Öncelikle hepinize iyi günler, Sabancı üniversitesinde hazırlık okuyorum ve geçen yaz büyük bir heves ile tercihlerde bilgisayar mühendisliğini yazmıştım sonuç olarak sabancıya yerleştim fakat bu aralar online dersler dolayısıyla günde uzun süre bilgisayar başında oturmaya başlayınca bu durumun oldukça can sıkıcı bir durum olduğunu ve bu mesleğin bana uygun olup olmadığı hakkında şüpheye düşmeye başladım. Bilgisayar okuduğum da günde hemen hemen her gün 8-9 saat bilgisayar başında geçirmek çin işkencesine dönmez mi, hiperaktif birisi için nedenli elverişli? Diğer yandan tıpa yatay geçiş yapsam okuyabilir miyim midem, psikolojim kaldırır mı ondan da emin değilim. Ayrıyeten tıpı okuyunca; zorunlu hizmet olayı, yurt dışına gitmek için İngilizce haricinde gidilen ülkenin diline de çok iyi hakim olunması gerektiği ve denklik sınavları gibi unsurlar da benim için oldukça düşündürücü. Bana bu konuda bilgisi olanlar fikir verebilirse sevinirim. Teşekkürler... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıller Deadpool -- 6 Ocak 2021; 19:29:40 > |
Sabancı bilgisayar mühendisliğini bırakıp tıpa geçmek...
-
-
up
-
up
-
tıpı sevmiyorsan prestiji var diye yazacaksan yazma pişman olursun. anlamsız anlamsız şeyleri ezberlemek zorunda kalacaksın -
zorunlu görev var ama zorunlu görevi insanlar yanlış yorumluyorlar hepsi doğu sanıyor ama öyle değil sadece istanbul ankara izmirdeki kontenjanların toplamı tüm kontenjanların %40ıydı
ve insanlar ilk tercihlerine yerleşme oranı %96 ile oluyor nasıl oluyor diye sorabilirsin konsapp diye uygulama var sadece tıp öğrencilerinin katıldığı uygulama kimlik doğrulaması falan istiyor önceden insanlar tercihlerini oraya girerek nereye gidip nereye gidemeyeceklerini anlıyorlar ona göre dolduruyorlar %96 oranı bu şekilde ööğrenildi
yurtdışına gitme isteği ile yanlış algı var kulaktan duyma bilgi yüzünden
sayfa 6 ya bakarsan hacettepe üni tıplıların internleri ile bir araştırma var sadece eğrencilerin 9u yurtdışına çıkmak istiyor %3-4üne denk geliyor yani doktor olursan ortalama üzerinde kazancın ve rahat yaşantın oluyor
ama gitmek istersin de gitme oranı çok yüksek geçen sene 1000den fazla kişi gitmiş tüm hekimlerin içinden çünkü %3-4lük kısmı gitmek istiyor
bazıları der ya yok %90 ı gitmek istiyor çok azı gidiyor diye algıya inanmayın
eğer de gitmek isterseniz sadece yapmanız gereken şey gideceğin ülkenin dilini öğrenmek başka bir şeye ihtiyacınız yok zaten oradaki sınavların her biri tustan daha kolay tus gibi bir sınavı verebilen her sınavı verir
-
bir de bazılarına inanma sen de şahit olmuşsundur insanlar başarısız olunca okudukları bölümü nefret kusmalar yapıyordur
tercih zamanında da bana mesaj atarsan ve inşallah bu virüs de biterse okulumuzu görmeye gel tüm soruların cevaplarını en iyi şekilde alacaksın hem yurtdışı kariyer olsun hem diğer sorularda da
-
-
aslında ankaratıplı diye birisi yok donanımhaberin botu o -
yok hocam saygınlık olayı filan pek umursadığım şeyler değildir, benim istediğim rahat çalışma koşulları ve yurtdışı imkanı ancak bir yandan da doktorlukta uzman olana kadar sürekli olarak her türlü insanın vücudunu muayene etmek, et beniydi, kıl dönmesi gibi şeyler bilmiyorum yapabilir miyim kafam karışık.
-
DASMDSALŞKDSAKLŞDAKŞLADFŞLKADFŞKLDFALŞFAKDÜ YİNE KARIŞACAK ORTALIK REZ
-
Hocam burslu mu girdiniz ücretli mi ? Bir de ilk sene seçilebiliyor mu mühendislik programından ?
