Şimdi Ara

Saç Dökülmesiyle Mücadele DH Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bunun birçok nedeni var.Hormonal bozukluklar, mevsim geçişleri, stres, düzensiz beslenme, kansızlık, vitamin yetersizliği ve genetik yatkınlık vesayre aslında her bireyin kendine ait saç tipi sorunu mevcuttur.Yani öncelikle sorunun kaynağı bulunması gerek.Daha sonra buna yönelik yapılması gerekenler sıralanmalı.Bazılarını kendimiz anlayabildiğimiz gibi kimi saç problemlerinde ise dermataloglardan yardım almalıyız.İnternette her okuduğunuz veya çevreden duyduğunuz öneriler sizde işe yaramayabilir.Hatta olduğundan daha kötü bir durumada sebebiyet verebilir.İşte bu yüzden son derece dikkat edilmeli.Hem canınızdan hemde paranızdan olmayın!

Mutlaka Okuyun!

Dökülmenizin nedenini daha net anlamınız için dermatoloklardan yardım alın.Sizin kanınıza bakıp,saçınızı analiz ediceklerdir.Buna göre neler yapılmalı çözüm arayışına bakın.Sosyal güvenceniz yoksa veya muayene parası vermek istemiyorsanız, birçok yerde ücretsiz saç ve cilt analizi yapan eczaneler var.Buralara giderek saçınızda ne problem var baktırabilirsiniz.Misal benim saç gözeneklerim kapalıymış.Köklerde ise slikon benzeri kalıntı varmış.Saç beslenip hava almıyormuş.Şimdi ne sorunum var artık bunu biliyorum.Kendimce saçın sağlığına yönelik tavsiye listesini aşağıda bulabilirsiniz.

1) Kurutma Şekli

Saçınızı yıkadıktan sonra saç kurutma makinesi kullanmayın.Bu saçınızın köklerini kurutur ve saçın yıpranmasına yol açar.Ayrıca elektriklendirir (İyonik Makineler Hariç).Ani ısı saçı cansızlaştırır.Onun yerine yumuşak ve sadece saçınız için kullandığınız temiz bir havluyla hafif bastıra bastıra ıslaklığını alınız.Eğerki çiteler gibi saçı kurutursanız koparak dökülme yaşarsınız ve deriyi zedelersiniz.

