Şimdi Ara

SAATLER (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
103
Favori
3.894.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yigit tuna

quote:

Orjinalden alıntı: Azizim

quote:

Orjinalden alıntı: uskan

videoyu seyrettikden sonra denilecek tek şey "vay be", peki tam tersi bu yakutun çeliği aşındırması söz konusu olabilir mi?

calibrelerin içindeki taşlar oldukça incedir çeliği aşındırması mümkün değil.ayrıca zaten gerçek yakut ve benzeri taşları kullanan saatlerin calibrelerinde kullanılan çeliğin oranı oldukça yüksektir. basit teneke tel maşa calibrelerin içinde ise plastik maddeler kullanıldığı için çok çabuk aşınır.

burada çelik oranı derken neyi kastetmektesiniz?iyi çelik dendiginde hangi elementler bünyesinde ve ne oranlarda olmalıdır yada tel maşa nedir?aşınmasının mümkün olmadıgını neye göre hangi verilere göre anlayabiliriz?

kusura bakmayın bilmedigim bir konu oldugu için biraz daha detay vermeniz mümkünmü?

çelik demir ile nikelin karışımından elde edilir nikel oranı ne kadar fazla olursa çeliğin kaitesi o derece iyi olur.çelik oranları mesela saat kasalarında 316-318-440-316L olarak kaliteleri değişmektedir.dünyanın en iyi çeliği 316L dediğimiz çeliklerdir.en rutubetli ortamlarda 100 yıl geçse bile en ufak bir paslanma oksitlenme yapmaz.günümüzde birçok dünyaca ünlü saat markaları 316L çeliği kullanmaktadırlar.makinelerde kullanılan çelik oranları büyük ihtimalle bu sınıfta veyahut 440 oranında rolexte 440 kullanıyor kasalarında belki 316L ye terfi etmiştir.tel maşa teneke tabir ettiğimiz saçdan yapılmış aşınması ve yıpranma payı oldukça yüksek kalitesiz materyallerdir.mesela kalitesiz çin calibrelerine bakarsak çıplak gözle bile ne kadar kalitesiz bir materyale sahip olduğu hemen belli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 4 Mayıs 2008; 22:39:04 >

• ya ne kadar bu saatler hepsi guzel fiyatlarınıda yazın bide bu frank muller kaca alırız orginalini?
  • özellikle AISI (american ıron and steel enstitute) firmasının ürettiği 316L çeliklerin kalitesi tartışılmaz panerai kasalarında bu çeliği kullanmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 4 Mayıs 2008; 21:53:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: oeste

ya ne kadar bu saatler hepsi guzel fiyatlarınıda yazın bide bu frank muller kaca alırız orginalini?

en az 5000 eurodan başlar.çok ağır modellerdir bu saatleri taşımak için kalite giyinmek gerekir.mesela bir rolexi taşımak kolay ama patek franck audemars vacheron gibi saatleri taşımak zordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 4 Mayıs 2008; 21:57:00 >
  • Yigit bey, gerçekten çok telekkür ederim evet merak ettim doğrusu nasıl birşeye benzediğini.birde size tekrar pm den yazdım tekrar bakabilirseniz sevinirim.
    quote:

sevgili yy2 almiş oldugun saat miyota mekanizmadır.zaten momentus miyota kullanır.fakat mekanizmalar aynı firmada olsa farklı kod numaraları ile adlandırılmakta ,mekanizman 6870 dir (6w70)gayet güzel ve citizeninde bir çok modelinde kullandıgı japon yapımı + - 20 sn/ay accuracy degerinde bir mekanizmadır.
    resminide koyalım belki merak ediyorsundur.
     SAATLER

diger soruna gelince
    jewel,ruby :bunlar yakuttur (çelik bu elementi aşındıramaz),mekanizma içinde belirli çarkların sürtünmeden kaynaklı aşınmasını ortadan kaldırarak mekanizma içine sabitlenmesinde ve pallet dedigimiz aktarma organındada kullanılırlar.
    v.p.h:vibrations per hour(balance wheel in bir dakikada yaptıgı vibrasyon sayısı)

burada yavaş ve hızlı çekimlerini koydum görsel olarak daha net anlaşılacaktır.

