Şimdi Ara

Sabancı nasıl bir üniversite? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
2.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seni zorbalayım diye olmaz demiştim de harbi ilk 500 gelecek gibi

• Bence sabancı çok güzel bi üniversite. Çoğu kişi koçun gerisine koyuyor ama ben olsam sabancı yazardım. Bunun bir numaralı nedeni istediğin bölümü seçebilmen. onun dışında kampüsü bana daha sıcak geliyor. koça göre daha sıcak bi ortamı var bence. bilkent kadar da inek bi okul değil gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 9 Haziran 2024; 21:31:31 >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

troll yapmıyorum bana Bilkent açık ara türkiye'nin en iyi ünisi gibi geliyor

• sabancı

• Bilkent de çok iyi tartışmaya bile gerek yok ama Ankara'da olduğu için sabancı mı bilkent mi deseler sabancı derdim.

• Sabancı nasıl bir üniversite? 

Sabancı nasıl bir üniversite?
  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

bu soruyu sormuştum, müfredatta olmayıp da öğrenmemi tavsiye ettiğiniz ne var diye bana şunu yazdı.

"Genel olarak yazılım mühendisliği çerçevesinde düşündüğümüzde eksik bir şey olduğunu sanmıyorum. Cs’in bize göre akademik ve bilimsel derinliği çok fazla. Web, mobil, backend gibi alanlarda yazılım mühendisliği yapmak için eksik kalan bir şey olmaz ama daha bilimsel ve matematik ile ilgili bir alanda çalışacaksan örneğin machine learning ya da görüntü işleme gibi ya da hardware ile ilgili bir alan olabilir o konularda bizim bölümün cs’e göre eksiklikleri vardır hatta bazı durumlarda cs’e göre çok yüzeysel kalabilir. Bu alanlarla ilgili neler eksik neler gerekli ben bilmiyorum ama sen araştır. Dediğim gibi bilimsel ve matematiğin yoğun kullanıldığı bir alan değilse çalışmak istediğin cs’e göre yazılım mühendisliği açısından bir eksiğin olmaz ama öyle bir durum varsa mutlaka araştırmalısın."

bilimsel dediği AI/ML gibi alanlarda da phd istiyorlar, odtü ceng + ucla phd mezunu amazon AI researcher dedi.

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

hocam bendeki algı o yönde, her merkez kampüse gittiğimde ulan ne güzel yerde okuyorum diyorumSabancı nasıl bir üniversite? 

• researcher'lık işini unut, onlar tamamen cost centerlar ve ilk ekonomik dalgalanmada kovulacak ekip onlar, birkaç research scientistle görüştüm ve mantığını dinledim, onlar bu şekilde anlatmıştı. öte yandan software engineering dediğimiz çok genel bi iş, backenddeki havalı işler için teorik altyapı gerekli(distributed systems'i düşün, o dersin önkoşulu olan operating systems bile yok ctiste), burda cs ctisin çok ötesine geçiyor. ha ben frontendde çalışırım ya da backendde api endpoint yazar işime bakarım diyorsan ctis fazlasıyla yeterli.

bir de 2022 ve öncesinde faang şirketlerine girmiş insanların direkt olarak çok bilgili olduklarını düşünmemeni öneririm. 45 dakikada 2 lc easy çözen bootcamp gradlerin bile girebildiği dönemlerdi o hiring craze zamanları.

benim de aklımdaki düşünce back-end'deki havalı işlerdi aslında, ml/ai falan düşünmüyorum. bunları kendi kendime öğrenme imkanım yok mu? analitik zekası yüksek biri olduğumu düşünüyorum, matematik altyapım da çok güçlü.

valla hocam sabancı ceng gelecek gibi ama tüm kurulu düzenimi bozacağım üstüne üstlük öğrenci profili bizim bölümden bile daha kötü olduğunu söyledi okuyan birisi. Değer mi bilmiyorum, türkiye'de yaşama ve çalışma niyetim yok. Açıkcası Bilkent'ten ayrılmayı istemiyorum ama ctis de düşündürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 9 Haziran 2024; 21:54:36 >
  • öğrenemezsin diyemem ama bunun dersini alanlar bile zor öğreniyorken dersini almadan kendi başına öğrenmen çok zorlar diye düşünüyorum.

sabancı csdeyim ben, yani öğrenci kalitesi kötü sayılır da iyisi de çok iyi diyebilirim. özellikle kimsenin seçmek istemediği parallel programming, distributed computing, computation theory gibi derslerde öğrenci kalitesi çok artıyor. genel olarak rekabetin seviyesinden memnunum açıkçası.

• Geçilir aga maddi durum olarak sıkıntın yok, araban yok mu istanbul yolu uzun da sürmez. Geçmezsen aptallık yapmış olursun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sen de mi öyle diyon la cidden

• hocam sen 22 tayfa mıydın

• 3.girişim olacak kullanıcısına yanıt

yes

İsimleri bile çok cazip duruyor ama zaten alan seçimi için kafam karışıkken bunu 2. sınıf sonuna bırakıyorum :)

Şu an programlamada hızlanma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz konfor alanından çık la, krallar gibi 2 3 katlı evinde oturuyon bütün gün yatıyon sosyalleşiyon git sabancıya zorlan biraz, hem farklı ortam. bilkent sıkıcı

• Geçme aptallık olur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eşit ağırlıktan derece yaptıysan ve bilgisayar ile ilgili bir şey istiyorsan sabancıya kesin git çok güzel bir tercih olacağını düşünüyorum ki burum sayısaldan derece yapsan da geçerli. En azından daha geniş yelpazeden insanlar var. ODTÜ'de herkes çok iyi curve'ler yüksek harf notları yüksek, sınavlar aşırı zor.

Ya da boğaziçi veya koçta işletme ekonomi gibi tercih mantıklı olur.

Sabancı bana ilk tercih zamanındaki burs şartlarını verse ben bile geçmeyi düşünebilirim bu arada

• Bilkent CTIS'teymişsin attan eşşeğe geçmek değil eşşeğin arabaya binmesi olur. Şu boş bölümü yazmayın artık gerçekten sıralamasını heba edenlere üzülüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.