Şimdi Ara

Saç Ekim Deneyimim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 Aralık Cuma günü İstanbul Esteworld Etiler de saç ekimi yaptırdım. Yaklaşık 3100 greft ekildi. Süreci kısaca yazmak istiyorum

- Sabah 9:30 gibi öncelikle saçlarım kesildi.
    - 10 gibi odaya aldılar. Önce kafamın arkasına yaklaşık 10-12 adet iğne yapıldı. Bu iğneler sürecin en zor kısmı. Böyle bir acı daha önce hatırlamıyorum. İğneyi sokması da, ilacın yakması da, daha sonra iğnenin çıkarılması hepsi birbirinden çok acıtıyor. Ve kafanızın arkasında bu işlem yaklaşık 10-12 kez tekrarlanıyor.
    - Lokal anesteziden sonra derinizin altına bir sıvı enjekte ediyorlar. Yapılan hiç bir işlemi korkmamak için sormadığımdan eksik bilgi veriyorum kusura bakmayın. Bu sıvıları enjekte ederken hiç acımıyor çünkü biraz önce acıda zirve yapıp lokal anestezi olduğu için bundan sonra bir şeyi hissetmiyorsunuz
    - 10 dan 12:30 a kadar kafamın arkasından saç kökleri alındı. Burada da bir şey hissetmiyorsunuz. Bunların hepsini ekimde çalışan hemşireler yaptı.
    -12:30 dan 13:30 a kadar yemek molası verildi. Ekimdeki hemşirelerden biri size yemekhaneye kadar refakat ediyor, masaya oturtuyor. Yemekhane görevlisi tepside yemeğinizi getiriyor. Ekime babam da benimle birlikte gelmişti. Ona da yemek vermeleri hoş bir davranış oldu
    - Yemekten sonra plastik cerrah geliyor. Kafanıza ekim yapılacak alanları çizip saç çizgisini çektikten sonra nerelere ekim yapılabileceğini soruyor. Burada karar size kalmış. Bende ön kısımlarda oldukça, tepe de ise orta derecede açılma vardı. Her yere yayılırsa seyrek bir görünüm olacağı söylendiği için ön bölgeye tamamının ekilmesine karar verdim
    - Hemşire tarafından kafanızın arka tarafına vurulan iğneler bu sefer kafanızın ön tarafına yapılıyor. Aynı acı burada da tekrar ediyor. Gerçekten dayanılmaz bir acı.
    - Lokal anestezi den sonra yine kafanızın ön kısmına da yine sıvı enjekte ediliyor.
    - Plastik cerrah sizi bu sefer sırt üstü yatırıp (bundan önceki süreçte yüz üstü yatıyorsunuz) kafanızda saçların ekimi yapılacağı kanalları açıyor. Sökülen kıl sayısı kadar kanal açması gerektiğinden işlemi sayıyor ve pek konuşmuyor bu yüzden
    -Kanal açıldıktan sonra 3 hemşire yine sırt üstü vaziyette aynı anda 3 ü birden kökleri yerine yerleştirmeye başladılar. Tüm işlemler saat 18 de bitti
    - Sırt üstü yattığım süre bana işkence gibi geldi. Boynumun altına koydukları küçük yastık boynumu aşırı derecede ağrıttı. Boynumda bir problem olmamasına rağmen, kafamın arkasının bandajlı olması ve kafama dair hiç bir şey hissetmemem nedeniyle kafamı tam olarak yastığa yerleştiremedim ve felaket ağrı yaptı, dayanılmaz bir ağrı. 5 dakikada bir hemşirelerin işini durdurup yastığı düzelttim
    - Ekinde benden normalin üzerinde kan aktı. Bazen kanlarım kollarıma kadar sıçradı. Plastik cerrah bile benim aşırı derecede kanadığımı söyledi
    - Aşırı derecede kan kaybetmeme rağmen hiç bir uyarı yapılmadı. Cuma günü iş çıkış saatine denk geldiğim için Avcılar a kadar iki saat araba kullandım. Kimse araba kullanmayın demedi. Eve geldikten sonra yemek masasında tansiyonum düştü ve bayıldım. Yaklaşık 1 dakika baygın kalmışım. Ayıldıktan sonra bana verilen kart vizitlerden ilkini aradığımda telefonun kapalı olduğunu gördüm. İkinci kart viziti arayıp ulaştığım görevliye durumu anlattım. Durumuma oldukça şaşırdı. Sorun varsa hastaneye gidin dendi. Bu olaydan yaklaşık iki saat sonra tuvalette de çok kısa bir baygınlık geçirdim. Zor tutunup ayakta kaldım
    - İlk gece de uyumak işkenceydi. İki yastıkla sırt üstü yatmak zorundasınız. Asla sırt üstü yatamadığımdan sürekli uyanarak kısa bir uyku geçirdim.
    - Verilen kafa bantını mutlaka takın. Arap turistlere benzerim deyip takmamazlık etmeyin. Kafanıza enjekte edilen sıvı alnınızı ve gözünüzü şişirebilir. Bol su için, verilen buz torbasını sürekli tatbik edin ve kafanızı pek fazla eğmeyin
    - Ekimden sonra size bir kit veriliyor. Bu kitin içinde dikkat etmeniz gerekenler, ilaç kullanım bilgileri, buz torbası,reçete ve o gece kullanmanız gereken ağrı kesici ve aspirin mevcut. Akşam akşam eczane aramanıza gerek yok.
    - Ertesi gün yani Cumartesi günü tekrar kliniğe gittim. Pansuman yapılıp kafamın arkasındaki bandajı söktürdüm. Plastik cerraha da göründükten sonra eve döndüm
    - Yarın (Pazartesi) yine aynı klinikte ilk yıkamayı yapacaklar

