Şimdi Ara

SAATLER (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
103
Favori
3.894.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Azizim

quote:

Orjinalden alıntı: kby

arkadaslar su linkteki saatin fiyati hakkinda ne dusunuyosunuz

http://urun.gittigidiyor.com/MUTLAKA-GOZ-ATIN-ORJ-DOCKERS-DGR5036-SAAT_W0QQidZZ9293555

replica oldugu cok belli olur mu acaba

fiyatı iyi zaten bu saat techno marine markasının maori modelinden.orijinali 1000-1500 dolar civarında replica olduğu anlaşılır çünkü herkeste bu saati görüyorum ama bilekte hoş duruyor.

peki orjinalle replicanin farki ne

alacagimdan degil de merakimdan soruyorum.

• quote:

quote:

quote:

arkadaslar su linkteki saatin fiyati hakkinda ne dusunuyosunuz

http://urun.gittigidiyor.com/MUTLAKA-GOZ-ATIN-ORJ-DOCKERS-DGR5036-SAAT_W0QQidZZ9293555

replica oldugu cok belli olur mu acaba

fiyatı iyi zaten bu saat techno marine markasının maori modelinden.orijinali 1000-1500 dolar civarında replica olduğu anlaşılır çünkü herkeste bu saati görüyorum ama bilekte hoş duruyor.

peki orjinalle replicanin farki ne

alacagimdan degil de merakimdan soruyorum.

orjinalinde işçilik çok daha iyi mesela bu saatin kasası büyük ihtimal oksitlenme yapacak.ayrıca kayışı orijinalindeki gibi rubber strap yani kauçuk değil plastik.orijinal saatler ile replica saatler arasında büyük fark vardır gerek işçilik olsun gerek malzemede.ama 40 liraya anca böyle bir saat alınır daha iyisini beklemek pek doğru değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: yigit tuna

arkadaslar elime geçmeden size haber vermedim fakat replica saatlerimi aldıgım yere para göndermiştim birdaha gitme durumum olmazsa acaba bu şekilde saat temin edebilirmiyim diye.ve bugun paket elime ulaştı ,tam güvenemedigimden tag carrera siyah kadran gümüş bezel istemiştim hem önceden aldıgım için kalitesini biliyordum hemde mekanizmasını görebildigimden asya 7750 olursa kolayca farkedebilicektim.ama şüphelerim boşmuş adam gayet dürüst bir şekilde hem 1.sınıf göndermiş hemde tüm set olarak eksiksiz bir paket yapmış.sanırım bundan sonra bu şekilde saat toplamaya devam edicegim.
    bu arada emre bey big pilot modeli içinize sinmemiş peki başka model almadınızmı?
    />

yiğit tuna hayırlı olsun kaça aldın saati..Makinesi voljoux modifiyesi galiba.

• Blancpain calibre
     SAATLER

Jeager-Le-Coultre
     SAATLER

SAATLER

panerai
     SAATLER

SAATLER

• @azizim

Öncelikle güzel paylaşım için teşekkürler. Başlık oldukça iyi bir yönde ilerlemeye devam ediyor. Ayrıca seviyeli paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim.

Sorum ise şu: yukarıdaki resimde yer alan Panerai'nin güç rezerv süresi gerçekten 8 gün mü, doğruysa bu nasıl oluyor açıklamanız mümkün mü?

İyi geceler.
  • yiğit bey bu hafta sonu cenevreden döndüm size daha önce almak isteğimi söylediğim model olan tissot prs 516 chronograph voljoux almaktan vazgeçtim beklediğim gibi çıkmadı biraz daha bekleyip tag heuer modellerine yönelmeye karar verdim 13 haziranda maç için tekrar gideceğim o zaman kısmet olursa alırım. Saatçileri dolaşırken rolex in mağazasına girdim yatch master modeline 39000chf fiyat çektiler tax free ile 34000 e geldi mütiş bir saat fiyatını hak eden ancak benim için çok pahalı bir saat cenevre gerçekten saat cenneti cebinde bol parası olan saat almadan gelmez heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindmind -- 2 Mayıs 2008; 12:57:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gonur

@azizim

Öncelikle güzel paylaşım için teşekkürler. Başlık oldukça iyi bir yönde ilerlemeye devam ediyor. Ayrıca seviyeli paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim.

Sorum ise şu: yukarıdaki resimde yer alan Panerai'nin güç rezerv süresi gerçekten 8 gün mü, doğruysa bu nasıl oluyor açıklamanız mümkün mü?

