Şimdi Ara

Sabancı bilgisayar mühendisliğini bırakıp tıpa geçmek... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

medipola bakabilirsiniz istinyede çok iyi ünilerden biri özel açısından devlette fazla bilgim yok ama onların da eğitimi çok iyi noktalardandır çok iyi profların olduklarını biliyorum

hatta birinden derslerini youtuba yüklemiş o derslerden takip ediyorum perifer diye bakma çok iyi okullar var eğitim anlamında sıkıntın olmaz

• Ben de bilgisayardayım, ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Tabi benim geçeceğim yer tıp değil eem - ehm. Şunu farkettim, ben bu bölümü çok sevmiyorum. Yani yıllarca sürekli kendimi zorlu alanlarda geliştirecek kadar bağlı hissetmiyorum kendimi. Yaparsam nispeten kolay olduğu için web tasarımcılığı, geliri yüksek olduğu için android uygulama geliştiricisi ya da ilgi alanım olduğu için oyun geliştirmeci olurum. Şimdi ilk ikisi için mühendis olmaya bile gerek yok. İnternette birçok yerde 1.5 - 2 senelik web tasarımı tecrübesiyle bile yurt dışında iş bulan insanlar gördüm mesela. Sadece üçüncüsü için de bölüme devam etmek mantıklı gelmiyor açıkçası. Yazılım/programlama işlerini tabi ki elektronikte de yapacağım ama sonuçta bu yaptığım şeyi salt tek başına yapmayacağım. Elimde fiziksel kısmı da olacak.
    Ben açık açık söyleyeyim, bende attention span denen şey yok. Var ama yaptığım şeyi seviyorsam ya da etrafta çok uyaran yoksa. Şimdi bilgisayar başlı başına bir uyaran. Aşırı dikkatim dağılıyor. Oysa elimde fiziksel bir şeyler de olsa o kadar dağılmaz dikkatim.
    Bir de şu var, bu bölümde rakiplerim çok fazla ve üniye gelmeden muhteşem şeyler yapmış olanlar var. İş olanağı da çok ama benim moralim bozuluyor daha hazırlıktayken ödül kazananları, lisede yazılımla uğraşmışları görünce. Ve bunların sayısı az değil. Eede o kadar fazls olmadığını düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Hocam ama tuhaf bir şekilde medipol tıpın diploma geçerliliği amerika, kanada ve ingiltere üçlüsünde gözükmüyor. Diğer taraftan medipol %30 ingilizce değil mi, yurtdışına çıkmayı kafaya koymuş birisi için Türkçe tıp okumak ne kadar doğru?

Tıp diploması için baktığım site bu: https://search.wdoms.org

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıller Deadpool -- 6 Ocak 2021; 20:31:43 >
  • ingilizcenin de katkısı yok bize denilen şey 4-5-6da pratikler türkçe yapılacak diyorlar çünkü yabancı hasta yok

ama faydası da olur daha rahat edersin çalışma yönünden

üniversitelere de bakma bunun geçerliliği varmış bunun yokmuş diye bakma önemli ola mesela ameriakda usmle onu geçersen orada hekimlik yapma hakkı elde ediyorsun fakültelerin denkliğinde problemler çıkmadı

ve genelde de türkçe tıptan gidenler var önemli olan senin denklik sınavındaki başarın fakülte türkçe olmuş ingilizce olmuş pek katkısı olmuyor maalesef

• Kıller Deadpool kullanıcısına yanıt

yenilememişler sanırım eğer öyle sorun çıkarsa da daha önce bazıların böyle sorunu çıkmış onu da 2-3 ay içinde tıp fakültesi okuduğunu kanıtlamışlar ama şimdi böyle sorunun çıkacağını kimse düşünmüyor

• Programlamayla ilgili bir geçmişiniz var mı bilmiyorum ama sadece günde uzun saatler bilgisayar başında durmaksa bu fikrinizin asıl sebebi bir daha gözden geçirmenizi öneririm. Malum şu anki pandemi durumundan dolayı neredeyse bütün üniversitelerin bütün bölümleri online eğitim veriyor; bu da bütün öğrencilerin günde en az 5-6 saat bilgisayar başında olduğu anlamına geliyor. Ayrıca yine pandemi döneminden dolayı okulların sosyal/kulüp faaliyetleri de çoğunlukla internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Tam durumunuzu bilmeden yorum yapmak doğru olmasa da şu anki olağanüstü durumdan kaynaklanan ve çoğu bölümde/iş alanında her türlü karşılaşacağınız bir durumdan dolayı böylesine radikal bir karar vermenizin çok doğru olmadığını düşünüyorum.

Hocam işin sorunlu tarafı eğer okulun tanınırlığı amerika da yoksa sınava bile giremiyoruz, sınava girmemiz için okulun o sistemde gözüküyor olması gerekmez mi?

