Şimdi Ara

s2 ye jelly bean gelince sizce iphone gibi olur mu ? dokunmtik hassaiyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sgs2 sahibiyim. Kardeşim tam bir iphone fanatiği 4s kullanıyor . Arasıra tatlı atışmalarda fikir ayrılığı yaşıyoruz . Ben sgs2 kullanıyorum. Bana hep s2 ye jelly bean gelsede ekran geçişleri yumuşaklık stabilide iphone 4s i , bırak 3gs gibi bile olmayacak gel sat 4s al diyor. Ben ise jelly bean gelince gorursun diyorum S2 yi bana gore jelly bean gelince s2 cok stabil olucak tanıtımında oldıgu gibi yağ gibi kayıcak .

Sizce nasıl olucak galaxy nexus gibi olurmu yoksa beklentilerin altında kalırmı .

Şuan için 4s bana gore hem uygulama hem ekran gecişleri ve dokunmatik hassasiyeti olsun cok onde ama andıroid in bana gore +ları cok fazla .

Birde 2 sorum bu iphone 'un dokunmatık hassasiyetinde bana gore baska bişi var cok hassas apple ozel bişi var sanki jelly bean da gelse bu hassaslık s2 de androidli telefonlarda olmayacak gibime geliyor .

asıl sormak ıstediğim arayuzdeki yumusaklık mı olucak apple gibi andoid e jelly bean gelince , yoksa hem yumusaklık hemde hassasiyetmi olucak jelly bean de

sizce arayuz ekran gecişleri ve dokunmatık hassaiyetini kastediyorum sadece bir ıphone olurmu jelly bean ile s2 .

fikirlerinizi paylaşırsanız cok sevinirim

• sizce bir iphone yumusaklığı ve dokunmatik hassasiyeti gelicek mi ?
  • Apple'daki hassasiyet dediğiniz şey yazılımdan ve ekran yüzeyinden kaynaklanıyor. Apple cihazlardaki ekranın yüzeyi daha kaygan yapıda olduğundan Android cihazlara nazaran daha iyi bir hassasiyet hissi veriyor. Bir de örneğin tuş kilidi açarken ya da ekranlar arasında geçiş yaparken hafif bir sağa - sola parmak hareketi yeterli; ancak Android cihazlarda biraz daha uzun sağa sola hareket ettirmeniz gerekiyor geçiş için bu da ekran hassasiyetinin Apple cihazlarda daha fazla olduğu hissini uyandırıyor.

Not: iPod Touch 4 ve Xperia neo V kullanıyorum.
  • Yani jelly bean ile dokunmatikte bir arti olmiyacak diyosunuz sadace fps mi artacak ekran gecisleri yumusayacak oylemi ? Ben dokunmatik te bir hassiyet bekliyordum bende de ipad 2 sgs 2 var gercekten apple dokunatigi cok hassas .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dolphin81gsss

Yani jelly bean ile dokunmatikte bir arti olmiyacak diyosunuz sadace fps mi artacak ekran gecisleri yumusayacak oylemi ? Ben dokunmatik te bir hassiyet bekliyordum bende de ipad 2 sgs 2 var gercekten apple dokunatigi cok hassas .

JB kullanmadım; ancak muhtemelen çok da değişmeyecektir kullanımı cihazınızın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Apple'daki hassasiyet dediğiniz şey yazılımdan ve ekran yüzeyinden kaynaklanıyor. Apple cihazlardaki ekranın yüzeyi daha kaygan yapıda olduğundan Android cihazlara nazaran daha iyi bir hassasiyet hissi veriyor. Bir de örneğin tuş kilidi açarken ya da ekranlar arasında geçiş yaparken hafif bir sağa - sola parmak hareketi yeterli; ancak Android cihazlarda biraz daha uzun sağa sola hareket ettirmeniz gerekiyor geçiş için bu da ekran hassasiyetinin Apple cihazlarda daha fazla olduğu hissini uyandırıyor.

Nexus kullanmadigin cok belli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhamnet

quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Apple'daki hassasiyet dediğiniz şey yazılımdan ve ekran yüzeyinden kaynaklanıyor. Apple cihazlardaki ekranın yüzeyi daha kaygan yapıda olduğundan Android cihazlara nazaran daha iyi bir hassasiyet hissi veriyor. Bir de örneğin tuş kilidi açarken ya da ekranlar arasında geçiş yaparken hafif bir sağa - sola parmak hareketi yeterli; ancak Android cihazlarda biraz daha uzun sağa sola hareket ettirmeniz gerekiyor geçiş için bu da ekran hassasiyetinin Apple cihazlarda daha fazla olduğu hissini uyandırıyor.

