Bana sadece işlemci E.Kartı ve Anakart lazım. Maddi anlamda sıkıntım yok ama uçmayı da düşünmüyorum açıkçası :) işlemci olarak i7 6700K ile i5 6600K düşünüyordum testlerine baktım arada çok bir fark yok.Ama fiyat olarak 300-400 TL civarı bir fark var. Ayrıca OC düşünmüyorum aslında o yüzden K olmasına gerek yok ama çarpan kilidi açık olan işlemci ile normal işlemci arasında da 100 TL fark var . Ekran kartı olarak aklımda aslında GTX 970 düşünüyorum ancak şöyle bir düşünce aldı beni :) daha düşük bir modelden SLI yaparak TITAN X performansı almak mümkünmüdür. ? SLI ile epey bir arama yaptım ama hep nedense eski tarihlerden incelemeler çıktı. Sonuç olarak kafam karıştı. :) Kafamdaki soruları şöyle sıralayım
1 - Çarpan kilidi açık olan bir işlemci ile normal bir işlemci arasında oyun oynarken hissedebileceğim performans olarak bir fark varmıdır. [Şu an oynadığım oyunlar WOW/SC II/DİABLO 3 Blizzard'ın oyunları ama yeni bir kaç oyun daha düşünüyorum] (OC düşünmüyorum bu arada ) 2 - Eğer fark varsa hangi işlemciyi tavsiye edersiniz ( i7 6700K - i5 6600K ) fark yoksa önereceğiniz bir işlemci. 3 - Ekran kartı SLI olarak TİTAN X performansı alabileceğim bir kart varmı ? Uygun fiyatlı 4 - Eğer SLI olarak bir sonuca ulaşamazsam GTX 970 mi daha üst bir kart mı tavsiye edersiniz ? 5 - En son tavsiye edeceğiniz işlemci & E.Kartı'na uygun bir anakart.
Bu arada 625 W Enermax Gold PSU var. Kasa HAF 942. Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. PSU değiştirmeme gerek var mı ( Son soru )