• emir_bosnak E kullanıcısına yanıt

Hocam programlama ile ilgili şuanlık herhangi bir geçmişim yok, benim değinmek istediğim nokta eğer ben bu pandemi günlerinde bilgisayar başında 7-8 saat oturamıyorsam bu mesleği nasıl yapacağım? Sonuçta bilgisayar mühendisinin işi sadece bilgisayar ile uğraşmak değil mi?

yok hocam şimdiki sistem öyle değil 2024 de sadece akrediteli okullar girebilecek diye söylenti var o da kesin değil ama araştımak gerek

hocam benim bir sorumda daha olacaktı, Almanya gibi Türkiye'ye tıpda diploma denklik sınavı aramayan başka ülkeler var mı? Ben Türkiye'den mezun hekim olarak hangi ülkelere gidersem sınav ile uğraşmadan Türkiye'den aldığım diploma ile çalışmaya başlayabilirim?(tabi oranın dilini bildiğimi varsayarsak), bu yalnız Almanya'ya özel bir durum mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıller Deadpool -- 10 Ocak 2021; 0:40:12 >

yok hocam almanyada da sınavsız geçiş için müfredatın tutması gerek artık sanırım sadece cerrahpaşanın denk diye biliyordum

ama tusu veren her sınavı verir

• Hocam pandemi süreci insanı farkında olmasa da cok yıpratıyor belki pandemi yüzünden bunaldınız. Zor günler geçiriyoruz dünyaca. Umarım mutlu olursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 8-9 saat sadece mesai saati, sen onu bi' 13 14 saat yap. Bir de çin işkencesine dönüştüğünü söyleyen duymadım ki ben de hazırlıkta olmama rağmen 3 aydır programlama öğreniyorum. Bazen hackerrank'ten soru çözüyorum ve 1 soruda 2-3 saatim gidiyor üstüne çözemiyorum. 3 saatin geçtiğinden haberim bile olmuyor tıpkı çözmeye çalıştığın bir matematik sorusu gibi. Hocam aklınız varsa 1-2 hafta programlama derslerine bakın, ilginizi çekebilir. Bu arada tercih dönemine kadar ben de TIP seçecektim tamamen sizinle aynı sebeplerden, akşama kadar boş boş oturmak gibi geliyordu, tercih dönemi gelene kadar programlama dersleri aldım ve işin içine girince aslında bütün gün boyunca kafanın içinde çalıştığını fark ettim. Bir algoritma yaratmanın veya bir algoritmayı anlamanın verdiği haz mükemmel bir şey. Tercih dönemi 1 tane bile TIP yazmadım, o derece içine girdim ki gittikçe daha derine iniyorum. O yüzden kesinlikle en azından 1 hafta bile olsa programlama dersi al. Youtube'da falan bulabilirsin örneğin "PYTHON" diliyle ilgili 1 hafta video izle, kendin dene, öğrendiklerinle basit algoritmalar yarat anlarsın keyif alıp almayacağını. Hocam bir de korkun asosyallikse emin ol artık asosyal mühendis çalıştırmıyorlar :) Biraz araştırırsan şirketlerin daha verimli grup çalışmaları oluşturabilmeleri için kişinin universitede yaptığı kulüp etkinliklerine falan özellikle dikkat ediyorlar ve daha sosyal bir insan olman için bir sürü etkinlik ayarlıyorlar. Tabi her şirket değil, "Türkiye'deki bir öğrencinin yurt dışında çalışabilecek kadar ihtiyaçı olduğu donanıma,bilgiye" sahip mühendislerin çalıştığı şirketler:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-33247115E -- 10 Ocak 2021; 2:13:5 >

• askmeafavour A kullanıcısına yanıt

anlamsız gelen*

Aynı şeyi müh. dersleri için de diyebiliriz lise dersleri için de hiçbir konu anlamsız değil ilgi alanımıza göre bize öyle geliyor :)

• Hocam çok farklı şeyler değil mi önceden aklınızda olanla şuan aklınızda olan. Tıpa gidince de belki benzer şeyleri yaşayacaksınız. Sabancı’da 2 kez bölüm değişikliği vardı galiba. Bilgisayar dışında bölümlere bakın bence okul içi. Yatayla tıpa geçip sevmediğiniz taktirde tek seçenek Sabancı’ya dönmek olacak. Benimki sadece bir fikir. Siz daha iyi bilirsiniz tabii ki. Umarım en doğru kararı verirsiniz
  • Oldschool00 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam onun da etkisi var, evde kala kala geçmişi düşüne düşüne hayattan beklentimi kaybettim sanırım, teşekkürler..
  • Hocam yapılan iş her ne kadar akıcı da olsa 13 saat ben olduğum yerde oturabilecek bir insan değilim, dediğim gibi ben de hiperaktiflik var şimdiye kadar bilgisayar oynarken bile tek oturuşta 2,5 saaten daha fazla oturduğumu hatırlamıyorum.
  • Hazırlık

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.