Şimdi Ara

tıraş sonrası boyun çevrem bu şekilde oluyor [SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar tıraş olduktan sonra boyun çevresi bu şekilde oluyor neden olur acaba nasıl önleyebilirim çünkü can yakmaya başladı

1

2

3

4

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tıraş Sonrası Boyun Altı Tahrişi

Tıraş sonrası boyun altı, hassas olması nedeniyle tahrişe meyilli bir bölgedir. Aşağıdaki ipuçlarını izleyerek tıraş sonrası boyun altı tahrişini önleyebilir ve pürüzsüz bir cilt elde edebilirsin:

• Uygun Tıraş Araçları Kullan: Keskin bir tıraş bıçağı ve tıraş köpüğü veya jeli kullanmak tahrişi azaltmaya yardımcı olur.
    • Tüylerin Yönünde Tıraş Ol: Tüylerin çıkma yönünün tersine tıraş olmak tahrişe neden olabilir.
    • Fazla Baskı Uygulama: Tıraş olurken cildine aşırı baskı uygulamaktan kaçın.
    • Düzenli Olarak Soyun: Ölü deri hücrelerinin tıkanmasını önlemek için düzenli olarak boyun altı bölgeni soy.
    • Soğuk Su Kullan: Tıraştan sonra soğuk suyla durulamak tahrişi ve kızarıklığı azaltmaya yardımcı olur.
    • Nemlendirici Kullan: Tıraş sonrası boyun altı bölgesini nemlendirmek tahrişi yatıştırır ve cildi korur.
    • Tahriş Etkenlerinden Kaçın: Boyun altı bölgeni güneşten koru ve tahriş edici kimyasallar içeren ürünlerden kaçın.

Tahriş devam ederse veya şiddetliyse bir dermatoloğa başvurulmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çok kötü görünüyor bir doktora görün
  • kimseni bildiği bir şey yoksa gidicem galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartale11 -- 11 Ocak 2013; 20:21:03 >
  • terse doğru mu kesiyorsun ?

kıl dönmesi olmuş sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ne Veriyim Abime -- 11 Ocak 2013; 20:23:48 >
  • normal sivilce hocam bunlar herkesde var bunlardan dert etme..
  • Çıkış yönünün tersine mi kesiyorsun?
  • beyşer düzgün kesiyorum yani çıkış yönünde jilet fark eder mi acaba
  • Sivilce demişler cahilliğinde bu kadarı.

Sen benim boynumu görsen bide. Bu kadar belirgin değil ama çok sayıda. Sebebide kılların çıkış yönlerinin farklı olması. Benimkiler bölge bölge farklılık gösteriyor. Aşağı yukarı sağa sola çıkıyor. O yüzden sana tavsiye edeceklerimi uygula.

1-) Jiletle tıraş olduğunu farzediyorum. Düzgün bir traş bıçağı kullan. Önerim gillette fusion power proglide. Jiletle tıraş olduğun içinde kirli sakal konumuna getirme, uzamasın. Ne kadar uzarsa tıraş olurken o kadar canın yanar ve tahriş olur. Tıraş sabunu,jeli veya kremi olmadan tıraş olma.

2-) Sıcak suyla tıraş ol, sakalları iyice yumuşat.

3-) Her zaman tek bir yöne doğru tıraş ol.

Bunları uygularsan minimum düzeye iner.
  • yarın deniyeceğim bakalım inşallah iyi bi sonuç alırım tıraş sonrası için nasıl bi krem öneriyosunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaY_WaLkeR.

Sivilce demişler cahilliğinde bu kadarı.

Sen benim boynumu görsen bide. Bu kadar belirgin değil ama çok sayıda. Sebebide kılların çıkış yönlerinin farklı olması. Benimkiler bölge bölge farklılık gösteriyor. Aşağı yukarı sağa sola çıkıyor. O yüzden sana tavsiye edeceklerimi uygula.

1-) Jiletle tıraş olduğunu farzediyorum. Düzgün bir traş bıçağı kullan. Önerim gillette fusion power proglide. Jiletle tıraş olduğun içinde kirli sakal konumuna getirme, uzamasın. Ne kadar uzarsa tıraş olurken o kadar canın yanar ve tahriş olur. Tıraş sabunu,jeli veya kremi olmadan tıraş olma.

Kardeş eskiden bir cahillik ettim gittim tersten aldım aynı sivilceler bende de var acaba düzgün çıkmasını sağlayabilir miyiz ?

• Tıraş sonrasında limon kolonyası kullanıyorsan onu da kes. Birde bu sivilceler mevcutken fazla tıraş olmamaya bak. Her gün tıraş olmanı gerektiren bir işe sahipsende o bölgeleri geçerken biraz daha hassas davran. Birkaç güne geçiyorlar. Zaten göründüğü kadarıyla kıllarının hepsinin yönü aynı değil. Başlarda bir dönem ters kesim yaptın mı? Benimde ufak bir kısımda bir zamanlar yanlış alma sonucu oluşan ufakta olsa ters çıkan bir bölge var. Orayı tıraş ettikten sonra biraz kızarma oluyor ve sonrasında bu tip sivilcelerle karşılaşıyorum.

Forumda orda burda duyduğunuz tersten alın daha çok çıkar, sarımsak sürün, kolony sürün gibi şehir efsanelerine inanmamak lazım. (başlıktaki arkadaşa değil, bunu deneyenlere veya deneyecek olanlara söylüyorum)
  • 17 yaşındayım zaten haftada bir tıraş oluyorumokul yüzünden peki bu sivilceleri iğne yardımıyla patlatsam olur mu kıl dönmesi gibi gözüküyo ve birazda acıyor
  • sivilce o. sakallarını çok uzatmadan kesmelisin.tersten kesmemelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

quote:

Orijinalden alıntı: DaY_WaLkeR.

Sivilce demişler cahilliğinde bu kadarı.

Kardeş eskiden bir cahillik ettim gittim tersten aldım aynı sivilceler bende de var acaba düzgün çıkmasını sağlayabilir miyiz ?

Malasef. Bende küçükken hep ters alıyodum yönüne dikkat etmiyodum. Hiçbir zaman düzelmiyo çünkü ilk zamanlar hangi yönde kestiysen o yönde çıkıyor. Bide yapı olarak zaten karman çorman çıkıyor bende. O yüzden jiletle traşı çok nadir oluyorum. Genelde makineyle kısaltırım. Jiletle 2-3 kez üst üste kazırsam kabarıyor direk.

• kıl dönmesi olmuş bu sivilce değil
  • yaa ben sakallarımı hiç kesmiyimm

sende kesme şekil oluyosun hanny
  • iğneyle patlatmak gibi bir şeye girişme, bende de oluyor bazen bunlar, cilt yapısıyla alakalı. uzun süredir varsa ve hiç geçmiyorsa dermatoloğa görün
  • Birader kör müsünüz bildiğiniz kıl dönmesi bu bariz gözüküyor kıllar.Bende de oluyor arada. Al eğline toplu iğneyi çıkart derinin altından kılları tıraş olurken de tek bir yönde yukardan aşağıya doğru traş ol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.