Nexus kullanmadigin cok belli.

Kullandım, ayaküstü onda da JB yüklü değildi. 4.0.4 vardı son sürüm diyordu, güncelleme olsa yükleyecektim arkadaşın telefona.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nexus'u çok fazla büyütüyorsunuz. s2'ye ne gelirse gelsin ekran yapısı farklı olduğu için fark olacağını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 30 Ağustos 2012; 10:56:41 >
  • cm9 kur gör hassasiyeti tel uçuyor adeta.
    nexus ve ayfon kullanmadım stok roma kıyasladım
    s3 e jellybean gelince herşey ortaya çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 30 Ağustos 2012; 10:48:16 >
  • Benim SGS bile CM 10'la akıyor, SGS II Usain Bolt gibi olur

• valla umarım 4s kadar akıcı olur.. geçenlerde TR de 4S yi new ipad i denedim öyle bir hassasiyet yok başka telde şu anda. S3 S2 Note larada baktım bariz takılmaalr mevcuttu.. takılma dediğimse 4S ye göre daha az akıcı.
  • Ben JB Nexus kullanıyorum.Kesinlikle akıcılık diğer bütün androidlerden hatta bazı yönleriyle iphone dan da daha iyi.Ama akıcılık !...dokunmatik gerçekten ayrı bir olay ben de sizin gibi iPhone özel birşey olduğunu düşünüyorum.iPad , iPhone kullanırsan bazen insan lanet olsun!adamlar ne yapıyor da böyle oluyor diyor.bunu sadece ben demiyorum eminim diğer telefon üreticileri de diyordur.Ben aşağı yukarı bütün üst seviye androidleri test ettim ama kesinlikle iphone daki gbi rahat yazı yazamadım.şu his var ya hani"sanki telefon ne yazmak istediğimi biliyor da ona göre yazıyor" aynen öyle.bu sadece apple da var.Tüm bunlardan sonra yine de derim ki, "jelly bean" li Nexus olduktan sonra üstüne 500 lira verseler iphone kullanmam.Kullanıcı deneyimi dediğimiz şey dokunmatik hassasiyeti,akıcılık,stabilite vb. bir çok şeyin birleşiminden oluşuyor.

edit: Bu arada Nexus'u mu alalı 1 ay oldu.Eğer JELLY BEAN mucizesini keşfetmemiş olsaydım, isterse Galaxy S3 kahve pişirsin , kesinlikle iphone 4s alacaktım.Jelly Bean ı keşfedince iphone ve IOS sonsuza kadar yalan oldu benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelherif -- 31 Ağustos 2012; 1:56:42 >

• iphone, ipad, ipod veya gelişmiş bütün Android telefonlar.. Hepsi aynı dokunmatik paneli kullanıyorlar. Bugün dünyada kabul görmüş ve ilerlemeyen bir teknolojisi var bu ekranların. Belki bir kaç sene sonra bambaşka birşey çıkar, toptan ona geçerler; aynı resistif ekranlardan kapasitif ekranlara geçtikleri gibi.

Farkı yaratan yazılımın onay bekleme süresi ve de bir kaç ilüzyon, normalde milisaniyeler düzeyinde olan bu onay bekleme (onay bekleme süresi kazara mı dokundunuz yoksa elinizi mi sürüklüyorsunuz yoksa tıklamak mı istediniz onu anlamak için konulan bir süre) süresini her yazılım kendisi seçer. Androidte başkadır iOS ta başkadır çünkü farklı kullanım şekillerine sahiptirler. Androidler genellikle daha geniş ekrana rağmen daha küçük simgelere ve daha karmaşık kullanım şekillerine ve de çeşitliliğe sahipler. iPhonelarda ise fazla yanlış yapma şansınız yok, ikonların sayısı belli aralarındaki mesafe belli, bir ek menü geldiği zaman tuşların boyutu neredeyse ekranı kaplıyor vs. bütün bunlar kullanımı kolaylaştırıp sadeleştiriyor. Dolayısıyla onay süreleri daha kısa tutulabiliyor, bir de bunu esnek kayma animasyonlarıyla desteklediğiniz zaman ve kayma hızını da yüksek tuttuğunuz zaman yağ gibi kayan, uçak gibi uçan bir iphone ortaya çıkıyor. Aynısını Androidte yapmak göze güzel gelebilir ancak küçük bir ekrandaki 5 tane rehber isminin 3 er 3er kaymasını takip etmek ile kocaman ekrandaki 10 tane rehber isminin 6şar 6şar kaymasını takip etmek aynı değil. Bu yüzden Android hız kesmek zorunda.

