Şimdi Ara

SAÇMA DEĞILMI ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim araba 15 lt yakıyor biraz zorlayınca

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mono Italiano

quote:

Orijinalden alıntı: yohoma

quote:

Orijinalden alıntı: Mono Italiano

Düşük hızlardaki yol bilgisayarı bilgisine güvenmeyin. Klasik usül ölçümünüzü yapın.

180 tl 265 km yol kaç litre yapıyor

Kilometrede 69 kuruş. litre olarak dediğiniz rakama tekabül ediyor.

Motorunuzda bir problem var bence. Çünkü aynı motor aynı ağırlıkta Albelar yarısı kadar yakıt yakıyordu en fazla. Servisin demesine bakmayın işin ucu açık olduğu için uğraşmak istemiyolar. İşini iyi yapan bi usta bulup bakıtmak lazım. Yakıt hattında bile bir kaçak olabilir normal bir tüketim değil.

Hocam araç sıfırdan beri bizde fabrikadan hatalı olabilirmi yani ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: El Shaarawy AC Milan

Benim araba 15 lt yakıyor biraz zorlayınca

Araç nedir acaba

• Hocam en kisa surede lpg taktirin

• quote:

Orijinalden alıntı: mkdkutalmış

En akıllıcası 1000-1500 e sanayiden klima taktıracaksın 1500 e sıralı lpg toplamda 3.000 masraf edip 5 sene eşşek gibi kullanıcaksın

örn

http://www.erginotoklima.com/set.html

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-klima-kabini-universal-troktor-kapali-kasa-her-arac-icin-151195825/detay (traktör)

http://www.ertenmekanik.com/eng/images/stories/kartal6.jpg

Hatta formumda konusu oldu

http://forum.donanimhaber.com/m_33390361/tm.htm

iyiymiş hocam klima olayını araştırcam LPG olarak hangisini takabilriz istanbul bahçelievlerde iyi bir şekilde sorunsuz nerde yaptırabiliriz

• yohoma Y kullanıcısına yanıt
    2.0 CRV

• Kılimaya mı araç takiyolar 10 bin nedir arkadas. Bence git arabayi fiat bayinin önünde benzin dökup yak hemde 16 litre benzinle.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan21t

Kılimaya mı araç takiyolar 10 bin nedir arkadas. Bence git arabayi fiat bayinin önünde benzin dökup yak hemde 16 litre benzinle.

Valla hocam maddi durumun iyi olsa emin olun yaparım ama binek olarak alacağım arabanın yanında işlerimi halletmem için lazım bu araba Allah bin belasını versin bunların

• 17 litre ne ya şaka mı
  • Motorunuza baktirin motorda bir sıkıntı var.yada deponunuzdan benzin çalıyorlar

• Şehir dışı yani otobana çıkın, ve ortalamayı sıfırlayın 90 ile giderken belli bir km sonra ortalamanız 6-7 litrenin üzerindeyse problem var demektir.

Yalnız sizin araca 17bin vermeleri çok saçma, 2013 model araç ve 17bin. 20 yaşında hondalara çekiyorlar 17bini.
  • Yetkili servisler de aynı müteahhitler gibi. Doğru düzgün kazançlarını sorgulayan olmadığı için aşırı kar maj oranlarıyla çalışıyorlar. Ama sizde iyice abartmışlar. 6500 lira ne demek.

1000 lira klima köpresörü, 300-400 kontrol ünitesi olsa, bir o kadar havalandırma tesisatı ve en son kontrol paneli, hadi 500 de işçilik alsalar 2500. 2500 nere 6-10 bin nere.

Otomobil alırken dikkat etmek gereken önemli bir husus var, arabayı alırken bizim için önemli donanımları yada sevebileceğimizi düşündüğümüz şeyleri baştan arabaya ekletip öyle almak. Arabayı aldıktan sonra araçta değişiklik yapmaya kalkınca tablo hep benzer oluyor. Misal arajı güzel jantla seçip alırsanız 2bin fark ödersiniz, sonrada o jant setini sıfır almaya çalışırsanız 5bin liraya verirler. Katlanır ayna almayıp sonradan orjinalini taktırmak isterseniz göz yaşartıcı faturalar çıkarırlar. O yüzden baştan akıllıca davranmak lazım.

