selam arkadaşlar....Infineon(SIEMENS) firmasının ürettiği SAB80C535 mikrokontrolörünün bulunduğu bir deneme kartı yaptım fakat Keil de yazdığım programın hex kodlarını seri porttan karta nasıl gönderebileceğimi bilmiyorum....Atmel`in FLIP adlı bir programı var ama sadece kendi çiplerini destekliyor....yardımcı olursanız sewinirim...teşekkürler
yaa benim kullanigim program JOMON die bir program fakat almanca.. programi kullanabilmen için biraz almanca bilsen yeterlii... fakat bu programi bulman biraz zor olur ..sen araştir bulamazzsan ben yardimci olmaya çalisirim..
Cevap vermek için çok geç kalmışsın 28 Mayıs 2005 15:52:42 Tarihinde sorulmuş.
80c535 ile ilgili son durum nedir? Probleminizi çözdünüzmü? Bilgi verirseniz sevinirim. Uygulama alanınız nedir. selamlar
Bende yaklaşık 5 yıldır SAB80C535 deney kitini kullanıyorum sana bir çok konuda yardımcı olabilirim. Ya biraz da özel bi soru olacak ama bu sistemi Zeytinburnu ATL.'de eğitim amaçlı kullanıyolar acaba o okulla bir bağlantın varmı?Ben oradan mezunum. kolay gelsin
Yapacağın şey şu: hyperterminal programını açıyorsun yeni bağlantı oluşturuyorsun bağlantı özellikleri COM1 veya COM2 19200-8-N-1 olmalı deney kitine güç veriyorsun güç verme esnasında power on reset olayı oluyo ama sen ihtiyaten reset tuşuna bas daha sonra hypertermial programına dönüp sadece iki kere enter tuşuna basıyorsun cihaz sana bir metin yolluyor bu metin aşağıdakine benzer bişey olacak
8051 - 80C535 MONITOR PROGRAMI
< d > PC ====> 80C535 HEX DOSYA GONDERME < g > 80C535 E YUKLENEN DOSYAYI CALISTIRMA < m > 80C535 DAKI HAFIZADAN OKUMA < s > 80C535 IN HAFIZASINDAN OKUMA VE DEGISTIRME
* seceneginizi girin d,g,m,s ->
daha sonra klavyeden d ye basıyorsun yukarıdan aktarıma gelip metin dosyası gönder diyorsun keilin oluşturduğu .HEX i buradan cihaza yolluyorsun daha sonra sana şöyle bir ileti gelecektir
* seceneginizi girin d,g,m,s -> g
* baslangic adresini yazin -> 200e * Program calistirildi *
g ye basıp programın başlangıç adresini gireceksin ve program çalışmaya başlayacak
yine de takıldığın yerler olursa yardımcı olmaya çalışırım kolay gelsin