Merhaba, bu inceleme yazımda Samsung Galaxy s24 Plus ve Honor 200 modellerinin çeşitli konu başlıkları özelinde karşılaştırmasına yer veriyorum. Notlar: -Her iki cihaz da Eylül 2024 itibariyle olabilecek en güncel yazılım sürümleriyle ve aynı hatla test edilmiştir. -Test edilen Samsung cihazı Exynos 2400 işlemci kullanmaktadır. -Her iki cihaz ekranı da doğal renk moduyla otomatik parlaklık ve renk tonu kapalı olarak %50 parlaklıkta test edilmiştir. Kutu İçeriği (Honor 200 > S24 Plus) Honor 200’ün kutusundan kılıf, ekrana uygulanmış koruyucu film, şarj kablosu ve 100watt şarj adaptörü çıkarken s24 Plus’ın kutusundan yalnızca kablo çıkmakta. Üstüne üstlük bu kablo cihazın desteklediği 45 watt şarj hızını verememekte. Tasarım (Honor 200 > S24 Plus) Honor 200 yüksek yoğunluklu silikon karbon batarya ve kenarlara doğru incelen kasa tasarımı sayesinde s24 plus’a göre çok daha zarif ve göze hoş gelen bir tasarıma sahip. Kalınlıkları hemen hemen aynı olmasına rağmen s24 plus “boxy” tasarım anlayışı sebebiyle göreceli olarak daha hantal bir görüntü sergiliyor. Honor 200’ün dört köşeden kavisli ekranı cihazın önden çok daha üst segment bir telefonmuş gibi durmasını sağlıyor. Ekran kavisi abartılı olmadığı için günlük kullanımda kavisli ekranın tahmin edilebilecek zorluklarını beraberinde getirmiyor. S24 Plus’ın düz ekranı ise ekran koruyucu uygulama açısından daha rahat. Galaxy s24’ün sade kamera dizilimi ve fazla yüksek olmayan mercek yapısı honor 200’ün karmaşık ve gözü yoran kamera adasına göre daha estetik duruyor. Ayrıca s24 plus kamera camlarında safir cam varken Honor 200 için malzeme bilgisi verilmemiş. Malzeme Kalitesi Malzeme Kalitesi (S24 Plus > Honor 200) S24 Plus çerçevesinde havacılık serisi alüminyum arka kapağındaysa Gorilla Glass Victus 2 cam kullanırken Honor 200 çerçevelerde plastik ve arka kapakta polikarbon malzeme kullanmakta. Genel tutuş hissiyatı ve kalite algısı olarak s24 Plus çok daha iyi hissettiriyor. İki cihazın da ses kısma ve açma tuş hissiyatları eşit derecede tatmin ediciyken güç tuşu hissiyatı olarak Honor 200 daha önde. Ayrıca plastik çerçeve sayesinde S24 Plus’ın aksine Honor 200’de rahatsız edici anten çizgileri bulunmamakta. Ekran (Honor 200 > s24 Plus) Ekran çözünürlüğü ve PPI olarak S24 Plus bir adım önde olmasına rağmen Honor 200 sunduğu 10bit renk derinliği, TUV Flicker Free sertifikası (DC-Like Dimming ve Yüksek PWM) özellikleriyle S24 Plus’ın açık farkla önüne geçiyor. S24 Plus ekranı maalesef amiral gemisi klasmanında sınıfta kalıyor. Mura, banding gibi m13 panel kaynaklı kusurlarının yanı sıra 492hz pwm, %99 modülasyon ve 8bit renk derinliği değerleriyle Honor 200’ün yanında giriş seviyesi bir cihaz izlenimi veriyor. Göz sağlığı ve uzun süreli kulanım açısından S24 Plus ekranı maalesef piyasadaki en kötü ekranlardan bir tanesi. Honor 200 ise selefi Honor 90 ve abisi 200 pro ile birlikte piyasaki en iyi OLED ekrana sahip. (Magic 6 Pro’dan bile daha iyi) *Sol Honor 200, sağ 24 Plus Honor 200 sabit 120hz ayarında çalıştırılmadığı sürece tarayıcı başta olmak üzere bazı uygulamalarda yalnızca 60hz çalışıyor. Always on display modunda ise s24 Plus 24hz değerine kadar düşebiliyorken Honor 200 60hz değerinde kalıyor. Her iki ekran da içerik tüketiminde iyi sonuçlar veriyor. Ekran altı parmak izi konusunda S24 Plus’ın ultrasonic sensörü bir adım önde ama Honor 200 de oldukça hızlı ve tutarlı bir okuma yapıyor. Gece kullanımlarında Honor 200’ün parmak izi sensörü kullandığı teknoloji gereği flaş etkisine benzer bir ışık çıkarttığı için gece kullanımlarında rahatsız edici olabiliyor. İşlemci (S24 Plus > Honor 200) Exynos 2400 saf güç açısından yer yer SD 8 Gen 3’ün bile önünde olan bir işlemci, orta seviye 7 gen 3 ile güç açısından herhangi bir karşılaştırmaya ihtiyaç bile duymuyorum. Samsung 2400 serisiyle her ne kadar önceki işlemcilerine göre verimlilik konusunda gözle görülür