Şimdi Ara

Sadece kuran diyenler gelsin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hadisleri çiş kaka sadece kuran bize yeter diyenler şu soruları cevaplasın.

1.namaz kurana göre nasıl kılınacak hangi vakitler kılınacak ?

2.oruç nasıl tutulacak kaç gün ve saat tutulacak şartları nedir?

3.kutuplarda yaşayan insanlar ibadetini hangi vakitte nasıl yapacak

4.ezan kurana göre hangi sözlerde hangi vakitlerde nasıl okunacak ?

5.kurana göre kandil günleri nasıl kutlanacak?

• hepsi masal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece Kuran değil, Kuran + Kuran ile uyumlu hadisler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

Sadece Kuran değil, Kuran + Kuran ile uyumlu hadisler.
    ben sadece kuran diyenlere soruyorum
  • Senin amacın ne? Bir ateist oluyon bir ehli-sünnet oluyon? Açtığın konularda belirttiklerin de genelde hep taraflı bakış açıları ile anlamadan yazılmış şeyler. Bir inanmayan olarak neden böyle bir konu açtın?

Ben bir Kur'an Müslümanı değilim ama ehli sünnet de değilim ve farklı değerlendiririm sorduğun soruları. Sana bir faydası olmayacak belki okuyanlara olur diye yazayım.

1- Kur'an daki namaz ile Sunni, Şii, mezhepsiz tüm Müslümanların kıldığı namaz arasında fark yoktur. Farzlar aynıdır, sünnetler zaten mezheplere göre farklıdır. Özetle sağlıklı insanlar ve yolculukta olmayanlar için Kıyam, Rükü ve Secde şeklen farz olan şeylerdir. Okunuş olarak da Kur'an okumamızı emrediyor Allah. Şeklen farzlar; hastalar, engelliler ve yolculukta bir binit/araç üzerinde olanlar için kolaylaştırılmış ve ne şekilde olursa olsun namaz ibadetinin vaktinde yerine getirilmesi emredilmiştir. Yani Kıyam, Rüku ve Secdeye güç yetiremeyecek kişiler de vaktinde namaz ibadetini yerine getirmekle mükelleftirler.
    Sünnet olanlar şeklen; Oturmak, el hareketleri diyebiliriz.

Vakitler: İşte bu Kur'an da benim de ilk etapta kabul etmekte zorlandığım bir şekilde 3 vakittir. Şiilerde de 3 vakittir. İkindi ve yatsı namazlarının başlangıç ve bitiş vakitlerini içeren ifadeler Kur'an da yok. Sunniler için ise hadisler ve sünnet ile vardır ve 5 vakite çıkar namaz. Kur'anda Sabah, Öğleden sonra ve Akşam olmak üzere 3 vakittir.

Ayrıca sadece peygambere farz olan gece namazı vardır ve haftada bir gün olan cuma/toplantı namazı da farzdır.
    Namaz ehli sünnete göre kazaya bırakılabilir yani vakti geçirilebilir ama Kur'ancılara göre bırakılamaz. Vakti bitmeden yerine getirmemiz gereken bir ibadettir.

Ehli sünnet için teravih ve bayram namazları da çok değerlidir. Ben de bu namazların gerçekten peygamber sünneti olduğunu düşünürüm(gitmem gerçi) ama sanıyorum Kur'ancılar kabul etmiyor bu namazları.

Okuma dili Arapça mı olacak yoksa başka dil mi olacak konusu bence saçma. Namaz Allah için kılınır Allah kabul eder hepsini yeter ki niyet ibadet olsun. En doğrusu okuduğunun kendi dilinde ne anlama geldiğini bilerek Arapçasını okumaktır bana göre.

2- Oruçta bir sıkıntı yok Kur'ancılar ile mezhepçiler arasında. Varsa sen söyle. Diyanetin orucun başlangıç vaktini yani imsak vaktini belirlemesinde hatalı olduğunu iddia edenler var. Ben de o kanıdayım erken başlıyoruz oruç tutmaya.

