Şimdi Ara

Saç dökülmesi için bunları kullanacağım bakalım (1 sene sonra editlerim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
3
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün cildiyeye gittim ve erkek tipi dökülme olduğunu söyledi. İlerleyen günlerde tahlil de yaptıracağım; fakat vitamin olarak bir eksikliğim olduğunu düşünmüyorum. Onu da ilerleyen günlerde editlerim.

Kullanacağım şeyler:

Minoxil Forte %5 Deri spreyi = Dökülen kısımlara uygulanacak sabah akşam. Her ay 1 paket almam gerekiyor.

Bioxcin siyah sarımsak şampuanı = Doktor herhangi bir saç dökülme şampuanı olur demişti ve eczane bunu verdi.

İkisi için 163 lira verdim. Şuan internetten baktığım kadarıyla online alırsam ikisi 90-100 liraya falan geliyor. Bir daha ki alımlarımı internetten yapacağım.

Edit: Spreyi en az 1 sene kullanmamı söyledi.

1 SENE SONRA EDIT = Selamlar tekrardan bazı arkadaşlar konuyu yukarıya taşımış. Yoksa unutacaktım sağolsun :)

Minoxil Forte %5 Deri spreyi 1 hafta kullanıp bıraktım; çünkü hem kalıcı bir çözüm olmadığını hem de saçları çok yıprattığını söylediler. Yani bıraktığında saç eski haline geri gelir dendi.

Bioxcin siyah sarımsak şampuanı bu konuyu açtığımdan beri kullanıyorum. O zamandan beri başka şampuan kullanmadım ve sonuç muazzam. Bu tip problemi olan herkese tavsiye ederim. Sadece dökülmeyi kesmekle kalmadı benim gibi egzaması olan biri için saç derisine de çok iyi geldi. Artık egzama çok nadir çıkıyor. Kesinlikle şampuanı tavsiye ederim.

Not = Son 2 aydır arada karanfil suyu sıkıyorum banyoya girmeden önce saçlarıma. Saçım 30-40 dakika kuruyunca banyoya giriyorum. Saç derisi için çok faydalı dendi. Haftada 1 defa yapmaya özen gösteriyorum en azından. Etkisi oldu mu bilemiyorum.

Karanfil suyu derken bildiğiniz 10-15 tane karanfili suya atıp kaynatıyorum ve soğuyunca kaba doldurup buzdolabına koyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 5 Eylül 2021; 14:28:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem

Bu mesaj silindi.

Valla bilemiyorum ki hocam aldık bakalım ne olacak. Önce erkek tipi dökülme var dedi akrabaları sordu. Babam amcam dedem hepsi gür saçlıydı. Demek çok uzak akrabalardan geçti.

Bir de PRP tedavisi var bütçene uygunsa araştırabilirsin falan dedi; fakat o tedavi işlerine girmeyi düşünmüyorum (en azından şimdilik). Yaş daha 22 ve önler çok az seyreldi biraz uzatsam belli bile olmuyor. Anca 3 numara falan yapınca ortaya çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 4 Eylül 2020; 10:30:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Valla bilemiyorum ki hocam aldık bakalım ne olacak. Önce erkek tipi dökülme var dedi akrabaları sordu. Babam amcam dedem hepsi gür saçlıydı. Demek çok uzak akrabalardan geçti.

Bir de PRP tedavisi var bütçene uygunsa araştırabilirsin falan dedi; fakat o tedavi işlerine girmeyi düşünmüyorum (en azından şimdilik). Yaş daha 22 ve önler çok az seyreldi biraz uzatsam belli bile olmuyor. Anca 3 numara falan yapınca ortaya çıkıyor.

