Şimdi Ara

SAATLER (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
103
Favori
3.894.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: blueduck

sevgili yiğit tuna engin bilgilerinizi cömertçe paylaştığınız için çok teşekkürler.
    benim size sorum ise şu ;
    isviçre maori mekanizma nasıl bir mekanizmadır (yada makinedir) ?
    iwc big pilot modelini buldum ve satıcı ile irtibat halindeyim.
    mekanizmasına dair bilgi istediğimde bu cevabı aldım "isviçre maori"
    saatin fiyatı ise 90 ytl.
    satıcı ile aynı şehirde olmadığımdan saati görme fırsatım yok.
    sizce iyi bir mekanizmamıdır bahsedilen?

emre bey link verebilirmisiniz?maori diye bir mekanizma ne duydum ne gördüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blueduck

bende ilk defa duydum link şu şekilde ;

http://www.superalsat.com/iwc-schaffhausen-maori-isvicre-makina-time_V0JJurunZ537412

fiyatının azlığı açıkçası beni düşündürüyor.

bu ismi kendisi uydurmuş emre bey bildigimiz en alt sınıf çin mekanizmasını böyle adlandırmış.arka kapak saydam olmalı resmini isteyebilirsiniz.ama açıkçası önermiyorum.

• buda bildiğimiz tenekelerden yani.
    tüm sınırlarımı zorladım ama saatten maalesef bulunmuyor yok hiçbiyerde.
    bu son bulduğum da maori falan deyince pilli sandım biraz olsun ümitlendim.
    çok teşekkürler yiğit bey en iyisi sabırla beklemek olucak sanırım.
  • Yiğit bey bu modeli almak istioyurm amerika fiyatı 350dolar ve ordan alacağım sizce bu model nasıl? Linkte saat hakkında teknik detaylı bilgi var

SAATLER

http://www.citizenwatch.com/COA/English/technicalinfo.asp?caliber=E310&ModelNumber=BT0000-07E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_eylül -- 3 Mayıs 2008; 18:25:31 >

• bence güzel bir saat 365 days lik reservede gerçekten güzel ama biraz ebay i araştımanızı tavsiye ederim.girer girmez 215 usd fiyata aradıgınız modeli buldum.

www.citizenwatch.com
    Citizen Watch US Official Site | Citizen
    http://www.citizenwatch.com/COA/English/ecodrivemovie.asp

buradanda eco drive teknolojisini izleyebilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: yigit tuna

arkadaslar son almış oldugum tag bir önceki gibi genuine swiss tir.modifiye yada asya 7750 degildir.daha resimlerini cekmedim fakat en kısa zamanda paylaşacagım.piyasada swiss diyerek satılan 7750 ler görüceksiniz ben tag den örnek vererek dıkkat etmeniz gereken noktaları acıklayayım.
     SAATLER

resimdeki carrera yı dikkatlice inceleyecek olursanız regulator sisteminde regulator corrector kısmı yoktur işte bu size mekanizmanın asya oldugunu kolayca anlatır.butun 775X serisinde bu sistem olmak zorundadır ve asyaların %98 inde bu sistem olmaz.olan asya mekanizmalarda vardır fakat bu mekanizmalarda dekor yapılarından kullanılan çelik kalitesinden kendini hemen belli eder.dekor konusuna gelince arkadaslar bir sürü dekor vardır Perlee,colimanconnee gibi cotes de geneve dekoruda rotorun dikine cizgiler çekilmesidir.etanın kendi cotes de genevesi 11 çizgiden oluşur ve daha azı yada daha fazlası size mekanizmanın asya oldugunu belirlemenizde yardımcı olur.diger detaylara gelince bir 775X İNCABLOC kullanır (eger firma modifikasyonundan geçirilip degiştirilmediyse )sizdeki mekanizma bütün swiss detaylarına sahip ama NOVODİAC KİF flnsa gene uzak durun.arkadaslar
    www.eta.ch
    bu site sizin klavuzunuz olsun ve hiç bir zaman okudugunuz bilgileri hemen dogru kabul etmeyin gerek bu forumumuzda yada başka yerlerde.hep birkaç yerden destekleyerek kendi dogrularınızı oluşturun ve ingilizceniz varsa özellikle yurt dışındaki bültenleri okuyun ben 2 sene gibi bir zamandır saatlerle detaylı ilgilenmekteyim ama türkiyede uzun yıllar saatlerle ilgilenen hatta satan insanların ve piyasada saat biliyorum diye geçinenlerin gerçekte hiç birşey bilmediklerini daha en temel seyleri ögrendigimde fark ettim.işin biraz içine girdiginizde bunu sizde anlıyacaksınız o nedenle mutlaka yurtdışını takip etmelisinizi öneririm yoksa gelişiminiz ancak bir yere kadar olur.
    arkadaslar forumdan uzak kaldıgım süre içindeki sorularınızı tekrardan sorabilirseniz bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışacagım saygılar

sadece fotoğraflara bakarak sol taraftaki calibrenin asya olduğu belli oluyor.nikel oranı daha az.isviçre calibrelerinin nikel oranı daha fazladır.daha fazla ayrıntıya girmeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 4 Mayıs 2008; 1:53:53 >

