Şimdi Ara

Saçların çabuk yağlanması(sık yıkanma sonucu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Lokman Dayı

quote:

Orijinalden alıntı: sçsö

quote:

Ya yağlanmayı dert ediyorsunuz ya resmen tekme tokat girişesim geliyor. Üstüne alınma hocam ama kepektende yağlanmadanda büyük sorun var. Genetik erkek tipi saç dökülmesi... Saçlarım gayet uzundu ve para karşılığında kazıttım. Aslında parayı kabul etmezdim ama hatalı kesim olduğu için bende biryandan isteyerek bir yandan istemeyerek razı oldum. Kestirincede sol tarafın baya seyreldiğini gördüm ve 2 ay sonra 17 yaşında olucam sen düşün artık... Yani yağlanırsa yağlansın büyütmeyin bunu sende hemen yıkarsın, kepeklenirse yine yıkarsın ama saçı geri çıkartamazsın...

yağlanma ve kepek sacı zayıflatır ve döker. Adamlar gayette haklı bir çare aramaya. Birine dalacakken bir daha düşün

Bence sen baştan düşün. Yıllar boyunca saç yıkama tekniğini bilmeyen bir arkadaşıma ben saçını nasıl yıkayacağını öğretmiştim. Garip bir çocuktu ve sürekli kepek vardı adamın kafasında ama adamda gram erkek tipi saç dökülmesi yoktu. Bana öğretmeyin saç olayını birde dalacakken düşün demişsin ben kimseye dalmıyorum burda. Sadece büyütüyorsunuz diyorum. Yağlanıyorsa yine yıkarsın başka çaren yok. Ya da son olarak gidip doktordan ilaç alırsın bu kadar... Bunun için soru bile sorulmaz. Benim değinmek istediğim nokta erkek tipi saç dökülmesi haricinde saçımı sağa mı tarasam sola fırlatsam yağlanma nasıl durur gibi sorulara çözüm zaten belli. Bunu konuşmaya gerek yok. İsteyen konuşsun ben sadece fikrimi söyledim. Ayrıca birine dalarken iyi düşün demişsinde dediğin olayların hiç biri senin mantığınla uyuşmuyor. Yağlanma şarttır kafa derisinde. Eğer olmazsa vay haline o saçlar çok erken gider. Asıl saçların kuru kalması dökülmeye yol açar. Saç derisinin belli bir süre ve belli bir miktarda yağlanmaya ihtiyacı vardır. Bu da yaklaşık 2 gün kadardır. Eee sen 3 gün banyo yapmıyorum dersen ben sana burdan hem yuh çekerim hemde o saçların o hale gelmesi normal derim. Kepek olayına gelirsek zayıflama ile alakası çok çok az denecek kadardırki sen bunu göz ile göremezsin. Göz ile görülemeyen bir açığın kimseye zararı olmaz. Zaten insan kepekli dolaşmamalı. Ama kepeği hiç bir zaman tamamen durduramazsın çünkü vücudun ölü derileri atmak zorundadır ve bunu sen istesende istemesende yapar...

Yağlanma olur, kepek olur eyvallah. Ama bazı insanlarda bu daha fazla olur. Mineral eksikliği veya kalıtsal olma gibi durumlarda aşırıya kaçar. Anladığım kadarıyla bu arkadaşta da haddinden fazla oluyor. Ve bu sebepten bir çare arıyor. Senin dediklerin olayın dışarısında kalıyor. VE bu saç olayı kişiden kişiye tamamen değişir. Ben 4 gün yıkamassam yağdan geçilmez ama bazı kimseler tanıyorum ki kafa derisinde gram yağlanma yada kepekten eser yok. Fazla yıkama deriyi o yönde alıştırmasına sebebiyet verip yağlanma süresinin daha kısalmasına neden olabilir.

