Şimdi Ara

Saçma far projelerinden bıktım. Yok mu adam akıllı halojen far değişimi?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
52
Cevap
2
Favori
4.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Standart ampuller çok eski ise, verdiği ışık gücü önemli oranda düşebiliyor. Kısa ömürlü +%90 vs. diye sunulan ürünler yerine standart ampullerden kullanmanızı ve ampulleriniz eski ise yenilemenizi tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercekli olupta güzel aydınlatan halojen far varmı? En son bugün Megane 2 gördüm bildiğim gece lambası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sizin gibi cok arastirmalar yaptim far konusunda cok merakliyimdir ve su son cikan premium markalarin led farlarina hastayim imkan varsa full led veya mercekli arac almak lazim benim imkanim olmadigi icin en sonunda 6 ay once philips racing vision aldim memnunum 200 saat omru var yaziyor kutuda bakalim patlarsa osramin lazer serisini denemeyi dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenool -- 22 Aralık 2019; 1:36:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • C.McRae kullanıcısına yanıt
    Araç 2017 model

• Dun osram nb laser nex gen aldim. Orjinalinden cok da fark yok.

• DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt
    Hangi araç

• kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Megane 3.

Aksama öncesi sonrası fotorafini atayim.

• Arkadaşlar merhaba epey aradım da nereye yazacağımı bilemedim, değişimden kaynaklı sorun yaşadığım için buraya yazayım dedim eğer daha önce bahsedildiyse de bilen biri yonlendirirse sevinirim. Benim sıkıntım biraz farklı, aliexpressten LED far aldım onları takayım derken farı tutan yuva elimde kaldı. Bu yuvayı daha önce patlamış ampul değişimi için götürdüğüm usta el yordamıyla ampulü takarken bi kere yerinden etmişti ve tekrar takabilmek için tamponla birlikte farı söktü ama zaten sırf tutabilsin diye yerleştirmiş. Ben ampulü değiştirirken elimde kaldı. Fotoğrafını ekleyeceğim. Araç Lancia delta, daha önce Linea vardı ondaki yuvayla aynı muhtemelen. Bunu bulabileceğim bir yer var mı veya ne diye aramam gerekiyor? Ayrıca bu fotoğrafı o ayaklardan biri diğer ikisine göre daha gevşek olduğu için kopabilecegini düşünerek çekmiştim nitekim korktuğum başıma geldi ve 3 ayağın biri koptu şu an 3m bantla tutturmuş oldum.

Saçma far projelerinden bıktım. Yok mu adam akıllı halojen far değişimi??

• Halojende biraz tecrübem var.
    İlk olarak sakın mavi kaplı ampul alma. Örneğin philips crystal vision veya diamond vision.
    Bunlara bulaşim deme. Çünkü o mavi kaplama epey bi ışığın gücünü emiyor.
    Philips extreme vision +130 kullanıyorum. Önerim bu olur.
    Standart halojenden daha iyi aydınlatıyor. Ama çok büyük fark bekleme. Ampul ömründe ise sıkıntı yok. Uzun ömürlü.
    Mercek konusuna gelicek olursak halojende mercek pek işe yaramıyor.
    Hatta halojenli mercekli far daha az aydınlatıyor gibi geliyo bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tehlike.com -- 22 Aralık 2019; 16:10:16 >
  • wojewoda W kullanıcısına yanıt
    Hocam çıkmacılarda bulunabilir bu parça. Yoksa eğer güzelce temizleyip bir damla çift karışım epoksi yardımı ile yerine oturtabilirsiniz. Kırık olmayan ayakları dikkatlice eğmeniz ve yerine kilitlemeniz gerekiyor. Kırık ayak da epoksi ile tutar bence. Epoksi olarak şeffaf ürünler de var ama bildiğim kadarıyla gri-beyaz olanları en kuvvetli olanları. Eğer görünmez bir yer ise ayakların bulunduğu kısım, gri kullanın

K.

Sinyalin yandigi ve trafik isigi tabelasinin oldugu fotolar Osram nb laser next gen

Diger ikisi orijinal 7 yıllık sari holojenler.

Fiyat farki olarak 10 kat fark var.

Teşekür ederim, sanırım artık alıp denemek farz oldu. Olduğu kadar sonuçta araç H4. En olmadı ya arabaya kıyarız ya da çıkma Led far buluruz.

