Şimdi Ara

Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] Ocak Türkiye Güncellemesi ve ONE UI 7 yakında ! Beta ilk sayfada! (1507. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (4 Mobil) - 10 Masaüstü4 Mobil
5 sn
30.195
Cevap
610
Favori
1.386.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
27. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 15051506150715081509
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Donanımda cihaz müthiş ama güncelleme politikaları berbat ve umudum da kalmadı!

İnsan arada arafta kalıyor. Cihaz da güncelleme politikaları da falan filan hepsi bir olsa insan zaten almayacak.

Samsung en az 10 yıldır bunu bilerek bu şekilde ayakta kalmaktadır. Temennim(iz) Nokia gibi olmamaları ...

Bu yıl yüksek ihtimalle çözdüklerini S25 e saklamış malum kamerası geniş açı 50MP artırılması haricinde birebir aynı!...

Alıp almamak veya hem S24 Ultra hem de S25 Ultra almak kimse kimseye dert etmemeli. Yaygara gibi fuzuli laflara gerek yoktur.

Gerçekler mi yaygara oldu ?

S24 Ultra alırken de sorunlarını olası yıllardır kemikleşen olgularını dile getirdim. Getirmesen ne olacaktı ? Hakikat zaten tezahür ediyor işte. Yaşananlar ortada ... Bunu benden duymuş veya başkası ne fark eder ? Bireysel tercihlerim yüzünden kimseye de dikta eden bir ortam da yok. Tavsiyelerimi şahsi görüşlerimi gerçeklerden harmanlayarak yapmaktayım . Hatta bazen yalın hakikatleri kaynaktan eksiksiz fazlasız paylaşıyorum ondan da rahatsızlık duyuluyorsa nedir ?

Samsung güncelleme politikası böyle demekle resmen köleliği kaderciliği filan kul olmayı hizmet ettirir.

Öncelikle S24 serisindeki güncellemeler önceki yıllar gibi değildi rezalet geç geliyor! ONE UI 7 aylar öncesinde bitmesi şuan S25 serisindeki özellikler Şubat- Mart güncellemelerinde S24 serisine gelmesi gerekirdi.

Samsung bu yıl S24 serisinde kasıtlı aksattı. Kendi içinde samimi olunsaydı hepsinde bir aksama gecikme olurdu. S25 serisi meğerse KASIM da ONE UI 7 ve Android 15 li olarak bitmiş !

Yine belli oluyor ki köşeli ekranı olmayan S24 Ultra dak internal test yapılarında Beta olarak bizlere sunulmadan önce bazıları gizlilikle test ediyorlar ya işte onlar diyor ki : Arayüz çok berbat geçişler vs sorunlu Beta olmaya bile layık değilmiş ! İşte bunun nedeni Samsung önceliğini S25 Ultra ile tüm S25 lerde kavisli olması ile kavisli arayüze göre optimize edilmesidir ve bu yüzden tam ekrana geçerken ki kavisli arayüz düz köşeli kenarlarda tam akranda sorun olmaya başlaması çok doğal ve beklenendir...

Şu yazdıklarımı tane tane sindirerek okuyan idrak edecektir...

Karşında yıllardır Samsung kullanmış ve mobil de akıllı cihazlarda evveliyatı da olan biri olarak ( ego kibir filan deme hakikat öyle ... ) bir kaç kelam ve analiz yapmamdan olağandır.

İfade özgürlüğü vardır. Başkaları şahsıma hakaret etme özgürlüğü ile karıştırıyor gerçi ... Yalnız olay hiçbir zaman ben sen o filan olmadı. Samsung ve politikaları olmuştur. Neler yapılabilir olmuştur. Başka ülkelerde nasıldır başka markalarda da nasıldır kıyasla farkındalık ve sorgulama beklenir.

Bilinçli tüketici ile en çok kazanan son kullanıcılar bizler oluruz. Aksi halde cihaz satanların üretenlerin ekmeğine yağ sürülür. Farkında olunmasa da aynı kapıya çıkar :/ .

Bazıları benle uğraşırken bir başkası da smart1978 ile uğraşıyorlarsa kesin Samsung vs ile bağlantılı kişiler de olabilir diye insanda şüphe oluşturmaktadır. Elbette temennin siz o nihai emellerde umarım değilsinizdir.

Yapıcı eleştirilere açığım hakaretlere özünde tüketici hayrı olmayan kişisel çıkarların ön planda olduğu paylaşım ruhu olmayan kuru kuru polemiklerle boğuşan aklı sıra şekilci odaklanan ele alanların kendi algıları ile boğuştuklarını idrak etmelerini umuyorum.

• dimitradon kullanıcısına yanıt

5 sürüm güncellemesi diye hiç bahsedilmedi. Gözümden mi kaçtı yoksa ? Samsung un resmi sitelerinden bir kaynak var mıdır ? Bu gerçekten önemli.

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Bahsi edilen bilinçli tüketici gider S25 Ultra almaz. Bile bile o markanın ürününü almaz. Bu kadar şikayetçi olan sözde bilinçli tüketici gider başka marka telefon alır...

• Adam 3 aydır piksel övdü samsunga rezil dedi, gitmiş s25u mu almış? 😀😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mavera71 M kullanıcısına yanıt

Evet.... İlkin 91 bin tlye almıştı sonra amazondan daha ucuza aldı...

• S24 ultra için ekran filmi öneriniz varmı yansıtma önleme özelliği olmasa da olur parmak izi sensörü düzgün çalışan ekranı tam kaplayan ve koruyan bir ekran filmi var mı kullandığınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altiparmak1982 -- 30 Ocak 2025; 13:54:41 >
  • eyuunal E kullanıcısına yanıt
    91e alan başka kimseyi görmedik:)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Aksine herkesin öncelikleri farklı ise alır.

