Şimdi Ara

Gecenin 2'sinde zilin 1 kez çalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
19.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ev müstakil, üçüncü sınıf bir ev. Yani sokaktan girip çıkıyoruz apartman yok. Tuvalette tam işimi görüyorum, dış (sokak) kapısı tuvaletin hemen bitişinde birkaç metre ilerde. İlk önce dış kapıyı birinin birkaç kez hafifçe tıklattığını duydum. Gece 2'de uyuyan birinin bu tıkırtıyı duyması imkansıza yakın. Sonra bir kez zil çaldı.

Ulan diyorum gecenin 2'sinde kim bilir kimdir. Tabii gece ilerledikce böyle şeylerde tırsmaya başlıyor insan. Olasılıkları göz önünde tutuyorum; kapıyı açsam kafama mı sıkacak? Bıcaklacak mı? Eve zorla mı girecek? Yoksa yanlışlık oldu mu diyecek?

Kötü olan ise sadece 1 kez çalması. Hadi birden fazla çalsa diyeceğim ki tanıdık biri ama hiçbir tanıdık gecenin 2'sinde eve gelip sadece 1 kez zile basmaz değil mi?

Evde annemle babamda uyuyor aynı zamanda. Ama onlar zile rağmen uyanmadılar. Acaba halisülasyon mu gördüm diyorum kendi kendime ama çok gerçekciydi ve halisülasyon görmem için hiçbir sebep yok.

Evin balkonuna tırmanarak girebilirler. Balkondan içeri girerlerse benim oda. Bunu düşününce resmen nefesim kesildi. Usulca odaya çıkmaya başladım. Ya kapının arkasında adam beni bekliyorsa? Diyorum ama mantıksız olduğunu da göz önünde bulunduruyorum.

Neyse odaya çıktım, baktım kimse yok. Hemen gardıropları kontrol ettim acaba dolabın içinde adam saklanıyor mu diye. Neyseki temiz çıktı.

Velhasız zilin sadece 1 kez çalmasıyla, hayatımda hiç yapmadığım panik ataklıklar yaptım. Mesela gardobun içine bakmak, kapıyı açarsam ya kafama sıkarsa diye düşünmek gibi. He bir de duvardan sürekli ses geliyor yan evden. Tık tık tık tık diye. Acaba beynim mi kandırıyor diye düşünecektim ki, anneminde bu ses yüzünden uykusundan kalkmasıyla beyinle alakası olmadığını anladım.

Diyeceksiniz ki ulan bize ne? Niye yazdın bunları. Çünkü yazdıkca insan anlık psikolojik gerilimlerini unutuyor, rahatlıyor da ondan ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gecenin 2'sinde Kapı Zili Çaldığında

Gecenin geç saatlerinde, özellikle saat 02:00 civarında kapı zili çaldığında, doğal olarak rahatsız edici olabilir. Kapıyı açtığında kimseyi görmediysen, bu durum çeşitli nedenlerden kaynaklanıyor olabilir.

Bazı durumlarda, kapı zili kendiliğinden çalabilir. Bu, elektriksel sorunlar, gevşek kablolar veya arızalı bir düğme nedeniyle meydana gelebilir. Kendiliğinden çalan kapı zili sorununu çözmek için bir elektrikçiye başvurmak gerekebilir.

Diğer bir olasılık ise, birinin yanlışlıkla veya kasıtlı olarak kapı zilini çalmasıdır. Bu durumda, dışarıda birinin olup olmadığını kontrol etmek için dikkatlice dışarı bakabilirsin. Ancak, gecenin geç saatlerinde dışarı çıkarken dikkatli olmalı ve güvenliğini sağlamalısın.

Nadir durumlarda, gece zile basılması kötü niyetli bir amaç taşıyabilir. Eğer zil sesi ısrarlıysa veya tekrarlanıyorsa ve dışarıda kimse yoksa, polise bildirmeyi düşünebilirsin.

Gecenin 2'sinde zile basılmasıyla karşılaştığında, sakin kalmak ve durumu değerlendirmek önemlidir. Kendiliğinden çalan kapı zili ise bir elektrikçiyle iletişime geçebilir, yanlışlıkla çalındıysa sorunu çözebilir veya kötü niyetli bir amaç taşıdığından şüpheleniyorsan polise bildirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben eve girer girmez çekiceği alırım biri filan çıkarsa kafasını yarıyım diye alışkanlık oldu iyice

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde misiniz diye kontrol etmişler hocam otomatiğe bastıysan kapıdan dönmüştür büyük ihtimalle

bunları diyorum ama hala bir hırsızla karşı karşıya gelmekten korkuyorum valla
  • Okumayın

• quote:

Orijinalden alıntı: YemeAlerjisiolantavuk

Okumayın
    çıkıp dışarıyı bi kolaçan et bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: AkumaRai XIII

ben eve girer girmez çekiceği alırım biri filan çıkarsa kafasını yarıyım diye alışkanlık oldu iyice
    Evde olup olmadığınızı anlamak için yapmışlardır eğer hırsızsa.Komşu vs. olma ihtimalide var ses mes yaptıysan uyarıyım diye gelmiştir veya bişey lazım olmuştur ışık vs. yanık gördüyse bişey istemeye gelmiştir.Ayılık olmasın diyede 1 kere çalmıştır.