2) Şampuan Seçimi

Arkadaşlar şunu kafanızdan silin.Şampuan tek başına saç dökülmesini DURDURMAZ! Hatta hiç bir şampuan saç dökülmesine etkili değildir.Nerdenmi biliyorum? Gelin şöyle iki dakika sizinle eğri oturup doğru konuşalım.Bakın dünyanın en büyük ve hızla gelişen sektörü kozmetiktir.Kozmetik alanda envai çeşit marka vardır.Bu markalar birbirleriyle rekabet içindedir.Kim daha iyi hangimiz daha güçlü olma çabasındadır.Firmalar rakiplerinin gerisinde asla kalamazlar.Bunun içinde alanlarında farklılaşarak müşterilerin lgisini çekicek ürünler ortaya koyarlar.O der bunu yaptım bu der şunu yaptım.Hepsi tüketim çağının oyunları kanmayın.Gelelim konumuz olan şampuan kısmına.Hangi şampuan olursa olsun içinde kimyasal vardır.Bazısında az bazısında çok ama mutlaka mevcuttur.Çünkü şampuan dediğimiz şey bir detarjan ve temizlik malzemesidir.Görevi saçdan kiri ve yağı arındırmaktır hepsi bu kadar.Daha fazlasından medet ummayı bırakın.İnternetten görüyorum neler neler var aman Allahım.Biri der içine şu bitki özlerini koyduk diğeri der kökten uca besler o der saç oluşumunu destekler.Ya Allah aşkına ne saç çıkarmasından ne beslemesinden bahsediyorsunuz.O şampuan saçta maksimum 2dk kalıyor sonra suyla akıp gidiyor.Kaldı ki şampuanı saçta bekletmek çok yanlış.Çünkü içerisinde sülfat var, slikon var, tuz var varda var.Bu ne ara besliycekte kökleri uyarcakta vay anam vay.Bitki özleri varmış.O kadar kimyasalın içinde bitkinin vitamini etkisimi kalır.Hem içine şuncacık konulmadığı ne malum? Koca koca kazanlara adamlar uğraşcakta bilmem kaç bitkiyi toplıycak onun ekstresini çıkarcak... Ya ona zamanmı yeter ona bütçemi ayrılır.Yapmayım gözünü seviyim.Ahanda nah buraya yazıyorum.O içine koydukları faydalı şeyler bir bardağı geçiyorsa ben bu işi bırakıyorum.Hiç kimse birbirimizi kandırmayalım.Bir diğer hususta fiyatlandırma.Bazı markaların öyle komik fiyatlandırmalı ürünleri varki ve bunlara talep gösteren insanlar cidden acıyorum.Ulan şampuan bu şampuan ha 5 TL'ye dalin kullanmışsn ha 100 TL'ye Kerastase aynı şey.Tek farkı birisi pahalı.Hani bizim insanımız çok der pahalı ürünse vardır bir özelliği.Ya yok.Ben okudum o şampuanı kullanıpta işe yaramadığını söyleyenler.Eee... O kadar para vermişim değmiycekmi? Ne anlamı kaldı o zaman? Aaaa... Ayıp yahu.Ha bide şampuan saça iyi gelmez ama kötüde gelmemeli.Bazı şampuanlar saç döker.Bunuda eklemeden geçmiyim.Sözüm ona konuyu toparlarsak.Hangisinin kokusunu beğendiyseniz yahut indirimdeyse onu alın.Saç tipinize göre seçiminizi yapın.Sık sık şampuanınızı değiştirmeyin.Olabildiğince hergün yıkamayın.Saç dinlensin kendi yağında beslensin.Kafanızda bekletmeyin unutmayın tek işlevi saçı temizlemek ve hoş koku vermek.Bol bol şampuan döküp köpürtmeyin saçınızın uzunluğuna göre belirleyin.Fındık büyüklüğü genelde idealdir.İki kez yıkamayın tek seferde sonlandırın.Çok kirliyse ceviz büyüklüğünde kullanın.İçerik takıntınız varsa SLS,SLES,ALS,ALES,Paraben,Slikon içermeyen şampuanları tercih edin.Fakat onlarında fiyatları ucuz değil.Olsada olur olmasada olur.Zaten saçta bekletmiyoruz.Ben Elseve Arginine Direnç X3 kullanıyorum 10 TL'ye almıştım deneyebilirsiniz.İlla daha iyi birşey arıyorsanızda eczaneden Sebamed Anti Hair Loss bakabilirsiniz.

