Şimdi Ara

■■■Sadece SOKAK Fotoğrafları Paylaşım Başlığı■■■ (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.563
Cevap
37
Favori
66.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler değerli yorumların için. Mantığı anladım, manzara fotoğrafçılığnı tam aksi bir düşünce var bunda :)
  • burakNSX kullanıcısına yanıt
    Tam olarak öyle demeyelim:D sadece manzara fotoğraflarında işin çoğunu mekan bitiriyor, gerisi ufak tefek düzenlemelere kalıyor. İşin içine insan kattığımız zaman ise olay biraz değişiyor. O kadar ki bazı fotoğraflarda modeli yanlış konumlandırdığımızda; harika olarak nitelenebilecek bir fotoğrafı, anlamsız bir fotoğraf haline getirebiliyorsunuz. Tabi sokakta detaylar da çok fazla olduğu için hikayesini anlatmak için vurguladığınız modeli belirginleştirip, dikkatleri ona yoğunlaştırmak oldukça zorlaşıyor.
    Sokak fotoğraflarında geometrik şekiller, ışık ve yansıma oyunları insan ile birlikte aranan ve beğenilen unsurların temelinde duruyor. Ritim vurgusu sokakta zor yakalanır ama yakalanınca da çok etkili fotoğraflar çıkar. Yukarıda genelde fotoğrafçılıkta kompozisyonun temel taşları olan şeylerden bahsettik fakat sokak fotoğrafçılığında bazen "o anı" yakalamak bu kurallardan daha önemli olabiliyor.
    Özetle fotoğrafçılıktaki genel kurallar sokakta o kadar geçerli olamayabilir ama etkisiz de değil, hikaye + kuralları tek karede toplayabilirseniz başarılı fotoğraflar da yakalamış olursunuz.

• Fotoğrafsız geçmeyelim:

■■■Sadece SOKAK Fotoğrafları Paylaşım Başlığı■■■
  • skid_row kullanıcısına yanıt
    Amca bir de makineye baksaymış iyiymiş
  • Stainless.. kullanıcısına yanıt
    Pas vermedi valla:)
  •  ■■■Sadece SOKAK Fotoğrafları Paylaşım Başlığı■■■

Yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tjedrea -- 7 Şubat 2015; 22:22:06 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 8 Şubat 2015; 9:21:12 >
  • 5D mk3 + 35 1.4L / Kadıköy...

5D mk3 +35 1.4L / Balat

• Yorumlarınızı beklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakNSX -- 12 Şubat 2015; 10:39:00 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakNSX -- 16 Şubat 2015; 14:54:55 >
  • [simage]

[/simage]
    Böyle bir havada ilk defa çekiyorum. Soğuk ve fırtına altında oldukça zor oldu ayarlarını yapmak karda karşıdan geldiği için lensin önüne geldiler maalesef. Bostancı sahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oppenheimer -- 19 Şubat 2015; 18:52:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

Dede ve torun sanırım :)

Eleştiri yapacak olursam izniniz ile; soldaki duvarı almak yerine biraz daha sağdan çekseydiniz ve bence biraz eğilseydiniz aşağıya doğru daha güzel olabilirdi diye düşündüm. Bir de bir miktar daha yakındayken çekilseymiş daha hoş olurmuş diyorum. Sol duvardaki pencere demiri, yerdeki dolap ve sağ duvarın yukarılarına doğru olan kablolar görüntü kirliliği oluşturuyor.

''Fotoğrafınız yeterince iyi değilse olaya yeterince yakın değilsiniz demektir.'' Robert CAPA

Söylediklerinizi bir nevi bu söz açıklıyor sanırım.
  • [simage]
    20150221-DSC01732-4 by emretopcu93, on Flickr[/simage]

[simage]
    20150221-DSC01766 by emretopcu93, on Flickr[/simage]

Bunlar da benden gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tjedrea -- 22 Şubat 2015; 14:20:12 >

_MG_2310_1 by burbur45, on Flickr

• 1020

One by ARroWCoL T, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 23 Şubat 2015; 22:40:17 >

• Gunaydin:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.