Şimdi Ara

saat lari karıstırıorum a.m p.m kavramları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
78.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler a.m gündüzmü demek p.m gecemı demek knightla ne alakası var dıosanız knightın sıtesınde acıklama var anlayamadım

• Yapay Zekanın Yanıtı

A.M. ve P.M. Kavramları: Saatleri Karıştırmaktan Kurtulun

Günlük yaşamda zamanı ifade etmek için sıklıkla "A.M." ve "P.M." kısaltmalarıyla karşılaşırsınız. Bu kısaltmalar, saatin günün hangi yarısında olduğunu belirtir ve doğru bir şekilde kullanılmaları önemlidir, aksi takdirde zaman konusunda kafa karışıklığına neden olabilir.

"A.M.", Latince "ante meridiem" ifadesinin kısaltmasıdır ve "öğleden önce" anlamına gelir. Yani, gece yarısından öğlene kadar olan zamanı ifade eder. Örneğin, saat 10:05 A.M. sabah 10:05'tir.

"P.M.", Latince "post meridiem" ifadesinin kısaltmasıdır ve "öğleden sonra" anlamına gelir. Yani, öğleden gece yarısına kadar olan zamanı ifade eder. Örneğin, saat 3:30 P.M. öğleden sonra 3:30'tur.

Bu kısaltmaları doğru şekilde kullanmak için şu ipuçlarını takip edebilirsiniz:

• 12 saatlik format kullanıyorsanız, saatin günün hangi yarısında olduğunu belirtmek için her zaman "A.M." veya "P.M." ekleyin.
    • 24 saatlik format kullanıyorsanız, "A.M." veya "P.M." eklemenize gerek yoktur.
    • Tarihlerle birlikte kullanırken, saatin "A.M." veya "P.M." olduğunu açıkça belirtin. Örneğin, "23 Haziran 2023, 8:00 A.M." veya "23 Haziran 2023, 8:00 P.M."

A.M. ve P.M. kavramlarını doğru bir şekilde kullanmak, zamanı doğru bir şekilde iletmenize ve zamanınızın kontrolünü elinizde tutmanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • a.m sabah için akşam 12 den sabah 12 ye kaadr p.m de sabah 12 den akşam 12 ye tamam
  • am: ilk gece 12 den gündüz 12ye kadar olan saat
    pm: öğlen 12 den gece 12 ye kadar olan 12 saat

yanlış değildir inş
  • a.m. : gece 00:00 ile 12:00 arası
    p.m. : 12:00 ile 24:00 arasıdır

24:00 = 00:00

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enisten -- 6 Ekim 2007; 16:31:02 >
  • am:gece 12 den başlayıp öğlen 12 de biter
    pm:öğlen 12 başlayıp gece 12 de biter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CüNeYt788 -- 6 Ekim 2007; 16:30:34 >
  • Am. : gece 00:00 ile 12:00 arası
    Pm. : 12:00 ile 24:00 arası
  • arkadaslar acıklamıs benım yazmama gerek kalmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    S.T.A.L.K.E.R Serisi Hakkında
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • a.m gece 12 den sonra pm oglen 12 sonra
  • YAW İLK YAZAN ARKADAŞ DOGRU YAZMIŞ SİZ NİYE YAZIYONUZKİ
  • A.M. ile P.M. nelerin kısaltmaları veya neleri ifade ediyorlar? A.M. Ante Meridiem (Latince: öğleden önce); P.M. Post Meridiem (Latince: öğleden sonra) demektir. Bunu açıkladıktan sonra da biraz kökenine ve kullanımına değinelim. 12 birimlik saatin kökeni Mezopatamya ve Eski Mısır’a kadar dayanır. Eski uygarlıklar özellikle geceleri kullanmak için çeşitli saatler geliştirmiş olsalar da; 14′üncü yüzyılda ortaya çıkan ilk mekanik saatlerde 24 saat de gösteriliyordu. 24 saatlik analog saatlerde 24 saat de sıralı bir şekilde mevcuttu. Bu saatlerin kiminde ise çift 12 saat vardı; yani öğleden öncesi 12 rakamla, öğleden sonrası diğer 12 rakamla gösteriliyordu. 15′inci ve 16′ıncı yüzyılda 12 saatlik sistem basitliği ve üretim kolaylığı sayesinde özellikle Avrupa’da standart haline geldi; ancak 24 saatlik sistem, bilimsel ve astronomik çalışmalarda hala kullanılıyordu. 12 saatlik sistemin en büyük 2 devantajna da deyinmeden geçemeyeceğim. Birincisi, bahsi geçen saatin öğleden önce mi yoksa sonra mı olduğu çok rahat karıştırılabilir; İkincisi ise geceyarısının karıştırılabilmesi. Her ne kadar 1900′lerin başından beri dünya yavaş yavaş 24 saatlik sistemi benimse de hala bir çok ülke de 12 saatlik sistem kullanılmakta. 24 saatlik sistemin en büyük avantajı yukarıda bahsettiğim karışmaların olmaması.

Bu arada Türkiye’de, yazılı olarak yaygın olarak 24 saatlik sistem kullanılsa da, sözlü olarak 12 saatlik kullanılmakta.

• Amaç neydi be hocam 6 yıl geçmiş konunun ardından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgh0gy-

Amaç neydi be hocam 6 yıl geçmiş konunun ardından.

google da araştırıyordum burayı gördüm foto mak tarih ayar yapmakta sorun yaşadıydım düzelttim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

quote:

google da araştırıyordum burayı gördüm foto mak tarih ayar yapmakta sorun yaşadıydım düzelttim.

Peki, o zaman. Bende bölümde bu konuyu görünce şaşırdım ondan sordum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: raver

quote:

Peki, o zaman. Bende bölümde bu konuyu görünce şaşırdım ondan sordum.

• A nokta M......Noktayı kaldıralımmm...Kalanı ile ne zaman işin olur....tabiiki gece 12 den ertesi gün öğle 12 ye kadar...Aklında böyle kalır anca başka türlü kasma..
  • Kaç senelik konuları hortlatmaktan ne zevk alıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Superior kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.