Şimdi Ara

Sabancı %50 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene ne olur sizce sıralamaları dostlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Toprağı okula vereceğine bırak kalsın, varsın orta direk üniden mezun ol. sen sabancı mezunu olduğunda o para kolay dönmeyecek geriye. Hazır dünyada nüfus artışı ve emlak ihtiyacı devam ederken bırak tarlaların apartman olsun. Zaten kiralarla bir derebeyi gibi yaşarsın. Mesela bir arkadaşım var bilkentte ücretli hukuk okuyor. Dedesinin adına hastahane ve okullar var. Babası belediye başkanı ve hukuk şirketi sahibi. O okuduktan sonra çıkarır parayı. Peki ya sen? ytd.

Alıntı

metni:
    Çocuğum olsa Bilkente bile %50 göndermem sanırım kazandığı şeye gitsin benim paramla gidebildiği yere değil.

Şu kısma katılmıyorum; top tierde okuduğunuz ve kötüsünü görmediğiniz için muhtemelen böyle düşünüyorsunuz. Ben şimdi bir tarafımı da yırtsam, yurt dışı için işe yarayan imkanları sağlamıyor okul mesela, eğitimi de iyi değil, hoca cvlerini kıyasladığınızda farklı insan türlerinden geldiklerini falan düşünürsünüz... Para varsa, eğitime harcamak kötü bir yatırım olmaz, özellikle öğrenci çalışkansa ve top tier dışındaki okullar ihtiyaçlarını karşılamayacaksa bunu ciddi düşünmek lazım.

• düşer bence ekonomiden dolayı. artık insanlar kendi şehrindeki okulları tercih ediyor. top unıler hariç memleket çeşitliliği giderek azalıyor. geçen sene burssuzlar düştü. ben düşüşün devam edeceği kanaatindeyim

• up

• okul 1.1m

o paraya avrupa'da okursun

• Hocam bence de çok fazla fiyatı ancak %50 si yine uygun gibi geldi. dil seviyem Avrupa da okumama izin verse Avrupa yı denerim de işte

• tkexpert T kullanıcısına yanıt

onun yerine %50 ctis yaz. tabi baban milyonerse bilemem.

bilkent gitsene onun yerine

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ana hedef %50 Bilkent İE

Sabancı da okuyan bi arkadaşla konuşunca Sabancı’yı da araştırayım dedim.

• Orta direk bir aileyiz hocam ancak toprak vs var fazlasıyla üstümüzde.

sabancı'ya koç'a bulaşma bence.

• Bilkent önerir misiniz hocam

Gel bilkent iyidir.

Toprağı okula vereceğine bırak kalsın, varsın orta direk üniden mezun ol. sen sabancı mezunu olduğunda o para kolay dönmeyecek geriye. Hazır dünyada nüfus artışı ve emlak ihtiyacı devam ederken bırak tarlaların apartman olsun. Zaten kiralarla bir derebeyi gibi yaşarsın. Mesela bir arkadaşım var bilkentte ücretli hukuk okuyor. Dedesinin adına hastahane ve okullar var. Babası belediye başkanı ve hukuk şirketi sahibi. O okuduktan sonra çıkarır parayı. Peki ya sen? ytd.

• fırt bar kaş kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Sabancıya 500k vereceksin sadece 4 yılda 2 milyon gidecek eğitime en iyi koşullarda. Ha tabii zam geldiğinde daha az etkileniyorsun son yılların biraz daha ucuz geçer ama bence zengin değilsen babanın şirket yoksa orta direksen girmeyin abi bu topa. Sıkın tötünüzü burslu veya düzgün devlet okulu kazanın. Çocuğum olsa Bilkente bile %50 göndermem sanırım kazandığı şeye gitsin benim paramla gidebildiği yere değil.

Bunlar benim düşüncelerim farklı düşünebilirsiniz, o para vizyona ortama değer diyebilirsiniz. Değebilir ama ben anne babanızın yıllık toplam maaşının yarısını 1 senelik eğitiminize harcamaya hakkınız var mı diye sorarım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @fırt bar kaş@RamseyBolton

Dostlar sizde haklısınız . En iyisi bunları sınavdan sonra düşünmek lazım sanırım.

