Şimdi Ara

Saçların çabuk yağlanması(sık yıkanma sonucu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok ciddi bir sorunum var.Ben 2 sene önce 3-4 günde bir duş alırdım.Yani saçımı yıkadığım zaman 4 gün sonra yağlanırdı.

Ama 2 senedir hemen hemen her sabah duş alıyorum.Saçlarım da sanırım buna alıştı ve sabah duş alınca akşamı çıkarmıyor.18 saatte yağlanıyor.Şimdi nasıl durdurum ben bunun yağlanmasını.

• Yağlı yemekleri az yiyerek başlayabilirsin.

(Şaka la)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reklamı Geç » -- 15 Haziran 2013; 1:36:44 >
  • head & shoulders kullanmayı dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornitin

head & shoulders kullanmayı dene

Kullanıyorum.Limonlusu var şu anda.Yağlı saçlar için yazdığından almıştım fayda etmedi.
  • aynen önceden hiç özen göstermezdim haftada iki falan şimdi gün aşırı yapmazsam sıkıntı bizim bir arkadaş vardı onun durum daha vahim adam sabah yıkardı öğleye doğru yağlanırdı bayağı saçı çocuğun
  • Benim de çözüme ihtiyacım bu konu hakkında... Mecburen kısa kestiriyorum saçımı, yağlanması sanki daha geç oluyormuş gibime geliyor...
  • bu şampuanların içine ne katıyolar la böyle?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sık saç yıkamak
    13 yıl önce açıldı
    Uzun Saç ve Dökülme
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında haci şakir sürünce saçlarım fırça gibi oluyor.Denesem mi?
  • Şampuanların içine bişeyler katıyorlar kesin. Benimde öyle.

• Ya yağlanmayı dert ediyorsunuz ya resmen tekme tokat girişesim geliyor. Üstüne alınma hocam ama kepektende yağlanmadanda büyük sorun var. Genetik erkek tipi saç dökülmesi... Saçlarım gayet uzundu ve para karşılığında kazıttım. Aslında parayı kabul etmezdim ama hatalı kesim olduğu için bende biryandan isteyerek bir yandan istemeyerek razı oldum. Kestirincede sol tarafın baya seyreldiğini gördüm ve 2 ay sonra 17 yaşında olucam sen düşün artık... Yani yağlanırsa yağlansın büyütmeyin bunu sende hemen yıkarsın, kepeklenirse yine yıkarsın ama saçı geri çıkartamazsın...
  • kükürt sabunlarından dene
  • ayni sorun benim icin de gecerli.

• Hergun dus aliyorum. Schwarzkopf un yagli saclar icin olan sampuan ve kremi gayet iyi. Dove'un sampuani da oyle. Yumusak ve kolay taranir hale getiriyor 2 urunde.Bazen usenip dus almiyorum ama cokta yagli gozukmuyor ama yine de yagli
    Ben yillardir cozum bulamadim. Sampuan ile olacak is degil onu cozdum.

• Lokman Dayı L kullanıcısına yanıt
    ee napalım yani madalyamı takalım saçını kestirdin diye benimde saçım yağlanıyo 1 gunu geçmeden yardım ediceksen at konuya mesaj
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokman Dayı

Ya yağlanmayı dert ediyorsunuz ya resmen tekme tokat girişesim geliyor. Üstüne alınma hocam ama kepektende yağlanmadanda büyük sorun var. Genetik erkek tipi saç dökülmesi... Saçlarım gayet uzundu ve para karşılığında kazıttım. Aslında parayı kabul etmezdim ama hatalı kesim olduğu için bende biryandan isteyerek bir yandan istemeyerek razı oldum. Kestirincede sol tarafın baya seyreldiğini gördüm ve 2 ay sonra 17 yaşında olucam sen düşün artık... Yani yağlanırsa yağlansın büyütmeyin bunu sende hemen yıkarsın, kepeklenirse yine yıkarsın ama saçı geri çıkartamazsın...

yağlanma ve kepek sacı zayıflatır ve döker. Adamlar gayette haklı bir çare aramaya. Birine dalacakken bir daha düşün
  • Bu kadar insan şikayetçi çözüm bulan yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vortex J

ee napalım yani madalyamı takalım saçını kestirdin diye benimde saçım yağlanıyo 1 gunu geçmeden yardım ediceksen at konuya mesaj

Saçımı kestirdim diyemi mesaj attım ben buraya adama bak ya madem çok yağlanıyor saçın duş almayı dene hani insanlar temizlik ve sağlık için yaparlar. Sabun şampuan ne varsa artık... Kimseye sataşmıyoruz boş boş mesajda atmıyoruz diyoruzki yağlanma önemli değil büyütmeyin diyoruz gelip faydalı mesaj at diyor. Birde madalya diyor kendini tanımadığı adamla konuşurken. İster benden büyük ol ister küçük ama karşındaki adam sana bir şey dememişse ve bulunduğu ortamda kimseye zararı yoksa sen o adama sataşırsan seni alırlar abicim. Buradan da adadanda baba yurdundanda söke söke alırlar...

