Şimdi Ara

Sabit disk hatası! yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bugün laptobumda çalışırken ihtiyaç için dışarıya çıktım geri geldiğimde bilg. kendini resetlemişti. çok sinirlendim çalışmalarım kaybolduğu için. ancak beni bekleyen daha önemli konular varmış meğer :)

sorun şu:

bilgisayarı başlattığımda en başta şöyle bi hata variyor. Disk hatası-yeniden başlatmak için ctrl+alt+del
    ne yaptımsa açmayı başaramadım. xp cd den onarma yaptım olmadı. format atayım dedim C yi ve D yi görüyor ancak C yi boş gösteriyor. D yi ise dolu gösteriyor ancak her iki kısıma da format atamadım. belirtilen disk tanımsız gibi bişeyler diyor.

hertürlü öneriye açığım. laptopu kırmak da dahil :)

laptop dell inspiron 6400 modeli

• quote:

Orijinalden alıntı: mavi_sakal

merhabalar.
    bugün laptobumda çalışırken ihtiyaç için dışarıya çıktım geri geldiğimde bilg. kendini resetlemişti. çok sinirlendim çalışmalarım kaybolduğu için. ancak beni bekleyen daha önemli konular varmış meğer :)

sorun şu:

bilgisayarı başlattığımda en başta şöyle bi hata variyor. Disk hatası-yeniden başlatmak için ctrl+alt+del
    ne yaptımsa açmayı başaramadım. xp cd den onarma yaptım olmadı. format atayım dedim C yi ve D yi görüyor ancak C yi boş gösteriyor. D yi ise dolu gösteriyor ancak her iki kısıma da format atamadım. belirtilen disk tanımsız gibi bişeyler diyor.

hertürlü öneriye açığım. laptopu kırmak da dahil :)

laptop dell inspiron 6400 modeli

format kısmın da hardiskleri biçimlendireceğiniz sileceğiniz bölüm de ne yazıyor mantıksal alan mı yoksa başka bir şey mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan2007 -- 6 Mart 2012; 22:09:59 >

• ercan D kısmında mantıksal yazıyor. C de hiçbirşey yazmıyor

ayrıca resimden hemen bi sonraki adımda windows dosyaları kopyalanıyor %0... yazıyor. ama hiç ilerlemiyor. yaklaşık 5 dk sonra windows 0 diskindeki bir bölüme sürücü harfi atayamadı. Belirtilen bölüm hedef diskte yok. Hata, yükleme için seçilen bölüm hazırlanırken oluştu. Hata kodu : 0x80300002
    resim çekip yükleyim
  • resimlerde bunlar

• yokmu yardım edecek arkadaşlar :(

son seçeneğe doğru gidiyorum bakın :)
  • anladıgım kadarıyla sıstem hdd yı gormuyor .. kablolarını kontrol edıp tekrar deneyın sıstmeı clasıtırmayı ..
  • elimdeki laptop

ha denemedim mi denedim.monitörden fanına kadar bütün parçalarını en küçüğüne kadar söktüm temizledim.

açmadan önce disk okuma hatası-yeniden başlatmak için ctrl+alt+delete basın diyordu. şimdi onu demiyor. açılıştan sonra siyah bi ekranda sol üst köşede imleç yanıp sönüyor. hiçbi tuş işe yaramıyor.

harddisk in dönüş sesi geliyor.

format cd sini takıp kurtarmaya geldiğimde dediğim gibi "veri C" ile "veri D" yazıyor. C ye hiçbirşey uygulayamıyorum. içine giremiyorum sağ tıklayıp biçimlendir işe yaramıyor. sağ tıklayıp özellikler deyince Kullanılan alan 0 - Boş alan 0 yazıyor.

ama D de istediğimi yapabiliyorum içine girip dosyaları görüntüleyebiliyorum...

iş formata gelince iki kısıma da format atamıyorum yukarıdaki hatayı veriyor.

bulgular bunlar.