Tüketime gelirsek kışın çok soğukta, yoğun trafite, kısa süreli ortalama tüketim değeri olarak öyle rakamlar göstermesi normal. Önemli olan uzun süreli ortalama tüketim değeri. Çoğu araçta iki veri var bir kısa vade, bir uzun vade ortalama tüketim. Yok sizin araçta uzun vade ortalama tüketimi bu kadarsa o zaman kesinlikle bir sorun var o motorda normal değil öyle yakması.

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Şehir dışı yani otobana çıkın, ve ortalamayı sıfırlayın 90 ile giderken belli bir km sonra ortalamanız 6-7 litrenin üzerindeyse problem var demektir.

Yalnız sizin araca 17bin vermeleri çok saçma, 2013 model araç ve 17bin. 20 yaşında hondalara çekiyorlar 17bini.

Hocam zaten Tekirdağ'a giderken sıfırlandı 40-50 km 85-90 km ile giderken baktığımda 8.9 litre gözüktü

• quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

17 litre ne ya şaka mı

Maalesef hocam 19 litreyi gördüğümü söylesem kimse inanmaz o yüzden bende en iyi ihtimali söylüyorum

• quote:

quote:

17 litre ne ya şaka mı

Maalesef hocam 19 litreyi gördüğümü söylesem kimse inanmaz o yüzden bende en iyi ihtimali söylüyorum

o arabayı tokat manyağı yaparım
    niye şımarttın bu kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Yetkili servisler de aynı müteahhitler gibi. Doğru düzgün kazançlarını sorgulayan olmadığı için aşırı kar maj oranlarıyla çalışıyorlar. Ama sizde iyice abartmışlar. 6500 lira ne demek.

1000 lira klima köpresörü, 300-400 kontrol ünitesi olsa, bir o kadar havalandırma tesisatı ve en son kontrol paneli, hadi 500 de işçilik alsalar 2500. 2500 nere 6-10 bin nere.

Otomobil alırken dikkat etmek gereken önemli bir husus var, arabayı alırken bizim için önemli donanımları yada sevebileceğimizi düşündüğümüz şeyleri baştan arabaya ekletip öyle almak. Arabayı aldıktan sonra araçta değişiklik yapmaya kalkınca tablo hep benzer oluyor. Misal arajı güzel jantla seçip alırsanız 2bin fark ödersiniz, sonrada o jant setini sıfır almaya çalışırsanız 5bin liraya verirler. Katlanır ayna almayıp sonradan orjinalini taktırmak isterseniz göz yaşartıcı faturalar çıkarırlar. O yüzden baştan akıllıca davranmak lazım.

Tüketime gelirsek kışın çok soğukta, yoğun trafite, kısa süreli ortalama tüketim değeri olarak öyle rakamlar göstermesi normal. Önemli olan uzun süreli ortalama tüketim değeri. Çoğu araçta iki veri var bir kısa vade, bir uzun vade ortalama tüketim. Yok sizin araçta uzun vade ortalama tüketimi bu kadarsa o zaman kesinlikle bir sorun var o motorda normal değil öyle yakması.

Haklısınız gerçekten düşüncelerime tercüman oldunuz lakin araç uygun gözüktü gözümüze klima Olmasada olur zaten az yakıyo bulamayız böylesini dedik aldık babam rahatsız olduğu için Sıcak havaya dayanamıyor yazın aracı kullanamıyor ben kullanırken yanıp pişiyorum cam filmi yaptırdım ama nafile araçtan soğudum tüketim yüzünden şuan düşüncem LPG taktırıp aracı Samsun'a bırakmak 19 mayıstaki evden merkeze git gel yani ayağımızı yerden kessin yeter amaçlı kullanmak ama bu yediğimiz kazığı unutmayacağım resmen dolandırıldık bayi çalışanlarına 16.9 l yakan araç verseler 1 hafta sonra satıp yürüyerek gidip gelirler ama bize verilince normal tüketim diyorlar ilgisizlik de cabası

• quote:

quote:

quote:

17 litre ne ya şaka mı

o arabayı tokat manyağı yaparım
    niye şımarttın bu kadar

Çok severek aldım aracı ama soğudum artık 17.000 vermeleri çok canımı sıktı özellikle

• siz o aracı başka bir yerde kontrol ettirin.

• MIL/KM

ayarı karıştırılmış olabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.