Şimdi Ara

Ara makası ve Jiletle yapılan kesimin zararları... ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün bir kuaför tanıdığa saçımın 3 günde bir yıkadığım zaman 100+ tel döküldüğünü söyledim. ( genç yaşta kel kalırım diye korkuyorum )

Oda bana kestirirken ara makası attırma ve jiletle kestirme sadece uçlarından aldır ve bioblas kullan dedi

Arkadaşlar bu doğrumu ?

Yani ara makası ve jilet saça nasıl zarar verebilir ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 8 Aralık 2017; 12:29:36 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ara Makası ve Jiletle Yapılan Kesimin Zararları

Ara makası ve jilet, tüyleri almak için kullanılan yaygın yöntemler olsa da her ikisinin de sağlık ve cilt bütünlüğü açısından riskleri mevcuttur.

Ara Makası

• Cilt tahrişi: Ara makası, özellikle hassas ciltlerde cilt tahrişine, kızarıklığa ve kaşıntıya neden olabilir.
    • Batık tüyler: Ara makası, tüyleri kökten almadığından batık tüyler oluşumuna yol açabilir.
    • Enfeksiyon: Ara makası, tüyleri alırken cildi kesebilir ve enfeksiyon riskini artırabilir.

Jilet

• Cilt kesikleri: Jiletler son derece keskindir ve dikkatli kullanılmadıklarında cilt kesiklerine neden olabilir.
    • Jilet yanığı: Jilet, cildi tahriş ederek jilet yanığına yol açabilir. Bu, ağrılı, kırmızı ve kaşıntılı bir durumdur.
    • Enfeksiyon: Jilet, cildi kesebilir ve enfeksiyon kapma riskini artırabilir.

Jiletli Tarak Ne İşe Yarar?

Jiletli tarak, tıraş bıçağına benzer bir şekilde çalışan ancak daha küçük bir bıçağa sahip bir tıraş aletidir. Genellikle vücudun daha hassas bölgelerinde tüyleri almak için kullanılır.

İpuçları

Tüyleri alırken aşağıdaki ipuçlarını uygulamak riskleri azaltmaya yardımcı olabilir:

• Cildini nemlendirerek yumuşat.
    • Tüylerin çıkış yönüne doğru kes.
    • Jileti tek kullanımlık kullan veya her kullanımdan sonra dezenfekte et.
    • Tüyleri aldıktan sonra cildi yatıştırıcı bir losyonla nemlendir.
    • Herhangi bir cilt tahrişi veya enfeksiyon belirtisi görürsen tıbbi yardım al.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Birsey bildikleri yok salliyorlar. Ara makas dedigi uclarindan aldiriyorsun saclari. saclarin uc kismi mi onemli kokleri mi sence?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PAUL WALKER kullanıcısına yanıt
    tabiki kök daha önemli ama bana fazla dökülüyor gibi geldi

adamda kuaför ( kadın ) sorayım bilir dedim :)

yukarıda söylediğim şeyleri dedi bana işte
  • Makine ile kestir eğer daha iyi olmasını istiyorsan 3'e veya 0'a vurdur ki dipleri nefes alsın saçlarının merak etme genetik yoksa kel olmazsın.
  • dokuluyosa ya sampuanin kotudur, ya duzgun beslenmiyosundur ya da cok stres yapiyosundur. tabi bunlar genlerinde yoksa olabilecek nedenler. genlerinde varsa yapabilecegin hicbir sey yok

• Fazla kafaya takmamk lazim arkadasim

• Şimdi öcelikle şu var şaç dökülmesi genetik ise zor istersen hiç kestirme istersen 10 bin Tl 'ik şampuanlarla yıka sadece sonucu değiştirmez yine dökülür.Lakin git b 12 eksikliği ve demir eksikliğide şaç dökülmesi yapar bir kan testi yaptır.Son olarak streste şaç döker , çok sık yıkama jole vs kimsal maddeler kulanma .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    kuklacini kullanıcısına yanıt
    Ay Adam kullanıcısına yanıt
    Makine ile kestirmek istemiyorum hocam.Öğrenim hayatım boyunca makineyle kestirdim zaten artık makineyle aldırınca kötü oluyorum :)