Yine de daha yumuşak bir akıcılık deneyimi için ICS veya Jelly Bean kullanıyorsanız ayarlar/geliştirici seçeneklerinden GPU hızlandırmayı etkinleştir(force GPU) seçeneğini seçin..

• valla ben samsung star'dan galaxy s2'ye geçtiğim için (geçen yıl) bana mükemmel geliyodu s2'nin dokunmatiği gel zaman git zaman çoğu android telefonu tezgahlardaken elimden geçirdim, s3 de dahil olmak üzere öyle s2'den bariz iyi olanına rastlamadı. ben farkedemedim yani. teleonda şu an 4.04 custom rom-kernel var. ha ama ipad'in ekran geçişi ve dokunmatiği sanki biraz daha iyiy gibi geldi yalan yok iphone 4s kullanmadım hiç
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelherif

Ben JB Nexus kullanıyorum.Kesinlikle akıcılık diğer bütün androidlerden hatta bazı yönleriyle iphone dan da daha iyi.Ama akıcılık !...dokunmatik gerçekten ayrı bir olay ben de sizin gibi iPhone özel birşey olduğunu düşünüyorum.iPad , iPhone kullanırsan bazen insan lanet olsun!adamlar ne yapıyor da böyle oluyor diyor.bunu sadece ben demiyorum eminim diğer telefon üreticileri de diyordur.Ben aşağı yukarı bütün üst seviye androidleri test ettim ama kesinlikle iphone daki gbi rahat yazı yazamadım.şu his var ya hani"sanki telefon ne yazmak istediğimi biliyor da ona göre yazıyor" aynen öyle.bu sadece apple da var.Tüm bunlardan sonra yine de derim ki, "jelly bean" li Nexus olduktan sonra üstüne 500 lira verseler iphone kullanmam.Kullanıcı deneyimi dediğimiz şey dokunmatik hassasiyeti,akıcılık,stabilite vb. bir çok şeyin birleşiminden oluşuyor.

edit: Bu arada Nexus'u mu alalı 1 ay oldu.Eğer JELLY BEAN mucizesini keşfetmemiş olsaydım, isterse Galaxy S3 kahve pişirsin , kesinlikle iphone 4s alacaktım.Jelly Bean ı keşfedince iphone ve IOS sonsuza kadar yalan oldu benim için.

Peki nexus da jelly bean den sonra ekran gecisleri iphone gore daha yumusak daha akici degilmi . bunda saniyorum arayuz ve akicilik konusunda herkes hem fikiriz arkadaslar. Zaten DH nexus 4.1 jelly bean video incelemesinde erdi ve mesut'ta artik jelly bean ile iphone dan daha iyi , arayuzdeki akicilik ve ekran gecisleri kusursuza yakin mukemmel demisti. Iphoneden cok daha iyi bir arayuz var demisti 60 fps ile. s2 ye jelly bean gelmeden bilemeyecegim ama dokunmatik hassasiyetide ayni olacak iphone ile . Bana gore iphonun onde oldugu 3 sey var .appstore ekran gecisleri akiciligi , dokunmatik hassasiyeti. Suan 2 si jelly bean ile android cephesine gecti sadece appstore kaldi.

