mütevazi bir mirasın, katlanarak sonraki kuşaklara bile umut olması mı? yoksa bireyin 25k gibi hatrı sayılır üniversiteler tercih edebileceği bir sırada bütün varlığı sıfırlaması mı? seçimi yapacak olan kişi bu iki olgu arasında seçim yapacaktır. |
Sabancı %50 hakkında (2. sayfa)
-
-
Sabancı %50 ücreti ile 4 yıl okumak yerine 2 tane fiat egea alabilirsin boş paket. "Miras" dediğin bu ise gülerler buna. "Olgu"ya gel. Sana cevap veren yazara katılıyorum, bu tarz bir ikilemde bu forumdan ve yaş aralığından tavsiye alınmamalı zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 18 Ocak 2025; 21:32:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sabancı'ya %50 burslu giren biri bugünkü ücretlerle
- Sınıfta 550.000
- Sınıfta 459.000
- Sınıfta 409.500
- Sınıfta 387.450 tl ödüyor.
Toplarsanız eğitim hayatı boyunca ödeyeceğiniz ücret 1.8 milyon tl. Passatın en boş modeli 2.4 milyon tl.
Katlanarak artacak, sonraki kuşaklara umut olacak bir miktardan değil de Çankırı merkezde 30 yıllık daire alınacak bir miktardan bahsediyoruz.
Ki arkadaş üzerimizde fazlasıyla toprak var demiş yani bu ücretin ailesine yük olacağını düşünmüyorum.
Dediğim gibi hayatta bir kere üniversite okuyoruz, Sabancıda okumak var Dokuz Eylülde okumak var. Üçün beşin hesabını yapmaya gerek yok aileniz sizi okuturken zorlanmayacaksa ve Koç/Sabancı/Bilkente göndermeyi kabul ediyorsa gidin. Mezun olunca geri dönüşünü alıyorsunuz.
-
2023-2024 yılı ortalama hane halkı geliri 374.899 tl. Ortalama gelirli bir aile, bir yıl boyunca çalışıp harcamamasına karşılık okulu finanse edemiyor. Konu sahibi ortalama gelire sahip olduğunu belirtmesi üzerine yorumladım. Sizler küçümsediğiniz iki milyon türk lirasına nakit olarak sahipseniz, elbette çocuğunuzu gönderebilirsiniz. Muhtemelen değilsinizdir çünkü borcu olanların nüfusa oranı %56.
-
Siz kahkahalarla gülebilirsiniz iki tane egeaya, bir çok kişi muhtemelen muhtaçtır. Tahminimce anadoluya bursadan fazla yaklaşmadınız. Ortalama algınızın ne olduğu da önemli bir husus. Maslakta 165.000 tl geliri olan biri sizin için ortalamaysa tabii gülünecek bir rakam. Çok yetkin biriyseniz; sizlerin yaş aralığından, forum harici bir kanalda tavsiyelerinizi görmek isterim.
-
Yani yirmi iki yaşında olduğum için kenarda iki milyon lira nakite sahip olmamam normal :). Sanırım burada orta sınıf algımızdaki farklılık yüzünden durumu farklı yorumladık. Evine aylık 30 bin tl giren birinin zaten %50 burslu Sabancı yazsam mı ikileminde kalacağını sanmıyorum. Ancak anne baba öğretmen, doktor, mühendis, avukat vb. orta sınıf mesleklere sahipse eve aylık ortalama 100-200 bin tl giriyordur, üzerine birçok arsaları da varsa çocuklarının eğitimine C segment bir araba parası harcamak maddi olarak zorlamaz. Zaten mezun olduğunda karşılığını fazlasıyla alacak.
-
Söylediğinize katılıyorum. Aylık 30-40 bin tl bütçe ayırabilecek aileler için yerinde bir seçenek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X