Ramazan ayına gelince ay takvimine göre 1 ay sabahın başlangıcından akşamın başlangıcına kadar oruç tutmakla emrolunduk. Saat miktarı yereldir. Herkes yaşadığı yerin sabah ve akşam başlangıç vakitlerini bilecek ona göre tutacak.

Şartları nefisin arzuladığı şeylerden uzak duracağız. Yeme, içme, cinsel ilişki, sigara gibi şeylerden uzak duracağız.

3- Kutuplarda ve uzayda insan yaşayamaz. Herhangi bir şekilde araştırma/görev/iş icabı olarak oraya giden var ise ve gündüz veya gece 24 saat sürüyor ise Allah'ın kolaylık sağladığı kişiler sınıfına girer kendince en doğru şekilde namazını kılsın, orucunu tutsun hatta orucunu güç yetiremiyor ise kazaya bıraksın. Kur'an da yazmaz tabi bu.

Saldırılacak konudur bu din düşmanları için.

4- Ezan bir çağrıdır ve sünnettir. Kur'ancılardan ezan okunmasın diyen duymadım şu ana kadar. İnanmayanlardan duymaya başladım bir süredir. Ehli sünnet de farz demez ezana. Günümüz çağında olmasa da olur ama olması inananlar için psikolojik önem taşır. İstiklal marşımızda da geçer. Bence ezan okunması konusu o caminin bulunduğu mahalleye bırakılmalı. Eğer mahalleli ezan okunmasın çoğunluğunda ise o camiden okunmasın.

5- Kur'an a göre kandil yoktur. Ramazanın son 10 gününden hangisi belli olmayan bir gün olan Kadir Gecesi vardır. En değerli gün de Kadir Gecesidir. Kur'ancı kandili reddeder. Ehli sünnet 4 adet kandil günü kabul eder, Kadir Gecesini de hadislere dayandırarak ramazan ayının 27. günü olduğunu kabul eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Senin amacın ne? Bir ateist oluyon bir ehli-sünnet oluyon? Açtığın konularda belirttiklerin de genelde hep taraflı bakış açıları ile anlamadan yazılmış şeyler. Bir inanmayan olarak neden böyle bir konu açtın?

Ben bir Kur'an Müslümanı değilim ama ehli sünnet de değilim ve farklı değerlendiririm sorduğun soruları. Sana bir faydası olmayacak belki okuyanlara olur diye yazayım.

1- Kur'an daki namaz ile Sunni, Şii, mezhepsiz tüm Müslümanların kıldığı namaz arasında fark yoktur. Farzlar aynıdır, sünnetler zaten mezheplere göre farklıdır. Özetle sağlıklı insanlar ve yolculukta olmayanlar için Kıyam, Rükü ve Secde şeklen farz olan şeylerdir. Okunuş olarak da Kur'an okumamızı emrediyor Allah. Şeklen farzlar; hastalar, engelliler ve yolculukta bir binit/araç üzerinde olanlar için kolaylaştırılmış ve ne şekilde olursa olsun namaz ibadetinin vaktinde yerine getirilmesi emredilmiştir. Yani Kıyam, Rüku ve Secdeye güç yetiremeyecek kişiler de vaktinde namaz ibadetini yerine getirmekle mükelleftirler.

Vakitler: İşte bu Kur'an da benim de ilk etapta kabul etmekte zorlandığım bir şekilde 3 vakittir. Şiilerde de 3 vakittir. İkindi ve yatsı namazlarının başlangıç ve bitiş vakitlerini içeren ifadeler Kur'an da yok. Sunniler için ise hadisler ve sünnet ile vardır ve 5 vakite çıkar namaz. Kur'anda Sabah, Öğleden sonra ve Akşam olmak üzere 3 vakittir.

Ayrıca sadece peygambere farz olan gece namazı vardır ve haftada bir gün olan cuma/toplantı namazı da farzdır.
    Namaz ehli sünnete göre kazaya bırakılabilir yani vakti geçirilebilir ama Kur'ancılara göre bırakılamaz. Vakti bitmeden yerine getirmemiz gereken bir ibadettir.