• Donanımsal bir şey dokunmatik, akıcılık ayrı bir olay tabi.
  • 4.1.1 yüklü bir nexusla iphone 4 ün hiçbir farkı yok. bizzat karşılaştırdık arkadaşın iphone 4 ü ile. 4s le karşılaştırmadım ama 4s te farklı bişey yoksa ekranlar aynı. akıcılık 4.1.1de gerçekten fark yaratıyor. videoları falanda var internette. tabi kendin karşılaştırırsan daha iyi. yani bu sefer google bu iş becermiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

iphone, ipad, ipod veya gelişmiş bütün Android telefonlar.. Hepsi aynı dokunmatik paneli kullanıyorlar. Bugün dünyada kabul görmüş ve ilerlemeyen bir teknolojisi var bu ekranların. Belki bir kaç sene sonra bambaşka birşey çıkar, toptan ona geçerler; aynı resistif ekranlardan kapasitif ekranlara geçtikleri gibi.

Farkı yaratan yazılımın onay bekleme süresi ve de bir kaç ilüzyon, normalde milisaniyeler düzeyinde olan bu onay bekleme (onay bekleme süresi kazara mı dokundunuz yoksa elinizi mi sürüklüyorsunuz yoksa tıklamak mı istediniz onu anlamak için konulan bir süre) süresini her yazılım kendisi seçer. Androidte başkadır iOS ta başkadır çünkü farklı kullanım şekillerine sahiptirler. Androidler genellikle daha geniş ekrana rağmen daha küçük simgelere ve daha karmaşık kullanım şekillerine ve de çeşitliliğe sahipler. iPhonelarda ise fazla yanlış yapma şansınız yok, ikonların sayısı belli aralarındaki mesafe belli, bir ek menü geldiği zaman tuşların boyutu neredeyse ekranı kaplıyor vs. bütün bunlar kullanımı kolaylaştırıp sadeleştiriyor. Dolayısıyla onay süreleri daha kısa tutulabiliyor, bir de bunu esnek kayma animasyonlarıyla desteklediğiniz zaman ve kayma hızını da yüksek tuttuğunuz zaman yağ gibi kayan, uçak gibi uçan bir iphone ortaya çıkıyor. Aynısını Androidte yapmak göze güzel gelebilir ancak küçük bir ekrandaki 5 tane rehber isminin 3 er 3er kaymasını takip etmek ile kocaman ekrandaki 10 tane rehber isminin 6şar 6şar kaymasını takip etmek aynı değil. Bu yüzden Android hız kesmek zorunda.

Yine de daha yumuşak bir akıcılık deneyimi için ICS veya Jelly Bean kullanıyorsanız ayarlar/geliştirici seçeneklerinden GPU hızlandırmayı etkinleştir(force GPU) seçeneğini seçin..

En güzel açıklama bu sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: XperiaTM

Donanımsal bir şey dokunmatik, akıcılık ayrı bir olay tabi.

+1

galaxy ler bazı kerneller ile dokunmtiği en üst seviyelere çıkabiliyor ama gereksiz bişey şöyle gereksiz, ben telefonuma hafif dokununca yani en ufak bir temasta hemen algılıyor.

pek iniye 4S kadar akıcı değil yada hassas değil bunun sebebi bence OS un şişmesi ve latency. hesapta samsung SAMOLED+ lar için IPS lerden çok az latency e sahip olduklarını yazıyordu, söylüyordu zaten IPS lerde latency diğer lerine göre biraz fazla peki madem öyle niye 4S o kadar hassas olabiliyor ?

akıcılık konusunu ise yazılımsal.. umarım Project Butter ile isetediğimi alırız

edit: Force GPU rendering i XDA de araştırdım ve bizzat test ettim, hiçbir avantajı yok tam aksine bazı eski app larda force close yaratabiliyor bilginize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 31 Ağustos 2012; 18:38:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: XperiaTM

Donanımsal bir şey dokunmatik, akıcılık ayrı bir olay tabi.

donanımsal değil yazılımsaldır. iphone değil bugün piyasadaki çoğu cihazın tepkime süresi 0.08 ms ile 0.01 ms arasında değişir. bu da gördüğünüz gibi çok küçük bir farktır gözle göremezsiniz bile. peki bizim hissettiğimiz farkın nedeni nedir? o da yazılımdan kaynaklanıyor. eğer bir gün apple ios kodlarını halka sunarsa windows phone cihazlarındakı dokunmatık hassasıyetının hicbir cıhazda olmadıgını göreceğiz. microsoft her konuda olduğu gibi bu konudada en titiz firma. önümüzde ki bir iki yıl içinde microsoft patentli 0.01 ms farkla çalışan nerdeyse anlık dokunmatik ekranlar görmek beni şaşırtmayacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.