Şimdi Ara

Rus tankları, yaptırımlar nedeniyle ev aletlerindeki çipleri kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rus tankları, yaptırımlar nedeniyle ev aletlerindeki çipleri kullanıyor

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, çarşamba günkü Senato oturumunda Rus tanklarında bulaşık makinesi ve buzdolaplarına ait yarı iletken bulan Ukraynalı yetkililere atıfta bulundu. Öyle ki Ukraynalı yetkililer, bunların Rus üreticilerin uluslararası yaptırımlar nedeniyle alamadıkları bileşenlerin ikamesi olduğunu söylüyor.

Ayrıca Bkz.Bilim insanları ilk kez Ay toprağında bitki yetiştirmeyi başardı

Raimondo, ABD'nin Rusya'ya teknoloji ihracatının Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana neredeyse yüzde 70 oranında düştüğünü söyledi. Ayrıca ABD Ticaret departmanı sözcüsü Robyn Patterson, ABD'nin Rusya'ya yaptığı parça sevkiyatlarının geçen yıla kıyasla yüzde 85 düştüğünü söyledi. Raimondo, Ukrayna tarafından paylaşılan bilgilerce yaptırımların işe yaradığını ve Rusya'nın işini zorlaştırdığını da sözlerine ekledi.

Intel, AMD, IBM, TSMC ve GlobalFoundries Rusya'ya çip satışını durdurmuştu

Hatırlayacağınız üzere Intel, AMD, IBM, TSMC ve GlobalFoundries gibi bilgisayar şirketleri Rusya'ya çip satışlarını durdurmuştu. Rusya'nın teknoloji devlerine yanıtı ise yasadışı elektronik ve bileşen ithalatına göz yummak oldu. Rusya ayrıca yerel çip üretimi geliştirmeyi ve Batı elektroniklerinde tersine mühendislik yapmayı da planlıyor.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/94589-russian-tanks-using-chips-household-appliances-due-sanctions.html

• Dezenformasyon. Rusya çin üzerinden araya bir firma koyarak ve fazla para ödeyerek bu çipleri elde edebilir.

Daha önce çinden bir üreticiden mal alacaktım. Firmaya abd yaptırımı nedeniyle ödeme gönderemedik. Dolar transferleri abd üzerinden gidiyor tüm dünyaya.

Bunun üzerine çinde bilindik bir tüccara üreticiden malı alıp bana satması için komisyon ödedim ve o şekilde malı getirdim. 8 sene bu şekilde mal getirdim, abd yaptırımlarını delmek bu kadar kolay:)

Rusta tüm dünyanın gözü önünde rezil oldu la resmen , hiç bir boka yaramayan ordusu nuh nebiden kalma tankları ve zırhlı araçları yüzünden bu savaşı kaybetmiştir , iyide oldu Putin zaten hasta bırakacak yakında hem de rezilleri oynayarak bırakıp bir köşeye çekilecek bir kara fatma gibi adeta ......

• Patates haber

• Ne oldu daha geçen süper güç Rusya’nın işlemcisi hazırdı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dezenformasyon. Rusya çin üzerinden araya bir firma koyarak ve fazla para ödeyerek bu çipleri elde edebilir.

Daha önce çinden bir üreticiden mal alacaktım. Firmaya abd yaptırımı nedeniyle ödeme gönderemedik. Dolar transferleri abd üzerinden gidiyor tüm dünyaya.

Bunun üzerine çinde bilindik bir tüccara üreticiden malı alıp bana satması için komisyon ödedim ve o şekilde malı getirdim. 8 sene bu şekilde mal getirdim, abd yaptırımlarını delmek bu kadar kolay:)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3erkay98 3 kullanıcısına yanıt

demek ki ev aletleri için yapmışlar

• Bu tankların hepsi zaten bu sene yapılıyordu demi. Bunu haber sanıp yayınlayana farklı bir görev verin.
  • K.Kore'den yalan haberler bitti şimdi de rusya'dan yalan haberler başladı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hee hatta tankı calıstırınca multimedya ekranda arzum blender yazıyomus

• Yokluk işte kardeş, naaparsın...
    Namlu yerine soba borusu kullanıyorlar
    Hatta patlayıcı mühimmat yapamayınca tetiği çekili keleş fırlatıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 15 Mayıs 2022; 23:18:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rusya artık tüm patentleri tersine mühendislikle kullanabilir. yaptırımda yok, belki yeni gelişmiş teknolojiler görebiliriz.

• Bizim sihaların anakartı çipi ne üretimi acaba. Ruslar bile tökezlemiş. Neyse burafan koreye selamlar çanakkale köprüsü için:)

• Ve bu da Rusya'nın daha da ilerlemesine neden olacak.Kötü komşu adamı ev sahibi yapar bir nevi.

• 3erkay98 3 kullanıcısına yanıt
    Habere gerçekten inandın mı bro :) Rusların kullandığı füzelerden tanklara kadar çoğu şey ikinci dünya savaşından kalmaydı, sebebine gelirsek ellerindeki eski modelleri antika olarak sergilemek yerine kurtulmak istemeleri. Yoksa tek füzeyle bile tek şehir alması zor olsa AB ve Amerika'ya kafa tutabilir miydi! (Ukrayna ve diğer ülkelerin tepkilerini ve sınırlarını yokluyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 16 Mayıs 2022; 06:55:08 >
  • kendi uydurduğunu yalana kendiniz bile inanıyorsunuz !

• Rusya askeri işlemci üretebilen bir ülke, Savaşta gerçekler o kadar değerlidir ki yalan ile örülü duvarlar arkasında saklanır.

• 2022 geçtim.
    2010 model tank bile görmedim.

• Hurafe bir haber. Konulan ambargonun olumsuz etkisini 2-3 ayda görmezler. Savaşın kazananı yoktur Rusya istediği mesajı net olarak verdi ama tam istediğini almış değil. Ukrayna ise harabeye döndü. En az 15 yılda toparlar.
    Savaşın bitmesini başta Amerika olmak üzere kimse istemiyor gibi. Bi bizim ikide bir sabotajlanan girişimimiz var.

• Bu ruslarda biraz akıl olsa toprağın altından çıkarttıklarıyla dünyanın hakimi olurlardı ama anca votkaya vur kazandıkları parayı votkaya dönüştürüyorlar

• Yalan haber abd cokecek

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.