Ehli sünnet için teravih ve bayram namazları da çok değerlidir. Ben de bu namazların gerçekten peygamber sünneti olduğunu düşünürüm(gitmem gerçi) ama sanıyorum Kur'ancılar kabul etmiyor bu namazları.

Okuma dili Arapça mı olacak yoksa başka dil mi olacak konusu bence saçma. Namaz Allah için kılınır Allah kabul eder hepsini yeter ki niyet ibadet olsun. En doğrusu okuduğunun kendi dilinde ne anlama geldiğini bilerek Arapçasını okumaktır bana göre.

2- Oruçta bir sıkıntı yok Kur'ancılar ile mezhepçiler arasında. Varsa sen söyle. Diyanetin orucun başlangıç vaktini yani imsak vaktini belirlemesinde hatalı olduğunu iddia edenler var. Ben de o kanıdayım erken başlıyoruz oruç tutmaya.

Ramazan ayına gelince ay takvimine göre 1 ay sabahın başlangıcından akşamın başlangıcına kadar oruç tutmakla emrolunduk. Saat miktarı yereldir. Herkes yaşadığı yerin sabah ve akşam başlangıç vakitlerini bilecek ona göre tutacak.

Şartları nefisin arzuladığı şeylerden uzak duracağız. Yeme, içme, cinsel ilişki, sigara gibi şeylerden uzak duracağız.

3- Kutuplarda ve uzayda insan yaşayamaz. Herhangi bir şekilde araştırma/görev/iş icabı olarak oraya giden var ise ve gündüz veya gece 24 saat sürüyor ise Allah'ın kolaylık sağladığı kişiler sınıfına girer kendince en doğru şekilde namazını kılsın, orucunu tutsun hatta orucunu güç yetiremiyor ise kazaya bıraksın. Kur'an da yazmaz tabi bu.

4- Ezan bir çağrıdır ve sünnettir. Kur'ancılardan ezan okunmasın diyen duymadım şu ana kadar. İnanmayanlardan duymaya başladım bir süredir. Ehli sünnet de farz demez ezana. Günümüz çağında olmasa da olur ama olması inananlar için psikolojik önem taşır. İstiklal marşımızda da geçer. Bence ezan okunması konusu o caminin bulunduğu mahalleye bırakılmalı. Eğer mahalleli ezan okunmasın çoğunluğunda ise o camiden okunmasın.

5- Kur'an a göre kandil yoktur. Ramazanın son 10 gününden hangisi belli olmayan bir gün olan Kadir Gecesi vardır. En değerli gün de Kadir Gecesidir. Kur'ancı kandili reddeder. Ehli sünnet 4 adet kandil günü kabul eder, Kadir Gecesini de hadislere dayandırarak ramazan ayının 27. günü olduğunu kabul eder.
    kardeşim. O kadar şey yazmış birini cevaplamamışsın.

Kurana göre namazı nasıl hangi vakitlerde nasıl ne şekilde ne okunarak kılacağız ? ayetlerle göster hadi

Orucu kurana göre kaç vakit hangi usülle hangi şekille tutacağız kurandan ayetle göster

senin anlattığın şeyler full hadislere göre düzenlenmiş şeyler

3.kutuplarda ve uzayda insan bal gibide yaşıyor. Uzay istasyonu görevlileri kutuplardaki eskimolar ne madem yaşamıyor ? bak kendin diyorsun kuranda yazmıyor diye. E peki bu adam nasıl oruç namaz ibadetini yapacak ?

4.ezanı kuranda göster nasıl okunacak ne şekilde okunacak dedim hala bekliyorum

5.e madem kandil yok ne sebeple nerdeyse her müslüman ülkesinde kutlanıyor ? ne sebeple kutlanıyor.

• The SATANİST kullanıcısına yanıt
    Anne babamız farklı, dinimiz de farklı yani kardeş değiliz seninle.

Ben senin için yazmadım onları okuyanlar için yazdım. Google a yazıp bulunur şeyler bunlar rahatlıkla. Ayetlerde yazdığını Kur'an cılar da Sunniler de bilir sen korkma. Ayrıştığı noktaları kısaca özetledim. İsteyen daha detaylı araştırır hangisi aklına yatıyorsa onu uygular. İnananlar bilir hesap yanlızca Allah'a verilir. Onlar düşüncede ayrışsa da camide beraber saf tutarlar.