3) Serum, Krem, Maske, Tonik vb. Ürün Kullanımı

Bu tür ürünler saç dökülmesini önleme amaçlı destekleyici tarzda oldukları gibi kimi zamanda dökülmede artış sağlayabilen yapıdadırlar.Bu aklınızın bir köşesinde buluntu olsun.Tek tek ele alalım.Serumlar ve tonikler saçta uzun süre tutulan durulama gerektirmeyen kozmetik ürünlerdir.Bu ürünlerin yararı evet vardır.Ama neyi kullandığınızı ve saçınıza neyin gelip gelmediğine dikkat etmelisiniz.Misal minoksidil içeren ürünler.Hiç tavsiye etmiyorum.Aslen tansiyon ilacı olarak üretilsede yan etkisi saçlarda tüylenme etkisi göstermiştir.Dünyada etkinliği kanıtlanmış adeta kelliğe meydan okuyan tek ilaç budur.Fakat asla kullanmayın.Neden mi? Çünkü hem vücuda ciddi anlamda zararlı hemde bırakınca ne durumda olursanız olun o saç tekrar dökülecek.Bunun kaçarı yok.Kullandığınız sürece etkili.Yapı mekaniamasıda damarları ve gözenekleri açarak yapay saç çıkışı sağlaması.Ama kalp çarpıntısı, nefes darlığı, depresyon ohoo ölüme kadar sürükler.Bu tür ilaçlar ömür boyu kullanılması gerekecek ilaçlardır.Ben bunu ömür boyu kullanıp sağlığımdan olacağıma varsın kel kalıyım kendimle barışık olmaya çalışayım daha iyi.Zaten gerçek saçım olmadıktan sonra neden kandırıyım kendimi.Son zamanlarda ise bir mavi serum-su furyası çıktı başını gitti.Buna gelecek olursam tamamen aldatmaca.O suyun içinde daha ne var kesin olarak bilinmiyoe bile.Bakın taklidlerini demiyorum.Satışını kendi bizzat yapan kişiyi sölüyorum.Taklidleri ordan burdan bitki ekstrelei ile yada suyu mavileştiren boya katarak piyasadan pay almaya çalışıyorlar.İtibar etmeyin.Ama tahminim yine minoksidil olduğu yönünde.Çünkü başka bir madde olsa bizden önce başka ülkeler bulurdu.Adamlar yıllarca çalışıyorlar arge yapıyorlar.Bir eczanecinin bulabilceği bişi iş değil anlıycağınız.Daha içinde ne olduğu bilinmeyen bir kimyasalı siz alıp saçınıza sürermisin? Valla ben sürmem gidin siz alın.Başka serumlardan ve toniklerden Bioxcin Forte var ondan sonra Loreal Paris Serioxyl var Yves Rocher Acı Baklalısı var.Ya işte bunlar hep denencek şeyler.Şu şu kesin diyemem.Ama fayda sağlar besler kuvvetlendirir.Kimisinde kimyasal yoktur.Zaten suda çözüncek bişi olmadığından direk özünü soğuk pires yöntemiyle aldıkları için, çokta kimyasala gerek kalmıyor.Saç kremini genelde bayanlar şampuan sonrası saçın uçlarına sürerler.Saçı yumuşatır esnelik sağlar, parlatır ve kolay taranır.Saçta azcık durduğundan zararı yoktur.Fakat erkeklerin çoğunun saçı döküldüğü için pek uzun gür saçlarıda olmuyor malasef.Genelde kısa tercih ediliyor.Saç maskesi biraz daha uzun bekletiliyor.O da nemi saça uygulanıyor.İşlevi aynıdır.Sadece daha etkilidir ve bazen sıcak boneye sarılarak tutulur.Saç kreminede, maskesinede karşı değilim.Gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

4) Vitamin ve Biotin Takviyesi

Vitamin değerlerinize baktırın.Hangisi eksik çıktıysa onu düzenlemeye gayret edin.Kafınıza göre vitamin kullanmayın.Çünkü haplar karaciğerinizi yorar.Bir yeri düzeltirken başka yeri bozmayın.Ayrıca fazla alımlarda vücud dengeside bozulur.Ama illa deniycem dersenizde 2 ay kullanın sonra bir kaç ay ara verin.Hiçbirşey doğal besinlerden alınanın yerini tutmaz.Biotin B7 vitani saça, tırnaklara ve cilde iyi gelir.Vücud tarafından depolanmaz.Günlük alınır.İhtiyaç duyulan günlük değer 300mcg'dir.Fakat piyasada daha yüksek dozlarda vardır.Bunlar ciddi kalite kayıplarına yönelik hazırlanmıştır.Misal 1000mg saça, 2000 mg saça ve tırnaklara, 5000 mg saç dökülmesine daha etkidir.Burda altını çizmem gereken bir husus var.Dökülmeyi durdurack diye birşey söz konusu değil.Saçın doğal kalitesini korumayı amaçlıyor.Eskiden saçınız nasılsa öle olmaya yardımcıdır.Biotin iyidir faydalıdır güzeldir.Alın kullanın.En az 3 ay devam edin.Ara vermeyide ihmal etmeyin.Tavsiyem 2500 mgdır.

