Şimdi Ara

Spora başlıyalı tam 1 ay oldu, sizce bu ölçüler ilk ay için yeterlimi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Ramazan ayının başında spora yazıldım, ilk defa başladıgım için biraz ağrılar oldu ilk günlerde, bugün tam 1 ay oldu.
    ilk başladıgımda ölcülerim ; kilo 70,6 , bel 84 , kol 31,5 , omuz 116,5 , gögüs 95 idi.
    Aradan 1 ay geçti ve antremansız ölcülerim ; kilo 70,7 , bel 81,5, kol 33,5 , omuz 119 , gögüs 98 oldu.
    Bu arada bel ölçüm 2.5cm nasıl düştü bende anlamadım :D salonda 4x25 mekik ve 5dk twist yapıyorum bel için.
    İlk ay için bu ölçüler ne kadar iyi bilemiyorum. Bu arada yaşım 22 , boy 1.76 kilo tok karnına 70.5
    Göbek çevremde biraz yağmanla söz konusuydu lakin, gözle görülür derecede incelme var.
    Spordan önce Yağ yakımı için, L Carnetine Shoot 3000 mg alıyordum. 2 hafta kullandım bıraktım.( yoksa tığ gibi kalıcaktım :D )

Bu hızla gidersem kaç ay a ideal bir vücuda sahip olurum arkadaşlar.
    Ve vitaminci oldugum için ilaç tedariğinde sıkıntım yok, l carnetine haricinde ilk ay hiç takviye almadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LiderKosova -- 13 Ağustos 2013; 10:51:49 >

• genç arkadaşım

1- bu işin son noktası yok. yani boğum boğum kas olacaksın demiyorum. (zaten bradd pitt kadar olayım yeter diyorsan diye) brad pitt kadar bile olsan bu hobi/spor/egzersiz (artık ne dersen) çok nankör bir olay.
    yani gitar çalmayı öğrenirsin, dil kursuna gidersin. bunlara da nakör derler ama mesela hiç gitmemiş 0km haline dönmen için 1 sene falan hiç uğraşmaman gerekir. öyle 3 ay ara versen resetlenmezsin. ama body öyle değil.
    3 ay kasasrsın 5 kilo kas yaparsın. sonraki ay hiç ilgilenmezsen o kaslar lisedeki sevgilin gibi kopar gider senden. mazi olur anı olur. o yüzden bu işin son noktası yok. son nokta senin bıraktığın-ara verdiğin andır. o yüzden öncelikle kafandan kaç ay ideal vücuta sahip olurum deme.
    2- ideal vücuda sahip olmakla birlikte o bedeni idame etmek de gerekli. iphone alıp bimcell takmak ne ise ya da bmw m3e lpg takmak ne ise sağlam vücut yapıp onu düşük tempoda elinde tutamazsın.

kısaca bir 6 ay falan devam et... bunları kafana takma... ölçü al, not al, bilgisayara excelle gir ölçülerini acayip faydasını görürsün. geri kalan yerlerini çok daha iyi takip edersin. ancak kafaya takma...
    senin tek derdin bugün idmanın hakkını verdim mi olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: kuros

genç arkadaşım

1- bu işin son noktası yok. yani boğum boğum kas olacaksın demiyorum. (zaten bradd pitt kadar olayım yeter diyorsan diye) brad pitt kadar bile olsan bu hobi/spor/egzersiz (artık ne dersen) çok nankör bir olay.
    yani gitar çalmayı öğrenirsin, dil kursuna gidersin. bunlara da nakör derler ama mesela hiç gitmemiş 0km haline dönmen için 1 sene falan hiç uğraşmaman gerekir. öyle 3 ay ara versen resetlenmezsin. ama body öyle değil.
    3 ay kasasrsın 5 kilo kas yaparsın. sonraki ay hiç ilgilenmezsen o kaslar lisedeki sevgilin gibi kopar gider senden. mazi olur anı olur. o yüzden bu işin son noktası yok. son nokta senin bıraktığın-ara verdiğin andır. o yüzden öncelikle kafandan kaç ay ideal vücuta sahip olurum deme.
    2- ideal vücuda sahip olmakla birlikte o bedeni idame etmek de gerekli. iphone alıp bimcell takmak ne ise ya da bmw m3e lpg takmak ne ise sağlam vücut yapıp onu düşük tempoda elinde tutamazsın.

kısaca bir 6 ay falan devam et... bunları kafana takma... ölçü al, not al, bilgisayara excelle gir ölçülerini acayip faydasını görürsün. geri kalan yerlerini çok daha iyi takip edersin. ancak kafaya takma...

haklısın dostum yazdıklarına harfi harfine katılıyorum.başladık bi kere bu işe ve öyle 5-6 ay yapıp bırakacaklardan değilim :P Ama bakalım sadece merak ettiğim husus ne zaman tam anlamıyla feet olucagımdır yoksa sporu kım takar.

• feet -> fit...

şimdi bu öncelikle bir sürü etkenin (yaş, genetik, yaşam tarzı, beslenme, dinlenme ve antreman) bileşimi olan bir şey bu süre olayı.

sana fikir vermesi açısından hayatını sadece vücuduna adar, tek amacın yemek yemek, uyumak, egzersiz yapmak olursa 3 ayda (arnold gibi boğum boğum değil ama biscolata erkeği kıvamında) fit olursun.
    askeri fitlik şartlarını (8 barfiks, 75 mekik, 50 şınav, 12 dakikada 3km koşu) sağlarsın. (ben ve bir çok asker arkadaşım askerde 3 ayda bu hale geldik ve komando temel kursunu bitirerek komando olduk)

sadece vücuduna adamaz gün aşırı antreman yapar, normal dinlenir, yeterli beslenirsen bu süre 6 ayı bulur.
    kafama esince salona gideyim der haftada ortalama 2 kere salona gider, antreman sonrası dinlenir ama boş günlerde de ne yediğine içtiğine dikkat edersen 1 sene sonra işte bir şeyler olur.

yukarıdaki gibi yapıp boş günlere de dikkat etmezsen hiç bir şey olmaz....

