Şimdi Ara

Sabahları Uyandığımda Ağzım Kupkuru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
9.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yutkunamiyorum bile boğazım buruşmuş oluyor. 3-4 bardak su ictikten sonra ancak suyu boğazımda hissedebiliyorum.

Bugun icin burnum tikaliydi ama her kiş oluyor bu. Kaloriferi genel de yatmadan önce kapatiyorum. Evdekiler şekerin var git bir doktora diyorlar ama ağız kuruluğu haric baska belirti yok. Kolay yorulmam, şekeri çok sık tüketmem vs. Sadece agzim kuru. Ve dışarı cikinca da dudagim kurur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bendede öyle oluyor ağız kuruluğu dudak kuruluğu
    Şekeri bende az tüketiyorum
    Bir doktora gitmek lazım herhalde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burnun kapalı olduğu için akşam yatarken ağzını açıp ağzından nefes alıyorsun tek sebebi bu. Burnunu açmaya çalış sen

• Hasta değilsin

• CaptaiN46 C kullanıcısına yanıt
    Uyandıktan sonra su icmesen de 1-2 saate kuruluk azaliyor mu?

• İshalken olur bu genelde.

• Akşamlari gec saatte yemek yeme,tuzlu baharatli seyler yeme,cok su iç,odayi nemli tut. En onemlisi burnunda soeun var kkb ye görün

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşırı terliyorum.
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Agzi acik uyuyanlar
    fazla sicaklayanlar
    az su icenler
    hap kullananlar
    seker hastalarında adayında
    agız kurulugu olur
    en bilindik sebebler bunlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Ağızdan nefes alsam bunun farkında olurdum.

• 5 bardak su iç geçer.

• Dostum geceleri tükrük salgısı azalır.Herkes bu durumu yaşar.Arkadaşlarının dediği gibi diyabetin de bir belirtilerinden biri ağız kuruluğudur.Emin olmak için doktora gitmeni tavsiye ederim

• Şeker hastasisin

• Demekki farkinds değilsin çünkü şekerin yoksa tek sebebi arkadaşın söylediği sebep

• sasomelih kullanıcısına yanıt
    Ben şeker hastası olabilirmiyim zayıfım?

Ama ağzımdan nefes aldığımızda biliyorum burnumdan yeteri kadar nefes alamıyorum

• kozmozun delisi K kullanıcısına yanıt
    Kiloyla şekerin hic bir alakasi yok şeker hastalığının bir çok tipi var supheleniyordaniz doktora gidin test yaptırın basit bir test

• sasomelih kullanıcısına yanıt
    Ozaman ben şeker hastası değilim toklun halinde şekerim 98 açlık halinde 89 gibi bir rakam çıkmıştı ?

• Bazi kullandigin ilaclar kuruluk yapabilir, burnunuzda et veya kemik egriligi varsa gece uykunuzda burundan nefes almada sikinti yasiyorsan normal olarak agizdan alirsin bu da kuruluk yapabilir

• ağzın açık yatıyorsun
  • Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    en son ilacı lisede falan kullanmışımdır yaklaşık 5 sene önce
    diş haricinde hastaneye gitmiyorum. hastalık vs. de yaşamıyorum en fazla evdekilerden, okuldan vs. grip oluyorum o da 1-2 güne geçiyor.

burnumda et yok, kemik eğriliği de yok.

haftaiçi şekerimi kontrol ettireceğim.
  • Direkt teşhis koyanlar olmuş şeker hastasısın falan diyip milleti galeyana getirmeyin.

Gece tükürük salgısı azalır herkeste kuruluk olur ama bazi durumlar kuruluğu arttırır

Evet şeker hastalığında da olur ama bir çok başka sebebi var
    İlaç, alkol, sigara kullanımı, gece yatmadan önce ağır yemekler tüketmek, tükürük azlığına sebep olabilecek her türlü hastalık, tükürük bezi enfeksiyonları, burunda tıkanıklık ya da herhangi sebepten dolayı ağız solunumu yapmak.. gripken ya da boğaz enfeksiyonu olduğunda ağız solunumu yaparsın ya da odani havalandirmiyorsan yine yaparsın. Ben anlardim demekle olmuyor bazen anlayamayabilir hastalar. Diş hekimiyim buradan pat diye tavsiye koyanlari dinleme KBB ya da dis hekimine git (öncelik KBB ama herhangi sebep olmadan ağız kuruluğu varsa diş hekimine git pilokarpin gibi yapay tükürük preparatları verir)

Gripsen ve daha önceleri böyle bir durum yoktuysa sağlık ocağına falan da gidebilirsin sana burun spreyi yazarlar gece yatmadan sık burnun açık uyu ağız solunumu yapmazsın

Bu yazdıklarımın 30 katı kadar daha sebep ver. Tümörde de olabiliyor mesela böyle şeyler. Direkt kansersin mi diyeceğiz o zaman? Burada direkt şeker hastalığı teşhisi koyanları kınıyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.