2016'da beri kullandığım 62 kez şarj ettiğim Sinbo SHC 4365 model pilli saç kesme makinesinin Ni-Cd (600mAh) pilinden(içinden çıkan orijinal) artık verim alamaz oldum. Öncelikle elimde olan NiMH pillerden (1300/2100mAh) cihazdan çıkarmadan şarj ederek kullanmaya devam etmek istiyorum. Cihazın içindeki mevcut şarj entegresi 15h@60mA ten çalıştığını varsayıyorum. 1-1300mAh AA NiMH ı taktığımda çalışıyor. Ancak şurada yazan makalede overcharge durumundan söz ediyor. C/10 u 130mA olduğuna göre 20h te şarjı deniyeyim mi? "Nickel- and lithium-based batteries require different charge algorithms. A NiMH charger can also charge NiCd; a NiCd charger would overcharge NiMH. Do not leave a nickel-based battery in the charger for more than a few days." 2-Benzer 1000mAh Ni-Cd pili şurada buldum. Ancak kapasite farkı olduğu için pili tam kapasite kullanamayabilir miyim? Elimde Ni-Cd charger yok. Klon Imax B6 şarj aleti var. Pil yatağı hazırlamak zor geliyor ve Ni-Cd şarj algoritmasına(klonun) güvenmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Yardım için teşekkürler. |
Saç kesme makinesi için Ni-Cd yerine pil
-
-
Şarjda akım miktarını 1/10 olarak kullanın. 600mA için 60 mA -1000mA için 100mA - 1300mA için 130mA gibi...
Ortalama pili 9-10 saat şarjda tutun. Süre uzadıkça pilin yaşam ömrü kısalır (Over Charge)
Pil bitmeden Ni-MH /Ni-CD (hafıza tutma özelliğinden) dolayı tekrar şarj etmeyin. 1000 mA-1300 mA civarında şarjlı pil kullanabilirsiniz.
Pilleri çok sıcak ortamda veya güneş altında bırakmayınız.
Kolay gelsin..
-
Hafıza tutma olayı nedir hocam ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ni-MH ve Ni-CD pillerin şarj/deşarj döngüsü tamamen pil bitmeden/boşalmadan şarj edilmeyeceği karakteristiği dir.
Başlıktaki soruda da 1000 kez olması gereken şarj/deşarj döngüsü, 65 şarj da pil ömrünü tamamlamış.
Pil aşırı sıcakta kalmışsa veya tam boşalmadan şarj edilmişse; boşalmayan kısmının bir daha şarj edilemeyeceği, kristalleştiğinden dolayı (hafıza etkisi) gerçekleşir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 22 Ekim 2023; 22:51:19 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X