam bugün için bunlar o dönemki yaşamı bir nebze olsun yansıttığı için veya en azından eski oldukları için sanat eseri gözüyle bakılıyor, saygı görüyor ama bizde bu yapılırken Avrupa'da bu yapılıyordu.

Bizde minyatür yapan heriflerin hiç mi yüzü kızarmıyordu bunları gördüklerinde ? Doğu'da resim sanatının gelişmemesinin bazı özürleri olabilir dinin bunu hoş karşılamamasından dolayı ama dinin her hoş karşılamadığı olayı toplumlar kabul etse şu anda mum ışığında oturuyor olurduk. Benim için hala bir muamma bu kadar vasat resimler olması minyatürlerin. Birisi belki gravürleri kim yapıyordu diye sorabilir onların tamamına yakını Osmanlı'ya gelmiş yabancı sanatçıların eserleri. Çevremde çok sanat tarihçisi ve ressam var ama bu konuyu hiç sormadım bir ara soracağım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blueman7

quote:

Peki şöyle sorayım öyleyse tamam bugün için bunlar o dönemki yaşamı bir nebze olsun yansıttığı için veya en azından eski oldukları için sanat eseri gözüyle bakılıyor, saygı görüyor ama bizde bu yapılırken Avrupa'da bu yapılıyordu.

Bizde minyatür yapan heriflerin hiç mi yüzü kızarmıyordu bunları gördüklerinde ? Doğu'da resim sanatının gelişmemesinin bazı özürleri olabilir dinin bunu hoş karşılamamasından dolayı ama dinin her hoş karşılamadığı olayı toplumlar kabul etse şu anda mum ışığında oturuyor olurduk. Benim için hala bir muamma bu kadar vasat resimler olması minyatürlerin. Birisi belki gravürleri kim yapıyordu diye sorabilir onların tamamına yakını Osmanlı'ya gelmiş yabancı sanatçıların eserleri. Çevremde çok sanat tarihçisi ve ressam var ama bu konuyu hiç sormadım bir ara soracağım.

Hocam seninde soyledigin gibi islamda resim olgusuna pek rastlanmaz ona bagliyorum bu durumu osmanli gucunun zirvesindeyken avrupadaki hicbirseyi ornek almamistir kanuninin emriyle fransada 100 yil dans edilmemesi bunun ispatidir islam esasina gore yonetilen bir devlette resimden ziyade hat sanati mimari ileri seviyededir resim olayini topluma uygun gorseler en iyisini yaparlardi zaten ama islama uygun olanlari secmislerdir mimar sinan gibi bir usta sence heykel yapamazmiydi sanat sadece resim degildir yapilan minyaturler tarihi olaylari anlatir genelde bu arada osmanli tarihi konusunda cok arastirma ve kitap okudum unutmadan dının hoş karşılamadığını toplumlar kabul etse mum ışığında otururduk dıyosun güzelde adam padısah cızdın resmı vurun bunun boynunu dese ne olacak sence bu rıske gırmeye degermı kı tamamıyle resmı yasaklamamışlar zaten cogu padısah Avrupalılara resım cızdırmıs ama batılılaşma zamanı gelınce olay zırve yapmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueman7 -- 8 Ağustos 2013; 20:13:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• genel kulturunuzu yiyim gencler hersey var sizde. padisahlarin portreleri hep yabanci ressamlar tarafindan yapilmistir. islam seriatinda canli insan, suret Allah in yaratma sifatina tezat buyuk gunah sirk goruldugunden heykel resim yapilmiyordu..osman hamdi bey zamaninda basladi galiba kaplumbaga terbiyecisi silah tuccari filan gibi unlu tablolar var o zmndan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelsekreter -- 8 Ağustos 2013; 20:19:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: genelsekreter

genel kulturunuzu yiyim gencler hersey var sizde. padisahlarin portreleri hep yabanci ressamlar tarafindan yapilmistir. islam seriatinda canli insan, suret Allah in yaratma sifatina tezat buyuk gunah sirk goruldugunden heykel resim yapilmiyordu..osman hamdi bey zamaninda basladi galiba kaplumbaga terbiyecisi silah tuccari filan gibi unlu tablolar var o zmndan.

Aynen para varken hic donup avrupaya bakmamislar para bitince ulan bu avrupali denyolar ne yapio bir bakalim demisler zaten sonra avrupanin etkisinde hersey yapilmaya baslamis pargali 2 heykel koydu diye halk frenk ozentisi demeye baslamisti kultur farki minyaturde zaten dogudan etkilesme ile olusmus bir sanat avrupa kim diyor adam dede sokrates bana kufur etti sokam onun tesine demisler

• Konu nereye gitmiş böyle :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • laaannnnnn bizim note 3 konusunu kitlemişler mesaj atmaya çalıştım "Mesaj atmaya çalıştığınız konu yeni cevap kabul etmemekte." uyarısı verdi koşun leynnnn
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbbcomrade

laaannnnnn bizim note 3 konusunu kitlemişler mesaj atmaya çalıştım "Mesaj atmaya çalıştığınız konu yeni cevap kabul etmemekte." uyarısı verdi koşun leynnnn

yonetıme yazdım bakalım ne olacak kılıtlı beyler ben dıger konunun kılıtlenmesını rıca etmıstım yanlıs anlasılmıs olmasın
  • genelsekreter kullanıcısına yanıt
    aga naaptın konumuz gitti kollarımı açaydım da gitme diyeydim şaka maka konuyu kapatmasınlar
  • hiç bildirimim fılan yok konununz bole bole oldu dıye hacı
  • genelsekreter kullanıcısına yanıt
    aga ilginç 1. sayfaya gidiyorum cevapla butonu tıklanmıyor senin ilk mesajın onay bekliyor yazıyor konunun adı görünüyor ya üstte Samsung==>.... diye orada da onay bekliyor yazıyor son sayfaya yada arada bir sayfaya gidiyorum orada da tam tersi herşey normal cevapla butonu açık ama yazıp göndermeye çalışınca yeni mesaj alımına kapattık diyorlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.