İyi geceler.

evet power reserv süresi 8 gün balanstaki yayların gerilme ve doluluk oranına göre değişiyor bu calibrede güç balansta çok yüksek seviyede depolandığı için 8 gün çalışma reservi oluyor tabi bu makinenin çalışma prensibinden de kaynaklanıyor. hatta 10 gün çalışanlar bile var.aşağıdaki patek phılıppe 10 gün çalışma süresi var
     SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 2 Mayıs 2008; 15:56:52 >

• merhabalar yiğit bey,

@azizim , bana merak ettiğim konularda saolsun çok yardımcı oldu bide ekledi siz benim sorduğum soruların dahil olduğu alanda daha bilgiliymişiniz.eğer müsait mir zamanınız olursa bi göz atarsanız yukarıdaki ve önceki sayfadaki postlara çok sevinirim.

saygılar.
  • quote:

quote:

@azizim

İyi geceler.

evet power reserv süresi 8 gün balanstaki yayların gerilme ve doluluk oranına göre değişiyor bu calibrede güç balansta çok yüksek seviyede depolandığı için 8 gün çalışma reservi oluyor tabi bu makinenin çalışma prensibinden de kaynaklanıyor. hatta 10 gün çalışanlar bile var.aşağıdaki patek phılıppe 10 gün çalışma süresi var
     SAATLER

@azizim

10 gün oldukça iyiymiş. Benim saatim sadece 2 gün dayanıyor, gerçi hiç denemedim, kullanma kılavuzunda öyle yazıyordu.
    Cevap için de teşekkürler.

• sanırım sizinki otomatikdi,bu bahsedilen saatler kurmalı biraz sıradışı modeller gibi gözüküyor.
  •  SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

Tüm saat severlere selamlar.Özellikle de üstadlar Azizim,Yigit tuna ve blueduck'a hem selamlarımı yolluyor hem de özel mesajlarda gösterdikleri ilgi ve yardımları icin teşekkür ediyorum.Azizim ,panerai ile ilgili sizden heyecanla haber beklemekteyim.
    Azizim'e ayrıca bir teşekkür borcum daha var ki kendisi sirf yardımcı olabilmek için tüm nazımı çeken çok değerli bir arkadasımız.

Teşekkürler,selamlar bittikten sonra üstte resimlerinin sizlerin beğenisine sunmuş olduğum ve arastırmalarım sonucunda genel olarak iskelet lakabı ile tanımlandıklarını tahmin ettiğim bu nadide saatler hakkındaki deneyimlerinizi,bilgilerinizi ve varsa resimlerinizi paylasmanızı rica edeceğim.Ayrıca asağıda vermis olduğum linkte de saatlerin ve üretimlerinin bir sanat oldugunu kanıtlayan süreci göreceksiniz.

http://www.timezone.com/library/rdnotebook/200504264817

• iskelet yani skeleton saatler saat firmalarının en nadide parçalarını oluşturur.saat markalarının en pahalı modelleri genelde skeleton saatlerdir.mesela en üst fotoğraftaki vacheron-constantin tam 470 bin dolar değerindedir.komple platindir.skeleton saatlerin bu kadar pahalı olmasının nedeni yüksek işçilik ve kalitenin bu saatlerde kullanılmasıdır.en ince detaya önem verilmiştir bunula birlikte saat firmaları skeleton saatleri ile diğer markalara adeta bir gözdağı vermekteler.büyük uğraşlar sonucu üretilmektedir ve limited edition yani sınırlı sayıda üretilmeleri bu saatlerin pahalı ve nadide olmasını sağlıyor.ve bu skeleton saatlerin büyük bir çoğunluğu kurmalıdır. çünkü kurmalı saatler her zaman otomatik saatlere göre ayrı bir havası vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 2 Mayıs 2008; 22:34:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: uskan

sanırım sizinki otomatikdi,bu bahsedilen saatler kurmalı biraz sıradışı modeller gibi gözüküyor.

Evet otomatik benimki. Ama bir de kurmalı saate hayır demem, özellikle de bir Omega Speedmaster Professional'a
  • police den şaşmam
  • Ferrari engineerd by Officine Panerai
     SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 2 Mayıs 2008; 23:41:33 >
  • 2008 SEIKO VELATURA KINETIC DIRECT DRIVE SRH005

replika nereden bulabilirim

http://urun.gittigidiyor.com/2008-SEIKO-VELATURA-KINETIC-DIRECT-DRIVE-SRH005_W0QQidZZ9296042

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunag -- 3 Mayıs 2008; 2:08:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tunag

2008 SEIKO VELATURA KINETIC DIRECT DRIVE SRH005

replika nereden bulabilirim

http://urun.gittigidiyor.com/2008-SEIKO-VELATURA-KINETIC-DIRECT-DRIVE-SRH005_W0QQidZZ9296042

merhabalar malesef velatura replica daha üretilmiyor.
  • quote:

