Şimdi Ara

BMS kartının tekleme ve başlama sorununun çözümü. Laptop pilleri ile süpürge ve matkap çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop pilleriyle matkap yada süpürge çalıştırmaya kalktığımızda bms kartı DC motoru çalıştırmıyor. Bunu düzeltmek için aşağıdaki fotoda işaretlediğim transistorün iki bacağına 22uf bir kapasitör takarak (Tam hatırlamıyorum fakat 25v yada 35v kutuplu kullandım) motorun ilk kalkışındaki anlık yüksek akım çekme durumunu çözebilirsiniz. Ben bunu şarjlı süpürgede yaklaşık 5 aydır sorunsuz kullanıyorum. Yaptığım testlerde balanslı şarj ve deşarj işleminde hiç bir sorun yaşamadım. Piller eşit şekilde şarj olmaya devam ediyor. Belki birinizin işine yarar diye bu fotoğrafı paylaşıyorum.

ÖNEMLİ NOT: Laptop pilleri matkap yada süpürge için uygun piller değildir patlar,çatlar,yanarsa sorumluluk size aittir. Ben bunu göze alarak denedim bilginize.

BMS kartının tekleme ve başlama sorununun çözümü. Laptop pilleri ile süpürge ve matkap çalıştırmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunathebarbarian -- 15 Şubat 2021; 21:2:38 >

• Merhaba peki kapasitor + ve - kutuplarini neye gore bagladiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiyakamoz -- 17 Haziran 2022; 0:21:2 >
  • asiyakamoz A kullanıcısına yanıt

14.4v süpürgeme 50v 22uf takmışım. Yaklaşık 1 yıl kadar olduğu halde sorunsuz kullanıyorum. Matkapta kullanacaksanız zorlandığı zaman sorun çıkartma ihtimali var fakat süpürgede sorunsuz çalışıyor. Fotoğraftan kutupları ve nereye takılacağını görebilirsiniz.

BMS kartının tekleme ve başlama sorununun çözümü. Laptop pilleri ile süpürge ve matkap çalıştırmakwww.hizliresim.com
    6rse6t4.jpg
    https://www.hizliresim.com/6rse6t4

• 3S 40A kart var elimde. düzgünce bağladım. ama çıkıştan elektrik alamıyorum. OV ve 12,6V uçlarını ölçtüğümde 12.4 V değer alıyorum. Yani kartta akım var. acaba kısa devre korumasına falan mı girdi? Acil yardım dostlar

• projekta kullanıcısına yanıt

En sorunlu bms onlar. Ben 5'li paket alıyorum hep. Bir tanesinde illaki bahsettiğiniz sorun oluyor, hiç şaşmaz. Ancak mecbur, o amperde başka bms yok. Aç-kapa sistem ise 3s60a bms bakın derim. Ancak matkap gibi hız ayarlı ise, 3s60a olanlar çalışmaz. Hiç yanaşmayınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.