Şimdi Ara

sac ve plexi laptop soğutucusu mod [plexi soğutucu bitti] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
9.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senin iş güzel gidiyor. Süper. Bu kadar beklemiyordum ama birkaç önerim var tabi

1) Şu konuştuğumuz X boya mevzusunu kesin yap. O kablolar bütün görüntüyü öldürüyor
    2) Fan kontrolcü çok şukela olmuş. Beğendi ben. Ama bir öneri: Şu 50'li CD kutularının içinden çıkan beyaz süngeri fan kontrolcünün devre kartını saklamak için kullan. Daha şık durur. İstersen siyaha boyayıp takabilirsin daha uygun olur. Hiç önem vermiyorsun estetiğe hiç... Cık cık...
    3) Kablo tutucu için arka panele ortası delik küçük bir pleksi parçası takabilir ve kabloyu o delikten geçirebilirsin. Kablonun gezinmesini engeller. Sardığımda nereme napayım diye soruyorsan aynen şöyle diyorum bak: "amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan sen de" O kadar fanteziye gerek yok be olm nerde gördün kablo tutucusu olan soğutucu tablet? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: RM36CB

quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Bak sayıyorum mazeretlerimi dinle:

1) Kasayı açmaya o kadar üşendim ki kablo toplama işini şimdilik askıya aldım
    2) Son zamanlarda Sketchup programım tamamen yenileyeceğimiz banyomuza adandı. Ev modeli çıkartıyorum. Güzel de oldu ama bilgisayar için tasarıma zaman kalmıyor
    3) Yarın (pazar) GTX470 gelecek. Onu takarken açıcam kasayı o ara bakmayı düşünüyorum
    4) PSU'nun kabloları kısa kalıyor. Uzatmakla uğraşmak istemiyorum. Uzun iş. Saklayabildiğimi saklayacağım, saklayamadığımı siyah dekoratif bantla sarıp bir yerlere tıkıştıracağım.
    5) Şu ana kadar bulduğum çözümlerin tamamı göze kötü göründü. Daha estetik bir çözüm düşünüyorum bu aralar. Bulunca bomba ile döneceğim. Beni bilirsin acele etmem bu işlerde idealist adamımdır

Senin işler nasıl gidiyor?

neyse..
    tek boyama kaldı.plexi bitiyor sonrada sac a geçeceğiz.çizim işi kafama pek yatmamıştı zaten en iyisi ben soğutucunun üstünü krom rengine boyayayım.böyle daha iyi olacak gibi

Sende estetik yok hacı... Kendine güzel sanatlar fakültesinden bi kız arkadaş bul acele! Pleksi üstüne krom mu? Öğk! Olmaz! Olmamalı! Sakın! Aman! Bari zımparayla aşınıdır asetonla da sil üst taraftaki pleksiyi beklet öylece biraz "buzlu pleksi" olsun hiç olmazsa... Krom ne yahu? Olmamalı öyle bişey. Ya X yap ya buzlandır. Zaten bazı yerleri buzlanmış, yazılar da buzlu gibi duruyor, bari üst taraf da buzlu görünsün. Aslında bence en güzeli Şu X şeklini bantlarla oluşturup ortasını buzlandırmak, kenarlarını da siyah yapmak ama senden el işi istemeyeceğim bir daha. Sallamıyosun

• hahahha
    benimki özel

quote:

nerde gördün kablo tutucusu olan soğutucu tablet? :)

sen hiç 30vdc ile çalışan soğutucu tablet gördün mü? ilk ben yapıyorum
    üstad bugün neşen yerinde

hala elimde çizimim yok ve hala çizim bekliyorum.bencede krom olmaz.bant demişsin güzel demişsin.kağıt bantla çok iyi olur.ama çizim şart.vaktim yok diyorsan ben çizeyim tamam kablolara taktın ve işlem yapmadan durmayacaksın.ama bana x işareti pek yatmadı acaba üst kısmı komple siyah mı yapsak? yan ayaklarda da çıtalardan dolayı buzlanma olmadı değil.soğutucunun yanlarınıda 5mm olcak şekilde tam çıtaların bulunduğu kısımdan siyah boya ile geçsek nasıl olur? buzlanmaları örtmüş oluruz.