Sen zaten inanmıyorsun sanane Kur'an cının, Sunninin neye inandığından nasıl ibadet ettiğinden? Sen buna cevap ver. Senin amacın ne? Din düşmanlığı yapıyorsun ve ben de boşum işim yok uğraşıyorum seninle. Cübbelinin ateist şubesi açılmış da haberimiz yokmuş. Yeni bir cemaat mi türetmeye çalışıyorsun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Anne babamız farklı, dinimiz de farklı yani kardeş değiliz seninle.

Ben senin için yazmadım onları okuyanlar için yazdım. Google a yazıp bulunur şeyler bunlar rahatlıkla. Ayetlerde yazdığını Kur'an cılar da Sunniler de bilir sen korkma. Ayrıştığı noktaları kısaca özetledim. İsteyen daha detaylı araştırır hangisi aklına yatıyorsa onu uygular. İnananlar bilir hesap yanlızca Allah'a verilir. Onlar düşüncede ayrışsa da camide beraber saf tutarlar.

Sen zaten inanmıyorsun sanane Kur'an cının, Sunninin neye inandığından nasıl ibadet ettiğinden? Sen buna cevap ver. Senin amacın ne? Din düşmanlığı yapıyorsun ve ben de boşum işim yok uğraşıyorum seninle. Cübbelinin ateist şubesi açılmış da haberimiz yokmuş. Yeni bir cemaat mi türetmeye çalışıyorsun?
    e sokaktaki yaşlı adama dayıcım diyince senin dayınmı olmuş oluyor ? yada senden büyük birinden yardım isterken ''abicim bi yardım edermisin ' dediğinde illa senin biyolojik akrabanmı olması lazım ?

sizin harbiden kafanız almıyor.

Bak hala soruları açıklayamadın kurana göre namazın orucun hangi usulle tutulacağını dahi kurana göre yazamıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 10 Şubat 2019; 14:39:54 >

• quote:

Senin amacın ne? Bir ateist oluyon bir ehli-sünnet oluyon? Açtığın konularda belirttiklerin de genelde hep taraflı bakış açıları ile anlamadan yazılmış şeyler. Bir inanmayan olarak neden böyle bir konu açtın?

Akşam namazının tam olarak kaç rekat(farz) kılınacağı tam olarak hangi ayette geçiyor?

Kutup olmasına gerek yok Norveçte güneşin yazın 24 saat içinde hiçbir şekilde batmadığı yerleşim yeri (görev icabı yada geçici olarak kalınan bir yer değil) var. Orada ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechatengu -- 11 Şubat 2019; 10:58:19 >

• mechatengu kullanıcısına yanıt
    Rekat diye bir şey yok.Dinde ibadet konusunda ayrılık olmasın diye yapılmış bir uygulamadır.Namaz dediğin yani orjinalı salattır.Allahı anmadır ve ondan dilemedir.

Kutuplarda yaşayan insanlar yok ve norveç kutup dairesine yakın bölgelerinde.Gene bundan muafiyet doğabilir.Gene de bu oradaki insanların salat ve zekatı yerine getirilmesini engelleyen bir durum ortaya çıkarmaz.Oruc konusunda da istenirse mekkeye göre tutulabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Her hangi bir ayette geçmez rekat kelimesi. Kıyam+Rüku+Secde 1 rekat diye ifade edilir.

Namazın kazasına asla izin yoktur ama kısaltılmasına sadece savaşırken izin vardır. Ordan kısa namazın 1 rekat olduğu çıkar. Bu da en az 2 rekat kılmanın zorunlu olması demektir.

Allah ayetlerde başka bir şeyi söylerken başka bir şeyi açıklamayı da temiz akıllılara bırakır.

1 Rekat namaz var mı uygulamada? Yok demek ki hangi mezhepten olursa olsun hepsi Allah'ın emrine rekat konusunda uyuyor.

Ehli sünnet peygamber sünneti olarak kabul ettiği şekilde rekat sayısı ile kılar. Şiiler de aynı sanıyorum. Kur'ancılar hakkında bilgim yok. Ben de bu hususta farz namaz rekat sayısında ehli sünnete uyuyorum Kur'an ile çelişmediği için.

