Şimdi Ara

Saç Kurutma makinesi yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar saç kurutma makinası alcam geçen bi tane aldıydım elk faturası baya fazla geldi böyle tasaruflu bişey varmı yardım edermisiniz ?

• Saç kurutma makinesi ile evi ısıtmıyorsanız, bu kadar sorun etmeye gerek yok.
    Günde 5 dakika çalışmasından bir şey olmaz.İçinde sadece rezistans olduğu için verim diye bir şey de yok.
    Şofben, ütü, buzdolabı gibi cihazlara dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

Saç kurutma makinesi ile evi ısıtmıyorsanız, bu kadar sorun etmeye gerek yok.
    Günde 5 dakika çalışmasından bir şey olmaz.İçinde sadece rezistans olduğu için verim diye bir şey de yok.
    Şofben, ütü, buzdolabı gibi cihazlara dikkat edin.

Ama sigortaya baktm acıp acınca baya fazla sayyıyo sayaç acmaynca cok yawaş
  • Doğrudur.Saç kurutma makinesi çok güç harcayan bir alet.Ütüye yakın güç harcar ama 5-10 dakika çalıştığı için faturaya katkısı çok olmaz.
    Hatta örnek verelim.2000W'lık saç kurutma makinesi, her gün 10 dakika, en yüksek güçte çalışsın.
    Harcanan toplam güç = 30 gün * (2000wh/6) = 10kW Bu da 3TL civarı olarak yansır faturaya.

Bir de her gün banyo yapıldığını, termosifon çalıştığını düşünelim.Suyun 2KW'lık termosifon ile yaklaşık 1 saatte ısındığını düşünelim.
    Termosifonun harcadığı toplam güç = 30 gün * 2000Wh * 1 saat = 60kW bu da 18TL oluyor.
    2kW'lık ütü, ortalama 1kW'lık buzdolabı, 2kW fırın vs gibi araçları da hesaba eklerseniz, saç kurutma makinesinin önemi çok azalıyor.

Yine de tasarruf tasarruftur derseniz, düşük ısıda çalıştırabilirsiniz.1. kademede iken yarı güçte ve yeterli sıcaklıkta çalışır.3TL , 1.5'TL'ye iner.
    Isıtmasını kapatırsanız 0.5TL'nin de altına iner ama hasta eder

• oha ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saç kurutma işi hangi 5 dkya sürüyormuş merak ediyorum ha belki saçını yapıyorsundur olabilirde. ama diğer türlü tut bırak kardeşim fazla takma bu kadar ufak şeyleri
  • Teşekkürler rahatladım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tam inci sözlüğe bir caps olcak konu.
    Anlayamadığım kısım şurası;
    Bu durum da bu saç kurutma mankinası bir lüks oluyor. 5dk da sacları kuratacağımıza 1 saat sacımıza havlu sarıp oturmak daha mantıklı o zaman.
    Her lüks'ün bir de gideri vardır.
    misal şuan ben class A bir amfi yapmak istiyorum. Sistem bekleme durumundayken bile maksimum akım cekmekte, hatta yapmak istediğim model Ras-10 daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlar ya da analarlar.söylenene göre küçük bir soba deniyor.
    Ama ses kalitesine bakınca cidden güzel bir tasarım. Ama enerji tasarrufu kısmı hiç güzel değil.
    Fakat bişileri kullanacaksak bir takım şeyleri göze almamız gerekiyor demektir.Bu durum cidden can sıkıcı. Eğer o bir ihtiyacsa kullanılmalı bence ufak ayrıntılar bir süre sonra problem olmaya başlıyor.Yanlış anlaşılmasın bu durum cevremde de var ondan dolayı fikirlerimi belirtmek istedim...
    Kolay gelsin,tasarruflu günler.

• sen ne dion :D
  • Verim ne alaka ? Kaç watt güç ile calisiyorsa o kadar elektrik harcar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu küçük ev aletleri bölümüne açılsa daha iyi olurdu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.