• o değil de düz saçlı olanlar için söylüyorum saç yağlanınca daha kolay şekil alıyor ve daha güzel görünüyo almış olduğu şekil. diğer türlü yıkadın kuruladın saç kabarıp gidiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vortex J

"Ya yağlanmayı dert ediyorsunuz ya resmen tekme tokat girişesim geliyor."

bide kimseye sataşmıyorum diyo neyse sen boyle devam et

Farkında mısın bilmem ama insanlar bazen kendi kendilerine karşıdakine küfür edermiş gibi hiç kimseye gitmeyen bir küfür ederler. Sence ben burda herhangi birine sataşmış mı oluyorum? Burda edebiyata girme benle. Forumda bilen bilir beni sakin bir tipimdir ama biri bana taş atınca harbi deliriyorum. Elimde değil yani kasıtlı bir şey de değil. Ben burda dert edilecek durum yok diyorum sen niye bana ninja gibi katana fırlatıyorsun ordan???
  • allahım bir çözüm bulun şu işe gerçekten çalışan kepeği geçiren bir çözüm var mı. benim saçlarım çok çabuk yağlanmıyor 2 haftada bir duş alıyorum ama kepeklenme çok oluyor axe nin kepekli saçlar için naneli olanından aldım yeşil kutu işe yaramadı hala duş aldıktan sonra hemen yine kepek çıkıyor bir çözüm var mı şu kepeğe ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ya yağlanmayı dert ediyorsunuz ya resmen tekme tokat girişesim geliyor. Üstüne alınma hocam ama kepektende yağlanmadanda büyük sorun var. Genetik erkek tipi saç dökülmesi... Saçlarım gayet uzundu ve para karşılığında kazıttım. Aslında parayı kabul etmezdim ama hatalı kesim olduğu için bende biryandan isteyerek bir yandan istemeyerek razı oldum. Kestirincede sol tarafın baya seyreldiğini gördüm ve 2 ay sonra 17 yaşında olucam sen düşün artık... Yani yağlanırsa yağlansın büyütmeyin bunu sende hemen yıkarsın, kepeklenirse yine yıkarsın ama saçı geri çıkartamazsın...

yağlanma ve kepek sacı zayıflatır ve döker. Adamlar gayette haklı bir çare aramaya. Birine dalacakken bir daha düşün

Bence sen baştan düşün. Yıllar boyunca saç yıkama tekniğini bilmeyen bir arkadaşıma ben saçını nasıl yıkayacağını öğretmiştim. Garip bir çocuktu ve sürekli kepek vardı adamın kafasında ama adamda gram erkek tipi saç dökülmesi yoktu. Bana öğretmeyin saç olayını birde dalacakken düşün demişsin ben kimseye dalmıyorum burda. Sadece büyütüyorsunuz diyorum. Yağlanıyorsa yine yıkarsın başka çaren yok. Ya da son olarak gidip doktordan ilaç alırsın bu kadar... Bunun için soru bile sorulmaz. Benim değinmek istediğim nokta erkek tipi saç dökülmesi haricinde saçımı sağa mı tarasam sola fırlatsam yağlanma nasıl durur gibi sorulara çözüm zaten belli. Bunu konuşmaya gerek yok. İsteyen konuşsun ben sadece fikrimi söyledim. Ayrıca birine dalarken iyi düşün demişsinde dediğin olayların hiç biri senin mantığınla uyuşmuyor. Yağlanma şarttır kafa derisinde. Eğer olmazsa vay haline o saçlar çok erken gider. Asıl saçların kuru kalması dökülmeye yol açar. Saç derisinin belli bir süre ve belli bir miktarda yağlanmaya ihtiyacı vardır. Bu da yaklaşık 2 gün kadardır. Eee sen 3 gün banyo yapmıyorum dersen ben sana burdan hem yuh çekerim hemde o saçların o hale gelmesi normal derim. Kepek olayına gelirsek zayıflama ile alakası çok çok az denecek kadardırki sen bunu göz ile göremezsin. Göz ile görülemeyen bir açığın kimseye zararı olmaz. Zaten insan kepekli dolaşmamalı. Ama kepeği hiç bir zaman tamamen durduramazsın çünkü vücudun ölü derileri atmak zorundadır ve bunu sen istesende istemesende yapar...

Yağlanma olur, kepek olur eyvallah. Ama bazı insanlarda bu daha fazla olur. Mineral eksikliği veya kalıtsal olma gibi durumlarda aşırıya kaçar. Anladığım kadarıyla bu arkadaşta da haddinden fazla oluyor. Ve bu sebepten bir çare arıyor. Senin dediklerin olayın dışarısında kalıyor. VE bu saç olayı kişiden kişiye tamamen değişir. Ben 4 gün yıkamassam yağdan geçilmez ama bazı kimseler tanıyorum ki kafa derisinde gram yağlanma yada kepekten eser yok. Fazla yıkama deriyi o yönde alıştırmasına sebebiyet verip yağlanma süresinin daha kısalmasına neden olabilir.