Yukarıdaki olumlu senaryo.Diğer ihtimal de hırsızdır evde kimse var mı yok mu diye kontrol ediyordur.Işığı açarsan girmezler başka bi geceye bırakırlar soygunu.
    Işığı açmazsan bu gece girmelerini sağlar ve işi bitirirsin.Tabi karşılaşırsan hırsızlarla elin ayağına dolanır dizlerini bağı çözülür kıpırdayamazsın.En azından benim öyle olmuştu

Takıl yani bi sorun çıkmaz.En kötü hırsızdır o da seni gördümü kaçar zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: BllCkr

Evde misiniz diye kontrol etmişler hocam otomatiğe bastıysan kapıdan dönmüştür büyük ihtimalle

hocam kim ne diye kontrol edecek. 5-6 yıldır aynı yerde oturuyoruz, apartmanda değil kimse karışmıyor öyle komşularla içli dışlı olmak zorunda da değiliz apartman yaşamı gibi. Otomatik de yok. Zaten kapıyı açmadım

Onu bunu geçin, bir iki tane dövüş sanatını öğrenmek şart oldu bu devirde. Ne olur ne olmaz sonuçta. Kim vurduya gitmekten iyidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bi git la bu okunmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Taarin

Evde olup olmadığınızı anlamak için yapmışlardır eğer hırsızsa.Komşu vs. olma ihtimalide var ses mes yaptıysan uyarıyım diye gelmiştir veya bişey lazım olmuştur ışık vs. yanık gördüyse bişey istemeye gelmiştir.Ayılık olmasın diyede 1 kere çalmıştır.

Yukarıdaki olumlu senaryo.Diğer ihtimal de hırsızdır evde kimse var mı yok mu diye kontrol ediyordur.Işığı açarsan girmezler başka bi geceye bırakırlar soygunu.
    Işığı açmazsan bu gece girmelerini sağlar ve işi bitirirsin.Tabi karşılaşırsan hırsızlarla elin ayağına dolanır dizlerini bağı çözülür kıpırdayamazsın.En azından benim öyle olmuştu

Alıntıları Göster
    @Peekay

• quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

Evde misiniz diye kontrol etmişler hocam otomatiğe bastıysan kapıdan dönmüştür büyük ihtimalle

hocam kim ne diye kontrol edecek. 5-6 yıldır aynı yerde oturuyoruz, apartmanda değil kimse karışmıyor öyle komşularla içli dışlı olmak zorunda da değiliz apartman yaşamı gibi. Otomatik de yok. Zaten kapıyı açmadım

Onu bunu geçin, bir iki tane dövüş sanatını öğrenmek şart oldu bu devirde. Ne olur ne olmaz sonuçta. Kim vurduya gitmekten iyidir.

Alıntıları Göster
    Hırsızdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alice Glass

çıkıp dışarıyı bi kolaçan et bence

Alıntıları Göster
    Size cin musallat olmuş hocam makul bir ücret karşılığında onları def edecek tılsımlar gönderebilirim kargo bizden ilgileniyorsan PM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taarin

evet aslında karşı evdeki komşunun bir şey isteme ihtimali de var. O an insan düşünemiyor nedense böyle ihtimalleri, hep aklına kötü senaryolar geliyor.

Tabi 4-5 saat önce kapının önünde çingene gruplar taşlı sopalı kavga etmişti. Onunda verdiği tedirginlik var.

Çingenesinde, magandasından, krosundan, kekosundan ve türevlerinden bıkmamak elde değil. En iyisi Marsta yaşamak aga. Mis gibi kalabalıkta değil. Nefes alsak yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathLost

quote:

bizim burada böyle yapıldığına şahit olmuştum belki de zile basıp evi dinlediler ses olmazsa gireriz filan diye

Benim korkum yaklaşık 10 yaşlarında filanken karşı karşıya kalmıştım kapıyı açmaya çalışan hırsızla tabi kaçıp gitmişti ama hala az buçuk korkarım valla

• quote:

Orijinalden alıntı: White Cluster

Hırsızdır.