geliştirmeye imza atmış olsa da TSMC dökümü 4nm sürecinden çıkan 7gen3’ün karşısında birim iş başına düşen enerji tüketimi açısından maalesef geride kalıyor. Özellikle ağır yük altında piyasada en fazla güç tüketimi yapan güncel işlemcilerden bir tanesi Exynos 2400. Wifi ve mobil sinyal yakalama konusunda her iki işlemci de oldukça iyi sonuç veriyorken mobil veri kullanımında Exynos 2400 ısınma ve güç tüketimi açısından bir adım geride Evin modeme en uzak noktasında iki cihaz da benzer performans sergiliyor Arayüz-Yazılım (S24 Plus > Honor 200) S24 Plus’ın kullandığı One UI arayüzü gerek Good Lock, Rutinler, AI uygulamaları gerekse 7 Yıl Android ve Güvenlik güncellemesi sözüyle açık farkla Honor 200’ün önüne geçiyor. Sade ve minimalist tasarlanan Magic OS her ne kadar kullanıcı dostu ve seri çalışan bir arayüz olsa da belirli bir seviyenin üzerindeki kullanıcılar için yetersiz kaldığı noktalar oluyor.(DEX gibi) Akıcılık konusunda iki cihaz da problemsiz çalışmasına rağmen Honor 200 yer yer uygulamalar arası geçişlerde yavaşlama hissettirebiliyor. Ayrıca cihazın kaç yıl Android ve Güvenlik güncellemesi alacağının resmi olarak açıklanmaması hanesine bir eksi daha yazıyor. Parmak eklemiyle ekran görüntüsü alma, IOS benzeri kapsül ve kontrol merkezi tasarımıyla Honor 200 de bazı konularda sübjektif olarak öne çıkabiliyor. Uygulama açılış ve ana ekrana dönüş animasyonları da One UI’a göre göze çok daha hoş geliyor. Ayrıca SD işlemci sayesinde aptX ses desteği Honor 200'ün bir diğer öne çıkan noktası. Pil (Honor 200 > S24 Plus) Wifi ağırlıklı bir kullanımda her iki cihazda rahatlıkla 1.5 günü görebiliyorken mobil veri devreye girdiği zaman işler Samsung’un aleyhine olmaya başlıyor. Mobil veri, günlük internette gezinme, sosyal medya, hafif oyun ve mesajlaşma gibi orta derece bir karışık kullanımda Honor 200 sekiz-on saat ekran açık süresi verebiliyorken S24 plus 6-8 saat ekran açık süresi veriyor. 0-100 dolumu ise Honor 200 için ortalama 40-45 dakika, s24 Plus içinse 65-70 dakika. S24 Plus Honor 200'ün aksine kablosuz ve ters kablosuz şarj destekliyor. Akıllı saat (İronik şekilde son model galaxy watch şarj olmuyor), kablosuz kulaklık gibi cihazları s24 plus ile şarj etmek büyük rahatlık. Honor 200’de kullanılan silikon-karbon teknolojisine sahip pilin kapasitesinin daha uzun döngü sayısı dayandığına dair bazı bilgiler internette mevcut fakat resmi bir kaynak bulamadığım için bu konuda net yorum yapmak istemiyorum. Sonuç: S24 Plus gerek arayüzü gerekse yazılım desteğiyle uzun yıllar kullanıcısına hizmet etmeyi vadeden bir amiral gemisi. Honor 200 ise standart kullanıcı için gerekli özelliklerin amiral gemisi seviyesinde verildiği, ilk etapta gözükmeyen konularınsa kırpıldığı (DDR4 RAM, UFS 2.2 Depolama) orta segment bir telefon. Aralarındaki iki katlık bir fiyat farkı olduğunu da düşünecek olursak Samsung ekosistemi ve yazılımına dair bir yatkınlığınız yoksa yarı fiyatına Honor 200’ün standart kullanıcı için çok daha mantıklı bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Hatta 38-40.000 TL S24 Plus yerine; 20.000 TL Honor 200 3.000TL Soundcore Liberty 4 NC Kulaklık 6.000TL Huawei Watch GT4 Saat Alınabilir. Exynos pil tüketimi, ekran pwm değeri gibi bilgiler için kontrol edilebilecek kaynaklar: reddit From the PWM_Sensitive community on Reddit: An introduction to PWM/ Hybrid DC-dimming/ True Dc Dimming and — PWM-safe VS PWM-free https://www.reddit.com/r/PWM_Sensitive/comments/15q405c/an_introduction_to_pwm_hybrid_dcdimming_true_dcNick Sutrichyoutube The Honor 200 Pro has one of the most comfortable OLED displays on any smartphone. It uses DC-like dimming above 30% brightness with single-digit modulation. 3840hz PWM dimming is activated below 30% brightness and modulation remains relatively low for the PWM rate. This is TRUE 3840Hz PWM dimming, not the weird hybrid 360Hz DC/PWM solution Honor used on the Magic 6 Pro.
