Şimdi Ara

Saçlı (50hz) Trafo mu? Smps'mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12volt rezistans ısıtıcı yaptım ve smps (psu) ile kullandım. 4-5 gün kullandıktan sonra, psu söndü gitti. Saçlı trafo kullanmak daha mantıklı imiş. Ne farkı var acaba? Ve tabi, kendim bir trafo yapmaya kalksam uygun olur mu? Ya da öneri satış linki verebilecek var mı? Rezistans telleri bildiğimiz elektrikçide satılan 1,5kw civarı 220 volt tel rezistans. Keserek kısalmıştım. Gayet güzel ısınıyor ve ısıtıyorlardı. Odam zaten 4-5 m2 bir şey. Burada elektriğin kw 0,60 tl. 2kw ısıtıcı almaya gözüm varmıyor. zaten 350 tl den başlıyor iyi ısıtan bir ısıtıcı. Bunlarla uğraşacağına 30 TL ısıtıcı al demeyin lütfen. 400 TL den aşağı fatura getirmiyor, deneyimden dolayı biliyorum. Sonra faturayı taksitlendiriyorum. Not: Öğrenciyim.

• sen 10 birim ısı istiyorsan kayıplar+ 10 birimlik bi ısı kaynagı yapman gerek. anladıgım , sen sanıyorsun ki 10 wattlık şey seni ısıtacak. eger gerçekten ısıtıyorsa 100 wattlık tel yerine 100 wattlık sarı ampüllerden al ısın.
  • 100 watt veyahut 10 watt demedim. Zaten 300 watt civarı bir ısıtıcı idi yaptığım şey. Benim için yeterli ısıyı sağlıyordu. Tamam Ufo veya farklı bir marka ısıtıcı da bunu yapabilir. Ama kaliteli ısıtıcının verdiği ısı değeri ile kalitesiz olanın verdiği ısı değeri aynı olmuyor, elektrik kullanımı aynı olsa bile. Bu yüzden pahalı bir şey almak gerekiyor. Bende o kadar çok ısınmayacağım için gerek duymuyorum ani bir 350 tl harcamaya. Bu yüzden ufak çaplı beni ısıtsın yeter olayındayım hocam. Ampül mampül boş yani yermeniz.
  • hangi ildesin ?
  • elektrikli battaniyeler var . 20-30 tl . ikinci el olarak elektrikli sobalar var .50-100tl
  • Ordu ilindeyim. Fakatdediğim gibi elektrikli sobalar bir işe yaramıyor. Kalın fatura getiriyorlar ısıtmadıkları halde. Ben dediğimi yapmak istiyorum. Yardımcı olacaksanız, cevaplarınızı beklerim. Trafo ile rez. teli ısıtmak smps ile ısıtmaktan daha güvenliymiş. Doğru mudur? Farkı nedir. Trafonun mantığı ne gibi farklılıklar gösterir smps trafoya göre?
  • Kardeş trafo ya vereceğin para, buna harcayacağın zamana yazık. Elektrikçiden iki tane 600w rezistans alıp seri bağla tuğlaya döşe derim. O trafonun da ömrü smps gibi çok uzun olmayacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nipp10 N kullanıcısına yanıt
    Peki hiç mi bir çıkış yolu yok bu işin? :/ Yani 12volt rezistanslar nasıl çalıştırılıyor ona anlam veremiyorum. Ne kullanmak gerekir? Basite indirgenmiş bir hali yok mu bu işin? Tuğla vs olayına giremem, evdekiler doğrar beni, tehlikeli ayrıca fazlasıyla :D İnşaat için uygun ama evi kirletir baya, koku falan yapar. Ben mini boyutlarda masadan masadan beni 12vdc çalışıp ısıtan bir tasarımım olsun istiyorum.
  • Fön makinası rezistansını trafo veya smps in gücünü aşmayacak şekilde kullanabilirsin. Fan yerine de 8cm pc fanı kullanırsın sessiz olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12v ile trafo ile uğraşmana hiç gerek yok
    watt aynı watt sonuçta

sobadaki rezistansları seri bağlarsın
    örneğin 2 tane 1000w lık rezistans varsa seri bağlayınca 500 e düşecek
    3 tane varsa 333watt a düşecek

alternatif olarak lamba düşünebilirsin
    http://www.alkansan.com/hayvan_yetistiriciligi_icin_infrared_isi_ampulleri-63-kategori.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewmez -- 15 Eylül 2015; 4:31:45 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.