5) Su Tüketimi

Vücud endeksinize göre günlük içmeniz gereken su miktarını öğrenin.Su saç derisinin beslenmesi için gereklidir.Artı cildi ve vücudu temizler.

6) Stresten Yapmayın

Yaşadığımız dünyada ne kadar zor olduğunun farkındayım.Fakat stres saç dökülmesinin başlıca nedenlerinden biridir.Kafanızı yorarken saçınızdan oluyorsunuz.Rahatlayın.Belki herşey yoluna giricek ve düzelicek ama giden saçlarınız birdaha geri gelmiycek.Dünya sıkıntılarına değermi? Hangisiyle uğraşıcaksınız.Bu dünyanın sıkıntısı bitmez iyisimi kafaya takmayın.Pozitif düşünün mutlu olun.Kendinize iyilik yapın.Çünkü stres saç köklerine zararlıdır.Kılcal damarları büzüştürür.Kök hüclerini sıkılaştırır.Saç direncini azaltır.Stres yapmayın saçınızdan olmayın!

7) Spor Yapın

Evet doğru spora başlayın.Hareket ettikçe vücudunuza kan can gelicek.Atalarımız nedemiş "Kan gelen yere can gelir".Sonuna kadar haklılar.Yediğiniz içtiğiniz besinler daha iyi devir daim olucak.Damarlar genişliycek kan akışı hızlanıcak.Saç kökleri uyurılcak.Terledikçe gözenekler açılcak.Hergün azda olsa aksatmadan yapın.Hatta mümkünse 5-10 dakika kafanızı baş aşağı salın.İnanın bana stresten uzaklaşıcaksınız.Spor size mutluluk pozitif enerji vericek.Bana güvenin.

8) Dermoroller Kullanın

Hani şu iğneli silindir tarak var ya.Hah işte onu haftada en az 2 kere uygulayın.Kökleri ve sinirleri uyarıcak.Vücud anında kolajen üretimi salgılıycak.Kullandığınız serum ve losyonlar saçınıza daha iyi nüfuz edicek.Etkisini sonuna kadar alacaksınız.Çok pahalı birşey değil.Bakımını yaptığınız sürecede uzun vadede tek seferlik gider.Aman dikkat çok bastırmayın.Masaj yapar gibi gezdirin.Yukarı-aşağı, sağ-sol ve çapraz şeklinde aynı bölgeden 4 er defa toplam 12 kez geçin.1mm'lik iğne yeterli olucaktır.Enfeksiyon kapmamaya özen gösterin.Eğer benim o kadar bütçem yok dersenizde taraklada saçınıza masaj yapabilirsiniz.Ama koparak dökülmeler illa olucaktır.

9) Beslenme Alışkanlığınızı Değiştirin

Saçlar içten beslenir.Siz dışardan ne sürerseniz sürün boşa çabalarsınız.Etkisi yok demiyorum var.Ama yemenize içmenize dikkat etmezseniz ne fayda.Sağlıklı yiyecekler tüketin.Abur cubur ve gazlı içeceklere ara verin.Gerekmedikçe fast food yemeyin.Ayda en fazla 1-2 defa kaçamak yapın.Hatta onu bile önermiyorum.Saçı besleyen faydalı doğal yiyecekleri araştırın.Bütçenize göre hesaplayıp tüketin.Birkaçına alerjiniz varsa veya tüketmrniz yasaksa alternatiflerini bulun.