Teşekkür ederim tavsiyeler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkexpert -- 15 Ocak 2025; 22:15:25 >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt

maliyeti az hesaplamışsınız hocam. Evet, en iyi koşullarda bu günün parasıyla 2m tl sadece eğitime harcanacak ama burssuz okumak bununla sınırlı değil. Yurtlar otomatik olarak ücretli hale geliyor. Sabancı çevresinde devlet okulu olmadığı için okul yurduna yaklaşık yıllık 100k bayılması gerekicek. Ücretli yurtta ücretli öğrenci olacaktır. Sosyal çevresinin etkisiyle kişi de harcama yapacaktır. Yurt odasında bir kişi francis kurkdijian sıkıyor olduğunda hiyerarşide çok ezilmemek için odadaki herkes designer parfümler alacaktır. Üstelik burssuz arkadaşlarla yaşadığında, hayatın için farklı standartlar edineceksin. Valentino çantayı bir kere taktıktan sonra esnaf lokantasına gidemezsin. Günümüz parasıyla, bireysel harcamalar -arkadaşlara ayak uydurulduğu takdirde- 50k’yı rahatlıkla aşacaktır. Bireyin hayatından toplu taşıma çıkıp taksi girecektir örneğin. Tüm bunlara ek, bu dönemde kazanılan hayat standartları bireyin peşini yaşadığı sürece bırakmayacaktır.

ydt.

Standart bir vatandaşın özel okullarda burssuz okumasına karşıyım. Daha zor olsa da ücretsiz eğitim hakkımız varken (ki büyük nimet) kullanmalıyız. Bahsettiğimiz hesapla üniversitede harcanacak toplam nakit yaklaşık 4 milyon tl (hazırlık dahil). 4 milyon tlye belki istanbul olmasa bile başka illerde imara henüz açılmamış, imar sınırında 2 dönüm arsayı rahatlıkla alabiliriz. Okul bitene kadar arsaya imar gelir. İmarlı arsa min. 10m eder. Müteahhite verirsen sana kalan gayrimenkul değeri, arsanın imar şartlarına göre 20m civarı bir sayıya tekabül eder.

20 milyon paran olsun ister akdeniz mezunu ol ister dicle, sabancıda zaten master yaparsın. Sonra ister start-up kur ister angel investor ol.

hesaplar farazidir, gerçeklik teşkil etmeyebilir. yakın zamanda inşaat yapmadım.

ytd.

ytd.

yatırım tavsiyesi değildir.

tabii canım orası öyle. puan almadan konuşmak, kredi çekmeden alacağı evi düzmeye benzer.

• Özel okul fiyatları konuşulmuş. Bir yönden yaklaşacağım sadece. Bu özel okulların bir takım önemli avantajları var devlete göre doğru. Ama çoğu avantajı kullanılmıyor. Eğer biri bu imkanları iyi bir şekilde kullanacaksa çok mantıklı tercih olabilir. Yada kariyer hedefi için bu imkanlar çok faydalı olabilir. Bunları değerlendirmek lazım. Yoksa parani verdiginle kalabilirsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Çocuğum olsa Bilkente bile %50 göndermem sanırım kazandığı şeye gitsin benim paramla gidebildiği yere değil.

Şu kısma katılmıyorum; top tierde okuduğunuz ve kötüsünü görmediğiniz için muhtemelen böyle düşünüyorsunuz. Ben şimdi bir tarafımı da yırtsam, yurt dışı için işe yarayan imkanları sağlamıyor okul mesela, eğitimi de iyi değil, hoca cvlerini kıyasladığınızda farklı insan türlerinden geldiklerini falan düşünürsünüz... Para varsa, eğitime harcamak kötü bir yatırım olmaz, özellikle öğrenci çalışkansa ve top tier dışındaki okullar ihtiyaçlarını karşılamayacaksa bunu ciddi düşünmek lazım.

• Hayatında bir defa üniversite okuyacaksın. Gidebileceğin en iyi üniversiteye gitmelisin. Arsa, tarla hesabı yapanlara bakma. Tavsiye almak isteyeceğin insanlar onlar değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.