Özetle ilgi alakalarından memnun kaldım. Ancak aşırı kan kaybımdan dolayı hiç bir uyarıda bulunmayıp akşam bayılmam hanelerine eksik puan yazdırdı.

Saç ektirmek istiyorsanız mutlaka ekim videolarını seyredin. Ben seyretmediğim için pişmanım. Gerçi seyretsem kesinlikle vazgeçerdim. Bu kadar kanlı ve acılı bir işlem olacağını hiç ummamıştım.

• Bu ekilen her saç böyle çim adam gibi mi oluyor yoksa elvis gibi saçın olma ihtimalide var mı ? 16 yaşında başlayınca dökülmeye 21 de pek saç kalmadı hep uzun uzun saçlarım olsun istedim. benim arka 50 lik amcalarla yarısıyor ön ise 35 lik abilerle kaç lira tutar acaba ?
  • BerlinDuvarındakiÇatlak kullanıcısına yanıt
    çim adam olmaması için belirli bir eğimde ekiyorlar diye biliyorum. eskiden çim adam çok olabilir ancak son 2-3 yılda ülkemiz bu konuda çok gelişti. şu ana kadar ekilen saç örneklerine baktığımda orjinalinden hiç farkı yok gibi
  • Fiyat ne verdiniz siz ? Param cokda islemden sonra is hayatimi etkiler diye korkuyorum aci kac ay suruyormus ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BerlinDuvarındakiÇatlak kullanıcısına yanıt
    4500 verdim. İstanbul daysanız Boğaziçi Tıp Merkezi (Beşiktaş ta Sait Çiftçi hastanesi yanında) kampanya yapmıştı 2500 TL ye kadar düştüler ancak güvenemedim ve çok daha fazla fiyata Esteworld te yaptırdım. Bence imkan varsa kaliteli bir yerde yaptırmakta fayda var. Ben Cuma günü yaptırdım. Salı günü işe başlayacağım. 10 gün kadar belli oluyor sanırım sonra yavas yavas düzelmeye başlıyor. 10. gün kabuklar artık dökülmüş oluyor diye biliyorum. Ben henüz 3. gündeyım. Bir rahatsızlık yok, ağrı sızı yok. Sadece şişme korkusundan verilen bantı sürekli takıyorum. Yaptırmayı düşünürseniz Perşembe ya da Cuma dan yaptırın. Cumartesi yaptırırsanız Pazar günü değil Pazartesi pansuman yaptırmak zorunda kalırsınız.
  • Eyv. Hocam tesekkurler ankarada yaptircam ben malum ev orada ama henuz karar vermedim. Siz daha sonra bu konuya before after yaparmisiniz ? Ne kadar faydasi olmus gorelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • katalitiksoba K kullanıcısına yanıt
    süreci çok güzel özetlemiş. bende 26 aralık cuma günü aynı süreçten geçerek operasyonu tamamladım ve şuanda 3.günümdeyim. hiçbir ağrı sızı yok. 1800 kök nakli yapıldı ve istediğime %90 yakın bir görüntüde ekim yapıldı. ağrı-sızı, kanama, şişme vb gibi durumlar yok çok şükür, şimdi kabuklanmasını bekliyorum :) ilk günden beridir de ilk kez eve girdim oturuyorum. iki gündür dışarıda geziyordum. Bende daha iyi fiyatlar almıştım ama güvenemediğim bir yere gitmektense daha fazla para verip içim rahat etsin istedim.böylede reklamını yapıyormuş gibi oluyorum belki ama bende uzun süre araştıranlardan biri olduğum için, bu tür yorumların yararlı - yol gösterici ve cesaretlendirici olduğunu farkındayım. ilk o iğneler vurulurken katlandığınız acıdan sonra, 15 gün görüntü kirliliğine katlanırsanız, kalan her gününüz güzel geçecektir. bu arada yıkama konusu bana sıkıntı oldu, size olurmu bilmem. kafanızı öne eğmeden yıkamanız gerek. benim gibi şehir dışında yanlız yaşıyorsanız bu konuda sıkıntı yaşayabilirsiniz. mutlaka birinin yardımı ve uygun ortam gerekli @katalitiksoba

• AlicanSa A kullanıcısına yanıt
    Benim ekim yapılan klinik iş yerime 5 dak. yürüme mesafesinde olduğu için ben kabuklar dökülene kadar her öğlen klinikte yıkattım. Bu nedenle o süreci rahat geçirdim @AlicanSa
  • Geçmiş olsun bende ektirdim resimleri paylaştım forumda şuan ne durumda saçınız döüklemleer oldumu kabuklanma varmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.