Şimdi Ara

Şafak Nasıl Söylenir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mesela şafak ertesi gun 50 ye düşüyır diyelim.

şafak 12 den sonra veya şafak atarsa 50 denebilir.

şafak atarsa 50,alkışlayan muhterem,alkışlamayan .ötveren

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şafak Doğar: Sabahın Güneşle Buluşması

Şafak, gecenin karanlığı ile günün aydınlığının kesiştiği büyülü bir andır. Güneş ufuk çizgisinden yükseldiğinde, gökyüzünü muhteşem renk tonlarıyla boyar.

"Atarsa Ne Demek?"

Askeri bağlamda, "atarsa" emri, askerlere saldırıya geçmelerini veya ateşe başlamalarını söyler.

Şafak Doğan Güneş Ne Demektir?

Şafak doğan güneş, yeni bir günün başlangıcını temsil eder. Karanlığın yerini aydınlığın alması, umut ve yenilenme duygularını uyandırır.

Şafak Nasıl Söylenir?

Şafağın şiirsel ve edebi tasvirleri genellikle aşağıdaki unsurları içerir:

• Gökyüzünün altın, pembe ve mor renk tonları
    • Sabahın serinliği ve hafifliği
    • Kuşların cıvıltıları
    • Yeni bir günün vaadi

Sonuç

Şafak, doğanın görkemine ve hayatın döngüsüne dair büyüleyici bir gösteridir. Güneşin doğuşu, her yeni günün potansiyellerle ve olasılıklarla dolu olduğunu hatırlatır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eğer 50 gün daha geçirip 51. gün sabah kışladan çıkıyorsan şafak kırkdokuz dersin. son gün "şafak bir değildir" çünki... doğan güneştir.
  • Arkadasımızın dedigi gibi teskere alıcagın gün safak dogan günestir yani o gün safak falan hikaye olmustur
  • +1 doğan güneş
  • Allah izin verirse üç gün sonra doğan güneş diyecem bende. Allah herkese nasip etsin bu duyguyu
  • quote:

Orjinalden alıntı: bitmap

Allah izin verirse üç gün sonra doğan güneş diyecem bende. Allah herkese nasip etsin bu duyguyu

inşallah kardeşim ALLAH IM herkese bu duyguyu nasip etsin
  • hatta yakinlasan zamana göre safak demis conimoni, comolokko gibi ifadeler kullanilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu sözü niçin sölemişler?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: serseri

hatta yakinlasan zamana göre safak demis conimoni, comolokko gibi ifadeler kullanilir

askerde ilk duyduğumda gülmekten kopmuştum bu alengirli laflara
  • çok iyi ya koptum gülmekten. bizim burdada genelde şafak "cart-curt" olmuş derler
  • evet hatırlıyorum şafak demiş coniconi bizde de vardı kimi yerlere göre değişiyor tabi.. işte onları söylediğin günler askerdeki en mükemmel günlerdir.. hele şafak doğan güneş demek teskere almak kadar güzel bir duygudur.. zannedersin ki tüm kışla senin... heeeey gidi günler.. teskere aldığım gün sanki yeniden doğmuş gibi hissetmiştim kendimi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: serseri

hatta yakinlasan zamana göre safak demis conimoni, comolokko gibi ifadeler kullanilir

Ne cins şeyler var yaa

durmadan millet şunu söylerdi tabii bizde

zaten şafak olmuş comolokko
    bu şafaktan sonra benmi yapacam cart curt
  • yakında örenicem bende...

• şu anda şafak 24:00' den sonra ( 12 'den sonra okunur ) 112 BY

BY = başka yok anlamında
  • mesela 50. günün sabahı çıkıyorsan 49 denir çünkü son doğan güneştir bir de saate göre söyleyenler vardır örneğin saat 17.00 den sonra safağı azaltan vardır ki ben buna katılmazdım
  • bu şafaktan sonra ben mi gideyim nöbete :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.