•  SAATLER
  • quote:

Orjinalden alıntı: yigit tuna

quote:

Orjinalden alıntı: gonur

@azizim

Öncelikle güzel paylaşım için teşekkürler. Başlık oldukça iyi bir yönde ilerlemeye devam ediyor. Ayrıca seviyeli paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim.

Sorum ise şu: yukarıdaki resimde yer alan Panerai'nin güç rezerv süresi gerçekten 8 gün mü, doğruysa bu nasıl oluyor açıklamanız mümkün mü?

İyi geceler.

sevgili gonur cok güzel bir soru sormuşsun fakat sana verilen cevabı pek yeterli bulamadım.istersen biraz daha görsel ve detaylı olarak açıklıyayım.
    öncelikle resimdeki mekanizmada mainspring yazan bölümü görüceksin işte bu zemberek diye türkçede adlandırılan helezonik bir yay.sen manuel winding yada automatic saatinde burayı kurarsın.basitçe aynı oyuncak arabalarda geriye çekip kurup bıraktıgında kendi gitmesindeki gibi.
    />

işte saatinin power reserve süresi %95 bu mainspring e baglıdır.gelelim barrel dedigimiz parçaya.
     SAATLER

işte barrel bu mainspring in bulundugu haznedir ona iletilen mekanik enerji ile mainspringi gerer.şimdi saatlerde degişen power reserve süreleri bu barrel ın fazlalıgına yada tek barreldaki mainspring kurulma oranına baglı olarak degişiklik gösteririr.ama saat dünyasında gerçek başarılar barrel sayısını arttırmadan power reservi yüksek tutmaktır.işte senin sordugun panerai ın içinde 3 adet barrel bulunur,bu şekilde power reserve süresini o kadar cıkarmışlardır.mesela daha önceden koymuş oldugum bir harry winston vardı tek barrel 120 saat power reserve işte bu gerçekten güzel bir performanstır kısaca az barrel cok power reserve makbüldür.

Çok güzel bir açıklama olmuş, teşekkür ederim.

İyi forumlar.

• skeleton watch
    omega
     SAATLER

SAATLER

vacheron constantin
     SAATLER

SAATLER

SAATLER

hublot
     SAATLER

SAATLER

jeager le coultre
     SAATLER

SAATLER

breguet
     SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 4 Mayıs 2008; 19:25:16 >

• sevgili yy2 almiş oldugun saat miyota mekanizmadır.zaten momentus miyota kullanır.fakat mekanizmalar aynı firmada olsa farklı kod numaraları ile adlandırılmakta ,mekanizman 6870 dir (6w70)gayet güzel ve citizeninde bir çok modelinde kullandıgı japon yapımı + - 20 sn/ay accuracy degerinde bir mekanizmadır.
    resminide koyalım belki merak ediyorsundur.
     SAATLER

diger soruna gelince
    jewel,ruby :bunlar yakuttur (çelik bu elementi aşındıramaz),mekanizma içinde belirli çarkların sürtünmeden kaynaklı aşınmasını ortadan kaldırarak mekanizma içine sabitlenmesinde ve pallet dedigimiz aktarma organındada kullanılırlar.
    v.p.h:vibrations per hour(balance wheel in bir dakikada yaptıgı vibrasyon sayısı)

burada yavaş ve hızlı çekimlerini koydum görsel olarak daha net anlaşılacaktır.

• videoyu seyrettikden sonra denilecek tek şey "vay be", peki tam tersi bu yakutun çeliği aşındırması söz konusu olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 4 Mayıs 2008; 21:04:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bohem75

Fotoyu ekleyebildim mi emin değilim ama aşağıda linkteki longine marka saatin Evidenza modelini çok beğendim.
    Tabi fiyatı oldukça pahalı USA fiyatı 2900$, TR deki fiyatı da 3300 YTL civarı, demek ki USA ile TR arasında ciddi bir fiyat farkı yok. Görünüm olarak bu saate benzer önerebileceğiniz başka marka modeller var mı? veya bu modelin replicasını bulabilirmiyim? eğer bulunabiliyorsa nerden bulabilirim?
    Çok sordum ama kusura bakmayın artık...

http://www.amazon.com/Longines-Mens-Watches-Evidenza-L2-643-4-51-4/dp/B0012XDHOA/ref=sr_1_36?ie=UTF8&s=watches&qid=1209420285&sr=1-36

Bir de naçizane bir eleştri yapmak istiyorum; saatlerle ilgili gerçekten çok faydalı bilgiler veriyorsunuz ama bence bu bilgilerin bir çoğu ileri düzeyde kalıyor ve temel bilgiler biraz ihmal ediliyor diye düşünüyorum. Benim gibi bazı bilgisiz insanlar için de alt seviye bilgilere biraz daha fazla yer verirseniz sevinirim.