----

Bahesettiğin yer gibi Dünya üzerinde bir çok yaşam alanı var zaten kutupları sordu diye o şekilde cevap yazdım.

Önceki mesajdaki gibidir aslında uygulama ama biliyorum bu seni tatmin etmiyor o zaman sana Kur'an a göre açıklayayım.

Allah hesap gününde kimsenin zerre kadar günahını da sevabını da es geçmeyecek. O coğrafyada yaşayan ben 24 saat gündüzde/gecede yaşadığım için kılmadım namaz, tutmadım oruç der ise Allah o kişiye günah yazamaz. Ancak gün dönümlerinde yine sabah ve akşam namazı kılmakla mükelleftir. Onun kılmakla yükümlü olmama gibi bir durum yok yani. Oruç tutması mümkün olmadığından oruçtan sorumluluğu kalkar.

Ancak dediğim gibi aslolan niyettir. Biz namazı, orucu günahlarımız örtülsün diye yerine getiriyoruz. Allah bir şey kazanmıyor. Dediğin coğrafyalarda yaşayan Müslümanlar da kendince en mantıklı olan şekilde günlük ibadetini yapar, Ramazan orucunu tutar.

Daha var mı açıklamadığım? Onları da yazarsan eklerim sayenizde okuyanlar bir şeyler öğreniyor.

• darklord1905 kullanıcısına yanıt
    Salat = Namaz demek değildir. Salat daha çok dua demektir. Başka manaları da vardır. Bir çok yerde farklı anlamlarda geçer Kur'an da. Yani Kur'an da geçen her salat kelimesi namaz demek değildir.

Ekimes Salate şeklinde geçtiği zaman bu bildiğimiz namaza dönüşür.

Çevirilerde/meallerde çok fazla yanlış vardır bu kelimede. Kur'an Çevirisi yapanların ayrıldığı kelimelerden birisidir aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklord1905

Rekat diye bir şey yok.Dinde ibadet konusunda ayrılık olmasın diye yapılmış bir uygulamadır.Namaz dediğin yani orjinalı salattır.Allahı anmadır ve ondan dilemedir.

Kutuplarda yaşayan insanlar yok ve norveç kutup dairesine yakın bölgelerinde.Gene bundan muafiyet doğabilir.Gene de bu oradaki insanların salat ve zekatı yerine getirilmesini engelleyen bir durum ortaya çıkarmaz.Oruc konusunda da istenirse mekkeye göre tutulabilir.
    marsa giden nereyi ref alıp namaz ve orucu nasıl icra edilecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklord1905

Kutup konusunda ben senin veya herhangi birinin yorumunu sormadım. Kuranın ne dediğini sordum.

"Gene de bu oradaki insanların salat ve zekatı yerine getirilmesini engelleyen bir durum ortaya çıkarmaz" bu cümleyi hangi ayete dayanarak kuruyorsun? Kuranda kutup çevresinde yaşayan insanların namaz yükümlülükleri ile ilgili ayet hangisidir?

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

marsa giden nereyi ref alıp namaz ve orucu nasıl icra edilecek..

Alıntıları Göster
    Marsa giden adam eğer marsın karanlık yüzünde(dünyaya bakmayan yüzü yani) ise yüzünü kabeye dönebilmek için yere dik bir platform kuracak. Bu platformun üzerinde kıçı göğe, kafası da yere bakacak şekilde namaz kılacak.

Çünkü eğer marsta bulunduğu tarafın dünyaya yüzünü dönmesini beklerse ikindiyi kaçırabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechatengu -- 11 Şubat 2019; 19:21:56 >
  • allah peygamberini seversin mallarla uğraşıp forumu monoton renklere bürümeyin.

açın ordan hegel şofpen nitçe mitçe de tartışında 2 bilgi öğrenelim.

valla ha ağzımı bozduracağınız..
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    lafı gediğine oturtmuşsun kardeşim helal
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.