eux yazılımını indirip odin ile home csc seçerek formatsız yükleyebilirsiniz hem verileriniz silinmez hem de csc değişir. |
Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] Müjde! ONE UI 7 li Beta1 yayınlandı ! Nasıl geçilir ilk sayfamızda. (1426. sayfa)
-
-
almanyada s23 beta forumu membersta açıldı. s24 serisi için pazartesi beta 2 çıkabilir ve s23 için de aynı gün samsung betayı verebilir. tabi bunlar ihtimaller ama beta forumu açıldıysa betanın verileceği de yakındır.
-
İşte şuan sonu 5 ile biten firmware deyim eux 4 ile bitiyor one ui 7 ye geçmek için güvenlik ilkesi ile ilgili bir sorun olur mu onu düşünüyorum
-
sorun olmaz
-
Home csc ile değilde direk sıfırlayarak da geçebilirim o zaman değilmi kendi csc si ile son soru idi teşekkürler cevap için
-
evet sıfırlama ile de olur bu tamamen size kalmış bir tercih.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozgel -- 14 Aralık 2024; 22:43:0 > -
Ben kullanıyorum ve gayet memnunum.
-
Merhabalar,
Kılıf mevzusu açılmışken sormak istedim. Kılıfla kablosuz şarj zor oluyor malumunuz. Bu kılıfla durum nasıl? Ya da kablosuz şarjın sıkıntı çıkartmadığı ve magsafe olan bir kılıf önerebilir misiniz? -
o kılıftan bendede var. koyu yeşil renk. şarj ediyor. istersen özele yaz. kullanmıyorum artık onu sana vereyim -
Ben dün sipariş verdim bugün elime geçti ilk görüş için kalitesi iyi gibi elde hissiyatı da güzel sade şık duruyor bu fiyata alınır bence -
Bundan sonra yeni bir şeyler olacağını sanmam . Yeni şeyler ONEUI 7.1 li S25 serisine getireceklerdir. Sonra da bahar döneminde o yenilikler S24 serisine gelecektir. Google Beta yı neredeyse 8 ay geriye aldı diyebiliriz ilk beta çıktığı yıllara bakılacak olursa. Bunun Samsung üzerinden de baskı oluşturup erkene aldıracaktır. Samsung hem 7 yıl hem aylık düzenli güvenlik güncellemeleri hem de erkene alınan Beta programı ile erkene alınan Final sürümü Android ile erkenden başlamak zorunda .Tüm bunlar mevcut cihazlara S24 serisi dahil hepsi için Samsung üzerinde baskı oluşacaktır. Samsung personel ve mantalite lerini geliştirmesi beklenir. Bu konuda ciddi gerilemiştir. 2025 te de Samsung kaynaklı beceriksizliklerine devam ederse Pixel 10 Pro XL e geçeceğim ... Kimse Google ı suçlayamaz! Google aksaklık olmasın diye erkene alıyor! Hatta eskimiş cihazlarına güncellemesi bitenlere Android sürüm güncellemesini uzatmıştır Pixel 6 serisinde böyle oldu daha yeni. Benzer olaylar öncesinde defalarca da yapmıştır. Adamların hizmet kalite anlayışı Samsung ta da beklerim ...
S25 serisinde RAM başlangıç 16 olup Ultra da 24GB başlangıç devam etmelidir ama yapmayacaklar! Yıllar öncesinde 2 defa 16GB RAM li ürünleri ( telefon - tabletleri ) olmuştu artık çıtasını zaruri artırmalıdır. Saf Pixel cihazlarından her daim her açıdan üstte olmalıdır malum kendi arayüzü ONE UI RAM CPU GPU NPU dahili depolama da fazladan işgal ve yormaya vesile olmaktadır.
Değişim kampanyaları da adilane yapmazlarsa S24 serisindeki gibi insanlar zor geçer anca çok eski veya hiç telefonu olmayanlara mantıklı olur.
Diğer taraftan Google ise Pixel cihazlarına sürekli yeni özellikler sunmaktadır.