Genetikten kasıt şu mu ? Babam Amcam ve Dayılarım orta yaştayken saçları gürmüş ama şuan hepsinin açık

Yaşı 40 artı olupda gür saçlı 1 kişi bile yok :)

Ay adam :

Hocam şampuanın kötü olduğunu sanmıyorum genelde head and shoulders kullanırım her 3 günde bir şampuanlarım bu 100+ tel sayısını 3 de1 taradığımda görüyorum.

Kuklacini :

Hocam yaşım 25 ve emin ol sadece 1 kere vaks sürdüm 1 gün bile durmadı kafamda hemen yıkadım daha ne jöle ne sprey hiçbirşey sürmedim saçıma

Saçlarım dalgalı ve çok ince telli

Berber bebek şampuanı kullan diğerlerinde kimyasal var ondan dökülüyor olabilir demişti

geçenlerde bioblas kullandım 3 gün sonra tekrar yıkarken dökülen tel sayısı nedense daha azdı

öyle yarı yarıya değil ama az olduğunu farkettim

Bundan sonra bioblas kullanmaya karar verdim

tek sorun ara makası ve jilet olayı

saçları ince telli olanlara önermiyorlarmış öyle okudum internette

elbet dökülecekler ama daha yaşımız genç ya 40 ımızdan sonra dökülsün bari :)

• Kuralsiz111 kullanıcısına yanıt
    Sebamed Saç dökülmelerine karşı şampuan'ı al dipleri fena yakıyor ama dökülme pek olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

Makine ile kestirmek istemiyorum hocam.Öğrenim hayatım boyunca makineyle kestirdim zaten artık makineyle aldırınca kötü oluyorum :)

Genetikten kasıt şu mu ? Babam Amcam ve Dayılarım orta yaştayken saçları gürmüş ama şuan hepsinin açık

Yaşı 40 artı olupda gür saçlı 1 kişi bile yok :)

Ay adam :

Hocam şampuanın kötü olduğunu sanmıyorum genelde head and shoulders kullanırım her 3 günde bir şampuanlarım bu 100+ tel sayısını 3 de1 taradığımda görüyorum.

Kuklacini :

Hocam yaşım 25 ve emin ol sadece 1 kere vaks sürdüm 1 gün bile durmadı kafamda hemen yıkadım daha ne jöle ne sprey hiçbirşey sürmedim saçıma

Saçlarım dalgalı ve çok ince telli

Berber bebek şampuanı kullan diğerlerinde kimyasal var ondan dökülüyor olabilir demişti

geçenlerde bioblas kullandım 3 gün sonra tekrar yıkarken dökülen tel sayısı nedense daha azdı

öyle yarı yarıya değil ama az olduğunu farkettim

Bundan sonra bioblas kullanmaya karar verdim

tek sorun ara makası ve jilet olayı

saçları ince telli olanlara önermiyorlarmış öyle okudum internette

elbet dökülecekler ama daha yaşımız genç ya 40 ımızdan sonra dökülsün bari :)

dedigim gibi sampuanin kotuymus sakin head and shoulders kullanma. dalan zeytinyagli sampuan var onu kullan. baska sampuanlarin da icinde sls olmamasina dikkat et

• 12 yasimdan beri en az ayda bir kez, uzattigim tirnaklarimla sac diplerimi biçerim. tarla biçer gibi kaşırım. bi işe yarıyor mu bilmem ama saç dökülmesi nerdeyse 0.

• ara makası ve jilet diyince aklıma haftalık makat kılları konusu geldi. Bunu demeye gelmiştim şimdi gidiyorum. Ulan ne boş adamım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.