Alıntıları Göster

Çok kötü bir durum, bende de var ne yazık ki. İnsanın gençken saç dökülmesi ile uğraşması canını çok sıkıyor. Antiandrojen ilaçlar her zaman daha kesin etkili, ama yan etkileri de tehlikeli. Finasteride veya dutasteride bu iş için en önemli baskılayıcılar. Xpecia var bir de, saç için gerekli vitaminleri içeriyor. Şampuan olarak da ketokonazol içeren bir şampuan işe yarar. Ufak da olsa DHT baskılayıcı özeliği var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çirkinlik Ne Kadar Kolay Ç kullanıcısına yanıt

Aynen öyle kötü bir şey hocam. Tabi buna genç yaşta stres (sınavdır, geçimdir,kariyerdir vs) eklenince daha da tetikleniyor. Hele ülkenin son yıllarını göz önüne alınca.

Teşekkür ederim tavsiyelerine göz atacağım. Kullanmasam bile aklımın bir köşesinde dursun bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 4 Eylül 2020; 10:37:3 >
  • quote:

Aynen öyle kötü bir şey hocam. Tabi buna genç yaşta stres (sınavdır, geçimdir,kariyerdir vs) eklenince daha da tetikleniyor. Hele ülkenin son yıllarını göz önüne alınca.

Teşekkür ederim tavsiyelerine göz atacağım. Kullanmasam bile aklımın bir köşesinde dursun bakalım.

Dökülme işinin %95’i genetiktir ne yazık ki. Stres, biraz daha öne çekiyor dökülmeyi ama genetikte olmadıktan sonra o da bir şey yapamaz. Zaten genç yaşta finasteride kullanmayın, tavsiye etmem genç yaşlarda. Ama bu işin en net çözümü o. Saç dökülmesi için doktorlar pek ilgili davranmıyor gibi geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çirkinlik Ne Kadar Kolay

Dökülme işinin %95’i genetiktir ne yazık ki. Stres, biraz daha öne çekiyor dökülmeyi ama genetikte olmadıktan sonra o da bir şey yapamaz. Zaten genç yaşta finasteride kullanmayın, tavsiye etmem genç yaşlarda. Ama bu işin en net çözümü o. Saç dökülmesi için doktorlar pek ilgili davranmıyor gibi geliyor bana.

Alıntıları Göster

Anladım hocam. En kötü ihtimal bi 10 sene saç ektiririz napalım. En azından teknoloji var elimizin altında  

• quote:

Anladım hocam. En kötü ihtimal bi 10 sene saç ektiririz napalım. En azından teknoloji var elimizin altında  

Alıntıları Göster

Erken başladıysa daha erken de olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben ikisini de kullandım hemde senelerdir. Son zamanlarda procapil+xpecia da kullanıyorum fakat hepsinin de etkisi sıfır. Umarım size iyi gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çirkinlik Ne Kadar Kolay

Erken başladıysa daha erken de olabilir.

Alıntıları Göster

Yok geçen seneye kadar yoktu. Hatta uzun saçlıydım, 1 sene civarı uzun takıldım. Sonra yurt dısına çıkmadan önce kestirdim ve ilk başta saç uzunken dökülmüştür kendine gelir diye düşündüm. Tabi aylar geçti düzelmedi ben de doktora gittim işte bakalım.

Dökülen kısımlar o kadar az belli oluyor ki bir ben bir de doktor farketti. Anneme gösterdiğimde dökülme yok diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 4 Eylül 2020; 13:19:58 >

• quote:

Yok geçen seneye kadar yoktu. Hatta uzun saçlıydım, 1 sene civarı uzun takıldım. Sonra yurt dısına çıkmadan önce kestirdim ve ilk başta saç uzunken dökülmüştür kendine gelir diye düşündüm. Tabi aylar geçti düzelmedi ben de doktora gittim işte bakalım.

Dökülen kısımlar o kadar az belli oluyor ki bir ben bir de doktor farketti. Anneme gösterdiğimde dökülme yok diyor.

Alıntıları Göster

Sinsi bir sorun bu, dikkat ettiğinde takıntı hâline geliyor.

• 1 sene geçmiş güncelleyelim, durum nedir üstad?

• quote:

Orijinalden alıntı: Buracat

1 sene geçmiş güncelleyelim, durum nedir üstad?

Editledim hocam  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.