• sevgili azizim farklı çelik sınıfları ile ilgili yazına katılamıyacagım cünkü bu konuda önceden detaylı bir arastırma yapmıştım.belirtmiş oldugun bütün çelik sınıfları kompozisyonlarındaki element oran farklarından dolayı farklı özelliklere sahip o nedenle 316l en iyisidir demek hatalı olur ayrıca rolex te 904L çelik sınıfı kullanmaktadır.ayrıca bu belirttigimiz sınıflar saatin dış kasasında kullanılan çelik sınıflarıdır mekanizma içindeki parçaların herbiri hem firmaya hemde mekanizma içindeki işlevleri dogrultusunda farkli kompozisyon çeliktir.
    mesela MAİNSPRİNG swatch groupta NİVAFLEX tarafından üretilir ve kompozisyonuda %42-48 kobalt,%15-25 nikel ve %16-22 krom kullanır şimdi bu degerlerde bu mainspring hangi sınıfa girer?sadece bununlada bitmez NİVAFLEX 45/18 mesela bunda komposizyon gene farklıdır(45% kobalt + 21% Nikel + 18% krom + 5% demir + 4%Tungsten + 4% molibden+ 1% titanium) kulanılmakta.
    yine aynı şekilde NİVAROX escape wheeldede yukarıdaki komposizyon harici berilyum ve titanyumda kullanılmaktadır,işte bu materyallerin yakut karşısındaki dayanım oranı ve yıpranma payı benim için önemlidir.
    çelik sınıfları ile ilgilide daha önceki paylaşımımı yeniliyorum.

öncelikle 316L
    0.03 C

2.0 MN

0.75 Sİ

0.045 P

0.03 S

18.0 CR

3.00 MO

14.0 Nİ

0.10 N
    kompozisyonuna sahip klorür e karşı dayanımı yüksek carbon oranı az.

440 stainless steel
    0.95 C

1.00 MN

1.00 Sİ

0.040 P

0.030 S

18.00 CR

0.75 MO
    kompozisyonuna sahip.

904 L stainless steel
    0.020 C

2.00 MN

1.00 Sİ

0.045 P

0.035 S

23.0 CR

5.0 MO

28.0 Nİ

2.0 CU
    kompozisyonuna sahip.şimdi saatlerde kullanılış amaçlarıyla ilgili bildigim kısımları paylaşıcagım yanlış kısımları varsa düzeltebilirsiniz.öncelikle 904 le başlarsak bu sınıf çelik rolexlerde kullanılır bilinen özelligi ise kuvvetli asitlere karsı dayanımı cok yüksektir mesela sülfirik asite.aynı 316 da oldugu gibi klorür dayanımıda yüksektir.316 içinde asit dayanımı 904 kadar olmasada yüksektir corrosion dayanımıda 440 dan iyidir.440 ise aralarındaki en sert çeliktir fakat corrosion dayanımı digerlerinden daha düşüktür.şimdi konuyu toparlarsak bütün bu çelik kalitelerinde ömür boyunca oksitlenme ve bozulma olmaz.fakat bu sınıfları ayıran ince özellikler bulunur ve firmalarda buna göre tercih yapar.mesela kılcal çizikler ve darbelere dayanım 440 lık bir saatte yüksektir fakat uzun yıllar içinde corrosiondan kaynaklı renginde bugulaşma görülebilir.bu renk degişimini sakın büyük birşey gibi düşünmeyin cok zor fark edebileceginiz bir renk degişimidir.316 L ise 440 ın tam tersidir corrosiona dayanımı iyi fakat darbelere dayanımı düşüktür,904 te darbelere dayanım konusunda 440 dan zayıftır ama asitlere ve corrosiona dayanımı gayet iyidir.