10) Mastürbasyonu Bırakın

Ne alaka diyebilirsiniz.Ama mastürbasyonun saç dökülmesinde ciddi etkileri var.Şöyleki fazla mastürbasyon testostron hormonun DHT'ye çevrilmesine neden olur.DHT'de bildiğiniz üzere saç dökülmesinin sebebidir.Bu yüzden yapıcaksanızda haftada 1 kez olmalı hatta hiç yapmamak gerek.Saçınız dökülmeye yatkınsa bırakmak mecburidir.Yoksa saç tellerinizin kökleri büzüşür, sıkışır, cansız ve cılız saçlara sahip olursunuz.Her ne kadar bilimsel olarak etkisi yok deselerde YALAN! Kesinlikle saç döküyor.Bizzat yaşadım.Bana güvenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtüöz -- 31 Aralık 2019; 16:36:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yazdıklarının erkek tipi saç dökülmesiyle alakası yok. bu iş tamamen genetik ve hormonal etkenlerden kaynaklanmaktadır. dışarıda yoksul evsiz ama fırça gibi saçları olan nice insan görmüşsündür. şimdi bu adamlar bırak sağlıklı beslenmeyi yiyecek ekmek bulamıyor, bırak en güzel şampuanı yıkanma imkanı bile olmuyor, vitamin tüketmiyor, sürekli stres içinde yaşıyor, spor yapmıyor, dermoreller kullanmıyor ama nedense saçları hiç dökülmüyor. yani senin yazdıklarınla saç dökülmesinin hiç bir ilgisi yok.

saçı dökülen arkadaşlar bu yazılan saçmalıklara kafanızı yormayın. bunları yapsanız da saçlarınız dökülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 26 Aralık 2019; 13:37:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

yazdıklarının erkek tipi saç dökülmesiyle alakası yok. bu iş tamamen genetik ve hormonal etkenlerden kaynaklanmaktadır. dışarıda yoksul evsiz ama fırça gibi saçları olan nice insan görmüşsündür. şimdi bu adamlar bırak sağlıklı beslenmeyi yiyecek ekmek bulamıyor, bırak en güzel şampuanı yıkanma imkanı bile olmuyor, vitamin tüketmiyor, sürekli stres içinde yaşıyor, spor yapmıyor, dermoreller kullanmıyor ama nedense saçları hiç dökülmüyor. yani senin yazdıklarınla saç dökülmesinin hiç bir ilgisi yok.