Uydudan yerel GSM şebekesiz bağımsız SMS iki yönlü yazışma acil veya doğal afetler için desteği yazılımsal olarak S24 Ultra hazır ve Beta da bu özelliği de görmedim .... Samsung teknik olarak birçok özellikleri kırpıyor bilerekten. İlk aklıma gelen Bluetooth ses codec leri ciddi kırpılmış illa kendi ekosistemlerine dayatıyorlar . Bariz hızlı şarj desteği elimizdeki Snapdragon lu niye vermiyorsun!? Eskiden Avrupa veya Amerikan veya Kore varyantlılarda Snapdragon lu olurdu onlarda daha da hızlı şarj neyse o kadarını sunardı hatta FM radyo su bile geliyordu ( kulaklık girişli jack li modellerde ... ) . Exynos o eski yıllarda da var ama Snapdragon o zamanlar da denk kamera sensörlerinde daha yüksek 4K veya daha kaliteli çekim modları ve neticeleri Exynos olmayanlarda sunardı. Sonra bu globalde fark edildi Samsung kırpmaya gitti! En zayıf halka Exynos değerlerine göre Snapdragon u kırptılar ve halen de kırpılmıştır da . Verdiğimiz para snapdragon un tüm nimetlerini sunması beklenir....
Google aksine bu nimetleri vermektedir hatta yazılımla daha da geliştirmektedir veya kapalıdır ama ilerde tam yazılımsal olgunlukla geliştirecek şekilde eninde sonunda sunması ile bilinir.
Seamless Update A/B ile A ve B slotu ile güvenli seri güncelleme alma imkanı Pixel lere getirildi öyle ki desteklenmeyen Pixel lerde bile imaj firmware atılmasıyla bu Project Treble sahip oldu o yıllarda da Pixel cihazları kullandığımdan baya baya şahit oldum... Samsung halen geçmedi ! Yıllar geçti! Geçen aylarda A serisi modellerinde birinde bu geçilmiş ama sonrasında çıkan Fold Flip bunlar yoktu! İronik !
Aylık güvenlik güncellemeleri geç geliyor hatta geç gelmesi yetmiyor Türkiye gibi birçok ülkeye de ayrıca daha da geç güncelleme sunuyor. Bu güncellemeler Google dan yana olanlar aslında önceki ayda 21 inde her daim her ay her yıl sunulur yani pratikte de Samsung istese bir sonraki ayın güncellemesini pekala bir önceki aydan erkenden ay sonunda doğru verebilir ki verdi de S24 Ultra da Türkiye de buna şahit oldu güncellemeyi aldı ! Yani istense bu mümkünmüş...
Son olarak, ekranı 12 bit değil ... Bırakın 10 bit bile değil ... Bu yüzden black crush ve color banding ile videolar fotoğraflar telefonda berbat gösteriyor. Yıllardır da ifade ederim birçok konu başlıklarında da burada da . Samsung inatla 8 bit panele devam ediyor. HDR10+ içerikleri 8 bit e düşürülerek sunuyor ve görseller de berbat karanlık kalıyor! Kamerası videoda HDR10+ destekliyor ama ekranı 8 bit ! Fotoda 16 bit ( Expert RAW da ) ve 12 bit de Pro video modunda destekliyor ... Ekranı hiç olmazsa 12 bit beklerdim ama yıllardır geçmiyor fakat rakipleri mobil cihazlarda yıllar öncesinde geçmişti 10 bit e sonra da 12 bit lik panele geçilmiştir.
Biraz uzun gibi oldu ama şöyle bir toparlamak istedim kıyasla rakipleri neler yapmış ve Samsung neler sunacak sunmuş üzerine... Samsung sonu Nokia ya benziyor bir şekilde ...
-
EUX firmware i indirmen şart. Anladığım kadarıyla Beta ta geçeceksiniz.
5 ve 4 denen şey firmware deki son kısımları sanırım tarihsel farklılıkları temsil ediyor yani daha önceki harflendirme ve rakamsal karışığına bakılacak olursa bir engel yoktur. Bootloader yanında S veya U vardır. U dan S ye kronolojik olarak eski bir firmware e gidilirse format ister recovery mod da . Onun dışında S den U ya geçişlerde format attırmaz.
Bootloader şuan itibariyle Beta programı devam ettiği sürece kesinlikle bootloader da bir artış beklenmez çünkü beta dan çıkmak isteyenlere engel olunur. Şuan bootloader 4 tür beta da olan da olmayan da hepsi aynıdır.