• quote:

feet -> fit...

şimdi bu öncelikle bir sürü etkenin (yaş, genetik, yaşam tarzı, beslenme, dinlenme ve antreman) bileşimi olan bir şey bu süre olayı.

sana fikir vermesi açısından hayatını sadece vücuduna adar, tek amacın yemek yemek, uyumak, egzersiz yapmak olursa 3 ayda (arnold gibi boğum boğum değil ama biscolata erkeği kıvamında) fit olursun.
    askeri fitlik şartlarını (8 barfiks, 75 mekik, 50 şınav, 12 dakikada 3km koşu) sağlarsın. (ben ve bir çok asker arkadaşım askerde 3 ayda bu hale geldik ve komando temel kursunu bitirerek komando olduk)

sadece vücuduna adamaz gün aşırı antreman yapar, normal dinlenir, yeterli beslenirsen bu süre 6 ayı bulur.
    kafama esince salona gideyim der haftada ortalama 2 kere salona gider, antreman sonrası dinlenir ama boş günlerde de ne yediğine içtiğine dikkat edersen 1 sene sonra işte bir şeyler olur.

yukarıdaki gibi yapıp boş günlere de dikkat etmezsen hiç bir şey olmaz....

Anladım, beslenme programımı spor hocası yazdı o programın dışına çıkmıyorum.
    Haftanın 6 günü spora gidiyorum akşam 9 ile 11 arası.Aralarda yoruldugumu hissedersem çarşamba günleri dinleniyorum.
    Sigara alkol yok zaten.
    Söylediklerinede dikkat edicem ilgi alakan için teşekkür ederim dostum.
    Dediklerin kesinlikle göz ardı edilmemesi şeyler.
    Yazdıkların yeni başlıyacak arkadaşlarada yardımcı oluyordur eminim, benim gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: AlparslanEmir

quote:

genç arkadaşım

haklısın dostum yazdıklarına harfi harfine katılıyorum.başladık bi kere bu işe ve öyle 5-6 ay yapıp bırakacaklardan değilim :P Ama bakalım sadece merak ettiğim husus ne zaman tam anlamıyla feet olucagımdır yoksa sporu kım takar.

sonuna kadar hak veriyorum çoğu kişi para verip supplementlere para saçıyor o kadar emek veriyor beslenme programı için günde 6 öğün yemek yemek için çaba harcayıp gece saat 11'dedimi uyuması lazım bunlar gelip geçici şeyler arkadaşın dediği gibi bod**** sitelerine girip bakıyorumda çok aşırı detaycı insanlar var spordan sonra şeker ihtiyacı için üzüm suyu gerekiyormuş kaç kişi antrenmandan sonra şeker ihtiyacını karşılıyor ki kaç sayfa makale var bununla ilgili neymiş yok glisemik indeksi düşük gıdalar yenmeliymiş hayatımda ilk defa duyduğum şeyleri öğrenmeye başladım bu tarz bilgilerin hepside gereksiz normal insan 3 öğün yemeğini yer sporu yapar olay burda biter bu kadar abartılmaması gerektiğini düşünüyorum benim gözümde vücut geliştirme demek ağır kilolar kaldırmak demek bunun başka bir açıklaması yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Cryptical

quote:

Orijinalden alıntı: AlparslanEmir

quote:

genç arkadaşım

sonuna kadar hak veriyorum çoğu kişi para verip supplementlere para saçıyor o kadar emek veriyor beslenme programı için günde 6 öğün yemek yemek için çaba harcayıp gece saat 11'dedimi uyuması lazım bunlar gelip geçici şeyler arkadaşın dediği gibi bod**** sitelerine girip bakıyorumda çok aşırı detaycı insanlar var spordan sonra şeker ihtiyacı için üzüm suyu gerekiyormuş kaç kişi antrenmandan sonra şeker ihtiyacını karşılıyor ki kaç sayfa makale var bununla ilgili neymiş yok glisemik indeksi düşük gıdalar yenmeliymiş hayatımda ilk defa duyduğum şeyleri öğrenmeye başladım bu tarz bilgilerin hepside gereksiz normal insan 3 öğün yemeğini yer sporu yapar olay burda biter bu kadar abartılmaması gerektiğini düşünüyorum benim gözümde vücut geliştirme demek ağır kilolar kaldırmak demek bunun başka bir açıklaması yok

O bilgilerin hepsi doğru bilgiler. Maksimum etkiyi sağlamak istiyorsan onlara uyman gerekiyor. Spor sonrası üzüm suyu glikojen depolarını doldurup enerji ihtiyacının karşılanması içindir. Glisemik endeksi düşük gıdalar ise kan şekeri yavaş yükseltip yavaş düşürür, ani acıkmaların olmaz, vücut depolama moduna geçmez. Saat 11 ve 3 arası büyüme hormonunun en yüksek salgılandığı vakitler bu saatlerde uyursan gelişimin daha etkili olur. Bunları ben yapıyomuyum yapmıyorum ama yapsam daha fazla gelişim olur. Sabah-öğle-akşam 3 ana öğün yiyorum. Her öğünüm 30 gram civarı protein içeriyor ve bi o kadarda komplex karbonhidrat(bulgur, yulaf vs). Birde akşam 10-11 gibi 50 gram light beyaz peynir yiyorum o kadar.

Ayrıca dinlenme çok önemli mutlaka 1 gün on 1 gün off şeklinde yapın sporu, daha çok fayda görürsünüz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.