saçı dökülen arkadaşlar bu yazılan saçmalıklara kafanızı yormayın. bunları yapsanız da saçlarınız dökülecektir.
    Öncelikle yorumuna saygı duyduğumu belirtmek isterim.Sakıncası yoksa hepsine atlamadan cevap vererek devam etmek istiyorum.Evet, konuda şimdilik yazılanların genetik saç dökülmesiyle ilgisi yok.Fakat sizde iyi bilirsiniz ki her saç dökülmesinin genetiklede alakası olmayabilir.Burda yazılanlar genetik olsun yada olmasın saçın yapı kalitesini korumayı amaçlamaktadır.Konunun başlığını açmam gerekirse dölülme problemi yaşayan herkesi bir konuda toplamak, çözüm önerileri sunmak, tavsiye vermek, etkisini gördüğümüz sonuçları paylaşmak ve tartışmaktır.Herşeyi genetiğe ve hormona bağlamak yanlış.Keza sağlıklı bir saçta bile dökülme gözlemleniyor.Günlük saç dökülme miktarı 50 ila 100 arasında sınırlandırılmıştır.Burda dökülmenin sebebini başka sebeplerini açıklar.Önemli olan dökülenlerin yerine yenisi geliyormu buna bakmak lazım.Ben genetik saç dökülmesine inanmıyorum.Bence saçın kalitesini bozan kişinin kendisidir.Misal ailede kel birçok insan varken saçı aslan yelesi gibi gür olanlar mevcuttur.Doğru çevremizde yoksul evsiz bu tip insanlarla sokakta karşılaşabiliyoruz ve saçlarıda güzel.Ama zaten heryerde bu tip kişiler yokmu? Genetik faktörden dolayı doğuştan şanslıları demiyorum.Belirtmek istediğim sonradan saçın genetiğini biz bozuyoruz.Kimse hastalık geçirmediyse kolay kolay 20li yaşlarına kadar saç dökmez.Siz kaç kişide 20li yaşlarında sıfır kel insan gördünüz? Göremezsiniz.Sokağa dönersek.Bu insanlar 7/24 dışarda.Saçına bakım yapcak ne vakitleri nede paraları var tamam.Peki hiç düşündünüzmü? Gelip geçici saç dökülmesini önlemek için bile bi ton kimyasal sürüyoruz kafamıza.Hiç rahat bırakmıyoruz.Hergün yıkıyoruz hiç yağlanmasına izin vermiyoruz.Kir içinde tutmuyoruz.Dışarda havadar yerde çoğu kez onlar kadar bulunmuyoruz.Saç derisine nefes aldırmıyoruz.Onlardan fazla abur cubur tüketiyoruz.Spor yapmıyoruz ama onlar gün boyu dışarda hareket ediyor yemek bulmak için.Yani birçok nedeni olabilir bunu demek istiyorum.Keza saç yapısı dökülmeye hassas kişiler gerekli bakımları yapmazsa daha çabuk etki gözlemleniyor.Bende bu yüzden beslenme düzenine, vitamin mineral alımına , su tüketimine dikkat edin diyorum.Yani normal kişilerden daha fazla özen göstermeleri gerek.Ve şunuda ekliyim.Doğuştan saç sıklığı çok ve kalın olan insanlar var.İğne atsan düşmiycek kadar.Hatta bazı ülkelerde full böyleleri var.Peki bu kişiler saç dökse sen dışardan anlayabilcekmisin? Hayır.Çünkü adamın saçı sık ne kadar döksede senin dökmenle aynı oranda değil.Adam 200 dökse sen 100 döksen o senden daha iyi gözükür.Seyrek ve ince tellinin dökmesi başkadır.Bunuda unutmamak gerek.İşte doğuştan şanslı olmak genetiktir sonradan değil.Son birşey daha heryerde herzaman saçı iyi kişiler mevcuttur.Peki sokakta yaşayıp saçı dökülmüşleri neden görmüyorsunuz? İnsanları yanıltmaktan ve umudlarını söndürmekten vazgeçin.Böyle yaparak elinize birşey geçmiycek.Sadece şevklerini kırıp morel bozarsınız.Siz inanmayabilirsiniz ama başkalarına müdahale etmeyin.Bırakında içinizde kalsın illa söylemeniz gerekmez.Tehdit edilmiyorsunuz.Bu yazdıklarımı denesinler yapsınlar belki iyi gelicek.Birilerini kurtarcaz.Sizde sorun var diye başkalarına bu kadar kötü olmayın.Bu davranışınız bencilliktir.Belkide siz umudunuzu kaybettiniz diye bu şekilde sinirli dışa vurum yapıyorsunuz bilemiycem.Lafı fazla uzatmadan arkadaşlara nacizane birşey söylemek istiyorum.Ne olursa olsun denemekten vazgeçmeyin.Allah şifanın nerden vereceği belli olmaz.Her zaman umutlu olun.Teşekkür ediyorum iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtüöz -- 26 Aralık 2019; 20:1:57 >