• Siyah sanki işin esprisini biraz bozar gibi geldi bana. Sac da siyah olacak her yer simsiyah :S Üst paneli buzlu görünümde yapma fikrini beğenmedin mi? Bence güzel olur yahu... Alttan mavi ışık da vurdurursun tam buz küpü gibi görünür... Soğutucu formatı ile çok uyumlu bir konsept olur. Konsept tasarım deyip adını da Fanboy'dan IceQube olarak değiştiririz IQ hani... Zekice tasarım ya... Bu da benim zekice fikrim
  • quote:

Siyah sanki işin esprisini biraz bozar gibi geldi bana. Sac da siyah olacak her yer simsiyah :S Üst paneli buzlu görünümde yapma fikrini beğenmedin mi? Bence güzel olur yahu... Alttan mavi ışık da vurdurursun tam buz küpü gibi görünür... Soğutucu formatı ile çok uyumlu bir konsept olur. Konsept tasarım deyip adını da Fanboy'dan IceQube olarak değiştiririz IQ hani... Zekice tasarım ya... Bu da benim zekice fikrim

mavi ışık almam çok zor.semtte zaten yokta ilçeye indim karaköy e yada kadıköy e gitmen gerekiyor dedi.ki şu sıralar hiç oralara yolum düşmez.mavi ışık olayı yatacak gibi görünüyor.mavi ışığı bende çok istiyordum hatta elektro world de pioner in bi plexisini gördüm ordan hasta kaldım.

x işaretini ben yazıcıdan çıkardım fotoları koyarım birazdan.buzlanma olayını aseton vs ile yapacaz deme sakın.nedenini anlatmama gerek yok sanırım.bence sprey boya ile boyamak daha mantıklı.

fanboyuda değiştirmemiz için sanırım sol ayağı yerinden kırmamız gerekiyor kırar yenisini keseriz problem değil.

son olarak x i mavi ile boyayabiliriz.siyah şart değil.mavide çok çırtlak mı olur? xi kaldıralım üstü komple boyayalım ama hangi renk?

•  sac ve plexi laptop soğutucusu mod [plexi soğutucu bitti]

kablolar her halükarda dışarda kalıyor o yüzden x i yapmamız anlamsız olur.fakat mavi ile üstünü boyayıp iceqube yazarsak iyi olabilir bana sıcak geliyor
  • thunderwatcher hocama katılıyorum bence de buzlu yap alttanda led çok güzel olur. kadıköy e gitmen gerekiyorsa led için led işini biraz bekletirsin olur biter.
  • Hoca sen iyice bi karantina alanında yaşıyorsun yahu... Ben hala buzlandırma fikrini denemeni öneriyorum. Elinde mutlaka bir parça artık pleksi kalmıştır. Onun üzerinde dene, sonucu beğenirsen bütüne uygularsın. Spreyle boyarsın bayamasına da buz efektini alamazsın. Üst kısım orijinal kalacak, üst panelin alt tarafını buzlandıracaksın. Yani soğutucuya normal koşulda yukarıdan bakarken önce parlak bir pleksi, sonra buzlanmış yüzeyi göreceksin. Böylece derinlik efekti yaratılmış olacak. Elimde pleksi parçası olsa yapıp göstericem. Ben de kendi yan panelime buzlandırmayla motif yapıp led ile parlatmayı planlıyorum. Henüz motif seçemedim seçince dalıcam. DragonAge Origins oyununun ejdarhasını düşündüm ama emin olamıyorum.

sac ve plexi laptop soğutucusu mod [plexi soğutucu bitti]

• quote:

