Şimdi Ara

Sabah ilk calisma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar arabam sabahlari calistirirken boguluyo gibi oluyo kendi kendine gaz veriyor 1500 devire kadar sonra gaz kesince devir dusuyo gibi oluyo ama arabadan boguk boguk ses geliyor daha iyi anlayabilmeniz icin video cektim. Gaza gecince 900 devire dusuyor ve herhangibir problem kalmiyor. Birde sabah ilk calismada mars sureside uzadi nedeni ne olabilir? Yorumlarinizi bekliyorum..https://m.youtube.com/watch?v=CUIyee78Tak aracim 98 model palio 1.6 16v

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• soguklar dolayı olabilir mi ?
    bana normal gibi geldi.
    uzun mars süresi akü olabilir, akünüzü ölçtürün, araç birgün calısmayabilir.
  • Gun icindeki diger calismalarda sorun yok. Aslinda merak ettigim sey motorun bu boguluyormus gibi olmasi neden kaynakli olabilir? Bazen motor acayip sarsiliyor. Videodada boguldugundaki sesi duyabilirsiniz bunun nedeni ne olabilir?

• Hocam benzin pompanizi , benzin filtresini kontrol ettirin.Motora gelen yakitin basincini olcturun(5dk surmez) .
    Uzerindeki motor benim marea ile ayni motor galiba.1.6 16V 103 bg.Rolanti dalgalanmasi, gec calisma , bogulma vs bu motorda sik gorulen elektronik sikintilar.Oncelikle yukarda dediklerimi kontrol ettirin.Ayrica akunun durumuda onemli.Daha sonra guzel bir Lpg ayari yaptirin.Buraya kadar toplasiniz 30 lira tutmaz masraf.Eger hala duzelmediyse , potansiyometredeki sase kablosunu guclendirin( marea icin aratirsaniz bulabilirsiniz.). Ayrica motordaki soketleri temizlek , Maf sensoru vs sensorleri temizletmekte cozebilir.
    Eger hicbiri ise yaramazsa, beyindeki lehimler ve diyotlar tazelenmesi gerekli.Buda 150 lira gibi tutar.Ama bu kadar buyuyecegini zannetmiyorum, cunku beyinde sikinti olunca surekli bir sarsinti hali ve bazen silindir kapatma vs gibi durumlar oluyor.

• furkantasdemir kullanıcısına yanıt
    Cevap icin teşekkürler yarin sanayiye gidip dediginiz noktalari kontrol ettirecem birde yakit tankinda pislik veya tortu olup olmadigini nasil anlayabiliriz ondanda supheleniyorum

• Otomatik jikle var o yüzden devir o kadar yükseliyor. Sonra düşer o bende de palio var boşu boşuna gitmeyin bi yere.

• eski paliolar zaten ısınıncaya kadar 1300-1500 devirde çalışıyor anormal birşeyyok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.