• Hocam saç dökülmesini bilim ispat etti ama sen hala genetiğe inanmıyorum diyosun. inanma ama böyle koca karı tekniklerine inan. sana bu yolda başarılar. senin gibiler çok gelip geçti bu yollardan ama kimsenin derdine derman olmadınız olamazsınız. Yazdığın boş şeyleri millet çare diye yutturamazsın. Aynı şeyleri ben de çok denedim bir halta yaramıyor. Çareyi Finasteride tedavisinde buldum. FDA onaylı, öyle koca karı ilacı gibi ispatsız bilim dışı bir ilaç değil. senin yazdığın bu boş yöntemleri hiç uygulamayan ama sokakta yaşayan bazı erkekler nasıl gür saçlı oluyor? bunu açıkla.
    şapka takmakla, saçı çok yıkamakla saç dökülmez. inanmayın arkadaşlar, bunlar şehir efsanesi palavralardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 26 Aralık 2019; 22:41:5 >
  • Bilime madem bu kadar güveniyorsun o zaman söyle bakalım kullandığın finansteride hapının ciddi yan etkilerini.Hiçte azınsaymıycak derecede ve bıraktıktan sonra kalıcı olarak devam ediyor.İnsanlar saçtan olacağına canındanmı olsun bunumu istersin? Takdir edersin ki doktorlar yan etkisini gözetmeksizin peynir ekmek gibi reçete yazıyor.Bu ilacıda son çare olarak öneriyorlar.FDA onayından geçmesi o ürünün güvenir olduğunun kanıtı değil.Çünkü onlar etmen maddesinin klinik testine göre sertifikalandırıyorlar.Yan etkileri pekte umurlarında olmaz.Dediğim gibi denemiş ve işe yaramamış olabilir sende.Ama herkeste aynı tip sorun yok.Bende diyorum ki denemeyenlere tavsiye niteliğinde maddeler bunlar.Hem tekrar ediyorum konun amacı topluluk oluşturmak öneri değil.Sokakta gür saça sahip kişilerin saçları doğuştan kuvvetli ve dirençli olabilir.Bunu önceki yazımda da belirttim.Evet bu genetiktir.Ama şu da bir genetiktir.Doğuştan hassas saç yapısına sahip elini saçına attığında hemen saç gelen kişilerde var.Burdaki amaç dökülmeye elverişli kişilerin saçlarını korumak, kuvvetlendirmek ve dirençlemdirmektir.Böylece kişinin saçından maksimum kalitede yarar sağlancak.Şapka sık takıldığında saç dipleri hava almaz dökülür.Sık yıkanırsa saç yıpratılır dökülür.Sen hergün elini detarjanla yıka bak ne oluyor.Neyse ben kararı onlara bırakıyorum.Sadece yardımcı olmaya çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtüöz -- 27 Aralık 2019; 3:23:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Virtüöz

Bilime madem bu kadar güveniyorsun o zaman söyle bakalım kullandığın finansteride hapının ciddi yan etkilerini.Hiçte azınsaymıycak derecede ve bıraktıktan sonra kalıcı olarak devam ediyor.İnsanlar saçtan olacağına canındanmı olsun bunumu istersin? Takdir edersin ki doktorlar yan etkisini gözetmeksizin peynir ekmek gibi reçete yazıyor.Bu ilacıda son çare olarak öneriyorlar.FDA onayından geçmesi o ürünün güvenir olduğunun kanıtı değil.Çünkü onlar etmen maddesinin klinik testine göre sertifikalandırıyorlar.Yan etkileri pekte umurlarında olmaz.Dediğim gibi denemiş ve işe yaramamış olabilir sende.Ama herkeste aynı tip sorun yok.Bende diyorum ki denemeyenlere tavsiye niteliğinde maddeler bunlar.Hem tekrar ediyorum konun amacı topluluk oluşturmak öneri değil.Sokakta gür saça sahip kişilerin saçları doğuştan kuvvetli ve dirençli olabilir.Bunu önceki yazımda da belirttim.Evet bu genetiktir.Ama şu da bir genetiktir.Doğuştan hassas saç yapısına sahip elini saçına attığında hemen saç gelen kişilerde var.Burdaki amaç dökülmeye elverişli kişilerin saçlarını korumak, kuvvetlendirmek ve dirençlemdirmektir.Böylece kişinin saçından maksimum kalitede yarar sağlancak.Şapka sık takıldığında saç dipleri hava almaz dökülür.Sık yıkanırsa saç yıpratılır dökülür.Sen hergün elini detarjanla yıka bak ne oluyor.Neyse ben kararı onlara bırakıyorum.Sadece yardımcı olmaya çalıştım.
    senin yaşın kaç dostum? ben 47 yaşındayım. saç dökülmesini ve bunu durdurmayı evre evre yaşamış biriyim. saçma sapan onlarca yöntemi de kullanıp bir halta yaramadığını bizzat yaşayan biriyim. hala tutturdun şapka saç döker diyorsun palavra. finasteride ilacının hiç bir yan etkisi bende görülmedi. ha herkeste aynı olmayabilir. zaten yan etkisini gördüğün anda bırakacaksın. yan etki dediğin şey nedir aç oku öğren. o zaman başın ağrıyınca da ağrı kesici sakın içme. onun da onlarca yan etkisi var. mazallah ölürsün sonra.

