Şimdi Ara

S400 FÜZELERE KARŞI KULLANILAMAZ MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s400 hava savunma sistemi balistik füzelere karşı kullanılamaz, sadece savaş uçaklarına karşı kullanılmak üzere alınıyor deniyor.

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Bu ne kadar doğru?

kaynak: dkk 24:00

Teke Tek - 18 Haziran 2019

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HKS571 -- 29 Haziran 2019; 10:25:37 >

• Orta ve yüksek irtifa balistik füzelere karşı kullanılamaz. Bu doğru ancak bütün füzeler demek yanlış.
  • Kullanılır fakat anti-balistik kabiliyetinin patriotlar kadar iyi olmadığını biliyorum.

Tabi kime karşı alıyoruz o da komik bir şey. Caydırıcılık için kullanılan bir sistemi NATO'ya karşı alıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 29 Haziran 2019; 11:0:7 >
  • S400 sisteminde çeşitli füzeler bulunur. Bizim en büyük handikapımız bu sistemi standalone kullanacak olmamız. Yani hiçbir radar ağına entegre edemeyeceğimiz için kendisine doğru gelen seyir füzelerini bile ancak vakit geçtikten sonra farkedebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parsbey

S400 sisteminde çeşitli füzeler bulunur. Bizim en büyük handikapımız bu sistemi standalone kullanacak olmamız. Yani hiçbir radar ağına entegre edemeyeceğimiz için kendisine doğru gelen seyir füzelerini bile ancak vakit geçtikten sonra farkedebilir.
    o zaman biz bu s400ü tek kelimeyle natodan çıkıp nato ülkelerinin bize savaş açabilmesi için alıyoruz.

yanlış mı düşünüyorum?
  • Biz bu S400 leri bazı hıyarların salatalığına turşu suyu dökmek için alıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HKS571

o zaman biz bu s400ü tek kelimeyle natodan çıkıp nato ülkelerinin bize savaş açabilmesi için alıyoruz.

yanlış mı düşünüyorum?

Alıntıları Göster
    Natodan çıkmak ölüm fermanımızı imzalamak demektir.
    Öncelikle bu sistemin natoya karşı hiçbir caydırıcılığı yoktur. Var diyen ya bilgisizdir yada yalan söylüyordur.

Natoda olmamızın bir amacı da natodakilere ben sizdenim bana saldırmayın demektir. Nato bizim garantimizdir.
    Natodan çıktığımızı düşünün egede abd donanmasının dibinde bir Yunan gemisine ateş açabileceğimizi aklınıza bile getirmeyin.

S400 sisteminin tek alınma nedeni tek kişinin karar vermesi. Yoksa akıl ve mantık aster sistemini alıp tüm radar ağımıza entegre etmekti. Böylece standalone s400 den çok daha güçlü bir sistemimiz olur ve abd ile bu kriz çıkmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parsbey -- 29 Haziran 2019; 12:32:50 >

• Bu F35 vs f400 hakkında trmilitary sitesinden robust adlı bir yazarın makalesini alıntılıyorum.

Bu isin birde para ile alinamayacak ve olculemeyecek kismi var. Turkiye F35 projesinden cikarilmasi durumunda sadece sirketlerinin ekonomik kayiplarina odaklaniyoruz ama birde bu isin kaybecedegimiz askeri kabiliyet boyutu var. TuHK uzun yillar 5. nesil bir ucak alamayacak, uzerine 5. nesil stealth ucaklara ozgu CONOPS (concept of operations) konusunda F35 kullanicilarina gore bayagi geride kalacagiz. Yine askeri acidan cevremizde bizim radar agimizi delebilecek, bize sorun cikaracak ucaklara sahip Yunanistan ve Israil gibi komsularimiz olacak, hatta Rus Su-57'de bize karsi kullanilmasi riski var.

Bunlarin gorunmeyen ve hesap edilemeyecek bir maliyeti olacak ulke savunmamiz icin. 2 sistem S400 ile ulkeyi koruyamazsiniz. Oyle bir algi pompalamasi yapildi ki insan hayret ediyor. Yalan yanlis bilgileri emekli havaci generaller dahi piyasaya suruyor. D. Akdeniz'de hava kontrolunu ele gecirecekmisiz. Ufak atin biraz. Alti ustu yerde sabit duran bir sistem bu. Su kadar menzili var vs diye harita uzerinde daire cizip durdurlar ama gercekte araziye konuslandirdiginizda aktif gorebilecegi hava sahasi soylediklerini yarisi kadar. Stealth modunda bir F35 ucaginin S400'un S band ana arama radari olan 91N6 Big Bird tarafindan tespit menzili en iyi sartlarda 49km. Bu deger dahada dusebilir cografik sartlara bagli olarak. F35'in S400 bataryasina 50km yaklasmasina gerek yok zaten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.