• Benim 2017 model honda nın farlar mercekli,üzerinde helojen vardı,helojenleri çıkartıp led taktım ama aydınlatma mesafesi kısaldı istediğim görüşü sağlayamadım özellikle yağmurlu havalarda,Amazon dan
    kensun.com
    HID Headlights | 35W HID H11 Conversion Kit
    https://kensun.com/collections/hid-conversion-kit/products/35_w_hid_kit_h11
    xenon kit aldım,şu an fena sayılmaz,ama hala araştırma içindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackghostman43 -- 24 Aralık 2019; 11:36:34 >

• Ben de benzer bir şekilde aracımın standart far ampüllerinden sıkılıp daha güçlü bir şey deneyeyim dedim ve Philips'in yüksek aydınlatma gücüne sahip halojen farlarından aldım. Başta daha iyi aydınlatıyormuş gibi gelse de sonradan eski ampullerden bir farkını görmemeye başladım, sadece ışık tonu sarı yerine beyaza daha yakındı. Tabi bir sene bile olmadan sanırım onuncu ayında biri patladı. Bu sefer uzun ömürlü bişi olsun bari her sene ampullere 100-200 ödemeyelim diye nette biraz araştırınca yine Philips'in Longlife Ecovision serisine denk geldim, çok daha kalın bir filamenti var ve 100.000km'ye kadar dayandığı yazıyor kutusunda. Şu ana kadar aydınlatma performansı bakımından önceki yüksek güçlü ampullerle arasında bir fark göremedim, 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Bence farklı teknolojide bir far sistemine geçmeden sadece ampul değiştirmenin en azından verdiğin paranın karşılığı olarak pek de bir getirisi yok.

• Zamanında eagle diye bi markayı getirmişlerdi bize 4 season gibi bişeydi galiba havaya göre değişiyordu yanardöner güzel bi ampuldu bulursan al

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski aracımda kısaların daha kaliteli aydınlatması için Philips Extreme Vision +%130 H1 modelini kullanmıştım ve çok rahat etmiştim. Ömrü de 2 yıl dayandı.

Şimdiki aracımda normal standart Philips Halojen var. İlk fırsatta yine Xtreme Vision’a geçme niyetim var. Arada dağlar kadar fark yok tabi ki, hatta görünen %130 fark da yok. Fakat aydınlatması standart ampüllere göre daha kaliteli ve fiyatını hak eden bir karşılık veriyor. Uzunları yakmaya pek gerek kalmıyor ve karşı tarafı da rahatsız etmiyor.

• kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Philips Racing Vision almıştım 2 ayda patladı. ki aracı sabah evden işe akşamda işten eve kullanan biriyim.
  • Bu kadar tribe girmenize gerektirecek bir durum yok ortada
    Bütçe varsa

PHILIPS Ultinon Essential
    yoksa Osram Laser

o da olmadı

Osram Nb unlimited
  • quote:

Orijinalden alıntı: escanor_

Başka bir konudaki mesajımı kopyalıyorum;

Bu arada ben de mevcut halojen farlara daha fazla dayanamadım ve Philips Ultinon Essential LED aldım.
    Araç Seat Leon 2018.
    Kısalar için; Ultinon Essential H7
    Uzunlar için; Ultinon Essential H7
    Sisler için; Ultinon Essential H11

Ayrıca iç aydınlatmanın tamamını, bagajı, torpidoyu ve plakalık üstü aydınlatmayı led yaptım. Diğer markalarda patlama şikayetleri olduğu için onları da mecburen Philips aldım.
    İç aydınlatma için;
    T10 E-xtreme vision 6000k 6 adet.
    38mm sofit E-xtreme vision 6000k 4 adet.
    Geri vites park lambası için P21W femex

İç dış montaj 5 saatimi aldı, yalnız eli yatkın olmayan hiç bulaşmasın, sol far ve Leon'un sisler uğraştırdı.
    Sadece plakalık üstü için ikaz lambası yaktı. (Edit; netten dekoder satın alıp bağladım ikaz lambası söndü.)
    Kutu üzerinde kullanım ömrü 5 yıl yazıyordu ne kadar gider bilemem.
    Daha önce mum ışığında araç kullanıyormuşum onu farkettim.
    Kısaları asla karşı tarafı rahatsız etmiyor ama aksine uzunların maşallahı var.
    Şimdilik memnunum maşallah diyelim.
    Video ekledim.

• Muayeneden geçmez böyle ama. Poliste keyfine göre ceza yazabilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.