• Ben 23 yaşındayım.Sizin yaşınız benden epey yüksekmiş.Yaşınızı bilmediğimden dolayı eğer saygıda kusur ettiysem affalo.Biraz kötü konuştum.Saçlarım doğuştan ince telli, düz ve seyrektir.Son 2-3 yıldırda dökülme problemi yaşıyorum.Emin olun sizden belkide daha fazla marka geçti elimden.Farklı farklı ürünler kullandım.Buna dayanaraktan bir sürü tecrübe edindim.Yukarda yazdığım maddeleri uyguluyorum ve faydasını gördüğümden paylaştım.Bende dikkat etmezdim taa ki şu zamana kadar.Kısaca bahsetmek gerekirse; Başta minoxil olmak üzere Serioxyl tonik,Bioxcin Forte serum-şampuan, Yves Rocher Dökülme şampuan-onarıcı maske-krem, Isırgan otu ve sarımsak şampuan, 3DMension şampuan, hemen hemen tüm market şampuanları, saç için aklınıza gelebilecek tüm yağları ve bakım ürünlerini deneyimledim.Belkide aklıma gelmeyen daha bir sürü şey.Ha bide aktardan aldıklarımda eklenmeli.Siz deneyimleyip işe yaramadığını idda ediyorsunuz.En son ne zaman uyguladınız? Ben eminimki gençlik yıllarından başladığınızı sanmıyorum.Yani iş işten geçtikten sonra baktınız bu böyle olmıycak o şekil dört biryandan saçlarınız için kolları sıvadınız.Belkide zamanında yaptığınız yanlışlar şimdi size tekrar döndü.Baştan dikkat etseydiniz ve saç şekillendirici ürünleri kullanmasaydınız şuan belkide daha iyi durumda olabilirdiniz.Ki yaşınızda geçmiş yani saçlarınızın 40lı yaşlarda dökülmesi normal.Ben erkenden korumak için kısa kısa bilgiler verdim.Demedimki bunları yapın saçınızı kazanın diye.Öyle bir idda da bulunmadım.Finansteride hakkında internette araştırma yaparsanız birçok test kuruluşlarınca zararları ispatlanmıştır.Ama siz hala kendinizden örnek veriyorsunuz.Bünyeden bünyeye değişir.Sizde söylüyorsunuz yan etkisini görünce bırakın diye.Fakat bilim sonraki yıllarda bile etkisinin sürebileceği kalıcı hasarlar bıraktığını ön görüyor.En büyük sorunlarından biride iktidarsızlık, cinsellik problemleri.Saç çıkıcak diye milletin şeyi kalkmıycak.Bunun ağrı kesiciyle ne alakası var ki? O da zararlı ama siz ağrı kesiciyi finasteride gibi aylarcamı kullanıyorsunuz? Hayır.Demek ki aynı şey değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    saç konusu yardım
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.