-
Sabancida bolum secimi 2.sinifta değil mi Ie gibi secenekleriniz de var hala
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
uzmanlıkta belirli bir alanda spesifikleşiyorsun zaten bahsettiğin şeyleri yapmak için tusta ilk 150-200e girmen gerek derma bölümü alıyor ilk 100-den %70den fazlası orayı yazıyor
girmesi kolay olmayan bölümler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 6 Ocak 2021; 20:1:12 > -
doğa bilimleri fakültesinden bahsediyor sanırsam
-
sabancıda 2. sene bitene kadar istediği bölümü seçebiliyor hangi fakülteden girdiyse girsin
-
Hangi fakulteden girdiklerinin önemi yok ki sabanci üniversitesinin tüm bolumlerinde okuyabiliyorlar sonucta. Isterse gorsel sanatlar bile okuyabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet hocam okulda bölümler 2. sınıfta seçiliyor o sistemi bilmeyen arkadaşların kafası karışmasın diye bilgisayar mühendisliği dedim ki zaten 2. sınıfta koşulsuz şartsız bölüm seçildiği için pek de yanlış bir şey demiş sayılmam bilgisayar okumak için girmiştim. Ama şuan tıpa mı gitsem benim için daha mı uygun diye bir ikilem yaşıyorum.
-
hocam tıpa gitmek istiyorsanız diğer bölümleri unutun yoksa hep kafanızda o bölüm kalacak ve konsantre olamayacaksınız ilerde de sıradan bir hekim olacaksınız muhtemelen
eğer hedefim buysa ve başarıla olacağınıza inanıyorsanız tıpa gelin derim odtü makine 3. sınıftan bırakıp bizle birlikte okuyanlar var ve oldukça da başarılı ama odtüde dedüşük ortalamam var diye gelmediler orda da ortalmaası 3.40lardaydı yine
-
ama derdinizde para türkiye iyi seçenek değil burada zengin olamazsınız milyarder olayım milyon dolarlar kazanayım zor ama
lakin diliniz iyiyse yurtdışında bu hayalleriniz gerçekleşebilir
41 yaşında anestezi uzmanı yılda net 1buçuk milyon dolardan fazla kazanıyor
-
bölüm ayrımı ikinci senenin başında seçiliyor hocam, 18k ile yarı burslu olarak girmiştim. Fakat açıkcası yurtdışı hedefim olduğundan ötürü eğer Tıpı okuyacaksam ingilizce okumak benim için bir zorunluluk. Ve ne yazık ki puanımın yettiği ingilizce tıplarda bir elin parmağını geçmiyor...
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
aslında ankaratıplı diye birisi yok donanımhaberin botu o
|
zorunlu görev var ama zorunlu görevi insanlar yanlış yorumluyorlar hepsi doğu sanıyor ama öyle değil sadece istanbul ankara izmirdeki kontenjanların toplamı tüm kontenjanların %40ıydı ve insanlar ilk tercihlerine yerleşme oranı %96 ile oluyor nasıl oluyor diye sorabilirsin konsapp diye uygulama var sadece tıp öğrencilerinin katıldığı uygulama kimlik doğrulaması falan istiyor önceden insanlar tercihlerini oraya girerek nereye gidip nereye gidemeyeceklerini anlıyorlar ona göre dolduruyorlar %96 oranı bu şekilde ööğrenildi yurtdışına gitme isteği ile yanlış algı var kulaktan duyma bilgi yüzünden sayfa 6 ya bakarsan hacettepe üni tıplıların internleri ile bir araştırma var sadece eğrencilerin 9u yurtdışına çıkmak istiyor %3-4üne denk geliyor yani doktor olursan ortalama üzerinde kazancın ve rahat yaşantın oluyor ama gitmek istersin de gitme oranı çok yüksek geçen sene 1000den fazla kişi gitmiş tüm hekimlerin içinden çünkü %3-4lük kısmı gitmek istiyor bazıları der ya yok %90 ı gitmek istiyor çok azı gidiyor diye algıya inanmayın eğer de gitmek isterseniz sadece yapmanız gereken şey gideceğin ülkenin dilini öğrenmek başka bir şeye ihtiyacınız yok zaten oradaki sınavların her biri tustan daha kolay tus gibi bir sınavı verebilen her sınavı verir |
Benzer içerikler
- diş hekimi maaşı
- evde çalışarak hukuk kazanmak
- eyüp b kimdir
- ders çalışırken dikkat dağınıklığı için ilaç reçetesiz
- dershaneden kayıt sildirme yönetmeliği
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X