Şimdi Ara

sac ve plexi laptop soğutucusu mod [plexi soğutucu bitti] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
9.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Hmmm demek aseton işe yaramadı... O zaman uhu dene. O da olmazsa tiner dene. O da olmazsa zımpara yap :) Hiçbiri işe yaramazsa sağlamlığı dolayısıyla pleksiye tapınmaya falan başlamamız gerekecek

zaten kafamada yatmamıştı.fakat aseton a 1.5tl verdim nolcak şimdi
    şaka bi yana jackassi çizdim led deliklerini açtım birazdan kablajına gireceğim.fotolar gelir 1 saate

• aslında çizim ve ışıklandırma erken bitmişti.ben akşamı bekledim ki ışıklandırma ve çizimler daha iyi çıksın işçilik belli olsun
    sizi fotolarla başbaşa bırakıyorum;

sac ve plexi laptop soğutucusu mod [plexi soğutucu bitti]

• Güzeeeeeeeeeeel
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Güzeeeeeeeeeeel

üstad saol yaptık işte bişeyler

üst kısım kaldı.aseton işini bıraktık.daha başka ne yapabiliriz?gidem sprey boya alam mı
  • fan kontrolcümüzün potansı sizlere ömür olduğu için fanlara aç kapa yapma için buton koymuştum.bir butonda ışıklar için koymaya karar verdim.
    yarın zman ayırabilirsem sprey boya almaya gideceğim.aslında reklamcılarda sticer varmış istediğin şekilde basıyorlarmış ondan mı yapsam diye aklıma geldi ama fan delikleri olduğu için herhangi bir şekil konulamaz düşüncesindeyim.bir anlamı olmaz. üst kısımda hala kararsızım
  • O fanlar nasıl öyle yaa 30v ben 12 den yükseğini görmemiştim şimdiye kadar.

Kaç cm onlar nereden ve ne kadara aldın merak ettim o fandan 12 kullansam buzdolabı etkisi yaratır herhalde :)

birde fan kontrol devresi yaparak kontrol etmeyi dene fanlarını ufak şekilde hazırlayıp kamufle edersin
    Potans tek başına dayanamamış garibim

Benim Masaüstü için yaptığım kontrolcüler var ikisi çalışıyor ikisi çalışmıyor onları parçalayıp çalışanları soğutucuma takmayı planlıyorum masaüstüne sonra hazır almayı düşünüyorum

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HTrmn -- 14 Ağustos 2010; 13:16:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GsliKahraman

O fanlar nasıl öyle yaa 30v ben 12 den yükseğini görmemiştim şimdiye kadar.

Kaç cm onlar nereden ve ne kadara aldın merak ettim o fandan 12 kullansam buzdolabı etkisi yaratır herhalde :)

birde fan kontrol devresi yaparak kontrol etmeyi dene fanlarını ufak şekilde hazırlayıp kamufle edersin
    Potans tek başına dayanamamış garibim

Benim Masaüstü için yaptığım kontrolcüler var ikisi çalışıyor ikisi çalışmıyor onları parçalayıp çalışanları soğotucuma takmayı planlıyorum masaüstüne sonra hazır almayı düşünüyorum

Edit:İmla

fanlar 6cmx6cm .

plc kontrol kartlarının soğutucusu yani heryerde bulunmaz bende iş yerinden almıştım olaki lazım olur diye.valla bi ihtimal benimkilerden panocularda belki bulabilirsin yada plc cilerde.çıkma mıkma verirler yani fan satışı yapmazlar çünkü bu fanları plc kontrol kartlarına takıyorlar.normal fanlardan pahalılar.made in hungray yada germany ona göre çin takılmıyorlar

6cmlik yeterde artar soğutucu için.büyükleride var fakat hiç alıp kullanmadım ve kaç v la çalışırlar bilmem.performansını tahmin edebiliyorum

artık kontrol devresi yapacağımı zannetmiyorum çünkü oyunlarda açık webde kapalı gerek görmedim ilk başta potans koydum tecrübe kazandım baktım olmuyor butonu taktım.yarın vakit ayırabilirsem 2.butonuda takacağım.

plexi soğutucumuzun son aşamalarındayız büyük bir ihtimal haftaya hafta sonuna varmadan biter

edit yapılmış ancak son cümlede hata var. "soğotucuma = soğutucuma" o kadar kasmaya gerek yok yanlışsa yanlış anlıyoruz

• 2. butonda eklendi.
    plexinin üstten görünüşü köşeler çok vasat durumda. aslında plexinin üstü hoşuma gidiyor cam gibi şu buzlanma olayı olmasa daha iyi olacaktı ama olmadı.iyi kamufle etmek lazım.