Hoca sen iyice bi karantina alanında yaşıyorsun yahu... Ben hala buzlandırma fikrini denemeni öneriyorum. Elinde mutlaka bir parça artık pleksi kalmıştır. Onun üzerinde dene, sonucu beğenirsen bütüne uygularsın. Spreyle boyarsın bayamasına da buz efektini alamazsın. Üst kısım orijinal kalacak, üst panelin alt tarafını buzlandıracaksın. Yani soğutucuya normal koşulda yukarıdan bakarken önce parlak bir pleksi, sonra buzlanmış yüzeyi göreceksin. Böylece derinlik efekti yaratılmış olacak. Elimde pleksi parçası olsa yapıp göstericem. Ben de kendi yan panelime buzlandırmayla motif yapıp led ile parlatmayı planlıyorum. Henüz motif seçemedim seçince dalıcam. DragonAge Origins oyununun ejdarhasını düşündüm ama emin olamıyorum.

@said6
    Bakalım beğenirsek yapacaz bişiler

Üstad şimdi bu buzlu olay asetonla yapılacak ve eczanelerde satılıyor.peki ne kadar almalıyım.fiyatını sormuyorum çünkü bulabilirmiyim bilmiyorum.parça plexi var.aseton yapıştırmak içindi ggaliba ama buzlanma olayını nasıl yapacağız?bu arada 3D buzlanma olayını tam anlamadım ama bi asetonu bulalım sıra onada gelir.

Ejdarhada iyi duracağa benziyor kırmızı ledlerle aydınlatma yakışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 9 Ağustos 2010; 1:36:32 >

• Aseton dediğin para değil. Markette vardır. Yapıştırma için kullanılmıyor, asitli olduğu için pleksinin dokusunu bozuyor. Böylece buzlanma oluşuyor. Sen kap gel bakıcaz
  • quote:

Aseton dediğin para değil. Markette vardır. Yapıştırma için kullanılmıyor, asitli olduğu için pleksinin dokusunu bozuyor. Böylece buzlanma oluşuyor. Sen kap gel bakıcaz

üstad yarın kadıköye geçiyorum kaç tane led alayım

en azından 15tane felan alıcam kullandığımı kullanırım kullanmadığımı stoğa koyarım.yine led lazım olacağa benziyorkasamod a girişebilirim

neyse ben bi aseton almaya gideyim ozman.umarım bulurum olmadı kadıköyde kesin bulurum

• umarım doğru almışımdır.

• Tüh beeeee keşke flore almasaydın asetonu Aseton asetondur salla!.. Denedin mi pleksi üzerinde?
  • quote:

Tüh beeeee keşke flore almasaydın asetonu Aseton asetondur salla!.. Denedin mi pleksi üzerinde?

hiç bir etkisi olmadı 10dk oldu süreli elimle dağıyyım gene olmadı ben mi kullanmasını bilmiyorum
  • ultra parlak mavi ve ultra parlak yeşil led aldım bugün.mavi den 10 adet yeşilden 5 adet.

şu aseton işinide çözersek iyi olur
  • sahur vakti aklıma nerden geldi bilmiyorum.öyle bir düşünüyordum.
    Fanın arkasına kablonun çıktığı arka ayağa resimdeki şekli çizip ışıklandıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 12 Ağustos 2010; 4:52:26 >
  • Güzel bir projeye benziyor.

Allah tamamına erdirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

Güzel bir projeye benziyor.

Allah tamamına erdirsin

amin.

bakalım bugün zman ayırabilirsem şu jackass ı çizip ışıklandırmayı düşünüyorum.
  • potans işlevselliğini yitirdi.sanısamyandı
  • Hmmm demek aseton işe yaramadı... O zaman uhu dene. O da olmazsa tiner dene. O da olmazsa zımpara yap :) Hiçbiri işe yaramazsa sağlamlığı dolayısıyla pleksiye tapınmaya falan başlamamız gerekecek
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.