Bildirim
Digital masa saati ileri gidiyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
1-Kaliteli 32.768Khz kıristal alacaksın bütün sorun kristalin kaliteli olmamasından kaynaklı ,eski pc kartlarından da bulabilirsin.
2-Kristal bağlı olduğu yere çok uzak takılmış ise yine yapar kristalleri mümkün olduğunca çaluştığı yere çok yakın takılacak
3-Dış gövdesi metal ise mutlaka Şaseye bağlanması gerekir,
4-Eğer yok ben bunlarla uğraşamam derseniz elinize 10Pf ve 39Pf a kadar kompeneti alacaksınız yani 10pf -15Pf -22 Pf vs.vs Pf ın bir bacağını Kristalin bir bacağına ve Pf diğer bacağını şaseye bağlayacaksınız ileri gitmesini önlemek için deneyerek Pf değerlerini büyülterek yakalayacaksınız.
ege
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egealtay -- 12 Ekim 2013; 8:59:59 > -
@egealtay Güzel cevap. -
http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=82454158quote:
Orijinalden alıntı: egealtay
1-Kaliteli 32.768Khz kıristal alacaksın bütün sorun kristalin kaliteli olmamasından kaynaklı ,eski pc kartlarından da bulabilirsin.
2-Kristal bağlı olduğu yere çok uzak takılmış ise yine yapar kristalleri mümkün olduğunca çaluştığı yere çok yakın takılacak
3-Dış gövdesi metal ise mutlaka Şaseye bağlanması gerekir,
4-Eğer yok ben bunlarla uğraşamam derseniz elinize 10Pf ve 39Pf a kadar kompeneti alacaksınız yani 10pf -15Pf -22 Pf vs.vs Pf ın bir bacağını Kristalin bir bacağına ve Pf diğer bacağını şaseye bağlayacaksınız ileri gitmesini önlemek için deneyerek Pf değerlerini büyülterek yakalayacaksınız.
ege
Merhaba,
Belki sorularım çok saçma gelecek ancak, bu işin amatörüyüm. Öğrenmek istiyorum yine de. Dijital masa Saatim ileri gidiyordu. Kristalini casio w800 kristali ile değiştirdim. İleri gitme sorunu çözüldü ancak bu defa da daha uzun zaman da geri kalmaya başladı. Bunun çözümü için casio saatin içindeki pf kompetantını da dijital masa saatime bağlamak istiyorum.
Buradaki 3. Ve 4. Maddeyi detaylı açıklayabilir misin?
Metal olan kısım saatin dış kasası mıdır?
Yoksa kristalin dışı mıdır ki kristalin dışı olacağını sanmıyorum kristallerin dışı geneli metal çünkü
4. Maddedeki pf kompetantı caiso w800 devresinin neresinde kristalden sonra büyükçe bir parça daha var sanırım aradığım parça bu ama bunu kristale nasıl bağlayacağım konusunda beni aydınlatabilirsen çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kristalin dışıda senin saat için olmaz sanırım kondansatörün bir bacağı kristala diğer ucunu gövdeye lehimleyecen.. tam olarak geri ileri gitmesini engelleyemezsin.. -
Özelden yazdım buradan da yazayım ,
Elinizdeki saatin geri veya ileri gitmesini istemiyorsanız osiloskop ile bakıp en uygun değerlerde PF değerini takacaksınız ,ileri veya geri kalması genelde dış ortamdan kaynaklanıyor ortam sıcaklığı veya soğukluğu etken oluyor dolayısı ile skop ile ayarlamak en iyisi,
Ancak bunlar ile uğraşmak istemez isen aşağı da verdiğim modülü al kesinlikle ne ileri gider ne de geri kalır.
DS3231 RTC
Kolay gelsin
Ege
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X