Şimdi Ara

Bilgisayar saat tarih sabit durmuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
24.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarın saat,tarih ve bıos ayarları sürekli sıfırlanıyor..
    Ben şunları denedim olmadı dostlar;

Bilgisayar bıos pilini değiştirdim yeni pil taktım.
    Anakartı komple söktüm temizledim altına naylon koydum öyle yerleştirdim bilgisayara
    Anakart üzerindeki jumper kontrol ettim
    Windows yeniden kurdum

Benim aklıma gelenler bunlar oldu

Anakart Markası FOXCONN amd işlemci var üzerinde sebebi neden olabilir dostlar...

• güncellll
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahc

Bilgisayarın saat,tarih ve bıos ayarları sürekli sıfırlanıyor..
    Ben şunları denedim olmadı dostlar;

Bilgisayar bıos pilini değiştirdim yeni pil taktım.
    Anakartı komple söktüm temizledim altına naylon koydum öyle yerleştirdim bilgisayara
    Anakart üzerindeki jumper kontrol ettim
    Windows yeniden kurdum

Benim aklıma gelenler bunlar oldu

Anakart Markası FOXCONN amd işlemci var üzerinde sebebi neden olabilir dostlar...

Bios pili yuvasında bir oksitlenme olabilir..

başka ihtimal aklıma gelmiyor.. bilenler bir el atsın varsa..
  • Tinerle temizledim ben oksit durumu göremedim ama
  • güncelll
  • benzer bir problem yaşamıştım bende acaba kurduğunuz bir programla alakası olabilir mi. ben bios güncellemesi yaptığımda sağ alt köşedeki kısayollarda bi engelleme programı çıkmıştı. pc her açılıp kapandığında eski tarihli gözüküyordu . eğer ki varsa kaldırmayı dene. bir başka çözüm ise ramdan kaynaklanıyor olabilir. elinde çift ram varsa tek tek takmayı dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail_life

benzer bir problem yaşamıştım bende acaba kurduğunuz bir programla alakası olabilir mi. ben bios güncellemesi yaptığımda sağ alt köşedeki kısayollarda bi engelleme programı çıkmıştı. pc her açılıp kapandığında eski tarihli gözüküyordu . eğer ki varsa kaldırmayı dene. bir başka çözüm ise ramdan kaynaklanıyor olabilir. elinde çift ram varsa tek tek takmayı dene

Bir adet ram takılı makinada senden sonra ram denedim yine sorun devam ediyor.
    Bilgisayar bir daha format attım sorun devam ediyor

Çözüm önerilerini bekliyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • edit değiştirmişsin zaten**

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonslayer05 -- 20 Şubat 2012; 18:29:40 >
  • Duyduğum kadarıylan anakart çok eskiyse böle şeyler normal bi anakartın ömrü ortalama 7 yıl falanmış ondan olmuş olabiir sorunun çözümünü inşallah bulursun kardeşim...(bulursna banda söle özelden)
  • saçmalamayın arada bendede oluyor bazen saat güncelleme sitelerinde sorun oluyor saat güncellenemediğinden yeniden 0a dönüyor saat bi süre sonra kendiliğinden düzeliyor.ama eğer 1 ayı geçerse arkadaşların dediği doğru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 427 -- 20 Şubat 2012; 20:40:01 >
  • Bios romunun kendisi bozuk sanırım hocam. Onunda bildiğim kadarıyla tamiri yok. Biosunuz güncel mi peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

Bios romunun kendisi bozuk sanırım hocam. Onunda bildiğim kadarıyla tamiri yok. Biosunuz güncel mi peki ?

Bios güncellemesi yapmadım hiç...
    Anakart foxcon anakart yapsam faydası olur mu sizce
  • Bios Bozuk veya Ayar yapılması lazım..!
  • quote:

Orijinalden alıntı: PropackeD

Bios Bozuk veya Ayar yapılması lazım..!

nasıl bıos bozuk ayar yapılması lazım derken

gerekli saat tarih ve bıos ayarlarını yapıyorum sonra bozuluyor
  • quote:

quote:

Bios Pili Bozuk Olabilir Bios Pilini Anakart Çıkar 10 Saniye Sonra Geri Tak, Bios Güncellemede Sorunu Çözebilir
  • quote:

quote:

quote:

Bios Pili Bozuk Olabilir Bios Pilini Anakart Çıkar 10 Saniye Sonra Geri Tak, Bios Güncellemede Sorunu Çözebilir

bios pilini değiltirdim sıfır pil taktım sorun aynı

bios güncellemesi yapmadım daha önce
  • hocam elektriği tamamen kesiyormusun kapatınca kesmeden açıp kapatınca da mı gidiyor? yeni taktığın pil de sorunlu olabilir mi acaba? illaki pildendir derim oturtma yuvasında sıkıntı olabilir, jumperlar açılıp kapanırken ya da takılıyken sürekli şase durumu olabilir.Biostan yada windowstan güncelliyorsan ona rağmen düzelmiyorsa Tarih saat ya pildendir ya da şase yapan birşeydendir, .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manager_

hocam elektriği tamamen kesiyormusun kapatınca kesmeden açıp kapatınca da mı gidiyor? yeni taktığın pil de sorunlu olabilir mi acaba? illaki pildendir derim oturtma yuvasında sıkıntı olabilir, jumperlar açılıp kapanırken ya da takılıyken sürekli şase durumu olabilir.Biostan yada windowstan güncelliyorsan ona rağmen düzelmiyorsa Tarih saat ya pildendir ya da şase yapan birşeydendir, .

bilgisayarı kapatıyorum hemen açınca sorun olmuyor ertesi gün açınca sorun oluyor...
  • quote:

quote:

hocam elektriği tamamen kesiyormusun kapatınca kesmeden açıp kapatınca da mı gidiyor? yeni taktığın pil de sorunlu olabilir mi acaba? illaki pildendir derim oturtma yuvasında sıkıntı olabilir, jumperlar açılıp kapanırken ya da takılıyken sürekli şase durumu olabilir.Biostan yada windowstan güncelliyorsan ona rağmen düzelmiyorsa Tarih saat ya pildendir ya da şase yapan birşeydendir, .

bilgisayarı kapatıyorum hemen açınca sorun olmuyor ertesi gün açınca sorun oluyor...

hocam bilgisayarı kapattıktan sonra elektriği tamamen kesiyormusunuz prizi çıkartma yada prizden açma kapama tuşuyla? biyerde o pilin enerjisi tükeniyor ki hafif şase ile tükeniyor gibi bir günde bitiyorsa, yoksa bir gün değil hemen sıfırlanması lazımdı. Yine de birçok şey olabilir.

• quote:

quote:

quote:

hocam bilgisayarı kapattıktan sonra elektriği tamamen kesiyormusunuz prizi çıkartma yada prizden açma kapama tuşuyla? biyerde o pilin enerjisi tükeniyor ki hafif şase ile tükeniyor gibi bir günde bitiyorsa, yoksa bir gün değil hemen sıfırlanması lazımdı. Yine de birçok şey olabilir.

1 gün beklemeye gerek yok hemen anında kapatalım mesala elektrik çekelim sonra aradan biraz zaman geçsin bitiyor hemen...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.