Alıntıları Göster
    Aynı olayı 1 ay önce her gece yaşıyordum. Saatin 2si 3'ü zilimiz durduk yere çalıyordu. 1 kere de değil üstelik 10 15 dk aralıklarla 1-2 kere çalınıp duruyordu. İşin kötü tarafı annemle beraber yaşıyorum biri olsa sıkıntı. Evet beyler ondan sonra pusu kurdum camın önüne (Giriş kattayız) Kapıya baktım, tam 30 dk boyunca bekledim. Sonunda zil tekrar çaldı, açtım camı ön kapıya bakıyorum kimse yok, koştum ev kapısına delikten bakıyorum kimse yok. Biri gelip basmış olsa, otomatik yanardı kedi geçse bile ışıklar yanıyor çünkü. Neyse bi 10 dakika daha bekledim camın önünde yine çaldı zil, bu sefer aldım elime bıçağı açtım kapıyı dışarı kadar çıktım, yine kimse yok Eve girerken zil tekrar çalıyordu, kızdım ben de söktüm attım zili. Diyeceğim o ki, zilde bozukluk olabilir korkma

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

bizim burada böyle yapıldığına şahit olmuştum belki de zile basıp evi dinlediler ses olmazsa gireriz filan diye

Benim korkum yaklaşık 10 yaşlarında filanken karşı karşıya kalmıştım kapıyı açmaya çalışan hırsızla tabi kaçıp gitmişti ama hala az buçuk korkarım valla

zaman zaman düşünüyorum, yorganın ya da battaniyenin altında yatakta uyur vaziyetteyken pencereden birinin girdiğini farketsem acaba yorganın altına iyice girip uyuyor numarası yapar ve onca malımın çalınmasına göz mü yumarım yoksa ilk önce bağırarak "kim var lan orada!" deyi ışığı açma cesareti mi gösteririm. Allah göstermesin zor bir an olur. Eğer bağırarak ışığı açarsan 3 farklı olasılık olur. Ya anında kaçar, ya kafana sıkar ya da seni bıçakla mıçakla tehtit eder ve alacağını alıp öyle gider.

• Zebani yok!!

• quote:

quote:

quote:

quote:

zaman zaman düşünüyorum, yorganın ya da battaniyenin altında yatakta uyur vaziyetteyken pencereden birinin girdiğini farketsem acaba yorganın altına iyice girip uyuyor numarası yapar ve onca malımın çalınmasına göz mü yumarım yoksa ilk önce bağırarak "kim var lan orada!" deyi ışığı açma cesareti mi gösteririm. Allah göstermesin zor bir an olur. Eğer bağırarak ışığı açarsan 3 farklı olasılık olur. Ya anında kaçar, ya kafana sıkar ya da seni bıçakla mıçakla tehtit eder ve alacağını alıp öyle gider.

İşte karşılaşınca nolcak lan şimdi diyorsun ve korkuyorsun ya o zaman her şey onun elinde ya üstüne atlar tinerci tipli bir herifse yada kaçmaya çalışır ki bizde onu istiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Alex Higgins

quote:

quote:

quote:

quote:

İşte karşılaşınca nolcak lan şimdi diyorsun ve korkuyorsun ya o zaman her şey onun elinde ya üstüne atlar tinerci tipli bir herifse yada kaçmaya çalışır ki bizde onu istiyoruz

Alıntıları Göster
    evdekileri uyandır ve böbreklerini dolaba koy sonra geri uyuyabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Peter Tägtgren

Aynı olayı 1 ay önce her gece yaşıyordum. Saatin 2si 3'ü zilimiz durduk yere çalıyordu. 1 kere de değil üstelik 10 15 dk aralıklarla 1-2 kere çalınıp duruyordu. İşin kötü tarafı annemle beraber yaşıyorum biri olsa sıkıntı. Evet beyler ondan sonra pusu kurdum camın önüne (Giriş kattayız) Kapıya baktım, tam 30 dk boyunca bekledim. Sonunda zil tekrar çaldı, açtım camı ön kapıya bakıyorum kimse yok, koştum ev kapısına delikten bakıyorum kimse yok. Biri gelip basmış olsa, otomatik yanardı kedi geçse bile ışıklar yanıyor çünkü. Neyse bi 10 dakika daha bekledim camın önünde yine çaldı zil, bu sefer aldım elime bıçağı açtım kapıyı dışarı kadar çıktım, yine kimse yok Eve girerken zil tekrar çalıyordu, kızdım ben de söktüm attım zili. Diyeceğim o ki, zilde bozukluk olabilir korkma

Aman hocam Allah korusun. Kimsenin olmamasındansa tinercinin olmasını yeğlerim öyle durumda. Bozuk olduğundan emin misiniz ve sadece gece mi çalıyordu? Zil çalar çalmaz kapıyı açıyorsunuz ve kimse yok! Allah korusun kafayı yerdim öyle durumda ne tırsması on kat yorganla yatardım korkudan

hadi itle, kopukla, tinerciyle yani gözünüzün gördüğü varlıklarla bi nevi mücadele edebilirsiniz ama ya göremediklerinizle? Üç harflilerin sizi korkutması, zilin bozuk olma ihtimalinden daha yüksekti bence.

Bizim zile gelince bozuk olmasının imkanı yok. Şuana kadar tek bir kere bile biri basmadan çalmadı kendi kendine.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.