@azizim

İyi geceler.

sevgili gonur cok güzel bir soru sormuşsun fakat sana verilen cevabı pek yeterli bulamadım.istersen biraz daha görsel ve detaylı olarak açıklıyayım.
    öncelikle resimdeki mekanizmada mainspring yazan bölümü görüceksin işte bu zemberek diye türkçede adlandırılan helezonik bir yay.sen manuel winding yada automatic saatinde burayı kurarsın.basitçe aynı oyuncak arabalarda geriye çekip kurup bıraktıgında kendi gitmesindeki gibi.
    />

işte saatinin power reserve süresi %95 bu mainspring e baglıdır.gelelim barrel dedigimiz parçaya.
     SAATLER

işte barrel bu mainspring in bulundugu haznedir ona iletilen mekanik enerji ile mainspringi gerer.şimdi saatlerde degişen power reserve süreleri bu barrel ın fazlalıgına yada tek barreldaki mainspring kurulma oranına baglı olarak degişiklik gösteririr.ama saat dünyasında gerçek başarılar barrel sayısını arttırmadan power reservi yüksek tutmaktır.işte senin sordugun panerai ın içinde 3 adet barrel bulunur,bu şekilde power reserve süresini o kadar cıkarmışlardır.mesela daha önceden koymuş oldugum bir harry winston vardı tek barrel 120 saat power reserve işte bu gerçekten güzel bir performanstır kısaca az barrel cok power reserve makbüldür.

• sevgili yiğit tuna engin bilgilerinizi cömertçe paylaştığınız için çok teşekkürler.
    benim size sorum ise şu ;
    isviçre maori mekanizma nasıl bir mekanizmadır (yada makinedir) ?
    iwc big pilot modelini buldum ve satıcı ile irtibat halindeyim.
    mekanizmasına dair bilgi istediğimde bu cevabı aldım "isviçre maori"
    saatin fiyatı ise 90 ytl.
    satıcı ile aynı şehirde olmadığımdan saati görme fırsatım yok.
    sizce iyi bir mekanizmamıdır bahsedilen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueduck -- 3 Mayıs 2008; 14:51:50 >
  • arkadaslar son almış oldugum tag bir önceki gibi genuine swiss tir.modifiye yada asya 7750 degildir.daha resimlerini cekmedim fakat en kısa zamanda paylaşacagım.piyasada swiss diyerek satılan 7750 ler görüceksiniz ben tag den örnek vererek dıkkat etmeniz gereken noktaları acıklayayım.
     SAATLER

resimdeki carrera yı dikkatlice inceleyecek olursanız regulator sisteminde regulator corrector kısmı yoktur işte bu size mekanizmanın asya oldugunu kolayca anlatır.butun 775X serisinde bu sistem olmak zorundadır ve asyaların %98 inde bu sistem olmaz.olan asya mekanizmalarda vardır fakat bu mekanizmalarda dekor yapılarından kullanılan çelik kalitesinden kendini hemen belli eder.dekor konusuna gelince arkadaslar bir sürü dekor vardır Perlee,colimanconnee gibi cotes de geneve dekoruda rotorun dikine cizgiler çekilmesidir.etanın kendi cotes de genevesi 11 çizgiden oluşur ve daha azı yada daha fazlası size mekanizmanın asya oldugunu belirlemenizde yardımcı olur.diger detaylara gelince bir 775X İNCABLOC kullanır (eger firma modifikasyonundan geçirilip degiştirilmediyse )sizdeki mekanizma bütün swiss detaylarına sahip ama NOVODİAC KİF flnsa gene uzak durun.arkadaslar
    www.eta.ch
    bu site sizin klavuzunuz olsun ve hiç bir zaman okudugunuz bilgileri hemen dogru kabul etmeyin gerek bu forumumuzda yada başka yerlerde.hep birkaç yerden destekleyerek kendi dogrularınızı oluşturun ve ingilizceniz varsa özellikle yurt dışındaki bültenleri okuyun ben 2 sene gibi bir zamandır saatlerle detaylı ilgilenmekteyim ama türkiyede uzun yıllar saatlerle ilgilenen hatta satan insanların ve piyasada saat biliyorum diye geçinenlerin gerçekte hiç birşey bilmediklerini daha en temel seyleri ögrendigimde fark ettim.işin biraz içine girdiginizde bunu sizde anlıyacaksınız o nedenle mutlaka yurtdışını takip etmelisinizi öneririm yoksa gelişiminiz ancak bir yere kadar olur.
    arkadaslar forumdan uzak kaldıgım süre içindeki sorularınızı tekrardan sorabilirseniz bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışacagım saygılar

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.