Şimdi Ara

Saat Tarih Ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya arkadaşlar deli olucam nokia 6230 telefonumun pilini ne zaman çıkarsam saatle tarih gidiyor, eskiden yapmıyodu böyle.. her pili söküp takışımda ayarlamaktan bıktım artık.. war mıdır bunun bi çaresi?? şimdiden teşekkürler hepinize:)

• telefonun içinde backup pili olarak bilinen bir pil daha vardır. çoğunlukla kullanılmaz bu pil. ama telefonun bataryası çıkarılınca devreye girer. amacı tarih ve saat çipini çalışır halde tutmaktır. bu pil zamanla bitebiliyor. ama telefon kaç yıllık bilmiyorum. hemen 1-2 yılda bitmez bu pil. telefon bu pili anlamsızca tüketiyor olabilir. bazı pc anakartlarında da benzer bir durumla karşılaşmıştım. 1 ayda sıfır BIOS pilini bitiren kartlar var. Bu backup piline baktırmanda fayda var.
  • arkadaşım çok sağol, telefon 2 senelik büyük ihtimalle dediğin olay war.. neese artık bi telefoncu yolu göründü bana:) çok sağol yardımın için
  • sorun değil. umarım başka sorunu yoktur.
  • Merhaba,arkadaşlar acaba bu pili kendimiz değiştirebilirmiyiz açıkcası telefonucya teslim etmek istemiyorum pek
  • quote:

Orjinalden alıntı: canonur34

Merhaba,arkadaşlar acaba bu pili kendimiz değiştirebilirmiyiz açıkcası telefonucya teslim etmek istemiyorum pek

torx tornavida takımın varsa değiştirebilirsin.
  • değişeceğini sanmam. çünkü backup pili ilgili yere perçimli oluyor. 6310'da öyleydi yani. yeni modelleri bilmem ama. pil 6310'da tuş takımı filmi ile beraber değişiyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Network KILLER

telefonun içinde backup pili olarak bilinen bir pil daha vardır. çoğunlukla kullanılmaz bu pil. ama telefonun bataryası çıkarılınca devreye girer. amacı tarih ve saat çipini çalışır halde tutmaktır. bu pil zamanla bitebiliyor. ama telefon kaç yıllık bilmiyorum. hemen 1-2 yılda bitmez bu pil. telefon bu pili anlamsızca tüketiyor olabilir. bazı pc anakartlarında da benzer bir durumla karşılaşmıştım. 1 ayda sıfır BIOS pilini bitiren kartlar var. Bu backup piline baktırmanda fayda var.

arkadaş özetlemiş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.