Kısacası aynı aya ait firmware lerde şuan itibariyle dert edilecek bir detay yoktur. Gönül rahatlığı ile EUX veya başka bir ülkenin firmware ine geçilebilir. Beta ya da geçilir.
Ben de EUX yazılımdayım Beta dan ötürü ama CSC si ILO :) Amaç kısıtsız tüm özelliklerin aktif olduğu bir ülkenin CSC sine değiştirmekti. Beta dan ötürü zaten FOTA/OTA güncellemesi alınamıyor bu biliniyor malum ilgili ülkelerde ve o ülkelerden cihaz alınmış olması gerekiyor ( iddia böyle .. )
Elbette tedbiren elle yedeklemeler yapılsın. Şaşırtıcı bir şekilde Beta dan bir süre sonra format atardım önceki yıllarda hep yapardım ama bu yıl gerekmedi Samsung Beta diyor ama yalan! Final sürümünde. O kadar stabil ki S25 Ultra ilk çıktığında yazılımsal nice problemlere sahipken şuan böyle bir şey Beta programında katiyen yok! :) .
Yarın Beta 2 yayınlanacak . Son geri bildirimler o kadar sorunsuzmuş ki Samsung Beta2 yi yayınlamayı ötelemiş gibi.. Sanırım yeni şeyler bizlere sunulacak. Arayüz akıcılığı artmıştı daha da geliştirecekler ... Özellikler de yeni bir şeyler şahsen beklemem ama olursa fena olmaz :)
-
*#34971539# Kamera Yazılım Sürümü neymiş bizlerle paylaşır mısınız ?
Otomatik Engelleyici geçici devre dışı bırakaraktan . ( Bazı anlık işlemler hata ayıklama gibi işler haricinde her daim Otomatik Engelleyici seçili çalışır olmalıdır ) .
Ben de Beta1 deyim merak ettim sizdekini.
Bendeki Beta1 deki durum şöyle :
ois_fwver değeri anlamlıdır.
Samsung bazen önemli iyileştirmeleri bahsetmez! Yani şunu düzelttik demezler! Kendilerince ya kötü imaj oluşur diye ya da miskinler her iyileştirmeyi özetçe belirtmekten bile uğraşmıyorlar... Samsung yıllardır böyle ...
-
-
O kısmı anlamıştım. *#34971539# ile esas kamera yazılım bilgileri çıkacaktır. O bilgileri paylaşır mısınız ?
-
Çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için geçiş yaptım şuan için herşey mükemmel banka uygulamaları vs sorunsuz çalışıyor sıfırdan eux kurup hiçbir ayar yapmadan kurdum samsun account Google vs vallaha tıkır tıkır çalışıyor beklentimin de üstü diyebilirim bir de wipe cache attık, beta 2 yi sanırsam yine aynı şekilde yükleyeceğiz bu 1 böyle ise 2 de ne katarlar bilemiyorum kısaca ı like it!
-
quote:
Orijinalden alıntı: Turkata1938Çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için geçiş yaptım şuan için herşey mükemmel banka uygulamaları vs sorunsuz çalışıyor sıfırdan eux kurup hiçbir ayar yapmadan kurdum samsun account Google vs vallaha tıkır tıkır çalışıyor beklentimin de üstü diyebilirim bir de wipe cache attık, beta 2 yi sanırsam yine aynı şekilde yükleyeceğiz bu 1 böyle ise 2 de ne katarlar bilemiyorum kısaca ı like it!
Bence Beta2 daha da kusursuz olacaktır veya göremediğimiz sorunları gidereceklerdir.
-
Saung sitesinden aldım avantajix hala düşmemiş yakın zamanda Samsung sitesinden alıp avantajix de sıkıntı yaşayan var mı? Yoksa iptal edeceğim siparişi kargoya verilmeden. -
Aramaları takip edip bana istatistik gösterebilecek bir uygulama arıyorum. Mesela günde şu kadar çağrı gelmiş, şu kadar farklı kişi aramış, toplam konuşma süresi şu kadar, ayrı ayrı arayanlar ile bu kadar. İşte haftada en çok konuşulan kişi vs gibi. Duyan eden oldu ise bilgi verebilirse memnun olurum. Ücretli olması da sorun değil. -
2 3 ay oldu kullanıyorum gayet güzel kablosuz sarjda sıkıntı yaratmıyor kalın da değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X