Adam gibi yardım istesen hadi neyse. Daha konuda mesajın yok samuray gibi atlıyorsun ordan.

Al bakalım adam gibi çözüm istiyorsan zeytin yağlı defne sabunu sağlanmayı direk söker atar ama kısa saçlıysan uzun süre kullanımda feci derecede kepek yapar. Yani uzun saç kısa saç kepeği etkilemez yine aynı kepek oluşur ama kısa saçta elini bastırarak arkaya doğru götürürsen havada kepekler uçar fakat yağ sorunu ilk yıkamadan sonra kendini gösterir. Özellikle yastığını değiştirmen gerek yeni şampuan ya da sabuna geçince. Son olarak saçını 2 günde bir yıka diyen adamlara inanma. Her saçın belli bir yağlanma süresi vardır. Benimki mesala bir gün geçtimi sabah kalkınca direk vasat halde olurdu... Yani her insanın saç tipi farklı. O yüzden milletin dolduruşuna gelmeyin...

Adam akıllı yardım istesen söyleyeceğizde burda gelipte tanımadığınız insanlara haça ninja kung fu yapıyorsunuz ya size harbiden kızıyorum abicim...

• Prozinc(mor kutu) ve ısırgan otu özlü Tresan şampuanı denemeyi düşünüyorum.Prozinc haftada 3-4 kere kullanılıyormuş heralde diğer günlerde de Tresan'ı kullanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sçsö

quote:

Orijinalden alıntı: Lokman Dayı

Ya yağlanmayı dert ediyorsunuz ya resmen tekme tokat girişesim geliyor. Üstüne alınma hocam ama kepektende yağlanmadanda büyük sorun var. Genetik erkek tipi saç dökülmesi... Saçlarım gayet uzundu ve para karşılığında kazıttım. Aslında parayı kabul etmezdim ama hatalı kesim olduğu için bende biryandan isteyerek bir yandan istemeyerek razı oldum. Kestirincede sol tarafın baya seyreldiğini gördüm ve 2 ay sonra 17 yaşında olucam sen düşün artık... Yani yağlanırsa yağlansın büyütmeyin bunu sende hemen yıkarsın, kepeklenirse yine yıkarsın ama saçı geri çıkartamazsın...

yağlanma ve kepek sacı zayıflatır ve döker. Adamlar gayette haklı bir çare aramaya. Birine dalacakken bir daha düşün

Bence sen baştan düşün. Yıllar boyunca saç yıkama tekniğini bilmeyen bir arkadaşıma ben saçını nasıl yıkayacağını öğretmiştim. Garip bir çocuktu ve sürekli kepek vardı adamın kafasında ama adamda gram erkek tipi saç dökülmesi yoktu. Bana öğretmeyin saç olayını birde dalacakken düşün demişsin ben kimseye dalmıyorum burda. Sadece büyütüyorsunuz diyorum. Yağlanıyorsa yine yıkarsın başka çaren yok. Ya da son olarak gidip doktordan ilaç alırsın bu kadar... Bunun için soru bile sorulmaz. Benim değinmek istediğim nokta erkek tipi saç dökülmesi haricinde saçımı sağa mı tarasam sola fırlatsam yağlanma nasıl durur gibi sorulara çözüm zaten belli. Bunu konuşmaya gerek yok. İsteyen konuşsun ben sadece fikrimi söyledim. Ayrıca birine dalarken iyi düşün demişsinde dediğin olayların hiç biri senin mantığınla uyuşmuyor. Yağlanma şarttır kafa derisinde. Eğer olmazsa vay haline o saçlar çok erken gider. Asıl saçların kuru kalması dökülmeye yol açar. Saç derisinin belli bir süre ve belli bir miktarda yağlanmaya ihtiyacı vardır. Bu da yaklaşık 2 gün kadardır. Eee sen 3 gün banyo yapmıyorum dersen ben sana burdan hem yuh çekerim hemde o saçların o hale gelmesi normal derim. Kepek olayına gelirsek zayıflama ile alakası çok çok az denecek kadardırki sen bunu göz ile göremezsin. Göz ile görülemeyen bir açığın kimseye zararı olmaz. Zaten insan kepekli dolaşmamalı. Ama kepeği hiç bir zaman tamamen durduramazsın çünkü vücudun ölü derileri atmak zorundadır ve bunu sen istesende istemesende yapar...

• Lokman Dayı L kullanıcısına yanıt
    "Ya yağlanmayı dert ediyorsunuz ya resmen tekme tokat girişesim geliyor."

bide kimseye sataşmıyorum diyo neyse sen boyle devam et
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.