Hocam farkındamısınız bilmiyorum ama sizin yazdıklarınız benim yazdıklarımla aşağı yukarı aynı. Yani bunu tartışmak bile anlamsız ama dediğiniz olaylar zaten belli. Daha öncede söyledim son çare olarak doktora gidersin. Nasıl erken yaştaki arkadaşlarda saç dökülmesi görülünce önce doktora gidilir kan testi yapılır genetik dökülme var mı diye bakılır. Yoksa vitamin takviyesiydi cart du curtdu verilir. İşte bunu diyorum. Ya zaten burda başından beri ben demiyorumki hayır bu konu hakkında konu açamazsınız diye. Altı üstü köşeye kendi yorumumu fırlattım dert edilecek bir durum değil sizinki diye çünkü bendede aynısı var. Ne benim ki? 12 saat yıkamayayım birde 10 dakika uyuya kalıyım. Kalkınca zeytin yağı gibi oluyor. Bunun çaresinide ya doktora gidersin ya da benim gibi sabah üşenmeden kalkıp paşa paşa duşunu alır öyle çıkarsın dışarı... Yani kısaca dedim orda tartışmaya bile gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barodius

allahım bir çözüm bulun şu işe gerçekten çalışan kepeği geçiren bir çözüm var mı. benim saçlarım çok çabuk yağlanmıyor 2 haftada bir duş alıyorum ama kepeklenme çok oluyor axe nin kepekli saçlar için naneli olanından aldım yeşil kutu işe yaramadı hala duş aldıktan sonra hemen yine kepek çıkıyor bir çözüm var mı şu kepeğe ?

2 haftada 1 duş ne hocam insan kokar yahu yaz bide
  • kaşıntı filanda varsa seboreik dermatit olabilir. eğer böyle bir şey varsa head&shoulders filan fayda etmez. Bir dermatoloğa görünmenizde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return of the jedi -- 15 Haziran 2013; 3:20:53 >
  • arkadaşlar herkes kullanıpta faydasını göremediği ürünleri yazabilir mi?

clear yağlı saçlar için olanı, head and shoulders limon, elseve yağlı saçlar için olanı (miligram fayda görmedim bu markalardan)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Return of the jedi

kaşıntı filanda varsa seboreik dermatit olabilir. eğer böyle bir şey varsa head&shoulders filan fayda etmez. Bir dermatoloğa görünmenizde fayda var.

Kaşıntı kepek falan yok.Tek sorun sık yağlanma.Mesela bugün 11 de duş aldım şu an yağlı saçlarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zexial

quote:

Orijinalden alıntı: Barodius

allahım bir çözüm bulun şu işe gerçekten çalışan kepeği geçiren bir çözüm var mı. benim saçlarım çok çabuk yağlanmıyor 2 haftada bir duş alıyorum ama kepeklenme çok oluyor axe nin kepekli saçlar için naneli olanından aldım yeşil kutu işe yaramadı hala duş aldıktan sonra hemen yine kepek çıkıyor bir çözüm var mı şu kepeğe ?

2 haftada 1 duş ne hocam insan kokar yahu yaz bide

yazın haftada bir alıyorum kışın 2-3 hafta bekliyorum çok sosyal değilim zaten ama kepek sorunu rahatsız ediyor gerçekten çözüm bulmam lazım

• saçları sırf bu yüzden kısa kestiriyorum. olmuyor yağlı yağlı sokağa çıkmak , hergün yıka kurut o da sıkıyor insanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: XsI

quote:

Orijinalden alıntı: Return of the jedi

kaşıntı filanda varsa seboreik dermatit olabilir. eğer böyle bir şey varsa head&shoulders filan fayda etmez. Bir dermatoloğa görünmenizde fayda var.

Kaşıntı kepek falan yok.Tek sorun sık yağlanma.Mesela bugün 11 de duş aldım şu an yağlı saçlarım.

rahatsız oluyorsan yine de en mantıklısı bir dermatoloğa gitmen bence en azından uygun bir şampuan önerirler işlerinin çoğu bu zaten
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.