No dithering was detected while using the natural color profile, which is sRGB/P3. https://www.youtube.com/watch?v=-Wzd4OHoYhM&t |
S24 Plus & Honor 200 Karşılaştırması
-
-
içerik olarak çok güzel bir karşılaştırma olmuş, emeğinize sağlık.
fakat kimsenin s24+ ile honor 200 arasında kararsızlık yaşayacağını dolayısı ile de bu karşılaştırmaya ilgi duyacağını düşünmüyorum. çünkü fiyat olarak yarı yarıyalar.
-
Kamera konusunda düşünceleriniz nelerdir
-
kablosuz olarak olmasada düz honor 200'de "5W kablolu ters şarj mevcut" hocam. iki ucu type-c kablo ile kulaklık vs. şarj ediliyor. -
Tam olarak geçen hafta bu iki telefon arasında büyük git geller yaşadım ve s24 plus modeli iade edip honor 200 alma noktasına gelmiştim. Hatta vatan bilgisayara gidip canlı karşılaştırdıktan sonra bu karara varmıştım. Çünkü yan yana gördüğümde şunu dedim;
"Oyun oynamayan bir insan için yarı fiyata Honor 200 çok yeterliyken 2 katı fiyata s24+ almak ne kadar mantıklı?"
Velhasılı iade etmedim ve s24+ şuan çok daha tatmin edici geliyor olsa da eğer oyun oynamayacaksanız gerçekten honor 200 mükemmel bir cihaz. Kapalı mekan spot altı karşılaştırmada da kamerası s24+ a göre çok daha iyi iş çıkardı ve çok şaşırdım çünkü 2 kat fiyat farkı var ve buna rağmen geride kaldı s24+. Tabii selfie kamerası olarak bariz öndeydi gördüğüm. Standart bir kullanıcı iseniz kesinlikle iki kat para harcamanıza gerek olmayan düzgünlükte bir cihaz yapmış honor. Başta Samsung yazılımını ve arayüzünü çok basit bulsam da daha sonra saçma şekilde telefonda gömülü gelmeyen fakat resmi olarak samsunga ait ve yüklenebilir olan birkaç eklenti ile telefondaki arayüz, özelleştirmeler ve özellikler arşa çıktı ve bu sebeple iadeden vazgeçtim.
-
Çok iyi eline sağlık -
Emeğin için teşekkür ederiz, okunması akıcı, içerik olarak da güzel bir karşılaştırma olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 21 Eylül 2024; 13:55:53 > -
Emeğinize sağlık . -
Emek, sabır ve birikim kokan güzel bir içerik üretmişsiniz. Tebrikler. -
Hocam ben düz S24 den, Honor 200 Pro ya geçtim. Arada böyle uyumsuz insanlar olabilir.
Pili şarjı kamerası çok daha iyi. Kasa kalitesi S24 ün çok güzel bunun da çok adi ama, kullanırken Samsung beni mutlu etmedi. Sürekli eski Huawei mi arar oldum. Bu ona çok daha yakın o sebeple alınabilir. Android de Apple vari bir deneyim arayanların tek tercihi.
-
iyi ama o ikisi arasında %10-15 fiyat farkı var konfigürasyonuna göre. s24+ ile düz 200 arasında %100.
-
Exynos nasıl daha iyi oluyor? Samsungun senelerdir yeterince satamama sebebi, milletin s24 yerine s23 düşünme sebebi exynos işlemciler zaten.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
içerik olarak çok güzel bir karşılaştırma olmuş, emeğinize sağlık. fakat kimsenin s24+ ile honor 200 arasında kararsızlık yaşayacağını dolayısı ile de bu karşılaştırmaya ilgi duyacağını düşünmüyorum. çünkü fiyat olarak yarı yarıyalar. |
Benzer içerikler
- telefonda yapılan son işlemleri görme
- bu cihazda play protect sertifikası yok
- telefonun sıfır olduğunu nasıl anlarız
- 4g+ nedir
- telefondan durduk yere bildirim sesi gelmesi
- exynos 2400
- samsung s24 fe ne zaman çıktı
- imei sorgulama numarası
- s25 ultra ne zaman çıkacak
- türkiye"de üretilen telefonlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X