Bilinçli tüketici kendisine hitap etmeyen ama şeyleri olan cihazları boşuna almaz. Yani hakkını vermiyorsan sırf ekranı büyük sırf amiral sırf bilmem ne Android aleminde veya Türkiye de resmi garantili ne var en iyisi filan tek tip kriterlere göre de belirlemez bilinçli tüketici ...

S25 Ultra bana göre artıları fazla ... Başkası S-Pen deki batarya bluetooth ve 3 boyutlu jiroskop bileşenleri olmayışını bilinçli bir tüketicin kriteri ise değiştirmeyi yeğlemez buna kimse laf edemez ...

Başkası sırf geniş açı kamerası 10 dan 50MP olması ve daha fazla ışık alan f/2.2 den f/1.9 lu geniş açılı kamerası önceliklidir bu bir bilinçtir ve tercih edebilir ...

Ya da bariz performans artışı sağlatması CPU GPU ve NPU birimleri öyle sembolik değil ciddi dramatik performans artışı ve bunun gözlemlenmesiyle de bilinçli bir tüketici için kriter olur geçebilir. Ama kişi performans aramaz elbette S24 Ultra ya geçer veya hiç almamıştır S24Ultra yı da şuan ilk kez alabilir. Keza aramızda var yeni alanlar geçenlerde burada gördüm. Bunlar olağan şeylerdir. Birinin tercihi ötekinin tercihini bağlamaz veya gocundurmaz.

Bazı özellikler yazılım tabanlı da olsa önce S25 serisindedir bilinçli tüketici riske girmek istemez alma kriteridir. Ama dert etmeyen olsa da ne ala olmasa da dert değil diyen S24ULtra sahibi de pekala S25 Ultra ya geçmeyi tercih etmemesi kimseyi bağlamaz gocundurmaz olağan şeylerdendir.

Bakış açınızı değiştirin : Kendiniz dediniz bu kadar şikayet eden başka marka telefon alır. Asıl şikayet edip almayana neden sorulur ve cevabı da makul değilse o zaman kendi dünyanızda kalmak şartı ile kulak dahi çınlatırsınız ... Daha ne diyeyim :/ ...

Artık bazı şeyleri aşıp devam edilmelidir. Sanal alem zaten. Gerçek hayatta da buna benzer iseniz vahimdir derim.

Yazım ortaya olsun ...

smart1978

• quote:

Orijinalden alıntı: eyuunal

Evet.... İlkin 91 bin tlye almıştı sonra amazondan daha ucuza aldı...

Ucuza almak kötü mü ? Fırsattı . Önce aldım sitesinden malum fiyatlarla ama sonra forumdan teklif geldi kurumsal indirimden sonra fırsat çıktı amazon dan aldım kendi adıma faturalı üstelik .

Bu konuda bu tür detaylar hiç hoş değil kaça almışım filan ama madem bahsedildi bu başlıkta ben de gerekeni açıklamış oldum. Kendime nahoş demiyorum diğerlerine geçmeyen veya yeni S24 Ultra ya geçen herkese hiç hoş değil ...

Biraz kendinizi kaybetmişiniz ( çoğul kişi manasındadır ... ) . Aman dikkat.

• Blueye kullanıcısına yanıt

Alsalar ne olur almasa ne olur ? Çeneni/ parmaklarını buna yorma ... Sanki kim ne kadara almış sana rapor mu geliyor :D ? İlahi sen ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Yaw benim size birşey dediğim yok ki herkes istediği fiyata alır kimi kamu indirimi kovalar kimi ne ugrascam der vs. Samsung un yaptığı yanlış benim takilmam ona sitesinde 91e satıyor sonra amazonda surda burda 75lere. 91e alan görmedim umarım da alan yoktur haketmiyor Samsung bu kafadaki müşterilerini çünkü

• S24 serisi Beta sında bile uyumlu.

Now bar da Google Haritalar da entegre olmuştur ...

Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] Ocak Türkiye Güncellemesi ve ONE UI 7 yakında ! Beta ilk sayfada!
    Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] Ocak Türkiye Güncellemesi ve ONE UI 7 yakında ! Beta ilk sayfada!sammobile
    Google Maps updated to work with One UI 7’s Now Bar
    https://www.sammobile.com/news/google-maps-update-one-ui-7-now-bar

Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] Ocak Türkiye Güncellemesi ve ONE UI 7 yakında ! Beta ilk sayfada!

• Arkadaşlar ses tuşlarında sorun yaşayıp servise veren oldumu

😀😀😀

• ALATBEY kullanıcısına yanıt
    Eğer tuşlarda hassasiyet var ise veya sertleşme basmama gibi sorunlar, yetkili servis ekran kasa komple değiştirir. Bir bütün onlar.

• s24 serisi için a15 güncellemesi şubatın ilk haftası gelecek gibi. Haberi sammobile da yaptı:

sammobile
    One UI 7 for Galaxy S24 is around the corner, start making preps
    https://www.sammobile.com/news/one-ui-7-galaxy-s24-around-the-corner-start-making-preps/
  • kozgel K kullanıcısına yanıt
    Hadi inşallah

• erditepe kullanıcısına yanıt
    Hocam tuşlar tam basmıyor, çok sıkı basmak lazım, ama serviste ne kadar kalır tam bilemiyorum

• kozgel K kullanıcısına yanıt

O tarihten önce Beta yı bitiren güncelleme ile alanlar olacaktır. Erkenden geçmek isteyenlere Beta ya geçip son beklenen güncellemeyi yüklemek olacaktır.

• ALATBEY kullanıcısına yanıt
    Nerede yaşıyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 15051506150715081509
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.