Şimdi Ara

Sade salçalı makarna tarifi (ss'li) (the notorious)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar her zaman yaptığım makarna tarifini sizinle paylaşayım dedim.

malzemeler:

- 1 paket makarna
    - domates salçası
    - sıvıyağ
    - kekik
    - tuz
    - karabiber
    - ketçap

yapılışı:

tencerenize su, 2 çay kaşığı tuz ve isteğe bağlı sıvıyağ döküp kaynatın. suyumuz kaynayana ve makarnamız pişene kadar o sırada makarnanın sosunu hazırlayacağız.

ortaboy bir tavaya 1,5 tahta kaşığı salça, 1 yemek kaşığı kadar ketçap, 1 çay bardağı su ve yarım çay bardağı yağı koyup tahta kaşıkla güzel bir eziyoruz. ezdikten sonra sosun üzerine isteğe bağlı karabiber ve kekik, 2 çay kaşığı tuz koyup ve karıştırıp ocağa neredeyse en düşük ısı ayarına getirip üzerine ince bir tabak koyuyoruz veya tencere kapağı da koyabilirsiniz keyfinize kalmış.

biz sosu hazırlarken tenceredeki su kaynamış olacaktır. paket makarnayı tencereye döküp kaşıkla karıştırıp, tam 8 dakika makarnamızı haşlayıp hemen süzüyoruz. o sıra altı kısık bir şekilde ocakta bıraktığımız sos hazır olmuş olacaktır. süzdüğümüz makarnayı geri tencereye koyup üzerine de sosu döküp tahta kaşığımızla güzel bir karıştırıyoruz. makarna hazır, afiyet olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Notorious -- 28 Eylül 2016; 17:51:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yalnız yağ fışkırıyor ondan 1 çay bardağı sıvıyağ ne kek mi yapıyoruz ?
    Salçayı 1 yemek kaşığı tereyağı veya 2 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile ezdikten sonra makarnanın haşlanmış suyundan ekleyin.
    Göz kararı haşlanmış makarna suyunu ekledikten sonra sos kıvamına gelene kadar kaynatın.
    Sonra makarnayla karıştırın.
    Eleştirmek için söylemiyorum 1 çay bardağı sıvıyağ cidden çok fazla.
  • salçayla musluk contasını kavursan yemek oluyor gelmiş makarna tarifi vermiş asosyal kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: RASYONALIST

salçayla musluk contasını kavursan yemek oluyor gelmiş makarna tarifi vermiş asosyal kardeş

ilgini çekmiyorsa çık konudan arkadaşım, sade makarna yapmayı bile beceremeyecek insanlar var bu forumda.

• Yalnız yağ fışkırıyor ondan 1 çay bardağı sıvıyağ ne kek mi yapıyoruz ?
    Salçayı 1 yemek kaşığı tereyağı veya 2 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile ezdikten sonra makarnanın haşlanmış suyundan ekleyin.
    Göz kararı haşlanmış makarna suyunu ekledikten sonra sos kıvamına gelene kadar kaynatın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aspiratör

Yalnız yağ fışkırıyor ondan 1 çay bardağı sıvıyağ ne kek mi yapıyoruz ?

tamam o zaman, yarım çay bardağı olarak editleyeyim. bizim çay bardakları biraz ufak, belki o yüzden bana fazla gelmiyordur.

• Sıvıyağ koymayın zaten vücutta direk yağ olarak depolandığı yetmezmiş gibi üstüne karbohidratla birlikte alıp iyice durumu kötüleştiriyorsunuz. Tereyağı veya zeytiyağı kullanın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bimden Piliç Kebab Aldım [SS]'li
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.