(Not: Forumu baştan sona okudum, temele ilişkin bilgiler yok demiyorum ama biraz daha yer verilebilir diye düşünüyorum).

SAATLER

SAATLER

bohem75 sanırım bu mesajı diyordunuz.replica olarak ben bu modele rastlamadım ancak bu kasa yapısında swiss eta 2892 lik frank muller replicası bulabilirsin.birde eger illa automatic istemiyorsan quartz bir evidenza alabilirsin fiyat olarak daha uygundur.

eleştiri olarak evet ben özellikle yabancı terimler kullanmaktayım çünkü internette karşılaştıgınızda en azından bu terimleri bilirseniz saat özellikleri ve anlatımlarında zorluk çekmezsiniz.ama şunu sakın unutmayın bu forumu şekillendiren sizlerin soruları o nedenle takıldıgınız yada detay istediginiz noktaları mutlaka sorun ben elimden geldigince bildiklerimi paylaşmaya çalişiorum

• quote:

Orjinalden alıntı: uskan

videoyu seyrettikden sonra denilecek tek şey "vay be", peki tam tersi bu yakutun çeliği aşındırması söz konusu olabilir mi?

deniz bey mükemmel noktalara deyiniyorsunuz gerçekten tebrik ederim cok ama cok güzel bir soru , cevabı inanın bende bilmiyorum ama not aldım kesinlikle bu konuda bir tarama yapıcagım.

• doğrusunu isterseniz hemen aklıma gelen soru bu oldu ve bende oldukça merak ettim.çünkü bu malzemeleride işleyen,şekil veren başka malzemeler var,demekki bunlar da işlenebildiğine göre, aşınabiliyor da.
  • belkide her iki metaryelin sertlikleri birbirine yakındır,böylece sorun minumum seviyede kalıyordur.
  • quote:

videoyu seyrettikden sonra denilecek tek şey "vay be", peki tam tersi bu yakutun çeliği aşındırması söz konusu olabilir mi?

calibrelerin içindeki taşlar oldukça incedir çeliği aşındırması mümkün değil.ayrıca zaten gerçek yakut ve benzeri taşları kullanan saatlerin calibrelerinde kullanılan çeliğin oranı oldukça yüksektir. basit teneke tel maşa calibrelerin içinde ise plastik maddeler kullanıldığı için çok çabuk aşınır.
  • arkadaslar forumda asya replicalar,modifiye asyalar..vs replicalarından ve mekanizmalarından uzak durmanız yönünde uyarılarda bulunmuştum.neden olarakta kalitesiz materyal kullanımı ve ileride sıkça problem yaşatabilecegiydi.burada gerçek yakut bir pallet ve asya pallet(renkli cam)
    ayrıca çelik kalitelerini görebilirsiniz.sadece dışarıdan bakarak bunları fark etmeniz cok zordur çünkü mekanizma kasasında kullanılan çelik formuna bakıp aldanabilirsiniz,zaten resimlerde renge bakıp karar vermek cok yanlıştır çünkü ışık devreye girer,kasa olarakta kaliteli bir kasa kullanılıp iç aksam kalitesiz yapılabilir.
     SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

• quote:

Orjinalden alıntı: Azizim

quote:

calibrelerin içindeki taşlar oldukça incedir çeliği aşındırması mümkün değil.ayrıca zaten gerçek yakut ve benzeri taşları kullanan saatlerin calibrelerinde kullanılan çeliğin oranı oldukça yüksektir. basit teneke tel maşa calibrelerin içinde ise plastik maddeler kullanıldığı için çok çabuk aşınır.

burada çelik oranı derken neyi kastetmektesiniz?iyi çelik dendiginde hangi elementler bünyesinde ve ne oranlarda olmalıdır yada tel maşa nedir?aşınmasının mümkün olmadıgını neye göre hangi verilere göre anlayabiliriz?

kusura bakmayın bilmedigim bir konu oldugu için biraz daha detay vermeniz mümkünmü?

• bende bu "tel maşa" olayını yıllardır duymakta ve merak etmekteyim,nedir bu tel maşa?
  • arkadaslar son olarakta daha önceki forumumuzda bir arkadasımız cok güzel frank muller videoları koymuştu bende tekrardan denk geldim görmeyen arkadaslar için paylaşiyorum.

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.