• şahsen ben seiko,citizen gibi (stainless steel) paslanmaz çelik saatlerde bile herhangi bir olumsuzluk görmedim,ayrıca uzun bir kullanımdan sonra bunları parlatıp,pırıl pırıl neredeyse eski haline dönüştürmek bile mümkün ki, bu kaliteli çeliklerde bir olumsuzluk olacağını hiç düşünemiyorum,bu nedenle benim için darbelere ve kılcal çiziklere karşı dayanımı yüksekliğin daha önemli düşüncesiyle 440 high grade grubunun benim için daha ideal tercih olabileceğini düşünüyorum.
  • ayrıca saatler ile ilgili merakınız 2-3 senelik ve temel bilgileri kimden aldığınızı da iyi biliyorum sevgili yiğit can tuna kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 5 Mayıs 2008; 19:54:49 >
  • arkadaşlar gereksiz polemik ve gerginlikle forumun huzurunu bozmasak diye düşünüyorum,saat meraklıları için güzel bir bilgilendirme ve olumlu bir ortam,bunu koruyalım,bizlerde konuya tam hakim olamasakda verilen bilgileri yorumlayabilecek düzeydeyiz en azından.
  • Bu güzel faydalı , seviyeli forum sayfasını germeseniz. iyi olur. Mesaj yazmayan ancak ilgiyle takip eden benim gibi bir çok arkadaş var.
    Uyarıları daha kibar yapmalısınız bence.

quote:

ayrıca saatler ile ilgili merakınız 2-3 senelik ve temel bilgileri kimden aldığınızı da iyi biliyorum sevgili yiğit can tuna kardeşim.
  • quote:

ayrıca saatler ile ilgili merakınız 2-3 senelik ve temel bilgileri kimden aldığınızı da iyi biliyorum sevgili yiğit can tuna kardeşim.

merhabalar temel aldıgım bilgiler tamamen yurtdışı forumlar ,siteler ve bültenlerden oluşmuştur.ve evet adımıda dogru biliyorsunuz cünkü sanal bir kişilik ile hiçbir yazı yazmam ve çekinmem.forum içerisinde paylaştıgım bilgiler analiz deger sonuçlarıysa tabiki direk alıntıdır ama geri kalan bilgiler tamamen araştırmalarım ve çevirilerim sonucu dogru olduguna inandıgım ve gerçek kaynaklara dayanan bilgilerdir.asla kulaktan dolma dudugum birşeyi burada paylaşmam.
    örnek vermek gerekirse son yazınızın baş cümlesi:
    " çelik demir ile nikelin karışımından elde edilir nikel oranı ne kadar fazla olursa çeliğin kaitesi o derece iyi olur"
    bu cümleyi neye göre yazıyorsunuz ?orta okulda ögretiyorlar çeligin demir ve karbon alaşımı oldugunu.lütfen ben burda sizi sıkıştırmak için yazı yazmıyorum ama sorulan bir soruya gerçekten bilgilerimin üstüne birde araştırma yaparak yazıyorum emek harcıyorum çünkü burada insanlar birşeyler ögreniyorlar belki okudukları yazılar tercihlerini etkiliyor o nedenle daha sorumlu cevaplar vermenizi bekliyorum.evet 2 seneyi biraz geçmiştir saatlerle ilgili detaylı araştırmalarım bunu zaten kendim forumda belirtiyorum ,hatta size temel bilgilerimin kaynagı olan siteyide veriyorum cok faydasını görüceksiniz.
    www.watchsourceguide.com/