• Şimdi bu fanlar paralel bağlı değilmi_?
    ve sen güç girişi bölümünde + uca bir anahtar koyudn :)

Peki anahtardan kapattın ama trafo hala çalışıyor o zaman ısınmıyormu elektrik alıyor ama veremiyor_?

Anahtarı nereye koymak iyi olur trafoda sonraya mı önceyemi_?

Adaptörle yaparsak bilmiyorum adaptöre zarar vermemek için falarla birleştiği yere koyacağız ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: GsliKahraman

Şimdi bu fanlar paralel bağlı değilmi_?
    ve sen güç girişi bölümünde + uca bir anahtar koyudn :)

Peki anahtardan kapattın ama trafo hala çalışıyor o zaman ısınmıyormu elektrik alıyor ama veremiyor_?

Anahtarı nereye koymak iyi olur trafoda sonraya mı önceyemi_?

Adaptörle yaparsak bilmiyorum adaptöre zarar vermemek için falarla birleştiği yere koyacağız ama

fanlar paralel bağlı , anahtar yeri pek önemli değil ister başa koy ister sona kablajını yaptığın fanların ve trafodan gelen ucun nasıl müsade ederse o şekilde yap.ben fanlara enerjiyi verdim sonrasında buton koydum.

şöyle düşün bir elektrik hattamız var

+_____________/ __________________X____X____X___X___X____ -

x ler fanlar olsun şekilde seri bağlı oldu ama fark etmez mantık aynı.+ dan sonra yukarı olan dal butonumuz olsun şuan açık vaziyette __/ __ bu ile gösterdim kapalı olduğunda mandal aşağı basar ve _____ olur.yani elektrik iletilir.fanlar çalışır.mandalı açarsan elektrik kesilir ve trafo hazır şekilde bekler fakat ısınmaz.çünkü elektrik iletilmiyordur.trafo üzerinden amper geçince ısınır amperide fanlar çekeceğinden fanlar çalışmadığından trafon ıısnmaz.butonun yeri fark etmez isterse ;

+____________________________X____X____X___X___X_______/ ____ -

olsun.sondaki butona basılmadığı sürece mandal aşağı kaymaz ve elektrik iletilmez.

sen adaptör temin etmeye bak fanlarıda alınca gerisi kolay.
    bu arada adaptör bulamadın diye trafoya sarılma hemen.soğutucunun diğer işlemlerini yaparsın yine adaptör aramaya devam edersin.en son adaptöre bakarsın buluncada onu takarsın işin biter.

• akşam şöyle bir düşüne duruyordum "soğutucunun üst kısmı kaldı ama ne yapsak" diye.gündüzünden rachadell arkadaşımızın yaptığı everst kasayı incelemiştim.kasaya boya yapmış ama boyanın üstünede siyah yapışkanlardan yapmış.gayette iyi durmuş.bende şu sticer işini düşünmedim değil ama tek renk olarak aklıma yatmamıştı.plexinin üstünü komple siyah yapma kararı aldım.bugün zaman bulup tabelacılara uğrarsam siyah alıp yapıştıracağım.kablolar komple gizlenmiş olur.son kezde toplarım.artık bitsin soğutucu çok zman geçti.
  • 50cmx35cm lik parlak siyah folyaya 5TL verdim.pahalı gibi geldi ama aldım.
    hemen soğutucumuzun üzerine yapıştırdım.aynı zmanda fanlarımızın marka etiketlerinin üzerlerinide kapladım gayet iyi oldu.eskisine nazaran gayet iyi.biraz hava kabarcıkları kaldı ama onlarda pek engel teşkil etmiyor.yada hava kabarcıklarını bırakmadan bir yapıştırma yöntemi var mı bilmiyorum ancak folyoyu yapıştırırken çok uğraştım.

