Şimdi Ara

pic16f877 ve ds1302 ile rtc uygulaması hakkında yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar aşağıdaki devreyi proteusta çalıştırdım kodunu ccs c ile yazdım.devreyi boarda kurdum ve kodda belirttiğim başlangıç saatinde başlıyor.fakat 5 voltluk beslemeyi kestiğimde saat ve tarih bilgisi tekrar başlangıç değerine dönüyor.oysa ki ds 1302 ye bağladığım ikinci 3v'luk pil sayesinde besleme kesildiğinde ds 1302nin zamanı sayması ve tekrar enerji verildiğinde güncel zaman bilgisini ekranda göstermesi gerekmiyor mu??önerilerinizi bekliyorum ...

pic16f877 ve ds1302 ile rtc uygulaması hakkında yardım!!!

• programı yazarmısn?
  • bu arada x1=4MHz, x2=32.768 Khz
  • DS1302 etraftaki parazitlerden etkilenebiliyor.Belki senin sorununun sebebi bu olabilir.Eğer buysa devreyi koydugun kutuyu aliminyum folyo ile yalıtmalısın.
  • ben devreyi bakır plakete kuracam.onu mu alimünyum folyoyla sarmalı mıyım??
  • kod içinde DS1302'yi set ettiğiniz fonksiyonu bir buton ile (pic'in bir girişini bu işe set edip) kontrol edin.

sisteme besleme verin ve butona basarak saat/tarihi set edin, sonra bütün devrenin enerjisini kesip tekrar verin. bir de böyle deneyin bakalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: garfie

kod içinde DS1302'yi set ettiğiniz fonksiyonu bir buton ile (pic'in bir girişini bu işe set edip) kontrol edin.

sisteme besleme verin ve butona basarak saat/tarihi set edin, sonra bütün devrenin enerjisini kesip tekrar verin. bir de böyle deneyin bakalım.

bu dediğiniz olayı kodda nasıl belirtecem?bir de butonu picin hangi bacağıyla ds1302 nin hangi bacağı arasına koymalıyım??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BSM devresi hakkında yardım.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • butonu ds1302'ye bağlamayacaksınız.

en iyisi şunu deneyin,

rtc_set_datetime(22,12,8,2,14,50);//başlangıç tarihi

bu satırı kapatın ve çalıştırın, tarih ve saat default değeriyle başlayacak bir kaç dakika sonra beslemeyi kesip tekrar verin, kaldığı yerden devam ediyor mu ona bakın.
  • evet bu dediğiniz gibi yaptım ve kaldığı yerden devam ediyor fakat başlangıç değerinin bu sefer nasıl belirleyecem??
  • en kolayı set fonksiyonuna güncel tarih saati girip çalıştırın. sonra koddan bu satırı çıkartıp tekrar derleyin.
    Projeniz hakkında bilgim olmadığından fazla birşey diyemiyorum.
  • dediğiniz yapmıştım ve devre çalıştı.ilginiz için çok teşekkürler..
  • programını görebilirmiyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.