Şimdi Ara

S4'üme klonlanmış imei mesajı geldi :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gittigidiyor.Com'da 23.05.2013 tarihinde mavi_depo isimli satıcıdan galaxy S4 almıştım, cuma günü telefonun kapanacağına ilişkin mesaj aldım, imei numarasını sorguladığımda klonlanmış imei diyor, satıcıya ulaşmak için siteye girdiğimde ise artık öyle bir satıcının olmadığını gördüm, ne yapmalıyım :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• gg den almişsin sanirim ofisleri doğubank iş hani 4. katta idi bende oradan mini almiştim sorun cikmamişti
  • Firmanın gerçek adıne acaba biliyor musunuz?

• walla faturada yaziyordu sen faturasizmi aldin
    @ctarık
  • Ucuz etin yahnisi hesabı olmuş.geçmiş olsun hocam.yurtdışı 9500 serisi s4 ler e çakma imei atılamıyor henuz.

• Geçmiş olsun
  • Kardes sana gelen mesajda ki imei ile S4 un imeisi tutuyormu. Daha once klon imei li bir telefona hattini taktiysan veya kullandiysan onunla ilgilide olabilir bu mesaj.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pritt31 kullanıcısına yanıt
    imei tutuyor malesef, benim telefonumun imei numarasının başka telefona kopyalandığını düşünüyorum :( @Pritt31
  • geçmiş olsun dostum ya keşke bi alıcılardan aldığı yorumlara ve olumlu oy sayısına filan baksaymışsın abim de ggden aldı ama sorun yok :/
  • mike4peace kullanıcısına yanıt
    Sattığı ürün sayısına ve olumlu oy sayısına bakarak aldım zaten, binlerce ürün satmıştı ve %99 olumlu oyu vardı.
  • yapma be? işte böyle olunca ggde güvenilirliğini kaybediyor. tekrar geçmiş olsun çok :/
  • geçmiş olsun usta ne kadara almıştın peki?
  • bana da geldi o mesaj ama kapanmadı hala 1 ay once gelmişti
  • ne kadara almıştın ?
  • hocam faturası varsa ve fatura üzerindeki imei ile cihaz imei uyuşuyorsa tek hat için telefonu açtırabiliyorsun diye biliyorum.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husam135 -- 17 Temmuz 2013; 18:55:32 >
  • Sorunuza ilişkin btk internet sitesinden alıntıdır:

Sorgulamada Elektronik Kimlik Bilgisi Değiştirilmiş cihaz olduğu sonucunu aldım/cihazıma Elektronik Kimlik Bilgisi Değiştirilmiş olduğu gerekçesi ile yasal uyarı mesajı geldi. Cihazımı kullanamayacak mıyım?
    5809 sayılı Kanunun 57 inci maddesinin 1 inci fıkrasında yer alan “İşletmeciler, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara, elektronik haberleşme hizmeti veremezler. Ancak, Kurumun MCKS’ında kayıtlı iken elektronik kimlik bilgisi kopyalanmış gerçek cihazlar sadece eşleştirme yapılan abone numaraları ile kullanılmak üzere kullanıma açılır.” hükmü gereğince elektronik kimlik bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmakta ve elektronik kimlik bilgisi başka cihazlara kopyalanmış olan cihazlar sadece tek hatla eşleştirilmek sureti ile kullanıma açılmaktadır.

Ayrıca; elektronik kimlik bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihaz; mülga 5392 sayılı Kanun kapsamında kayıt altına aldırılmış olması halinde kayıt işleminin yaptırıldığı GSM numarası ile eşleştirilmek suretiyle kullanılabilmektedir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.