plexi soğutucumuz artık bitti üzerinde bir değişiklıik yapacağımı sanmıyorum bu şekilde gayet iyi.sonunda bitmiş bir şekilde fotolarla başbaşa bırakayım sizi ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 15 Ağustos 2010; 17:05:48 >

• cok guzel bi calisma olmuspiyasadaki cogu laptop sogutucu fani bataryaya denk geliyor(17'' icin).istedigin yere fan koymak cok guzel bi calisma..Hele bu sicaklarda zorunluluk..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrtrkgvn

cok guzel bi calisma olmuspiyasadaki cogu laptop sogutucu fani bataryaya denk geliyor(17'' icin).istedigin yere fan koymak cok guzel bi calisma..Hele bu sicaklarda zorunluluk..

teşekkürler

kendim şahsen electro world de coolermaster in soğutucusunu inceledim 50tl fiyatıydı ve performansı bence yok denecek kadar azdı.bende kendim yapma kararı aldım.şimdi performansa diyelecek laf yok.

• Güzel olmuş fakat merak ettiğim bir konu var:Fazla ses çıkartıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Your Life İs Mine

Güzel olmuş fakat merak ettiğim bir konu var:Fazla ses çıkartıyor mu?

teşekkürler.
    normal satın alınan gücünü usbden alan soğutuculara göre tabiki sesi çok.ancak soğutucu üzerinde 2 adet buton bulunuyor. fanları ve ışıklandırmayı açma kapama yapmak için.oyun oynadığım zaman fanları açıyorum oyunun sesi soğutucunun sesini bastırdığından bir problem olmuyor.oyun oynamaz webde takılırsam kapatıyorum.
  • Arkadaşlar o dremelin ucuna takılan saçı kesmek için kullanılan aletten şarjlı matkaba taksak olur mu ? Bu arada çook güzel olmuş hocam ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreeKocc -- 19 Ağustos 2010; 17:48:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrepppkralll

Arkadaşlar o dremelin ucuna takılan saçı kesmek için kullanılan aletten şarjlı matkaba taksak olur mu ? Bu arada çook güzel olmuş hocam ..

teşekkürler.

şarjlı matkabın çeşitleri var.ilk önce şarjlı matkabından bahset.bosch marka ise kaliteli bir şey işe deviri yüksek ise olabilir ama çin malı ise deviri düşük olacağından kesiceğini zannetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RM36CB

quote:

Arkadaşlar o dremelin ucuna takılan saçı kesmek için kullanılan aletten şarjlı matkaba taksak olur mu ? Bu arada çook güzel olmuş hocam ..

teşekkürler.

şarjlı matkabın çeşitleri var.ilk önce şarjlı matkabından bahset.bosch marka ise kaliteli bir şey işe deviri yüksek ise olabilir ama çin malı ise deviri düşük olacağından kesiceğini zannetmiyorum.

Bosch hocam .. Normalde fayans felan delebiliyorum .
  • quote:

Bosch hocam .. Normalde fayans felan delebiliyorum .

benim matkap 3000 d/dk.şarjlının bu kadar gücü varsa belki delebilirsin.

elimdeki güç kaynağım sizlere ömür.arızalandı.sallayınca düzeliyor bazen düşüyor sonra kafasına göre takılıp çogalıyor.bazende potansı 0 kademesine almama rağmen 3-5v veriyor.arızasını gidermekle uğraşmadım.aslında test işinede yarıyordu ama

tabiki aklıma yeni bir fikir geldi aslında değişiklik yapmayacaktım ama hem güç kaynağı yandı hemde yanmasıyla birlikte yeni bir fikir aklıma geldi.aslında bu fikri aklıma getiren şey ;

bi arkadaş saolsun.dedi kullanmıyorum al felan.(hemen aldım) güç kaynağının bozulacağını tahmin etmedim ama tamda denk geldi.
    şimdi soğutucumuzdan 3m kablo çıkıyor ve güç kaynağına gidiyordu.soğutucuyu kucağımda kullandığımdan 3m kablo soğutucuya direk bağlı olduğundan toplama eziyeti vardı.şimdi bu olay ortadan kalkacak.nasıl mı işte böyle

elimde eski psumdan kesilmiş bir gün lazım olur diye saklanmış molexler vardı ve o gün geldi çattı

artık yarına kaldı.ama güzel olacağından eminim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.