• isminizi sanal alemden dolayı bilmiyorum.saat konusunda gerçek bilgiye sahip olanlar kendi bilgi ver tecrübelerini aktarırlar kopyala yapıştır tekniğini değil.bu tekniği herkes yapar sonuçta bir insan öğrenmek istediği bütün bilgiler internette var.ben paylaşımlarımda asla bunu kullanmıyorum.ayrıca demir çelik karışımı çeliğin kalitesini arttırır birçok element çelik yapımında kullanılabilir ama nikelin payı tartışılmaz.yukarıda yazdığınız bilgilere bakın,nikel oranı ne kadar.hem bu yazıda nikel karşım oranlarını veriyorsunuz ondan sonra yazmış olduğunuz yazıda demirin nikel ile değil karbon karışımı olduğunu yazıyorsunuz hangisi doğru.ben demir nikel diyorum siz demir karbon sonuçta bu elementlerin hepsi çelik yapımında kullanılmıyor mu.kendi yazmış olduğunuz yazıda çelişiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 5 Mayıs 2008; 21:09:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: carenfly

Bu güzel faydalı , seviyeli forum sayfasını germeseniz. iyi olur. Mesaj yazmayan ancak ilgiyle takip eden benim gibi bir çok arkadaş var.
    Uyarıları daha kibar yapmalısınız bence.

quote:

uyarımda herhangi bir kabalık yok sadece yiğit can tunanın kim olduğunu az bile olsa tanıdığımı belirtiyorum.
  • quote:

isminizi sanal alemden dolayı bilmiyorum.saat konusunda gerçek bilgiye sahip olanlar kendi bilgi ver tecrübelerini aktarırlar kopyala yapıştır tekniğini değil.bu tekniği herkes yapar sonuçta bir insan öğrenmek istediği bütün bilgiler internette var.ben paylaşımlarımda asla bunu kullanmıyorum.ayrıca demir çelik karışımı çeliğin kalitesini arttırır birçok element çelik yapımında kullanılabilir ama nikelin payı tartışılmaz.yukarıda yazdığınız bilgilere bakın,nikel oranı ne kadar.hem bu yazıda nikel karşım oranlarını veriyorsunuz ondan sonra yazmış olduğunuz yazıda demirin nikel ile değil karbon karışımı olduğunu yazıyorsunuz hangisi doğru.ben demir nikel diyorum siz demir karbon sonuçta bu elementlerin hepsi çelik yapımında kullanılmıyor mu.kendi yazmış olduğunuz yazıda çelişiyorsunuz.

sanal bir nickname im yok zaten,saatlerle ve metalurji ile ilgili bilgilerinizi araştırmadan ,okumadan ögrenmeden doguştan sahip olmanız gerçekten güzel.beni tanıdıgınız konusundada merak etmeyin bu forumu takip eden arkadaslarda beni en az sizin kadar tanırlar.konuyu cok fazla uzatmak istermiyorum
    DEMİR(FE) + KARBON(C)=ÇELİK
    ÇELİK(FE) + KROM(%11 VE ÜSTÜ) =PASLANMAZ ÇELİK
    paslanmaz çelikler işte burada 4 ana bölüme ayrılır ve minör bileşenlerden nikel bu alt gruplarda ÖSTENİTİK paslanmaz çelik elde etmede kullanılır.işte bahsettiginiz 316 L bir östenitik paslanmaz çeliktir.ama siz bunu zaten biliyordunuz.

benim orada oranlarını verdigim BÜTÜN ÇELİK SINIFLARI ÖSTENİTİK PASLANMAZ ÇELİK GRUBUDUR.VE İÇLERİNDE NİKEL OLMAK DURUMUNDADIR.buradan cıkarılacak noktada yazılarımın hiç biri eger konuya hakim biri tarafından degerlendirilirse asla çelişmemektedir.saygılar.

