Şimdi Ara

s3 de odak uzaklığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • odak uzaklıkları hakkında bır kac soru sormus ve yanıtlarını almıstım fakat s3 de cektıgım resmın hangı odak uzaklıgı mıktarında cekıldıgını gosteren bı secenek var mı onu sormak ıstemıstım ya da nasıl anlarım? yanı bu odak uzaklıgı konusunda bıraz cahıllerı oynuyorum kusurabakmayın :)
    şimdiden teşekkürler.

• Odak uzaklıgını exif blgilerinden gorebilirsin.
    Fotograf dosyası uzerinde sag tus-ozellikler-ozet-gelismis i tıkla. Gelen bilgi listesinde cekilen fotografın hangi odak uzaklıgında cekildigini ve diger tum bilgileri gorursun. Yada acdsee gibi programlarda sag tus ile ozelliklere baktıgındada gorursun. S3 bilindigi gibi 36-432mm odak uzaklıgına sahiptir. Genelde fotograf makinalarında cekim asamasında yada onizlemede bu deger gorunmez. Cektikten sonra bilgisayarda ulasman mumkun. Odak uzaklıgı daha once belirttigimiz gibi gorus acısını gosterir.
    Burda onemli olan min ve max odak uzaklıgını bilmek, makinanın yapısı hakkında fikir edinmek icin onemli.
    Mesela s3 36 mm genis acısı cok ic acıcı degil manazara ve kapalı alanlarda yetersiz kalır ama tele acısına bakınca yaklastırma 432 mm oranının cok iyi oldugu goruruz. Yani yaklastırma acısından elverisli objektif. Degerleri gormedeki amac budur.
    Cektikten sonraki odak uzaklıgı degerini gormeye neden gereksinim duydun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 29 Eylül 2006; 9:36:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.