• quote:

elimdeki laptop

ha denemedim mi denedim.monitörden fanına kadar bütün parçalarını en küçüğüne kadar söktüm temizledim.

açmadan önce disk okuma hatası-yeniden başlatmak için ctrl+alt+delete basın diyordu. şimdi onu demiyor. açılıştan sonra siyah bi ekranda sol üst köşede imleç yanıp sönüyor. hiçbi tuş işe yaramıyor.

harddisk in dönüş sesi geliyor.

format cd sini takıp kurtarmaya geldiğimde dediğim gibi "veri C" ile "veri D" yazıyor. C ye hiçbirşey uygulayamıyorum. içine giremiyorum sağ tıklayıp biçimlendir işe yaramıyor. sağ tıklayıp özellikler deyince Kullanılan alan 0 - Boş alan 0 yazıyor.

ama D de istediğimi yapabiliyorum içine girip dosyaları görüntüleyebiliyorum...

iş formata gelince iki kısıma da format atamıyorum yukarıdaki hatayı veriyor.

bulgular bunlar.

evet hardiski görmüyor gibi ama sorun sadece hardisk değil gibi yani kullandığınız cd sağlam olduğuna emin misin bir de bios pili çıkartıp taktınız mı hiç yan sıfırlayın bir madem sökmeyi biliyorsunuz büyük ihtimalle biosu sıfırladıktan sonra görmesi gerek

• evet ercan maalesef pili de söküp taktım. içindeki her parçayı söküp taktım. monitöründen wireles kartına kadar...

elimde xp pro , vista home , windows 7 cd leri var. 3 cd dede aynı noktada tıkanma oluyor. cd ler yeni 3 er kere kullanmışımdır en fazla.
  • quote:

evet ercan maalesef pili de söküp taktım. içindeki her parçayı söküp taktım. monitöründen wireles kartına kadar...

elimde xp pro , vista home , windows 7 cd leri var. 3 cd dede aynı noktada tıkanma oluyor. cd ler yeni 3 er kere kullanmışımdır en fazla.

açıkcası aklıma boot sectör de geliyor yani bilgisayar her şeyi tam yapıyor yüzde kısımda atıyor diyorsun ya hardisk bozuk yada bood sectör den dolayı sorunlu ancak deneme yanılma yöntemi ile deniyebiliriz yani fazla bir hardisk takıp deneme şansınız var mı
  • ah işte başka laptop yok.

masaüstü var sadece. onun harddiski de olmazki. aparat falan da dönüştürmek için.

bende bad sector den şüphelendim ama d yi görüyor.

bide windows dosyaları kopyalıyor %0... kısmında harddiskten tiz bi ses geliyor. galiba harddiskte okunamayan bölüm var.

bari içindekileri alabilseydim önemli şeyler vardı.

bildiğin yol varmı d deki verileri almak için program falan. bide onu deneyeyim.
  • Merhaba,

Taşınabilir cihazınızdaki harddisk'i söküp, masa üstü bilgisayarına bağlayıp verilerinizi alabilirsiniz.. Hatta Hd Tune adlı yazılımla masa üstü bilgisayarınız dan harddisk'i test edebilirsiniz.
  • hay gözünü seveyim evet öyle bişey var de bana :)

nası yapıcam şimdi. laptobun harddiskini masaüstüne nasıl bağlıcam.
  • ee problem.

nası bağlıcaz anlatırmısın
  • Laptop'un harddisk'i nedir? Sata, IDE ?

Laptop'un harddiskini çıkartıp, masa üstü bilgisayarının anakartına takacaksın.. Normal bir harddisk takar gibi..

Yada aparat kullanarak USB şeklinde takacaksın..

IDE ise, yine aynı şekilde çevirici aparat kullanman gerekecek.

Fakat, SATA ise, direk SATA veri kablosu ile anakart üzerinde bulunan SATA portuna takman yeterli olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.