• quote:

quote:

isminizi sanal alemden dolayı bilmiyorum.saat konusunda gerçek bilgiye sahip olanlar kendi bilgi ver tecrübelerini aktarırlar kopyala yapıştır tekniğini değil.bu tekniği herkes yapar sonuçta bir insan öğrenmek istediği bütün bilgiler internette var.ben paylaşımlarımda asla bunu kullanmıyorum.ayrıca demir çelik karışımı çeliğin kalitesini arttırır birçok element çelik yapımında kullanılabilir ama nikelin payı tartışılmaz.yukarıda yazdığınız bilgilere bakın,nikel oranı ne kadar.hem bu yazıda nikel karşım oranlarını veriyorsunuz ondan sonra yazmış olduğunuz yazıda demirin nikel ile değil karbon karışımı olduğunu yazıyorsunuz hangisi doğru.ben demir nikel diyorum siz demir karbon sonuçta bu elementlerin hepsi çelik yapımında kullanılmıyor mu.kendi yazmış olduğunuz yazıda çelişiyorsunuz.

sanal bir nickname im yok zaten,saatlerle ve metalurji ile ilgili bilgilerinizi araştırmadan ,okumadan ögrenmeden doguştan sahip olmanız gerçekten güzel.beni tanıdıgınız konusundada merak etmeyin bu forumu takip eden arkadaslarda beni en az sizin kadar tanırlar.konuyu cok fazla uzatmak istermiyorum
    DEMİR(FE) + KARBON(C)=ÇELİK
    ÇELİK(FE) + KROM(%11 VE ÜSTÜ) =PASLANMAZ ÇELİK
    paslanmaz çelikler işte burada 4 ana bölüme ayrılır ve minör bileşenlerden nikel bu alt gruplarda ÖSTENİTİK paslanmaz çelik elde etmede kullanılır.işte bahsettiginiz 316 L bir östenitik paslanmaz çeliktir.ama siz bunu zaten biliyordunuz.

benim orada oranlarını verdigim BÜTÜN ÇELİK SINIFLARI ÖSTENİTİK PASLANMAZ ÇELİK GRUBUDUR.VE İÇLERİNDE NİKEL OLMAK DURUMUNDADIR.buradan cıkarılacak noktada yazılarımın hiç biri eger konuya hakim biri tarafından degerlendirilirse asla çelişmemektedir.saygılar.

benim bahsetmek istediğim paslanmak çelik diğer çelikler beni ilgilendirmiyor.bende doğuştan öğrenmedim ama 15 senedir saatlere karşı bir tutkum ve ilgim vardır.önemli olan saatlerin çeliklerinde kullanılan element oranları değildir hiçkimse o verileri bilemez.önemli olan bir saati elinize aldığınızda saatin ve kullanılan malzemenin kaliteli olup olmadığını öğrenmektir.saatler ile ilgili temel bilgileri bilmekte şart tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 5 Mayıs 2008; 22:35:11 >

• maddi imkansızlıklardan dolayı swatch grubuna geçen dünyada ve özellikle de ülkemizde çok az insanın adını bildiği isviçrenin köklü saat üreticilerinden BLANCPAİN.
     SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 5 Mayıs 2008; 22:26:42 >

• yiğit tuna topic amacından uzaklaştı neyse boşverelim bu tartışmaları kusura bakma biraz sürtüşme yaşadık.yine paylaşımlarımıza devam edelim.
  • evet arkadaşlar bizde sizlerden ve herkesden bu tür yaklaşımlar bekliyor, sizleri ve forumu seviyoruz.
  • quote:

gereksiz polemiklere girmenin manası yok.
    yiğit tuna kardeşimiz kendi bildiği de olsa netten kopyala yapıştır da olsa nasıl olursa olsun çok güzel ve faydalı bilgiler veriyor,
    yazılarını sürekli takip ediyorum.
    yiğit tuna olmadan bu forum olmaz herkesin bildiği kendine
    tuna kardeşimiz saolsun cömertçe kendi bildiklerini paylaşıyor.
    bu forum hepimizin katkısıyla güzel bir hale gelir
    birbirimizi eleştirerek değil

başta yiğit tuna olmak üzere katkısı olan herkese teşekkürler..

• tourbillion watch
     SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 5 Mayıs 2008; 23:57:17 >

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.